Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με τα όσα είπες και συνεχίζεις να λες, πουθενά δεν διαφαίνεται ότι συντρέχουν πραγματικοί λόγοι ώστε να το δικαιούσαι. Δεν το ανέφερες καν από την αρχή, αντιθέτως μάλιστα. Αυτό το χρησιμοποίησες όταν άδειασαν όλα τα υπόλοιπα "επιχειρήματα" περί του πόσο εύκολα κάποιος παίρνει Ι5 έτσι για την πλάκα του. Καταλαβαίνεις ότι αν παρόμοιες αντιφάσεις διακρίνει και η αρμόδια επιτροπή όταν έρθει η ώρα (τη στιγμή που τις επέδειξες σε ένα ανώνυμο φόρουμ, είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνουν κρυφές από πιο πεπειραμένους) δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρεις το πολυπόθητο χαρτάκι. Άρα, πρέπει να γίνεις πιο πειστικός αν θες να έχεις έστω και λίγες πιθανότητες.

Δεν έγινε καμία συζήτηση για το εάν το δικαιούμαι εγώ προσωπικά η όχι. Ούτε είπα ότι προσποιούμαι για να το πάρω. Όπως σου είπα, οι εντυπώσεις και τα γεγονότα έχουν διαφορά.

Τα επιχειρήματα μου δεν άδειασαν πουθενά. Το είπα ότι είναι μία χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία.

Θα σου πω τι γνωρίζω ως γεγονός. Έχοντας διαβάσει απίστευτες ανοησίες περί γιατρών που θα κάνουν τα πάντα να σε ξεσκεπάσουν και μίας αμείλικτης επιτροπής που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της και αλλάζει γνωματεύσεις για πλάκα, πήγα χεσμένος και αγχωμένος. Τελικά τίποτα δεν ίσχυε. Ήμουν άλλος ένας μεταξύ ενός μεγάλου πλήθους ανθρώπων που πήγαιναν να πάρουν την αναβολή/απαλλαγή τους. Όλοι ήταν τυπικοί, χαλαροί και έκαναν την δουλειά τους με επαγγελματισμό και μία δόση βαρεμάρας.

Εάν κάτι έχει αλλάξει, και εσύ το γνωρίζεις ως γεγονός, σε παρακαλώ ενημέρωσε και τους υπόλοιπους επειδή μερικούς μας ενδιαφέρει.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συγχαρητηρια σε οσους κατάφεραν να πάρουν Ι5

και να αποφυγουν το στρατό.

Εχουν ικανότητες οι άνθρωποι. :-D

Ας μην βιαστουν ακομη να νιωσουν περήφανοι βεβαια για το κατορθωμα τους

γιατι θα βρεθουν πολλοι ακομη που θα τους συγχαρουν... το Ι5 σε αντιθεση με τα αλλα Ι

φαινεται. ;)

Εγω προσωπικα οσο καλος και αν ηταν ο αλλος αν δεν εκανε στρατο δεν θα τον επαιρνα στη δουλεια μου.

Ειτε μας αναλυσει καποιος τα "σοβαρα" του "επιχειρηματα" που τον αναγκασαν να αποφυγει τη στρατευση (απο τη στιγμη που ολος ο κοσμος παει ) ειτε οχι. Δεν με νοιαζουν τα λογια , τα εργα βλεπω. Σιχαινομαι τα Γιωτομπαλα τυπου 5 οπως ο διαολος το λιβανι. Οι αλλοι γιωτάδες ειναι αξιέπαινοι γιατι ενω εχουν προβληματα υγειας πανε κανονικα και κανουν τη θητεια τους απλα δεν παιρνουν οπλο.

9 μηνες... ειναι το λιγοτερο που μπορεις να κανεις για μια πατριδα που σε μεγαλωσε... πληρωνει τους γονεις σου... τα φαρμακα σου...σου δωσε εκπαιδευση κτλπ κτλπ. Μ αρεσει που μερικοι απο αυτους αρχιζουν και φάφλες του στυλ "Μπορει να μην παω στρατο αλλα εγω τον συνανθρωπο μου θα τον βοηθησω αν χρειαστει..." αλλα εντελως τυχαια οταν ειναι για στρατο τον συνανθρωπο που παει τον γράφει στα @@ του!!! :-D

P.S Μην μου αρχισει κανας καλομαθημενος τωρα τα κλασσικα "η παιδεια ηταν γτπ..." , "τα λεφτα μας τα κοβουνε κτλπ κτλπ". Για αυτο δεν πάω στρατο , επειδη η Ελλαδα δεν με φροντιζει οσο θα επρεπε.

