REDODIN7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Αν υπάρχει διαπιστωμένο παθολογικό πρόβλημα το παίρνεις το χαρτί asap. Εγώ αμέσως το πήρα, ούτε διετία αναμονής, ούτε τίποτα. Μαλλον εισαι τυχερος, εγω με 2 προβληματα για ι5 ματια και παχος πηρα 2ετη, ενα αλλα παιδι με δρεπανοκυτταρικη αναιμια πηρε και αυτο 2ετη.
chill Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μαλλον εισαι τυχερος' date=' εγω με 2 προβληματα για ι5 ματια και παχος πηρα 2ετη, ενα αλλα παιδι με δρεπανοκυτταρικη αναιμια πηρε και αυτο 2ετη.[/quote'] Δεν υπάρχει "τύχη" όταν παίρνεις Ι5 παθολογικό νομότυπα...μάλλον ατυχία κ σοβαρό ιατρικό πρόβλημα για μια ζωή.
Tilemaxx Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Chill σε βλέπω και σε άλλα νήματα που λές συνεχώς οτι πηγαινοέρχεσαι στα νοσοκομεία κτλ. Για τι ακριβώς πάθηση μιλάμε αν επιτρέπεται;
status Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Μαλλον εισαι τυχερος, εγω με 2 προβληματα για ι5 ματια και παχος πηρα 2ετη, ενα αλλα παιδι με δρεπανοκυτταρικη αναιμια πηρε και αυτο 2ετη. Απορώ, αν είχες τα χρήματα θα την έκανες την θεραπεία ή θα την έκλανες για να μην πας φαντάρος;
Millennium Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δεν υπάρχει "τύχη" όταν παίρνεις Ι5 παθολογικό νομότυπα...μάλλον ατυχία κ σοβαρό ιατρικό πρόβλημα για μια ζωή. Πες τα.
REDODIN7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Απορώ, αν είχες τα χρήματα θα την έκανες την θεραπεία ή θα την έκλανες για να μην πας φαντάρος; Κοιτα για να ειμαι ειληκρινεις τι διαιτα οχι και τοσο πολυ γιατι καλος ή κακος και δεν θελω να παω στρατο και μου αρεσει πολυ το φαει και ιδιος τα γλυκα αλλα πιο πολυ δεν ψηνομαι να αδυνατισω τουλαχιστον οχι σε αυτη τη φαση της ζωης μου. Για τα ματια θελω αλλα δεν το ρισκαρω, εχω πολυ μεγαλη μυωπια και για να την κατεβασω σε λογικα επιπεδα θα πρεπει να "αδυνατισει" πολυ το οπτικο νευρο απο το λειζερ και θα επρεπε μια ζωη να ζω με περιορισμους οπως να μη νευριαζω, να μην παχυνω, να μην συκωνω βαρη και ζοριζομαι και αλλα. Οποτε στην ουσια ειμαι "καταδικασμενος" να παρω ι5 αφου αν δεν ειχα μυωπια δεν θα αδυνατιζα και αν ημουν αδυνατος δεν θα εκανα την ενγχειρηση απο φοβο.
