Johnnywu Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Οκ, δεν σου δίνουν Ι5 εκτός και αν έχεις κάτι "βαρύ". Τι είναι αυτό το "βαρύ"? Παρακάτω μπορείτε να δείτε την εφημερίδα της κυβερνήσεως, στην σελίδα 1680 αναφέρει τις ψυχικές διαταραχές και τι "Ι" σου δίνουν: http://www.omhroi.gr/images/sections/SI.pdf Πήγαν άτομα που είχαν για παράδειγμα, χρόνια κατάθλιψη, και τους είπαν "Όχι μάγκες, θα υπηρετήσετε!"? Αν έτσι έγινε, ίσως έτσι να εξηγούνται οι αυτοκτ.... γκούχ γκούχ, εννοούσα οι "θανάσιμοι αυτοτραυματισμοί". Εννοεί ότι κάποια από αυτά που βλέπεις εδώ στη σελίδα 1680 και μετά μάλλον δεν υπάρχουν... Χαχα, δεν το είδα, σόρυ.
akpe Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Πήγαν άτομα που είχαν για παράδειγμα, χρόνια κατάθλιψη, και τους είπαν "Όχι μάγκες, θα υπηρετήσετε!"? Αν έτσι έγινε, ίσως έτσι να εξηγούνται οι αυτοκτ.... γκούχ γκούχ, εννοούσα οι "θανάσιμοι αυτοτραυματισμοί". Είναι τόσο χεσμένοι βασικά με αυτά που έχουν γίνει που δεν το ρισκάρουν. Κάποιος που όντως έχει πρόβλημα εννοείται πως δεν θα υπηρετήσει με το ζόρι. Κάποιος που δεν έχει πρόβλημα και παριστάνει τον άρρωστο μπορεί και να τη σκαπουλάρει, δεν το ρισκάρουν. Βέβαια το ζώο στην δεύτερη περίπτωση δίνει το κακό όνομα στους υπόλοιπους, αλλά meh, Ελλάδα.
1comment Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Ίσως και να μην είναι τόσο απλό να αυξηθεί η θητεία. Ο Παναγιωτόπουλος λέει ότι το θέμα πρώτα θα τεθεί στη Βουλή, που σημαίνει μεγάλη αντίσταση από πλευράς σύριζα και πιθανές αντιδράσεις από δημαρ... Ίσως να καθυστερήσει αρκετά, αν όχι να μην γίνει καν. Σε καμία περίπτωση δεν το κόβω για μες το καλοκαίρι. Ι5 ψυχολογικό δεν παίρνες χωρίς να προσκομίσεις χαρτιά ψυχιάτρων/ψυχολόγων και να σε ελέγξουν και δικοί τους ψυχολόγοι. Τα ψεύτικα τα πιάνουν στον αέρα. Και φυσικά κανένας ψυχίατρος δεν θα ρισκάρει να χάσει τη δουλειά του για να σου δώσει μούφα χαρτί.
Johnnywu Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Ίσως και να μην είναι τόσο απλό να αυξηθεί η θητεία. Ο Παναγιωτόπουλος λέει ότι το θέμα πρώτα θα τεθεί στη Βουλή, που σημαίνει μεγάλη αντίσταση από πλευράς σύριζα και πιθανές αντιδράσεις από δημαρ... Ίσως να καθυστερήσει αρκετά, αν όχι να μην γίνει καν. Σε καμία περίπτωση δεν το κόβω για μες το καλοκαίρι. Ι5 ψυχολογικό δεν παίρνες χωρίς να προσκομίσεις χαρτιά ψυχιάτρων/ψυχολόγων και να σε ελέγξουν και δικοί τους ψυχολόγοι. Τα ψεύτικα τα πιάνουν στον αέρα. Και φυσικά κανένας ψυχίατρος δεν θα ρισκάρει να χάσει τη δουλειά του για να σου δώσει μούφα χαρτί. Δεν υπάρχουν ψεύτικα χαρτιά για ψυχολογικά προβλήματα. Αν εγώ έρθω και σου πω ότι θα αυτοκτονήσω αν με πας μέσα δεν μπορείς να γνωρίζεις με βεβαιότητα αν το εννοώ η όχι. Κανένας δεν δίνει μούφα χαρτί, γιατί δεν υπάρχει μούφα χαρτί στα ψυχολογικά. Ότι χαρτί πάρεις είναι 100% αληθινό...