Να δω αμα γινει καμια επιστρατευση οι γιωτομπαλαδες που θα κρυφτουνε... τα συνορα κλεινουν ε... να ξερετε.

Καλα εννοειται οτι δε παιρνεις ευκολα I5.

Αλλα αν μπορεις πραγματικα, το κανεις εννοειται γιατι...ουστ!

Αν η νοοτροπια του στρατου ηταν διαφορετικη, ισως ειχα αλλη αποψη. Οπως ειναι τωρα ομως...

Sent from my iPhone using Insomnia

Οπως ειναι τωρα η νοοτροπια του στρατου καλυτερα να μην πας γιωτομπαλάκι

δεν σε αφηνουν να πάρεις και το αρκουδακι σου μαζι

για να κοιμαστε αγκαλιτσα το βραδυ.

Δημοσ.

Φιλε Johnnywu μου επιτρεπεις να ρωτησω αν εχεις παρει το Ι5 (ολοκληρωτικη απαλλαγη) ή αν είσαι στην 1η (2ετης ή 1ετης) αναβολη?

Δημοσ.

Συγχαρητηρια σε οσους κατάφεραν να πάρουν Ι5

και να αποφυγουν το στρατό.

Εχουν ικανότητες οι άνθρωποι. :-D

Ας μην βιαστουν ακομη να νιωσουν περήφανοι βεβαια για το κατορθωμα τους

γιατι θα βρεθουν πολλοι ακομη που θα τους συγχαρουν... το Ι5 σε αντιθεση με τα αλλα Ι

φαινεται. ;)

Εγω προσωπικα οσο καλος και αν ηταν ο αλλος αν δεν εκανε στρατο δεν θα τον επαιρνα στη δουλεια μου.

Ειτε μας αναλυσει καποιος τα "σοβαρα" του "επιχειρηματα" που τον αναγκασαν να αποφυγει τη στρατευση (απο τη στιγμη που ολος ο κοσμος παει ) ειτε οχι. Δεν με νοιαζουν τα λογια , τα εργα βλεπω. Σιχαινομαι τα Γιωτομπαλα τυπου 5 οπως ο διαολος το λιβανι. Οι αλλοι γιωτάδες ειναι αξιέπαινοι γιατι ενω εχουν προβληματα υγειας πανε κανονικα και κανουν τη θητεια τους απλα δεν παιρνουν οπλο.

9 μηνες... ειναι το λιγοτερο που μπορεις να κανεις για μια πατριδα που σε μεγαλωσε... πληρωνει τους γονεις σου... τα φαρμακα σου...σου δωσε εκπαιδευση κτλπ κτλπ. Τι να πει κανεις....

P.S Μην μου αρχισει κανας καλομαθημενος τωρα τα κλασσικα "η παιδεια ηταν γτπ..." , "τα λεφτα μας τα κοβουνε κτλπ κτλπ".

Να δω αμα γινει καμια επιστρατευση οι γιωτομπαλαδες που θα κρυφτουνε... τα συνορα κλεινουν ε... να ξερετε.

Θα σου πω αυτό που δεν σου εξήγησαν όταν πήγες δημοτικό. Οι γονείς μου με μεγάλωσαν. Και δεν τους πλήρωσε κανείς, δούλεψαν και κέρδισαν τα χρήματα τους. Α ναι, τα φάρμακα και την εκπαίδευση τα πληρώνεις με τις ασφαλιστικές εισφορές σου και τους φόρους σου. Τον στρατό επίσης τον πληρώνεις με τους φόρους σου.... έτσι για να ξέρεις.

Φιλε Johnnywu μου επιτρεπεις να ρωτησω αν εχεις παρει το Ι5 (ολοκληρωτικη απαλλαγη) ή αν είσαι στην 1η (2ετης ή 1ετης) αναβολη?

Έχω πάρει την πρώτη ετήσια αναβολή.

• Moderators
Δημοσ.

9 μηνες... ειναι το λιγοτερο που μπορεις να κανεις για μια πατριδα που σε μεγαλωσε... πληρωνει τους γονεις σου... τα φαρμακα σου...σου δωσε εκπαιδευση κτλπ κτλπ. Τι να πει κανεις....