chill Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Chill σε βλέπω και σε άλλα νήματα που λές συνεχώς οτι πηγαινοέρχεσαι στα νοσοκομεία κτλ. Για τι ακριβώς πάθηση μιλάμε αν επιτρέπεται; Take deep breath and start reading Το αρχικό πρόβλημα ήταν ότι είχα σπασμένη διαφραγματοκοίλη σε ένα σημείο. Αυτή χωρίζει τα όργανα του στήθους από αυτά της κοιλιάς. Τα δικά μου δεν ήταν χωρισμένα σωστά λοιπόν με αποτέλεσμα το έντερο μου ουσιαστικά να βρίσκεται "ελεύθερο" ψηλά. Ο γιατρός μου αποφάνθηκε ότι ήταν εκ γεννετής ή από κάποιο χτύπημα σε πολύ μικρή ηλικία. Είχα μικρά προβλήματα εξαιτίας αυτού, πόνους που με δίπλωναν στα δυο, δυσκολία στην αναπνοή, αλλά επειδή ζώ μόνος από τα 14 δεν ενδιαφέρθηκα να κοιτάξω, ούτε είχα ενημερώσει κάποιον δικό μου. Όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο και έκανα την πλάκα θώρακος ξεκίνησα να τρέχω. Αφού υπέστησα σοκ στα 18 μου ακούγοντας ότι έχω καρκίνο(!!!) χωρίς να έχω από την ηλίθια που μου έδωσε την πλάκα και αφού δεν έπεσα σε κάποιο γκρεμό με το τότε skoda που είχα ξεκίνησα να το ψάχνω. Δεν ήταν ούτε εύκολη ούε δύσκολη εγχείρηση. Θα έπρεπε να μπω για 5 μέρες νοσοκομείο. Χειρουργήθηκα, βγαίνω από το δωμάτιο ανάνηψης, με ανεβάζουν στο δωμάτιο, περνάνε μερικές ώρες. Όλα καλά, είμαι με συγγενεις κ φίλους όταν ξαφνικά αρχίζω να νιώθω έναν πόνο που δεν μπορώ να περιγράψω την έκταση του και πίστεψε με, έχω πονέσει τόσο πολύ αλλά το μέγεθος του συγκεκριμένου πόνου δεν μπορώ να το κατηγοριοποιήσω. Στο χειρουργίο ουσιαστικά κατέβασαν το έντερο στην σωστή του θέση. Ωστόσο το έντερο όντας "ελεύθερο" για χρόνια, ήταν μεγαλύτερο από τι έπρεπε.....με αποτέλεσμα όταν το έκλεισαν στην θέση του (πράγμα που δεν έπρεπε.....άλλη διαδικασία έπρεπε να ακολουθεί.....ιατρικό λάθος), αυτό να μην μπορεί να αντέξει την πίεση και να μου "σκάσει" το εσωτερικό. Σε κόμα για 3 μήνες περίπου, νοσηλεία 2 χρόνια σχεδόν και 11 ακόμη χειρουργία. Μπήκα σχεδόν 100kg και βγήκα 25....Στο τελευταίο χειρουργίο μου έβαλαν πλέγμα και ο οργανισμός μου άρχισε να λειτουργεί. Το τι είχα περάσει αυτά τα 2 χρόνια δεν περιγράφετε......από kidney failure και αιμοκαθάρσεις μέχρι πνευμονία και σχεδόν οποιαδήποτε άλλη νοσοκομειακή λοίμωξη. Το πιο σοκαριστικό για μένα ήταν την πρώτη φορά που προσπάθησα να περπατήσω ξανά και απλά δεν μπορούσα. Είχα ξεχάσει το πως........ Anyway βγήκα με -πλέγμα στην κοιλιά -χάνοντας μερικά εκατοστά εντέρου -προβληματικό ισχίο λόγω κατάκλισης. Με πρόβλημα δε που δεν έχει άλλος στην χώρα (αν έχεις τύχη....). Κάπου 25% πιθανότητες να αντιμετωπιστεί χειρουργικά οπότε δεν μπαίνω στον κόπο. Δεν έχω πρόβλημα στο περπάτημα απλά δεν μπορώ κάνω μερικές κινήσεις. -απώλεια 60% ακοής λόγω τοξικού φαρμάκου που μου χορηγήθηκε ως τελευταία λύση λίγο πριν δω τα ραδίκια ανάποδα. Το ίδιο φάρμακο προκαλεί και προβλήματα στα μάτια, για κανένα τρίμηνο έβλεπα θωλά, ευτηχώς αυτό πέρασε. Τώρα ταλαιπωρούμαι από συμφήσεις στην κοιλιακή χώρα, απόρροια των προηγούμενων χειρουργίων γι'αυτό και μπαινωβγαίνω. Ουσιαστικά αυτές σφίγγουν το έντερο με παρενέργεις που δεν θες να ξέρεις. Είναι εξωτερικά του εντέρου οπότε πρόκειται για απλή χειρουργική επέμβαση την οποία ωστόσο δεν μπορώ να προγραματίσω γιατί πρέπει να είμαι σε "κρίση" για να με ανοίξουν. Περιμένω την ώρα που θα "χτυπήσει"......μπορεί σήμερα, μπορεί αύριο, μπορεί και μετά από χρόνια. Το χειρουργίο θα ναι διπλό, μαζί με πλαστική για να ξεφορτωθώ και την τομή που έχω από την κοιλιά μέχρι το στήθος (καμία σχέση με τις τομές που έχεις κατά νου.....εντελώς άλλο πράγμα πολύ πιο αντιαισθητικό). Ελπίζω αυτή να ναι και η τελευταία. Αυτά πάνω κάτω Για όλους τους παραπάνω λόγους γιωτάς, αν και χαλαρά τα αντάλλαζα με 10πλή θητεία Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2012 από chill
Tilemaxx Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Οδύσσεια πραγματική, για κάτι που ίσως να ήταν τραγικό λάθος των γιατρών απο το πρώτο χειρουργείο. Σου εύχομαι κάποια στιγμή να το ξεπεράσεις 100% ρε σύ, καλά εντάξει δεν συζητάμε οτι το Ι5 επιβάλλεται μόνο για τέτοιες περιπτώσεις, και όχι για τα ψευτοψυχολογικά και τις ψευτοκαταθλίψεις του καθενός.
THANASIS1111 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 γεννημενος οκτωβριο 86 το 2004 πηρα αναβολη μεχρι το 2013 που ισχυε παραταση για μεταπτυχιακο μεχρι 29 πια ισχυει μεχρι 28 πηγα τωρα και ρωτησα το σεπτεμβρη η αρχες οκτωβρη που δν εχω κλεισει καν τα 26 τα κλεινω 31 οκτωβρη στην στρατολογια αν μπορω να παρω αναβολη 2 χρονια φερνοντας χαρτι για μεταπτυχιακο το οποιο θα τελειωσω με το οριο συμπληρωσης τα 28 μου ειπαν οτι δν γινεται παρα μονο για διδακτορικο!!ρωτησαν ατομα που εχουν παει στρατο μου ειπαν οτι δν ισχυει κατι τετιοιο εχουν παρερμηνευσει το φεκ και σε δικηγορο που ρωτησα μου ειπε και ανυποτακτο να με βγαλουν αν εμφανισω στο δικαστηριο χαρτι απο μεταπτυχιακο οτι δν μου εδιναν αναβολη ενω δν ειχα συμπληρωσει τα 26 βγαινω καθαρος ξερει κανενας;τι ισχυει;δικαιουμαι αναβολη;;η με δουλευουν;; αλλιως να παω τον φλεβαρη του χρονου το 2013 με χαρτι απο γιατρο να παρω κανα 2 χρονια αναβολη να τελειωσω το μεταπτυχιακο