akpe Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δεν είναι τόσο εύκολο να αποδείξεις σε ψυχίατρο ότι έχεις ψυχολογικά και ιδίως του δημοσίου δεν σου δίνουν χαρτί χωρίς παρακολούθηση/πολλαπλές συνεδρίες. Χώρια που το χαρτί από δημόσιο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Εμένα τόσο ο γιατρός μου (ιδιώτης) όσο και στο 414 μου είχαν προτείνει διετή αναβολή (που διετή δικαιούμαι σύμφωνα με το παραπάνω φεκ) αλλά μου την μείωσαν σε ετήσια, μάλλον λόγω ιδιώτη. Ο ιδιώτης επίσης είναι ανάλογα το τι θα του πεις αλλά και πάλι δεν είναι θέμα μονό "θα αυτοκτονήσω αν πάω". Μην ξεχνάτε πως ο γιατρός που προτείνει την αναβολή/απαλλαγή στο στρατιωτικό νοσοκομείο αλλά περισσότερο η επιτροπή απαλλαγών μπορεί πανεύκολα να ξεχωρίσει αυτόν που έχει πρόβλημα από αυτόν που απλά το παίζει τρελός.
Johnnywu Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δεν είναι τόσο εύκολο να αποδείξεις σε ψυχίατρο ότι έχεις ψυχολογικά και ιδίως του δημοσίου δεν σου δίνουν χαρτί χωρίς παρακολούθηση/πολλαπλές συνεδρίες. Χώρια που το χαρτί από δημόσιο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Εμένα τόσο ο γιατρός μου (ιδιώτης) όσο και στο 414 μου είχαν προτείνει διετή αναβολή (που διετή δικαιούμαι σύμφωνα με το παραπάνω φεκ) αλλά μου την μείωσαν σε ετήσια, μάλλον λόγω ιδιώτη. Ο ιδιώτης επίσης είναι ανάλογα το τι θα του πεις αλλά και πάλι δεν είναι θέμα μονό "θα αυτοκτονήσω αν πάω". Μην ξεχνάτε πως ο γιατρός που προτείνει την αναβολή/απαλλαγή στο στρατιωτικό νοσοκομείο αλλά περισσότερο η επιτροπή απαλλαγών μπορεί πανεύκολα να ξεχωρίσει αυτόν που έχει πρόβλημα από αυτόν που απλά το παίζει τρελός. Τι να σου πω ρε φίλε, εγώ πήρα από δημόσιο χωρίς συνεδρείες πάντως και χωρίς καμία δυσκολία. Και στον ιδιώτη τα ίδια, μάλιστα δεν είναι και δύσκολο να βρείς ιδιώτες που θα σου δώσουν βεβαίωση. Μην παίρνεις όρκο για την τελευταία παράγραφο. Εγώ πιστεύω ότι αυτοί που δεν παίρνουν το Ι5, η την αναβολή που πρέπει, είναι αυτοί που το έχουν πάρει χαλαρά και αψήφιστα. Στο φρουραρχείο είχε άπειρα παιδιά που δεν έμπαιναν καν στον κόπο να δείξουν λίγο θλιμμένοι η κάτι ρε παιδί μου. Αν πας στην επιτροπή η στον γιατρό του 414 έτσι τότε μπορεί και να έχεις πρόβλημα. Δλδ θα λέει το χαρτί ότι πάσχεις από χρόνια κατάθλιψη και εσύ θα κάθεσαι να κάνεις χαβαλέ και να μιλάς με τους άλλους έξω? Κάποιος μπορεί να αποφασίσει να σου κάνει την ζωή δύσκολη άμα θέλει. Βλέπω τον εαυτό μου και συγκρίνω δηλαδή, εγώ που έχω πρόβλημα πως είμαι, και οι άλλοι που το κάνουν ψέμματα για να πάρουν το Ι5 πως φαίνονται.