Εαν εκανε ολα τα παραπανω η πατριδα μου, ευχαριστως να αντεξω την ηλιθιοτητα του στρατου για 18 και 24 μηνες. Αλλα προφανως ανηκω στην κατηγορια του καλομαθημενου οπως λες, οποτε δεν αρχιζω.

Για την ιστορια, 12μηνο, Ι1 και 1 καλη δουλεια χαμενη, που ακομα την κλαιω.

Δημοσ.

Έχω πάρει την πρώτη ετήσια αναβολή.

Μαλιστα.Φανταζομαι να γνωριζεις οτι η τελικη αξιολογηση για την απαλλαγη, ειναι "ελαφρως" διαφορετική από την αναβολή που πηρες τώρα.

Δεν αναφερομαι προσωπικα σε σενα που υποστηριζεις οτι εχεις καποιο πραγματικο προβλημα.

Γενικότερα ισχύει αυτό.

Αυτό που θέλω να πω,είναι ότι δεν είναι καλό να παρουσιάζουμε σαν κάτι τόσο απλό το να πάρεις Ι5.

Αλλο η αναβολη,άλλο η τελική κρισή...

Δημοσ.

Εαν εκανε ολα τα παραπανω η πατριδα μου, ευχαριστως να αντεξω την ηλιθιοτητα του στρατου για 18 και 24 μηνες. Αλλα προφανως ανηκω στην κατηγορια του καλομαθημενου οπως λες, οποτε δεν αρχιζω.

Για την ιστορια, 12μηνο, Ι1 και 1 καλη δουλεια χαμενη, που ακομα την κλαιω.

Ναι ρε φίλε. Ακριβως εκεινη την περιοδο

που ηταν να πας φανταρος σου έκατσε η καλη δουλεια

εσένα . Καλή δικαιολογια βρηκες για να βρίζεις το στρατο. :-D

Δημοσ.

Και μενα ρε παιδια σε 2 μηνες φευγω φανταρος και με πιασανε 2 ατομα να μου δωσουν μελετες και σχεδια να τους τα κανω, αλλα οταν λεω οτι θα παω φανταρος δισταζουν γιατι ξερουν οτι 1 χρονο θα με περιμενουν και οπως ολοι ξερουμε ο χρονος στην δουλεια ειναι χρημα...

Αφηστε που τρεχει ενα προγραμμα στον οαεδ που ηθελα με αυτο να παω σε ενα γραφειο εταιρια να δουλεψω ωστε να μην της ειναι βαρος οικονομικα και να μαθαινω και τιποτα...αλλα ειμαι ατυχος...

• Moderators
Δημοσ.

Άντε βλακάκο Gi0... παλιό ψεύτη

Φτου,ξεσκεπαστηκα.

αλλα ειμαι ατυχος...

Μπα.Και συ δικαιολογιες βρισκεις.

Δημοσ.

Μαλιστα.Φανταζομαι να γνωριζεις οτι η τελικη αξιολογηση για την απαλλαγη, ειναι "ελαφρως" διαφορετική από την αναβολή που πηρες τώρα.

Δεν αναφερομαι προσωπικα σε σενα που υποστηριζεις οτι εχεις καποιο πραγματικο προβλημα.

Γενικότερα ισχύει αυτό.

Αυτό που θέλω να πω,είναι ότι δεν είναι καλό να παρουσιάζουμε σαν κάτι τόσο απλό το να πάρεις Ι5.

Αλλο η αναβολη,άλλο η τελική κρισή...

Ναι, το γνωρίζω αυτό. Δυστυχώς για την απαλλαγή υπάρχει μεγάλη πίεση να σε στείλουν να την πάρεις από το στρατόπεδο. Εκτός αν αναφέρεσαι σε κάτι άλλο.

Δημοσ.

Ναι, το γνωρίζω αυτό. Δυστυχώς για την απαλλαγή υπάρχει μεγάλη πίεση να σε στείλουν να την πάρεις από το στρατόπεδο. Εκτός αν αναφέρεσαι σε κάτι άλλο.

Οχι δεν αναφερομαι σε αυτο.

Αναβολη για ενδεχομενη απαλλαγη Ι5, μπορει να παρει πολυ ευκολα οποιοσδηποτε το επιδιωξει.

Οριστικη απαλλαγη Ι5, δυστυχως μπορει να ΜΗΝ παρει καποιος που εχει και πραγματικο προβλημα.

Αναφερομαι φυσικα σε Ι5 ψυχολογικο,ετσι.