REDODIN7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Take deep breath and start reading Το αρχικό πρόβλημα ήταν ότι είχα σπασμένη διαφραγματοκοίλη σε ένα σημείο. Αυτή χωρίζει τα όργανα του στήθους από αυτά της κοιλιάς. Τα δικά μου δεν ήταν χωρισμένα σωστά λοιπόν με αποτέλεσμα το έντερο μου ουσιαστικά να βρίσκεται "ελεύθερο" ψηλά. Ο γιατρός μου αποφάνθηκε ότι ήταν εκ γεννετής ή από κάποιο χτύπημα σε πολύ μικρή ηλικία. Είχα μικρά προβλήματα εξαιτίας αυτού, πόνους που με δίπλωναν στα δυο, δυσκολία στην αναπνοή, αλλά επειδή ζώ μόνος από τα 14 δεν ενδιαφέρθηκα να κοιτάξω, ούτε είχα ενημερώσει κάποιον δικό μου. Όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο και έκανα την πλάκα θώρακος ξεκίνησα να τρέχω. Αφού υπέστησα σοκ στα 18 μου ακούγοντας ότι έχω καρκίνο(!!!) χωρίς να έχω από την ηλίθια που μου έδωσε την πλάκα και αφού δεν έπεσα σε κάποιο γκρεμό με το τότε skoda που είχα ξεκίνησα να το ψάχνω. Δεν ήταν ούτε εύκολη ούε δύσκολη εγχείρηση. Θα έπρεπε να μπω για 5 μέρες νοσοκομείο. Χειρουργήθηκα, βγαίνω από το δωμάτιο ανάνηψης, με ανεβάζουν στο δωμάτιο, περνάνε μερικές ώρες. Όλα καλά, είμαι με συγγενεις κ φίλους όταν ξαφνικά αρχίζω να νιώθω έναν πόνο που δεν μπορώ να περιγράψω την έκταση του και πίστεψε με, έχω πονέσει τόσο πολύ αλλά το μέγεθος του συγκεκριμένου πόνου δεν μπορώ να το κατηγοριοποιήσω. Στο χειρουργίο ουσιαστικά κατέβασαν το έντερο στην σωστή του θέση. Ωστόσο το έντερο όντας "ελεύθερο" για χρόνια, ήταν μεγαλύτερο από τι έπρεπε.....με αποτέλεσμα όταν το έκλεισαν στην θέση του (πράγμα που δεν έπρεπε.....άλλη διαδικασία έπρεπε να ακολουθεί.....ιατρικό λάθος), αυτό να μην μπορεί να αντέξει την πίεση και να μου "σκάσει" το εσωτερικό. Σε κόμα για 3 μήνες περίπου, νοσηλεία 2 χρόνια σχεδόν και 11 ακόμη χειρουργία. Μπήκα σχεδόν 100kg και βγήκα 25....Στο τελευταίο χειρουργίο μου έβαλαν πλέγμα και ο οργανισμός μου άρχισε να λειτουργεί. Το τι είχα περάσει αυτά τα 2 χρόνια δεν περιγράφετε......από kidney failure και αιμοκαθάρσεις μέχρι πνευμονία και σχεδόν οποιαδήποτε άλλη νοσοκομειακή λοίμωξη. Το πιο σοκαριστικό για μένα ήταν την πρώτη φορά που προσπάθησα να περπατήσω ξανά και απλά δεν μπορούσα. Είχα ξεχάσει το πως........ Anyway βγήκα με -πλέγμα στην κοιλιά -χάνοντας μερικά εκατοστά εντέρου -προβληματικό ισχίο λόγω κατάκλισης. Με πρόβλημα δε που δεν έχει άλλος στην χώρα (αν έχεις τύχη....). Κάπου 25% πιθανότητες να αντιμετωπιστεί χειρουργικά οπότε δεν μπαίνω στον κόπο. Δεν έχω πρόβλημα στο περπάτημα απλά δεν μπορώ κάνω μερικές κινήσεις. -απώλεια 60% ακοής λόγω τοξικού φαρμάκου που μου χορηγήθηκε ως τελευταία λύση λίγο πριν δω τα ραδίκια ανάποδα. Το ίδιο φάρμακο προκαλεί και προβλήματα στα μάτια, για κανένα τρίμηνο έβλεπα θωλά, ευτηχώς αυτό πέρασε. Τώρα ταλαιπωρούμαι από συμφήσεις στην κοιλιακή χώρα, απόρροια των προηγούμενων χειρουργίων γι'αυτό και μπαινωβγαίνω. Ουσιαστικά αυτές σφίγγουν το έντερο με παρενέργεις που δεν θες να ξέρεις. Είναι εξωτερικά του εντέρου οπότε πρόκειται για απλή χειρουργική επέμβαση την οποία ωστόσο δεν μπορώ να προγραματίσω γιατί πρέπει να είμαι σε "κρίση" για να με ανοίξουν. Περιμένω την ώρα που θα "χτυπήσει"......