akpe Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Βλέπω τον εαυτό μου και συγκρίνω δηλαδή, εγώ που έχω πρόβλημα πως είμαι, και οι άλλοι που το κάνουν ψέμματα για να πάρουν το Ι5 πως φαίνονται. Σε αυτούς ακριβώς αναφερόμουν στο τελευταίο
nicoc89 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 ειμαι αντίθετος με τον στρατό , όμως η γνώμη μου ειναι πως το καλύτερο θα ήταν οποιος δεν έχει πραγματικό πρόβλημα να πηγαίνει. σκεφτείτε να πήγαιναν σχεδόν όλοι να έβγαζαν Ι5 και στο τέλος να μην έδιναν σε αυτούς που έχουν το πραγματικό πρόβλημα μόνο και μόνο επειδή θα είχαν έλλειψη φαντάρων. μην λέμε ότι θέλουμε , το κράτος μπορεί να κάνει ότι θέλει άσχετα τις αρνητικές επιπτώσεις (αυτοκτογκούχουυυυυ) γιατι απλά δεν τους νοιάζει για εμάς. δεν αναλύω τι και πως και γιατι ειμαι αντίθετος με τον στρατό και την σημερινή του εικόνα γιατι τα έχουμε πει χίλιες φορές σε αυτό το thread και δεν λέει τίποτα να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. το θέμα ειναι να δείχνουμε εμείς οι ίδιοι λιγο ενδιαφέρον για τον δίπλα μας γιατι το κράτος χ$στικε
Johnnywu Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 ειμαι αντίθετος με τον στρατό , όμως η γνώμη μου ειναι πως το καλύτερο θα ήταν οποιος δεν έχει πραγματικό πρόβλημα να πηγαίνει. σκεφτείτε να πήγαιναν σχεδόν όλοι να έβγαζαν Ι5 και στο τέλος να μην έδιναν σε αυτούς που έχουν το πραγματικό πρόβλημα μόνο και μόνο επειδή θα είχαν έλλειψη φαντάρων. Αν πήγαιναν σχεδόν όλοι να έβγαζαν Ι5 τώρα θα είχε καταργηθεί η θητεία. Και να μπλόκαραν τα Ι5 θα έβγαιναν όλοι ανυπότακτοι, θα γινόταν θέμα και θα αναγκαζόντουσαν να την καταργήσουν. Ο λόγος που υπάρχει ακόμη είναι επειδή κανένας δεν έχει κάνει καμία σοβαρή κίνηση σε μαζικό επίπεδο. Αν θέλουμε καταργείται αύριο η θητεία. Edit: Και κάτι άλλο. Το να δείχνω ενδιαφέρον για το καλό του συμπολίτη μου, προϋποθέτει ότι και εκείνος ενδιαφέρεται για το καλό του. Όταν οι ίδιοι οι συμπολίτες μου κλαψουρίζουν από όταν ήμουν μικρό παιδάκι ότι δεν θέλουν να πάνε φαντάροι, αλλά τελικά πηγαίνουν, εγώ τι να κάνω για αυτούς? Όταν οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας ανέχονται να περιμένουν όρθιοι 7 ώρες στο φρουραρχείο/414-404 εγώ τι να κάνω? Και να αρχίσεις κάτι, το 70% θα κλάσει μέντες όταν έρθει η ώρα να ρισκάρουν οπότε ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και την ζωή του. Πρόσφατα παραδείγματα, το χαράτσι και οι εκλογές...
