Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να στο δωσω να το καταλαβεις καλυτερα, για να παρεις Ι5 ψυχολογικο πρεπει:

-Ειτε το πραγματικό προβλημα σου να ειναι "εξόφθαλμο".Τι εννοω? Να φαίνεται ότι πάσχεις όντως, ακόμα και από άτομο που δεν είναι γιατρός/ψυχολόγος.

-Ειτε να τα σμπρώξεις χοντρά.Πολύ χοντρά (αυτό δε το γνωριζω,αλλα το υποθετω). Και γερό βύσμα να έχεις,δε λεει κάτι. Κανεις δεν θα βάλει το "κεφάλι του στον τορβά" δεν πα να σου χρωστά και χάρη.

Δεν προσπαθώ να σε πείσω,ουτε το επιδιωκω ουτε κ με απασχολει.Αυτα που γνωριζω (αρκετά καλά) λέω.

Στο παθολογικο πως να σου βγαλουν την πιστη???Αν πας με ενα πόδι ή με ενα χέρι (μονιμες αναπηριες που ανεφερα και πριν) τι θα σε πουν?Να σε εξετάσουμε?

Τωρα αν πεις "εχω προβλημα στη μέση", θα τους προσφέρεις λίγα λεπτά γέλιου απλά.

Ευχομαι πραγματικά αν οντως εχεις πρόβλημα όπως υποστηριζεις,να ξεμπερδέψεις γρήγορα και να πάρεις την απαλλαγη που δικαιουσε.

Αν και θα μου επιτρεψεις να πω οτι από τα γραφόμενα σου, δειχνεις το αντιθετο.

Αλλα αυτο μπορει να συμβαινει γιατι ο γραπτος λόγος πολλές φορές είναι ευκολότερα παρεξηγήσιμος.

Μακαρι να του βγαλουν τη πιστη ρε φιλε...

και να τον φωναζουν εκει 4-5 χρονια .

Οι αλλοι ειναι βλάκες που κάνανε θητεια???

Και τους γράφουμε στα τέτοια μας?

Ευχεσαι κιολας για παρτη του... τι ευχεσαι?

Μας κοροιδευει σιγα μην έχει προβλημα. Να τον πηξουν.

Του μιλας και προσεκτικα...

Αηδια καταντησε πια... 9 μηνες φανταριλικι τουρισμος

και κλαιγοντε σαν κοριτσακια ορισμενοι να το αποφυγουν... παλια οι γονεις μας κανανε 3 χρονια

και μεχρι να παρουν την πρωτη 48ωρη αδεια κάνανε 1μηνα κλεισμενοι μεσα.

Την κανω...δεν παλευεται αλλο αυτο το θρεντ.

P.S Υπήρχαν και ναρκωμανεις που βγηκαν απλα I4 . Αλλα ηταν απεξαρτημενοι εννοειται οταν ηρθαν στο στρατο. ;)

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο παθολογικο πως να σου βγαλουν την πιστη???Αν πας με ενα πόδι ή με ενα χέρι (μονιμες αναπηριες που ανεφερα και πριν) τι θα σε πουν?Να σε εξετάσουμε?

http://www.patris.gr/articles/90845/42943?PHPSESSID=

φιλαράκι στο στρατόπεδο μου με αυτό δεν κατάφερε να το πάρει επειδή έπεσε σε μλκ γιατρό στο 401, τον έκανε Ι4 και του έδωσε κατ'εξαίρεση μετάθεση...

εξαιτίας αυτής της πάθησης και του άθλιου "ωραρίου" των θαλαμοφυλάκων, ούτε 2-1 (μέσα-έξω) δεν μπορούσε να αντέξει...

Δημοσ.

http://www.patris.gr/articles/90845/42943?PHPSESSID=

φιλαράκι στο στρατόπεδο μου με αυτό δεν κατάφερε να το πάρει επειδή έπεσε σε μλκ γιατρό στο 401, τον έκανε Ι4 και του έδωσε κατ'εξαίρεση μετάθεση...

Ο γιατρός αυτός που αναφερεις δε θα επρεπε να ειναι γιατρος απλα.

Αν δεν εισαι σιγουρος για καποια διαγνωση,το ψαχνεις και στελνεις τον ασθενη για περαιτερω εξετασεις.

Αυτο ομως,αν και προκειται οπως φαινεται για σοβαροτατη ασθενεια,δεν εχει σχεση με αυτο που λεω παραπανω λόγω του ότι δεν έχει συμπτώματα εξόφθαλμα.