μπορεί σήμερα, μπορεί αύριο, μπορεί και μετά από χρόνια. Το χειρουργίο θα ναι διπλό, μαζί με πλαστική για να ξεφορτωθώ και την τομή που έχω από την κοιλιά μέχρι το στήθος (καμία σχέση με τις τομές που έχεις κατά νου.....εντελώς άλλο πράγμα πολύ πιο αντιαισθητικό). Ελπίζω αυτή να ναι και η τελευταία. Αυτά πάνω κάτω Για όλους τους παραπάνω λόγους γιωτάς, αν και χαλαρά τα αντάλλαζα με 10πλή θητεία Φίλε μου περαστικά και καλή δύναμη, έχω τρέχω 3 χρόνια τώρα με τη μάνα μου λόγο καρκίνου και είμαι σε οριακό σημείο ποσο μάλλον εσύ που έχεις ο ίδιος το πρόβλημα.
-nick- Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Οδύσσεια πραγματική, για κάτι που ίσως να ήταν τραγικό λάθος των γιατρών απο το πρώτο χειρουργείο. Σου εύχομαι κάποια στιγμή να το ξεπεράσεις 100% ρε σύ, καλά εντάξει δεν συζητάμε οτι το Ι5 επιβάλλεται μόνο για τέτοιες περιπτώσεις, και όχι για τα ψευτοψυχολογικά και τις ψευτοκαταθλίψεις του καθενός. Θες να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος στα ψευτοψυχολογικα? Αναφερεσαι σε αυτους που το παιζουν χωρις να χουν κατι ή σε αυτους που οντως εχουν περασει καποια σοβαρη ψυχικη ασθενεια(ψυχωση,καταθλιψη,μανιοκαταθλθψη,αγχωτικη διαταραχη)?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Θες να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος στα ψευτοψυχολογικα? Αναφερεσαι σε αυτους που το παιζουν χωρις να χουν κατι ή σε αυτους που οντως εχουν περασει καποια σοβαρη ψυχικη ασθενεια(ψυχωση,καταθλιψη,μανιοκαταθλθψη,αγχωτικη διαταραχη)? Φανταζομαι οτι το "ψευτο" με το "σοβαρη ασθενεια" ειναι αντιθετα. Ψευτοψυχολογικα θα εννοει (η πιο σωστα, εγω το αντιλαμβανομαι ετσι) αυτους που χωρις να εχουν τιποτα περα απο την φυγοπονια/τεμπελια να προσπαθουν να παρουν Ι5 κανοντας τους καταθλιπτικους ή επικαλουμενοι οτι παθανε ενα τραλαλα στο παρελθον (το οποιο συνηθως ειναι κανα 2ημερο κλαμα επειδη τους παρατησε γκομενα και το οποιο μεταφραζουν στον στρατο σαν καταθλιψη/νευρικο κλονισμο/τασεις αυτοκτονιας κλπ). Ξερεις, αυτα τα ελληναραδικα κολπα. Να ξερετε κατι. Ι5 ευκολα ΔΕΝ παιρνετε, αν δεν ειστε πραγματικοι Ι5. Πανευκολα ομως σας δινουν αναβολη, αν πατε να δωσετε τετοιους ισχυρισμους. Η οποια αναβολη δεν ειναι και τοσο θετικο στοιχειο. Αφενος οι εξ'αναβολης στην καταταξη