nicoc89 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Αν πήγαιναν σχεδόν όλοι να έβγαζαν Ι5 τώρα θα είχε καταργηθεί η θητεία. Και να μπλόκαραν τα Ι5 θα έβγαιναν όλοι ανυπότακτοι, θα γινόταν θέμα και θα αναγκαζόντουσαν να την καταργήσουν. Ο λόγος που υπάρχει ακόμη είναι επειδή κανένας δεν έχει κάνει καμία σοβαρή κίνηση σε μαζικό επίπεδο. Αν θέλουμε καταργείται αύριο η θητεία. άρα και αν δεν πάει κανεις να πληρώσει φόρους κλπ καταργείτε η φορολογία ? (δεν ειναι και πολυ άσχετο παράδειγμα αν σκεφτείς πως οι φόροι υποτίθεται πως πάνε σε υγεία/παιδεία κλπ και ο στρατός έχει την δικαιολογία πως δεν μπορεί να λειτουργήσει τα στρατόπεδα αλλα και δεν υπάρχουν λεφτά για να αντικατασταθούν όλοι οι φαντάροι με εποπ) όπως και να έχει η κοινωνία μας δεν μπορεί να κινηθεί μαζικά γιατι ο καθένας κοιτάει το συμφέρων του και δεν ενδιαφέρεται για τον δίπλα και αυτό δεν θα αλλάξει ακόμα και αν κατέβει ο jesus ο ίδιος πάνω σε ενα σύννεφο (θυμήθηκα dragonball τώρα λολ) και πει οτι επέστρεψε (πόσο καιρό έχω να δω terminator..! χΔ) το να βγεις ανυπότακτος έχει συνέπειες και πολλοί απο εμάς θα προτιμήσουμε να πάμε 8-9 μήνες θητεία αντί να πληρώνουμε πρόστιμα με λεφτά που δεν έχουμε (όποιος έχει οικονομική άνεση βέβαια no problem). αυτό το τελευταίο που λες δεν ισχύει γιατι πολυ απλά το αν θέλουμε προϋποθέτει πως όλοι θέλουμε το ίδιο και κάτι τέτοιο δεν υφίσταται παρα μόνο αν ήμασταν robot. βλέπεις πάντα θα υπάρχουν άτομα που για δικούς τους λόγους θα θέλουν να υπηρετήσουν και έτσι θα μας παίρνουν όλους στον "λαιμό" τους.
Johnnywu Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 άρα και αν δεν πάει κανεις να πληρώσει φόρους κλπ καταργείτε η φορολογία ? αν αρνηθούν όλοι οι κρατούμενοι στις φυλακές να είναι φυλακισμένοι καταργούνται οι φυλακές ? όπως και να έχει η κοινωνία μας δεν μπορεί να κινηθεί μαζικά γιατι ο καθένας κοιτάει το συμφέρων του και δεν ενδιαφέρεται για τον δίπλα και αυτό δεν θα αλλάξει ακόμα και αν κατέβει ο jesus ο ίδιος πάνω σε ενα σύννεφο (θυμήθηκα dragonball τώρα λολ) και πει οτι επέστρεψε (πόσο καιρό έχω να δω terminator..! χΔ) το να βγεις ανυπότακτος έχει συνέπειες και πολλοί απο εμάς προτιμούμε να πάμε 8-9 μήνες θητεία παρά να πληρώνουμε πρόστιμα με λεφτά που δεν έχουμε (όποιος έχει οικονομική άνεση βέβαια no problem). αυτό το τελευταίο που λες δεν ισχύει γιατι πολυ απλά το αν θέλουμε προϋποθέτει πως όλοι θέλουμε το ίδιο και κάτι τέτοιο δεν υφίσταται παρα μόνο αν ήμασταν robot. βλέπεις πάντα θα υπάρχουν άτομα που για δικούς τους λόγους θα θέλουν να υπηρετήσουν και έτσι θα μας παίρνουν όλους στον "λαιμό" τους. Βασικά ναι, αν αρνηθεί η πλειοψηφία του κόσμου κάτι αυτό καταργείται. Δεν σου λέω ότι είναι σωστό να καταργηθεί η φορολογία ή οι φυλακές, απλά έτσι πάει. Ειδικά αν συνεχίσουν να αρνούνται κάτω από πίεση οι άνθρωποι. Αν κατά την περίοδο της χούντας δεν αντιδρούσε ο κόσμος, θα είχαμε ακόμη χούντα. Όχι ότι δεν έχουμε τώρα χούντα αλλά οκ Κοίταξε, οι περισσότεροι δεν θέλουν να πάνε φαντάροι και αυτό φαίνεται από τις συζητήσεις με ανθρώπους που είναι να πάνε. Αυτοί που θέλουν συνήθως μπαίνουν στις ειδικές δυνάμεις, ή γίνονται μόνιμοι. Αν ήθελαν όλοι να πάνε φαντάροι το κράτος θα είχε απλοποιήσει το δικαίωμα άρνησης και θα το χρησιμοποιούσαν ελάχιστοι. Απλά δεν έχει εδραιωθεί ακόμη στην συνείδηση του κόσμου ότι δεν συνδέεται η θητεία με την άμυνα της χώρας.