Το θεμα ειναι οτι αν ερθει ασθενης με κατι τετοιο,το ελεγχεις,το διπλοελεγχεις και το τριπλοελεγχεις.Απλα.

Εγω αναφερομαι σε περιπτωσεις φανερης αναπηριας (πχ οπως ειπα να σου λειπει καποιο μέλος)

Δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν και αλλες τοσες περιπτωσεις που χρίζουν Ι5 παθολογικο.

Δημοσ.

Ο γιατρός αυτός που αναφερεις δε θα επρεπε να ειναι γιατρος απλα.

Αν δεν εισαι σιγουρος για καποια διαγνωση,το ψαχνεις και στελνεις τον ασθενη για περαιτερω εξετασεις.

Αυτο ομως,αν και προκειται οπως φαινεται για σοβαροτατη ασθενεια,δεν εχει σχεση με αυτο που λεω παραπανω λόγω του ότι δεν έχει συμπτώματα εξόφθαλμα.

Το θεμα ειναι οτι αν ερθει ασθενης με κατι τετοιο,το ελεγχεις,το διπλοελεγχεις και το τριπλοελεγχεις.Απλα.

Aγορινα... υπάρχει και κατι που λεγεται ιστορικο :P

ΔΕΝ αποκτας απο τη μια στιγμη στην αλλη καταθλιψη... προφανως ο γιατρος

θα τον πηρε χαμπαρι τι θελει να κανει... και σου λεει τωρα θα σε φτιαξω.

Δεν ξερω αν το εχουν καταλαβει ορισμενοι αλλα υπαρχουν καποιες υποχρεωσεις σαν πολιτες μιας χωρας... δεν ζουνε μονοι τους... ουτε ειναι απροσαρμοστοι. Υψηλα γραμματα βεβαια αυτα... αν τον αλλον τον νοιαζει μονο η παρτη του.

Δημοσ.

Τελικά είναι μαλακία αυτό που λέμε "μην ρωτάτε σε forum για ιατρικά θέματα!"

Απ'ότι φαίνεται υπάρχουν ψυχολόγοι και παθολόγοι που μπορούν να καταλάβουν ακριβώς τι έχει ή τι δεν έχει ο καθένας μας :P

ΔΕΝ αποκτας απο τη μια στιγμη στην αλλη καταθλιψη...

Εκτός αν είσαι τραγουδιστής, σκηνοθέτης ή ηθοποιός ε;

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγω αναφερομαι σε περιπτωσεις φανερης αναπηριας (πχ οπως ειπα να σου λειπει καποιο μέλος)

Δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν και αλλες τοσες περιπτωσεις που χρίζουν Ι5 παθολογικο.

μα κι εγώ αναφέρομαι σε περιπτώσεις που δεν κάνουν μπαμ (μιας κι έγραψες πιο πάνω για χέρια και πόδια)...

στο παθολογικό Ι5 σε περνάνε από κόσκινο, στο ψυχολογικό όχι τόσο...

Δημοσ.

Τελικά είναι μαλακία αυτό που λέμε "μην ρωτάτε σε forum για ιατρικά θέματα!"

Απ'ότι φαίνεται υπάρχουν ψυχολόγοι και παθολόγοι που μπορούν να καταλάβουν ακριβώς τι έχει ή τι δεν έχει ο καθένας μας :o

Εκτός αν είσαι τραγουδιστής, σκηνοθέτης ή ηθοποιός ε;

Φερε μου απο εδω μεσα 3-4 που θελουν να παρουν Ι5

να βάλουμε και στοιχημα οτι δεν εχουν τιποτα.

Το βαζεις το στοιχημα? Γιατι τα βαριεμαι τα πολλα

επιχειρηματα και τις μακροσκελεις απαντησεις που τελικα δεν πειθουν κανεναν :-D

Για τραγουδιστες δεν ξερω... δεν μιλαω σε τραγουδιστες αυτη τη στιγμη δεν με αφορουν.

Δημοσ.

Aγορινα... υπάρχει και κατι που λεγεται ιστορικο :P

ΔΕΝ αποκτας απο τη μια στιγμη στην αλλη καταθλιψη... προφανως ο γιατρος

θα τον πηρε χαμπαρι τι θελει να κανει... και σου λεει τωρα θα σε φτιαξω.