τους αντιμετωπιζονται σαν γιωταδες απο ολους (με οτι αυτο συνεπαγεται), αφεταιρου δεν ξερω αν συμφερει και τοσο να πηγαινεις απο αναβολη σε αναβολη ως τα 30φευγα που θα σου δωσουν το Ι5 και μεχρι τοτε οπου ψαχνεις δουλεια να λες οτι δεν εχεις εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις. Ενω με 8-9 μηνες που ειναι τωρα η θητεια ξεμπερδευεις μπαμ μπαμ και εχεις το κεφαλι σου ησυχο...Δηλαδη δεν ξερω αν αξιζει για ενα 9μηνο ξεβολεμα στα 20κατι να δινεις παρατασεις σε υποχρεωσεις μεχρι να ασπρισουν τα μαλλια. Που εκτος απο (σαφες) ξεβολεμα εχει και τα καλα του, σαφως. Πχ παρεες, γελιο, μλκιες τις οποιες θα εχεις να διηγεισαι και να γελας, anyway ειναι μια ουδετερη εμπειρια συντομης διαρκειας που με το που θα απολυθεις θα το βλεπεις σαν να μην εγινε ποτε. Το ξεβολεμα για το 95% των σημερινων φανταρων, ειναι κυριως στο μυαλο παρα στο σωμα, αποσα ειδα εγω μεσα. Και δεν εκανα (εγω με τους σειρες μου) και θητεια που την λες απο τις ευκολες.
Johnnywu Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Φανταζομαι οτι το "ψευτο" με το "σοβαρη ασθενεια" ειναι αντιθετα. Ψευτοψυχολογικα θα εννοει (η πιο σωστα, εγω το αντιλαμβανομαι ετσι) αυτους που χωρις να εχουν τιποτα περα απο την φυγοπονια/τεμπελια να προσπαθουν να παρουν Ι5 κανοντας τους καταθλιπτικους ή επικαλουμενοι οτι παθανε ενα τραλαλα στο παρελθον (το οποιο συνηθως ειναι κανα 2ημερο κλαμα επειδη τους παρατησε γκομενα και το οποιο μεταφραζουν στον στρατο σαν καταθλιψη/νευρικο κλονισμο/τασεις αυτοκτονιας κλπ). Ξερεις, αυτα τα ελληναραδικα κολπα. Να ξερετε κατι. Ι5 ευκολα ΔΕΝ παιρνετε, αν δεν ειστε πραγματικοι Ι5. Πανευκολα ομως σας δινουν αναβολη, αν πατε να δωσετε τετοιους ισχυρισμους. Η οποια αναβολη δεν ειναι και τοσο θετικο στοιχειο. Αφενος οι εξ'αναβολης στην καταταξη τους αντιμετωπιζονται σαν γιωταδες απο ολους (με οτι αυτο συνεπαγεται), αφεταιρου δεν ξερω αν συμφερει και τοσο να πηγαινεις απο αναβολη σε αναβολη ως τα 30φευγα που θα σου δωσουν το Ι5 και μεχρι τοτε οπου ψαχνεις δουλεια να λες οτι δεν εχεις εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις. Ενω με 8-9 μηνες που ειναι τωρα η θητεια ξεμπερδευεις μπαμ μπαμ και εχεις το κεφαλι σου ησυχο...Δηλαδη δεν ξερω αν αξιζει για ενα 9μηνο ξεβολεμα στα 20κατι να δινεις παρατασεις σε υποχρεωσεις μεχρι να ασπρισουν τα μαλλια Δραματοποιείς τα πράγματα. Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται το Ι5 επειδή έχουν ήδη δουλειά και δεν μπορούν να την αφήσουν. Υπάρχουν άνθρωποι που συντηρούν οικογένειες ή έχουν υποχρεώσεις που εσύ δεν έχεις και δεν μπορείς να τους καταλάβεις. Επίσης προσπαθείς να παρουσιάσεις την Ελληνική κοινωνία σαν παλιά δραματική ταινία που ο γιωτάς κατατρεγμένος από την κοινωνία πάει από τον έναν εργοδότη στον άλλον και δεν τον θέλει κανείς. Μία βεβαίωση θέλουνε στις δουλειές για να μην αναγκαστούν να σου κρατήσουν την θέση αν πας εσύ φαντάρος. Τώρα αν πέσεις στον έναν τρελαμένο εργοδότη... ε εντάξει, τι να γίνει. Ζούμε στο 2012. Οι περισσότεροι δεν θέλουνε να πάνε φαντάροι και κράζουνε τον στρατό κάτι που πριν δέκα-είκοσι χρόνια δεν γινόταν σε τέτοιο βαθμό. Ο κόσμος αλλάζει και διεκδικεί την λογική, θα αλλάξει αργά η γρήγορα και το κράτος θέλει δεν θέλει.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δραματοποιείς τα πράγματα. Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται το Ι5 επειδή έχουν ήδη δουλειά και δεν μπορούν να την αφήσουν. Υπάρχουν άνθρωποι που συντηρούν οικογένειες ή έχουν υποχρεώσεις που εσύ δεν έχεις και δεν μπορείς να τους καταλάβεις. Τι σοι απαντηση ειναι το "χρειαζομαι το Ι5"? Το Ι5 τυπικα υπαρχει για συγκεκριμενες κατηγοριες ανθρωπων και οχι για να εξυπηρετει αλλους που απλως "το χρειαζονται". Με την ιδια λογικη υπαρχουν ανθρωποι που χρειαζονται να φοροδιαφυγουν, γιατι εχουν αναγκη τα λεφτα για υποχρεωσεις που εμεις δεν εχουμε και δεν καταλαβαινουμε. Σωστος? Φαε μνημονια τωρα για αυτους που λειτουργησαν με παρομοια λογικη με τη δικη σου (αλλα ειμαι βεβαιος οτι οπου βρεθεις τους κραζεις) Επίσης προσπαθείς να παρουσιάσεις την Ελληνική κοινωνία σαν παλιά δραματική ταινία που ο γιωτάς κατατρεγμένος από την κοινωνία πάει από τον έναν εργοδότη στον άλλον και δεν τον θέλει κανείς. Μία βεβαίωση θέλουνε στις δουλειές για να μην αναγκαστούν να σου κρατήσουν την θέση αν πας εσύ φαντάρος. Τώρα αν πέσεις στον έναν τρελαμένο εργοδότη... ε εντάξει, τι να γίνει. Δεν μιλησα πουθενα για κατατρεγμενους γιωταδες. Μιλησα για αυτους που φτανουν απο τις αναβολες ~35 και οπου πανε για δουλεια δεν μπορουν να παρουσιασουν εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις (ασχετως τον τροπο που εκπληρωθηκαν ή "εκπληρωθηκαν"). Και λεω, εχοντας υπηρετησει 12μηνο, οτι δεν αξιζει για 9μηνες ξεβολεματος να τραβιεσαι ως τα 30φευγα με αναβολες και χωρις ΛΕΛΕΔΟΧΑΡΤΟ σε οποιο interview πας για δουλεια, ποσω δε μαλλον για καριερα. Ζούμε στο 2012. Οι περισσότεροι δεν θέλουνε να πάνε φαντάροι και κράζουνε τον στρατό κάτι που πριν δέκα-είκοσι χρόνια δεν γινόταν σε τέτοιο βαθμό. Ο κόσμος αλλάζει και διεκδικεί την λογική, θα αλλάξει αργά η γρήγορα και το κράτος θέλει δεν θέλει. Καποια στιγμη θα καταλαβεις οτι στη ζωη δεν υπαρχει παντα το "θελω". Υπαρχει το "πρεπει" και πολυ χειροτερα υπαρχει η ανωτερα βια. Δεν καταλαβαινεις τι σου λεω τωρα γιατι το μονο που περνα απτο μυαλο σου ειναι ο στρατος και πως θα τον γλυτωσεις. Μεγαλωνοντας θα καταλαβεις οτι αυτο ειναι το λιγοτερο, μπρος σε αλλα πρεπει και αλλες υποχρεωσεις που θα κανεις και θα λες και 1 τραγουδι και στο τελος θα ευχαριστεις κι αυτον που σε υποχρεωσε. Oσο αποδεχεσαι καποια πραγματα ως υποχρεωσεις που ισχυουν για ολους, τοσο καλο κανεις στον εαυτο σου. Οσο καθεσαι και φιλοσοφεις τα παντα (χωρις να υπαρχει προοπτικη αλλαγης τους) τοσο ζοριζεις τον εαυτο σου και κανεναν αλλον. Σε καθε περιπτωση εγω δεν βλεπω τιποτα παραπανω απο φυγοπονια στα ματια ενος 20ρη-25ρη (δεν ειμαι καν μεγαλυτερος) που ψαχνεται και φιλοσοφει τη ζωη για να μην παει στρατο. ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ειναι οι περιπτωσεις αυτων που ο στρατος φερνει τα πανω-κατω στη ζωη τους, ειδικα τη σημερον ημερα, κι αυτους τους κατανοω εν μερει. Οχι ομως ολους τους υπολοιπους ΦΥΓΟΠΟΝΟΥΣ και εξ'ολοκληρου παρτακιδες.
Johnnywu Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Εφόσον δεν υπάρχει νόμιμη οδός για αυτούς που δεν θέλουν να πάνε, χρησιμοποιούν το Ι5. Μέχρι να υπάρξει σοβαρή μέθοδος για αντίρρηση συνείδησης αυτό αναγκάζονται να κάνουν. Κοίτα. Όταν βγάζω 600 ευρώ τον μήνα και το χαράτσι έρχεται 1500 ευρώ δεν θα μπορέσω να το πληρώσω. Οκ, είναι νόμος του κράτους αλλά δεν βασίζεται στην λογική. Απλά δεν είναι εφικτό κάποιος να δώσει 2-5 μισθούς για έναν φόρο επειδή θα πεθάνει της πείνας. Υπάρχουν άνθρωποι που φοροδιαφεύγουν επειδή είναι αδύνατον να τα φέρουν βόλτα αλλιώς. Υπάρχουν και πλούσιοι που φοροδιαφεύγουν επειδή είναι άπληστοι. Ο στρατός επίσης δεν είναι λογικός νόμος. Ζητάς από έναν πολίτη να εργαστεί καταναγκαστικά, χωρίς μισθό, σε μία δημόσια υπηρεσία την οποία ήδη πληρώνει με τους φόρους του. Είναι ένας νόμος που ξέμεινε από άλλες εποχές, με άλλες ανάγκες και διαφορετικές νοοτροπίες. Γιατί συντηρείται? Όπως πολλές κρατικές λειτουργίες για να τρώνε κάποιοι εις βάρος κάποιων άλλων. Όσο για το πόσο χρονών θα φτάσουνε, η διαδικασία διαρκεί γύρω στα δύο χρόνια. Δλδ 4-5 μέρες μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια αντί για εννιά μήνες συνεχόμενους. Δεν γνωρίζεις την ηλικία μου και δεν γνωρίζεις τι σκέφτομαι. Κατάλαβε το, δεν γνωρίζεις το επάγγελμα μου, την οικονομική μου κατάσταση η την κατάσταση της υγείας μου. Μπορείς να μου βάλεις την ταμπέλα του 22άρη ρέμπελου φοιτητή που αράζει στις καφετέριες και τα ξύνει όλη μέρα για να δώσεις βάρος στις απόψεις σου αλλά δεν με γνωρίζεις. Μόνο στην Ελλάδα μιλάμε ακόμη για το αν ένας άνθρωπος το 2012 έχει δικαίωμα να μην πάει φαντάρος....
Προτεινόμενες αναρτήσεις