1comment Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Βλέπω τον εαυτό μου και συγκρίνω δηλαδή, εγώ που έχω πρόβλημα πως είμαι, και οι άλλοι που το κάνουν ψέμματα για να πάρουν το Ι5 πως φαίνονται. Χμ... Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες τώρα με αυτά που έλεγες στην αρχή, δεν κολλάει και πολύ... Μας έδωσες την εντύπωση ότι θα πάρεις Ι5 χωρίς να το δικαιούσαι, απλά επειδή βρήκες την τέλεια ιδέα για να μην πας στρατό και τώρα λες ότι όντως έχεις πρόβλημα (...). Θυμίζω λεγόμενά σου: "Οπότε η μόνη αντίδραση είναι το Ι5 ή η ανυποταξία πριν τις εποχές του προστίμου. Το Ι5 δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε δύσκολο. Είναι μία γραφειοκρατική διαδικασία. Όποιος θέλει ενημερώνεται και το επιδιώκει. Οι υπόλοιποι μπορείτε να συνεχίσετε να αναλώνεστε σε φήμες που ακούσατε για το Ι5 και στο τι θα σας πει η μαμά σας να κάνετε."
Johnnywu Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Χμ... Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες τώρα με αυτά που έλεγες στην αρχή, δεν κολλάει και πολύ... Μας έδωσες την εντύπωση ότι θα πάρεις Ι5 χωρίς να το δικαιούσαι, απλά επειδή βρήκες την τέλεια ιδέα για να μην πας στρατό και τώρα λες ότι όντως έχεις πρόβλημα (...). Θυμίζω λεγόμενά σου: "Οπότε η μόνη αντίδραση είναι το Ι5 ή η ανυποταξία πριν τις εποχές του προστίμου. Το Ι5 δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε δύσκολο. Είναι μία γραφειοκρατική διαδικασία. Όποιος θέλει ενημερώνεται και το επιδιώκει. Οι υπόλοιποι μπορείτε να συνεχίσετε να αναλώνεστε σε φήμες που ακούσατε για το Ι5 και στο τι θα σας πει η μαμά σας να κάνετε." Δεν ευθύνομαι για τις εντυπώσεις που δημιουργούνται. Κάποιοι μπορεί να υπέθεσαν επίσης ότι είμαι ματσωμένος και μιλάω εκ του ασφαλούς, δεν έχει να κάνει με εμένα όμως αυτό. Εγώ απλά υποστηρίζω ότι ένας καλός, αλλά γραφειοκρατικός τρόπος, αποφυγής είναι το Ι5 και ότι πολλά από αυτά που λέγονται είναι υπερβολές.
1comment Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δεν ευθύνομαι για τις εντυπώσεις που δημιουργούνται. Κάποιοι μπορεί να υπέθεσαν επίσης ότι είμαι ματσωμένος και μιλάω εκ του ασφαλούς, δεν έχει να κάνει με εμένα όμως αυτό. Εγώ απλά υποστηρίζω ότι ένας καλός, αλλά γραφειοκρατικός τρόπος, αποφυγής είναι το Ι5 και ότι πολλά από αυτά που λέγονται είναι υπερβολές. Σύμφωνα με τα όσα είπες και συνεχίζεις να λες, πουθενά δεν διαφαίνεται ότι συντρέχουν πραγματικοί λόγοι ώστε να το δικαιούσαι. Δεν το ανέφερες καν από την αρχή, αντιθέτως μάλιστα. Αυτό το χρησιμοποίησες όταν άδειασαν όλα τα υπόλοιπα "επιχειρήματα" περί του πόσο εύκολα κάποιος παίρνει Ι5 έτσι για την πλάκα του. Καταλαβαίνεις ότι αν παρόμοιες αντιφάσεις διακρίνει και η αρμόδια επιτροπή όταν έρθει η ώρα (τη στιγμή που τις επέδειξες σε ένα ανώνυμο φόρουμ, είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνουν κρυφές από πιο πεπειραμένους) δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρεις το πολυπόθητο χαρτάκι. Άρα, πρέπει να γίνεις πιο πειστικός αν θες να έχεις έστω και λίγες πιθανότητες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις