Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον έχεις πλήρη άγνοια της νομοθεσίας και του συντάγματος. Άλλα βέβαια όταν δεν παίζεται το κεφάλι μας δίνουμε απλόχερα συμβουλές που μπορούν να βάλουν τον άλλο σε μπελάδες. Το ότι έχεις άγνοια ενός νόμου δεν σημαίνει ότι ο νόμος δεν υπάρχει. Έναν άντρα 37 ετών πατέρα 2 παιδιών, τον μάζεψε η αστυνομία και τελικά κατατάχθηκε και θα υπηρετήσει λόγω οικογενειακής κατάστασης 3 μήνες. 2 είναι οι ΝΟΜΙΜΟΙ δρόμοι. 1) Υπηρετείς 2) Εξαγοράζεις τη θητεία.

Και 3) απαλλαγή...

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μάλλον έχεις πλήρη άγνοια της νομοθεσίας και του συντάγματος. Άλλα βέβαια όταν δεν παίζεται το κεφάλι μας δίνουμε απλόχερα συμβουλές που μπορούν να βάλουν τον άλλο σε μπελάδες. Το ότι έχεις άγνοια ενός νόμου δεν σημαίνει ότι ο νόμος δεν υπάρχει. Έναν άντρα 37 ετών πατέρα 2 παιδιών, τον μάζεψε η αστυνομία και τελικά κατατάχθηκε και θα υπηρετήσει λόγω οικογενειακής κατάστασης 3 μήνες. 2 είναι οι ΝΟΜΙΜΟΙ δρόμοι. 1) Υπηρετείς 2) Εξαγοράζεις τη θητεία.

ειχα μια σειρα στο κεντρο κοντα 40 ετών με 3 παιδιά που τον μαγκωσαν στο αεροδρόμιο καθώς επεστρεφε απο γερμανία μετα απο 10 χρόνια. νομίζω έκανε τρίμηνο.

Δημοσ.

Κάτσε λίγο. Αν χρωστάς 6000 ευρώ στο δημόσιο λόγο του πρόστιμου δεν ξέρω ποιά είναι η διαδικασία. Φαντάζομαι πας δικαστήριο, η σε συλλαμβάνουν με τον νόμο για όσους χρωστάνε πάνω από 5000 στο δημόσιο κλπ. Το "αναγκαστικά θα υπηρετήσεις" δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Δηλαδή πως το φαντάζεσαι? Σε πάνε οι αστυνομικοί με το ζόρι στο στρατόπεδο, σε κουρεύουν με την ψιλή και σε φυλακίζουν ενώ ψέλνουν εμβατήρια της επταετίας? Έλα ρε φίλε, έλεος πια με την τρομολαγνεία... :D

Και η απάντηση στην ασχετοσύνη σου...

ανυπότακτος εσωτερικού...είναι σχεδόν λιποτάκτης...το ότι δε σε κυνηγάνε είναι παραμύθι. θα την γλιτώσεις μια δυο τρεις...

μια φορα θα σε πάρουν χαμπάρι όμως..μια φτάνει..

ανυπότακτος εξωτερικού, δεν ασχολούνται, αν υποβάλεις όλα τα δικαιολογητικά.

έχω φάει ταλαιπωρία αλλα δε με ελέγχει κανεις ποτε έρχομαι ποτε φεύγω κλπ...

εάν όμως μείνω ελλάδα και φανώ σε λογαριασμούς p.x τότε μπούλος ....

μετά τα 35 μπορείς να εξαγοράσεις την θητεία αφού κανεις 45 μέρες εκπαίδευση..

μετά τα 45 την γλιτώνεις..

πριν τα 35 μονο γιώτας.

ναι φιλε σε μαζεύουν με τι μια μέσα. φίλος από εδώ αγγλία τον τσακώσανε αεροδρόμιο, δεν είχε κάνει τα χαρτιά για ανυποταξία και πήγε παρουσιάστηκε.

Δημοσ.

Και η απάντηση στην ασχετοσύνη σου...

Το ότι τον "τσακώσανε" δεν σημαίνει ότι τον πήγανε να καταταγεί. Πρέπει να σου σταλεί πάλι χαρτί με την επόμενη ΕΣΣΟ και να πας. Δεν σε πάνε με το ζόρι. Απλά δεν παίζει! Αν επέλεξε να παρουσιαστεί για να ξεμπερδεύει οκ, κανείς δεν τον πήγε όμως. Ακόμη και το ότι τον "τσακώσανε" στο αεροδρόμιο ακούγεται τραβηγμένο. Μπορεί για χρέη στο δημόσιο αλλά χλωμό το βλέπω για ανυποταξία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται στους ανυπότακτους εξωτερικού:

" Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, απαγορεύεται η σύλληψη ανυπότακτου. Μπορεί να απαγορευθεί η έξοδος από την Ελλάδα ανυπότακτων, οι οποίοι παρέμειναν εκεί περισσότερο από ένα (1) μήνα, εκτός εάν τακτοποιήσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις με οιονδήποτε τρόπο.

"

Πηγή: http://www2.mfa.gr/www.mfa.gr/GoToPrintable.aspx?UICulture=el-GR&GUID={F7C6780C-4F70-4EE0-B2AB-695D2B222C71}

Δημοσ.

Γιατί το συζητάμε? Αφού δεν θες να καταλάβεις ότι η ανυποταξία διώκεται. Το θέμα είναι να μην παραπληροφορείς κόσμο που δεν ξέρει και ίσως μέσα στην άγνοιά του για τη νομοθεσία, να σκέφτεται να μην πάει καν. Η θητεία καλώς ή κακώς (κακώς κατά την άποψή μου) είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα. Τόσο απλά.

Δημοσ.

Γιατί φοβάστε τόσο την στρατιωτική θητεία ......εγώ πήγα, εντάξει ήταν λίγο ζόρικα στην αρχή, αλλά μετά κλαιν μάιν, περνάει ο καιρός !!!

Δημοσ.

Πείτε μια με απλά λόγια τι παίζει μόλις ΛΗΞΕΙ η αναβολή. Σε καλούνε, πρέπει να πας εσύ, τι φάση.

Απ'όσο ξέρω περιμένεις χαρτί, αλλά καλού κακού μπαίνεις και εδώ και τσεκάρεις, το χαρτί μπορεί να σου έρθει την προπαραμονή της κατάταξης και να τρέχεις και να μην προλαβαίνεις.

Δημοσ.

αν λήξει η αναβολή και δεν πας κρίνεσαι λιποτάκτης. αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σε ψάχνει η αστυνομία ( έψαχνε συγγενικό μου πρόσωπο γιατί σπούδαζε σε δεύτερη σχολή και δεν είχε άλλη αναβολή, πήγαινε η αστυνομία σπίτι του και αυτός έφευγε από την πίσω πόρτα και οι δικοί του λέγαν δεν ξέρουμε που είναι ). μετά αν παρουσιαστείς περνάς στρατοδικείο και πέφτει καμπανούλα...χρηματική νομίζω και διόλου ευκαταφρόνητο ποσό...

Δημοσ.

αν λήξει η αναβολή και δεν πας κρίνεσαι λιποτάκτης. αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σε ψάχνει η αστυνομία ( έψαχνε συγγενικό μου πρόσωπο γιατί σπούδαζε σε δεύτερη σχολή και δεν είχε άλλη αναβολή, πήγαινε η αστυνομία σπίτι του και αυτός έφευγε από την πίσω πόρτα και οι δικοί του λέγαν δεν ξέρουμε που είναι ). μετά αν παρουσιαστείς περνάς στρατοδικείο και πέφτει καμπανούλα...χρηματική νομίζω και διόλου ευκαταφρόνητο ποσό...

Πες τα γιατί κάποιοι λένε πως ούτε η αστυνομία σε ψάχνει ούτε τίποτα, απλά συνεχίζεις τη ζωή σου. Θα πρέπει για μια ζωή να κρύβεσαι, τέλος. Δεν είναι λύση αυτό.

Δημοσ.

αν λήξει η αναβολή και δεν πας κρίνεσαι λιποτάκτης.

*ανυποτακτος

Αλλο ο ανυποτακτος, αλλο ο λιποτακτης.

Κατα τ'αλλα, επαυξανω στο οτι καποιοι βρισκονται σε ενα φορουμ και απο την ασφαλεια της πολυθρονας τους νουθετουν με επαναστατικοΤσεΓκεβαρικο υφος τους αλλους να μην πατησουνε στρατο, αγνοωντας τις συνεπειες μιας τετοιας κινησης αποτι φαινεται.

Το οτι ακουσατε για τον Μαρτακη τον ΡΟυβα και διαφορους αλλους που καναν μισο μηνα στρατο και τελος, η τον ταδε διασημο ανυποτακτο, η το διαβασατε με τη σειρα σας σε ενα φορουμ "απο τον τυπο που δεν πατησε στρατο και ζει ζωη και κοτα οσο τα κοροιδα βαρανε γερμανικα στις σκοπιες" δε σημαινει οτι θα εχετε κι εσεις την ιδια μεταχειριση απτις ελληνικες αρχες, εκτος αν ανηκετε στη βυσματοκατηγορια. Αλλα αυτο και παλι δεν σας δικαιοδοτει να νουθετειτε τους υπολοιπους να κανουν κατι που μπορει να τους φερει σε δυσχερη θεση.

Δημοσ.

*ανυποτακτος

Αλλο ο ανυποτακτος, αλλο ο λιποτακτης.

Κατα τ'αλλα, επαυξανω στο οτι καποιοι βρισκονται σε ενα φορουμ και απο την ασφαλεια της πολυθρονας τους νουθετουν με επαναστατικοΤσεΓκεβαρικο υφος τους αλλους να μην πατησουνε στρατο, αγνοωντας τις συνεπειες μιας τετοιας κινησης αποτι φαινεται.

Το οτι ακουσατε για τον Μαρτακη τον ΡΟυβα και διαφορους αλλους που καναν μισο μηνα στρατο και τελος, η τον ταδε διασημο ανυποτακτο, η το διαβασατε με τη σειρα σας σε ενα φορουμ "απο τον τυπο που δεν πατησε στρατο και ζει ζωη και κοτα οσο τα κοροιδα βαρανε γερμανικα στις σκοπιες" δε σημαινει οτι θα εχετε κι εσεις την ιδια μεταχειριση απτις ελληνικες αρχες, εκτος αν ανηκετε στη βυσματοκατηγορια. Αλλα αυτο και παλι δεν σας δικαιοδοτει να νουθετειτε τους υπολοιπους να κανουν κατι που μπορει να τους φερει σε δυσχερη θεση.

Συμφωνώ μαζί σου αν δεν θέλεις να πας πάνε πάρε I5 ψυχολογικό να τελειώνεις όπως έχω πχ έχω πάρει προσωρινό I5 παθολογικό, το να μην πας καθόλου είναι μεγάλη βλακεία.

Πάντως το θέμα με αυτούς που δεν θέλουν να πάνε στρατό είναι λίγο ξεχασμένο, θα μπορούσαν άνετα να πουν ότι αντί για 9 μήνες στο στρατό πάνε 9 μήνες σε ένα ακριτικό νησί να βοηθήσεις όχι να λένε 18 και ποσο ακόμα μήνες λέει τώρα ο νομος.

Επίσης θα μπορούσαν να βάλουν ανεξάρτητος ηλικίας και με κοινωνικά κριτήρια την εξαγορά της θητείας, πχ έχεις 20000 εισόδημα δώσε 8000 χλιάδες η βάλε δώσεις για να απαλλαγείς έτσι και αυτή που δεν θέλουν να πάνε δεν θα πάνε και θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας.

Δημοσ.

Συμφωνώ μαζί σου αν δεν θέλεις να πας πάνε πάρε I5 ψυχολογικό να τελειώνεις...

στην στρατονομία ήμουν και ι5 ούτε στον Χριστό, πρέπει να έχεις κάτι πολύ βαρύ για ι5, ψυχολογικό ιδικά δεν υπάρχει !

Δημοσ.

Εννοεί ότι κάποια από αυτά που βλέπεις εδώ στη σελίδα 1680 και μετά μάλλον δεν υπάρχουν... :rolleyes:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...