Το Ι5 παθολογικο ειναι αλλη περιπτωση (εκει συνηθως σου δινουν με την μια απαλλαγη σε ορισμενες περιπτωσης-μονιμες αναπηριες κτλ).

Δημοσ.

Εγώ πάντως, αντίθετα με τον λιγόψυχο Gi0, με τιμή υπηρέτησα την μαμά πατρίδα. Με τιμή φιλούσα 4-6 σκοπιά σε άδειες αποθήκες πυρομαχικών, με τιμή έκανα 6 ώρες δοκιμές παρέλασης κάτω από τον ήλιο και με τιμή έκανα 83 μέρες να βγω από το φυλάκιο που ήμουν υπαρχηφύλακας σε ένα φυλάκιο εντελώς περιττό ανάμεσα σε άλλα δύο που 2 φορές αδειάσαμε και ξανά γεμίσαμε γιατί ήταν να γίνει σταθμός συνοριοφυλάκων αλλά τελικά άλλαξαν γνώμη.

Όσο για τους 12 μήνες μισθούς που έχασα... ΧΑ! ας γελάσω... μου τους αναπλήρωσαν τα 30 ευρώ που έπαιρνα τον μήνα ως πολύτεκνος. Με το που απολύθηκα τα έβγαλα όλα από την τράπεζα και πήρα σπίτι... στην monopoly

Δημοσ.

Οχι δεν αναφερομαι σε αυτο.

Αναβολη για ενδεχομενη απαλλαγη Ι5, μπορει να παρει πολυ ευκολα οποιοσδηποτε το επιδιωξει.

Οριστικη απαλλαγη Ι5, δυστυχως μπορει να ΜΗΝ παρει καποιος που εχει και πραγματικο προβλημα.

Αναφερομαι φυσικα σε Ι5 ψυχολογικο,ετσι.

Το Ι5 παθολογικο ειναι αλλη περιπτωση (εκει συνηθως σου δινουν με την μια απαλλαγη σε ορισμενες περιπτωσης-μονιμες αναπηριες κτλ).

Δεν το γνώριζα αυτό φίλε μου. Ελπίζω να μην ισχύει η να αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις. Μάλιστα έχω ακούσει το αντίθετο, δλδ ότι στο παθολογικό σου βγάζουν την πίστη.

Όπως και να έχει πλέον με αυτά που βλέπω στην χώρα ελπίζω να αποδώσουν καρπούς κάποιες προσπάθειες που κάνω και να έχω την επιλογή να φύγω αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι.

Δημοσ.

Για να στο δωσω να το καταλαβεις καλυτερα, για να παρεις Ι5 ψυχολογικο πρεπει:

-Ειτε το πραγματικό προβλημα σου να ειναι "εξόφθαλμο".Τι εννοω? Να φαίνεται ότι πάσχεις όντως, ακόμα και από άτομο που δεν είναι γιατρός/ψυχολόγος.

-Ειτε να τα σμπρώξεις χοντρά.Πολύ χοντρά (αυτό δε το γνωριζω,αλλα το υποθετω). Και γερό βύσμα να έχεις,δε λεει κάτι. Κανεις δεν θα βάλει το "κεφάλι του στον τορβά" δεν πα να σου χρωστά και χάρη.

Δεν προσπαθώ να σε πείσω,ουτε το επιδιωκω ουτε κ με απασχολει.Αυτα που γνωριζω (αρκετά καλά) λέω.

Στο παθολογικο πως να σου βγαλουν την πιστη???Αν πας με ενα πόδι ή με ενα χέρι (μονιμες αναπηριες που ανεφερα και πριν) τι θα σε πουν?Να σε εξετάσουμε?

Τωρα αν πεις "εχω προβλημα στη μέση", θα τους προσφέρεις λίγα λεπτά γέλιου απλά.

Ευχομαι πραγματικά αν οντως εχεις πρόβλημα όπως υποστηριζεις,να ξεμπερδέψεις γρήγορα και να πάρεις την απαλλαγη που δικαιουσε.

Αν και θα μου επιτρεψεις να πω οτι από τα γραφόμενα σου, δειχνεις το αντιθετο.

Αλλα αυτο μπορει να συμβαινει γιατι ο γραπτος λόγος πολλές φορές είναι ευκολότερα παρεξηγήσιμος.

Edit: Ξεχασα να προσθέσω οτι I5 ψυχολογικο/παθολογικο περνει και ο ναρκομανης φυσικα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...