Δεν ξερω αν το εχουν καταλαβει ορισμενοι αλλα υπαρχουν καποιες υποχρεωσεις σαν πολιτες μιας χωρας... δεν ζουνε μονοι τους... ουτε ειναι απροσαρμοστοι. Υψηλα γραμματα βεβαια αυτα... αν τον αλλον τον νοιαζει μονο η παρτη του.

Μπορείς να γίνει λιγο πιο συγκεκριμενος φιλε μου?

Γιατι δεν "επιασα" τι ακριβως θελεις να πεις κανοντας παραθεση το post μου?

μα κι εγώ αναφέρομαι σε περιπτώσεις που δεν κάνουν μπαμ (μιας κι έγραψες πιο πάνω για χέρια και πόδια)...

στο παθολογικό Ι5 σε περνάνε από κόσκινο, στο ψυχολογικό όχι τόσο...

Μαλλον δεν το εθεσα σωστα αυτο που ηθελα να πω.

Και στο Ι5 σε ελεγχουν εννοειται.Και απο κοσκινο σε περνανε και καλα κανουν.

Μιλησα μονο για εξοφθαλμες περιπτωσεις.

Μην περνεις και ορκο γι'αυτο που λες για το ψυχολογικο.

Αλλο αναβολη για ενδεχομενη απαλλαγη,αλλο οριστικη απαλλαγη...

Δημοσ.

Μπορείς να γίνει λιγο πιο συγκεκριμενος φιλε μου?

Γιατι δεν "επιασα" τι ακριβως θελεις να πεις κανοντας παραθεση το post μου?

Πρεπει να χεις ενα Α ιστορικο για να θεωρηθεις τρελάρας φιλε.

Και θα πρεπει να γινουν και κάποιες εξετασεις. Το αλλο κολπο

που κανουν οι γιωτομπαλαδες για να αποφυγουν τη θητεια ειναι γνωστο

για αυτο και τους παιδευουν οι γιατροι.

Ο και καλα τρελος νομιζει οτι θα φορεσει γοβες και θα παει εκει

να τους κοιταζει περιεργα και να τους λεει οτι θα τους σκοτωσει...

ε δεν πειθεσαι απο τετοια αν εισαι καλος γιατρος. :/

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ Zaccki για την πληροφόρηση. :)

Πολύ θα ήθελα να κατανοήσω την λογική μερικών ανθρώπων αλλά δεν το μπορώ. Από την μία έχεις ανθρώπους με αληθινά προβλήματα υγείας και ένα σύστημα απίστευτης ταλαιπωρίας. Αυτό σας αρέσει? Το υποστηρίζετε κάποιοι? Δηλαδή ο άλλος να υποφέρει και να πρέπει να είναι όρθιος στον ήλιο με τις ώρες επειδή δεν μπορούν να οργανώσουν μία διαδικασία σωστά? Δεν μπορούν να πάρουνε υπολογιστές που κάθεται ο άλλος με το βιβλίο και γράφει έναν έναν? Πρέπει να πάρεις αναβολές και μετά απαλλαγή εκτός αν είσαι σε άθλια κατάσταση. Αυτό είναι σωστό και ωραίο? Που πρέπει να πας εσύ τα χαρτιά στου Ρουφ! Δεν μπορούνε τα ζώα να τα στείλουν στον εαυτό τους! Πρέπει να τα πας εσύ!!!!

Και άντε ας αφήσουμε αυτούς που έχουνε πρόβλημα υγείας και ας πούμε για αυτούς που θα προσποιηθούν για να αποφύγουν την θητεία. Δεν νιώθετε ρε γαμώτο καθόλου μερικοί στα φόρουμ και στην έξω ζωή? Γνωρίζεις τι προβλήματα μπορεί να έχει ο άλλος? Τι οικονομική ζημιά του κάνεις? Αν έχει να φροντίσει γονείς, συγγενείς, φίλους και άλλους ανθρώπους. Ποιος είσαι εσύ που θα του πεις να δώσει εννέα μήνες ζωής σε κάτι που απλά δεν είναι απαραίτητο, δεν λειτουργεί και δεν εξυπηρετεί τον σκοπό που λένε. Τι να πεις για μια δημόσια υπηρεσία που την πληρώνεις με τους φόρους σου και σε παίρνουν με το ζόρι για καταναγκαστική εργασία.

