Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν πρόσεξες πιο πάνω αποκάλεσα όσους δεν έχουν τίποτε και κυνηγούν το Ι5 (επειδή βαριούνται) ζώα. Δεν είμαι υπέρ της φυγοπονίας αλλά ούτε και του τσουβαλιάσματος

Στοίχημα δεν θα βάλω γιατί ξέρω πως οι δυο στους τέσσερις, ίσως και οι τέσσερις όντως να μην έχουν τίποτε. Όπως επίσης ξέρω πως α) δεν είμαι γιατρός ούτε μπορώ προσωπικά να κρίνω τι έχει και τι δεν έχει ο άλλος και β) υπάρχει κάτι που λέγεται invisible disability και καλύπτει πολλές από τις περιπτώσεις των ψυχολογικών (και μερικές των παθολογικών) προϋποθέσεων για απαλλαγή.

Το ότι χρειάζεσαι ιστορικό επίσης δεν μου λέει τίποτε. Ο μαλάκας που θα έρθει να πάρει απαλλαγή θα έχει ήδη κάποιο φτιαχτό και χρυσοπληρωμένο ιστορικό έτοιμο. Το ίδιο όμως και αυτός που πάσχει από ADHD ή αϋπνίες με τη διαφορά πως το δικό του θα είναι πραγματικό. Τι θα πεις και στους δυο, "απόδειξέ το"; Γίνεται;

BTW γύρνα το σε landscape γιατί είναι κουραστικό να κόβονται οι προτάσεις :P

Κοιτα η συζητηση ειναι μεγάλη.... υπάρχουν ατομάκια και ατομάκια...πχ ατομάκι με θεμα καρδιάς οχι μονο πηγε φανταρος αλλα δεν επιδιωξε και να βγει γιωτάς. Ηθελε να κανει την εκπαιδευση. ΗΤαν επιλογη του. Αν ειναι να πεθάνεις.. θα πεθάνεις. Δεν πρεπει να εισαι φλώρος. Μπορουσε φυσικα να παρει και γιώτα και κανεις δεν θα του ελεγε τιποτα...αλλα μια χαρα εβγαλε την εκπαιδευση και δεν επαθε και τιποτα ;)

Και αλλα ατομακια που χασανε προσφατα γονεις και πηγανε... ή με προβληματα υγειας.καταλαβες? τι να λεμε τωρα.... αστο. Καληνυχτα.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Mερικοί κάνετε λες και θα σας κλείσουν σε κάτεργα. Μακάρι να έπαιρναν όλοι απο ένα Ι5 εύκολα και γρήγορα, αλλά αυτά ξέρετε με λίγο ψάξιμο ανετότατα αποκαλύπτονται, και το μεροκάματο που πιθανότατα μπορεί να σας λείψει για 9 μήνες, σίγουρα αν βγεί η βρώμα οτι είστε γιωτομπαλάδες δεν θα μπορείτε να το ξαναβρείτε τόσο εύκολα για ευνόητους λόγους.

Πλέον η θητεία περνάει σαν νερό, με την κρίση να τους βουλιάζει ολοένα και περισσότερο δίνουν άδειες αβέρτα, και συγκεκριμένα όσο γνωστοί μου έχουν υπηρετήσει πρόσφατα, μου έχουν πεί οτι τα πράγματα είναι παιχνιδάκι, δίνουν άδειες πλέον για πλάκα αφού δεν υπάρχει ούτε δραχμή για σίτιση...

• Super Moderators
Δημοσ.

Και αλλα ατομακια που χασανε προσφατα γονεις και πηγανε...

αν δεν κάνω λάθος προβλέπεται κατ'εξαίρεση μετάθεση (δλδ μετά το ΚΕΝ) όμως για αυτές τις περιπτώσεις, όχι Ι5...

Δημοσ.

Αν ειναι να πεθάνεις.. θα πεθάνεις. Δεν πρεπει να εισαι φλώρος.

Θα μπορούσες π.χ. αυτό να το πεις στους γονείς του αν χτύπα ξύλο πέθαινε;

Γιατί μια ζωή να είμαστε των άκρων σε αυτή τη χώρα; :unsure:

Δημοσ.

ναι ok για όλους δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, για έναν όμως είμαι μιας και τον ξέρω κάμποσα χρόνια από κοντά...

Σαφως υπήρξαν,υπάρχουν και θα υπάρξουν πιθανότατα και κάποιοι τέτοιοι σα το φίλο σου.

Αυτο δε σημαινει οτι ειναι ο κανονας ομως,ετσι?

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η απαλλαγή ΔΕΝ ειναι απλή διαδικασία και δεν πρέπει να την παρουσιάζουμε έτσι.

Και ακριβώς επειδή δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ απλη διαδικασια,την "πληρώνουν" και καποιοι άνθρωποι με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα (όπως ο φίλος σου με τον πυρετό που ανέφερες πριν).

Είπα ότι το παθολογικό είναι πιο "εύκολο" από το ψυχολογικό.

Εννοω οτι αν πάει κάποιος άνθρωπος με ένα χέρι ή με ένα πόδι την πήρε την απαλλαγή χωρίς πολλά πολλά

Αντιστοιχα αν πάει κάποιος ο οποίος ανεβαίνει σε δέντρα και κελαδάει (είτε έχοντας πραγματικο πρόβλημα είτε όχι) να εισαι σιγουρος οτι θα περασει απο κοσκινο.