Και σε τελική ρε γαμώτο τι σκατά πρέπει να γίνει για να φτιάξει αυτή η χώρα που χαντακώνει τους πάντες. Στην πιο παραγωγική σου ηλικία πρέπει να σκέφτεσαι την ζωή σου, την καριέρα σου, να κάνεις κανένα ταξιδάκι, να γνωρίσεις γυναίκες, να κάνεις φίλους και ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ! Δηλαδή αυτή είναι η ζωή του Έλληνα, πανελλαδικές, στρατός, ανεργία?

Είμαι απίστευτα απογοητευμένος από πολλά πράγματα σε αυτή την χώρα, πάρα πολλά. Αλλά δεν συγκρίνεται με τίποτα η απογοήτευση που νιώθω συζητώντας μερικές φορές με τους "συμπολίτες" μου... Για να είμαι σαφής, δεν αναφέρομαι σε όλους.

Δημοσ.

Πρεπει να χεις ενα Α ιστορικο για να θεωρηθεις τρελάρας φιλε.

Και θα πρεπει να γινουν και κάποιες εξετασεις. Το αλλο κολπο

που κανουν οι γιωτομπαλαδες για να αποφυγουν τη θητεια ειναι γνωστο

για αυτο και τους παιδευουν οι γιατροι.

Αυτο λεω και εγω.

Συγνωμη,αλλα δεν καταλαβα αν συμφωνεις ή διαφωνεις με αυτα που ειπα.

Ειναι και η κουραση της ημερας :-D

• Super Moderators
Δημοσ.

Μην περνεις και ορκο γι'αυτο που λες για το ψυχολογικο.

Αλλο αναβολη για ενδεχομενη απαλλαγη,αλλο οριστικη απαλλαγη...

ψάξε μια το topic, θα βρεις άτομα που πήραν Ι5 ψυχολογικό επειδή δεν γούσταραν να πάνε στρατό, δεν τράβηξαν τέτοιο μανίκι...

Δημοσ.

Φερε μου απο εδω μεσα 3-4 που θελουν να παρουν Ι5

να βάλουμε και στοιχημα οτι δεν εχουν τιποτα.

Το βαζεις το στοιχημα? Γιατι τα βαριεμαι τα πολλα

επιχειρηματα και τις μακροσκελεις απαντησεις που τελικα δεν πειθουν κανεναν :-D

Αν πρόσεξες πιο πάνω αποκάλεσα όσους δεν έχουν τίποτε και κυνηγούν το Ι5 (επειδή βαριούνται) ζώα. Δεν είμαι υπέρ της φυγοπονίας αλλά ούτε και του τσουβαλιάσματος

Στοίχημα δεν θα βάλω γιατί ξέρω πως οι δυο στους τέσσερις, ίσως και οι τέσσερις όντως να μην έχουν τίποτε. Όπως επίσης ξέρω πως α) δεν είμαι γιατρός ούτε μπορώ προσωπικά να κρίνω τι έχει και τι δεν έχει ο άλλος και β) υπάρχει κάτι που λέγεται invisible disability και καλύπτει πολλές από τις περιπτώσεις των ψυχολογικών (και μερικές των παθολογικών) προϋποθέσεων για απαλλαγή.

Το ότι χρειάζεσαι ιστορικό επίσης δεν μου λέει τίποτε. Ο μαλάκας που θα έρθει να πάρει απαλλαγή θα έχει ήδη κάποιο φτιαχτό και χρυσοπληρωμένο ιστορικό έτοιμο. Το ίδιο όμως και αυτός που πάσχει από ADHD ή αϋπνίες με τη διαφορά πως το δικό του θα είναι πραγματικό. Τι θα πεις και στους δυο, "απόδειξέ το"; Γίνεται;

BTW γύρνα το σε landscape γιατί είναι κουραστικό να κόβονται οι προτάσεις :P

Δημοσ.

ψάξε μια το topic, θα βρεις άτομα που πήραν Ι5 ψυχολογικό επειδή δεν γούσταραν να πάνε στρατό, δεν τράβηξαν τέτοιο μανίκι...

Δηλαδη απ'οτι γράφεται από κάποια nicknames σε ενα forum βγάζουμε αυτό το συμπέρασμα?

Μάλιστα.Με κάλυψες φίλε μου.Ευχαριστώ.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι ok για όλους δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, για έναν όμως είμαι μιας και τον ξέρω κάμποσα χρόνια από κοντά...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...