Αν το παθολογικο προβλημα δεν εχει εμφανη συμπτωματα, κοσκινο και εκει.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν λέω ότι είναι απλή, απλά όχι τόσο δύσκολη όσο πιστεύουμε...

έκανα πέρσυ το καλοκαίρι 3-4 βδομάδες νοσοκόμος (γάτος) στην ψυχιατρική του 414 και μπορώ να πω ότι ένα Ι5 δόθηκε χωρίς καν να το ήθελε ο φαντάρος (πέθανε η γιαγιά του που τον μεγάλωσε και όταν το έμαθε στο στρατόπεδο του έφαγε φρίκη)...

οι ψυχολόγοι & ψυχίατροι εκεί, δεν ζόριζαν τόσο τα πράγματα...

Δημοσ.

Μαλιστα.

Γνωμες και εμπειριες ειναι αυτες και γι'αυτο ειμαστε εδω για να τις μοιραζομαστε.

Αν και αυτο που αναφερεις περισσοτερο για αναβολη θα μου εκανε παρα για απαλλαγη.

Τελος παντων.

Το θεμα ειναι να υπαρχει ο σωστος ελεγχος και να μην την "πληρωνει" αυτος που εχει το πραγματικο προβλημα.

Δημοσ.

οι ψυχολόγοι & ψυχίατροι εκεί ήταν ζόριζαν τόσο τα πράγματα...

Πήγα πέρσι το Μάρτιο για αναβολή, με πλήρες ιστορικό για invisible disability, και ενώ περίμενα κόσκινο οι πρώτες λέξεις που άκουσα όταν μπήκα ήταν "πόση αναβολή θέλεις;".

Ούτε καν κοίταξε τα χαρτιά, τζάμπα έψαχνα ένα μήνα να βρω τον γιατρό που είχε κάνει την αρχική διάγνωση. Τρέχα γύρευε.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μαλιστα.

Γνωμες και εμπειριες ειναι αυτες και γι'αυτο ειμαστε εδω για να τις μοιραζομαστε.

Αν και αυτο που αναφερεις περισσοτερο για αναβολη θα μου εκανε παρα για απαλλαγη.

Τελος παντων.

Το θεμα ειναι να υπαρχει ο σωστος ελεγχος και να μην την "πληρωνει" αυτος που εχει το πραγματικο προβλημα.

για την ακρίβεια ο φαντάρος ήθελε αναβολή, οι ψυχολόγοι όμως επέμεναν για απαλλαγή, την οποία πήρε και μετά πέρασε βέβαια από την επιτροπή στο 401 για την επικύρωση...

Πήγα πέρσι το Μάρτιο για αναβολή, με πλήρες ιστορικό για invisible disability, και ενώ περίμενα κόσκινο οι πρώτες λέξεις που άκουσα όταν μπήκα ήταν "πόση αναβολή θέλεις;".

Ούτε καν κοίταξε τα χαρτιά, τζάμπα έψαχνα ένα μήνα να βρω τον γιατρό που είχε κάνει την αρχική διάγνωση. Τρέχα γύρευε.

καλά αναβολή δίνουν αβέρτα, fact, όπως επίσης και Ι3 άοπλο ψυχολογικό (ειδικά αν το πεις από το ΚΕΝ)...

• Super Moderators
Δημοσ.

Απ'ευθείας απαλλαγή πριν την διετία; Πως γίνεν αυτό;

post #4404 παρένθεση, έγινε κατά την διάρκεια της θητείας του...

Δημοσ.

για την ακρίβεια ο φαντάρος ήθελε αναβολή, οι ψυχολόγοι όμως επέμεναν για απαλλαγή, την οποία πήρε και μετά πέρασε βέβαια από την επιτροπή στο 401 για την επικύρωση...

Μηπως υπηρχε και τπτ αλλο στη μεση που δεν επεσε στην αντιληψη σου?

Υπερβολικο μου φαινεται παντως.

καλά αναβολή δίνουν αβέρτα, fact, όπως επίσης και Ι3 άοπλο ψυχολογικό (ειδικά αν το πεις από το ΚΕΝ)...

Indeed..

• Super Moderators
Δημοσ.

Μηπως υπηρχε και τπτ αλλο στη μεση που δεν επεσε στην αντιληψη σου?

Υπερβολικο μου φαινεται παντως.

του φαντάρου να δεις, που μετά παραπονιόταν...

Δημοσ.

Για την ιστορια, 12μηνο, Ι1 και 1 καλη δουλεια χαμενη, που ακομα την κλαιω.

έκανα 83 μέρες να βγω από το φυλάκιο που ήμουν υπαρχηφύλακας σε ένα φυλάκιο εντελώς περιττό ανάμεσα σε άλλα δύο που 2 φορές αδειάσαμε και ξανά γεμίσαμε γιατί ήταν να γίνει σταθμός συνοριοφυλάκων αλλά τελικά άλλαξαν γνώμη.

Τι θυμήθηκα XD. Μεγάλος παλίκαρος:

http://www.youtube.com/watch?v=ev-tKBBNUkE&feature=related

Δημοσ.
Απ'ευθείας απαλλαγή πριν την διετία; Πως γίνεν αυτό;

Αν υπάρχει διαπιστωμένο παθολογικό πρόβλημα το παίρνεις το χαρτί asap. Εγώ αμέσως το πήρα, ούτε διετία αναμονής, ούτε τίποτα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...