Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

χεχε ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες,απλα οταν ειναι να παω ισως να μη προλαβω να ρθω σπιτι για να μπωι ντερνετ..βεβαια μεχρι τοτε εχουμε καιρο..ο,τι αλλη πληροφορια υπαρχει,δεκτη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το 298ΜΚ/ΤΕ στο Ηραίο δεν νομίζω οτι είναι άσχημα τα πράγματα πλέον.Δέν έχω ιδέα τι γίνεται με την νέα διοίκηση, άλλα 6/2006~6/2008 ήταν κόλαση (παρουσιάστηκα 07Β').

Φήμες έλεγαν οτι ο υποδιοικητής θα παρουσιαζόταν ώς νέος δ/κτης στους Μητηλινιούς Σάμου 289ΜΚ/ΤΕ,οπότε αυτό πρέπει να αποφύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι.Εμπλοκές της τάξης του 20 μέσα/1 έξω+ο πιο κομπλεξικός αξιωματικός που γνώρισα ποτέ (γνωστός και ως εξάσφαιρος ή σερίφης ή κοντός ή η κούκλα του σατανά).

Σαν μάγειρας ενδέχεται να πάς και στα ΚΑΑΥ (ουσιαστικά η "ταβέρνα" των αξ/κων).

79 ΕΑΡΜΕΘ κλασικό μαύρο στρατόπεδο (ώς τεθωρακισμένο και μάχιμο),σε περίπτωση που σε στείλουν εκεί.

Το χειμωνα που μας περασε (επαιζε η 08Γ ΕΣΣΟ) στο 298μκ/τε πηγαινε 1-1, αλλα ηταν μαυρα μεσα. Προβλεπε, καμπανες, συναγερμοι, 4-5 αναφορες τη μερα κλπ.

Το 239μκ/τε (οχι 289) ειναι στους Μυτιλινιους και ηταν μια χαρα, αν και επαιζε πολλη αγκαρια μιας και η δυναμη του ηταν καμια 10 φανταροι. Αλλα περνουσαν καλα. Μετα ειναι το 649τε στο Καρλοβασι που ειναι ψιλοανεπιθυμητων (στελνουν τους εξ'αναβολης), αλλα κανουν ζωαρα και ειναι και στο Καρλοβασι που ειναι μακραν η καλυτερη περιοχη/πολη της Σαμου ειδικα το χειμωνα. Και υπαρχει και ο 79 ΛΑΤΕΘ στο Βαθυ που ειναι μια χαρα.

Conclusion: Απλα απεφυγε το 298, τα υπολοιπα κινουνται σε ανεκτα προς καλα επιπεδα. Και οπως προαναφερθηκε επειδη εισαι μαγειρας παιζει και η 79 ΕΑΡΜΕΘ που ειναι πολυ χειροτερα απο το 298, οποτε εχε το νου σου.

Το χειμωνα που μας περασε (επαιζε η 08Γ ΕΣΣΟ) στο 298μκ/τε πηγαινε 1-1, αλλα ηταν μαυρα μεσα. Προβλεπε, καμπανες, συναγερμοι, 4-5 αναφορες τη μερα κλπ.

Οπότε δέν άλλαξε τίποτα απο τότε που έφυγα ε; :lol:Βέβαια το 298 έχει στην δύναμή του κάτι φυλάκια (πχ. ΕΦ Ψιλής Άμμου) που άμα μπείς,απλά καθάρισες,άλλα σε περίπτωση στρατιώτη με ειδικότητα μάγειρα...απλά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει απόσπαση εκεί ΠΟΤΕ!Ισα ισα υπάρχει και το ενδεχόμενο σαν μάγειρας να "ξεχάσεις" τους δικούς σου,αφού ο διοικητής μπορεί -άκουσον άκουσον-να μήν σε αφήνει να πάρεις άδεια λόγο έλλειψης μαγείρων!

Σωστός ο MiDi_MiLiZ,ήταν το 239 στους Μητηλινιούς (και έκανα και ΛΥΒ εκεί τρομάρα μου).Δύναμη 20 άτομα μαζί με τους αξ/κους,ολοι μια παρέα,παίζανε και κάτι ρακές-κρεπάλες και σκοπέτα ξάπλα στα σακιά.:P.Στην ίδια έκταση υπήρχε και το 164ΤΕ (πυροβολικό).

Τώρα που θυμήθηκα,υπήρχε μια μονάδα στο Κοκκάρι,το ΤΥΠΕΘ αν δέν κάνω λάθος, που μία λέξη μπορεί να την περιγράψει...ζωάρα B)

Οπότε δέν άλλαξε τίποτα απο τότε που έφυγα ε; :lol:Βέβαια το 298 έχει στην δύναμή του κάτι φυλάκια (πχ. ΕΦ Ψιλής Άμμου) που άμα μπείς,απλά καθάρισες,άλλα σε περίπτωση στρατιώτη με ειδικότητα μάγειρα...απλά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει απόσπαση εκεί ΠΟΤΕ!Ισα ισα υπάρχει και το ενδεχόμενο σαν μάγειρας να "ξεχάσεις" τους δικούς σου,αφού ο διοικητής μπορεί -άκουσον άκουσον-να μήν σε αφήνει να πάρεις άδεια λόγο έλλειψης μαγείρων!

Σωστός ο MiDi_MiLiZ,ήταν το 239 στους Μητηλινιούς (και έκανα και ΛΥΒ εκεί τρομάρα μου).Δύναμη 20 άτομα μαζί με τους αξ/κους,ολοι μια παρέα,παίζανε και κάτι ρακές-κρεπάλες και σκοπέτα ξάπλα στα σακιά.:P.Στην ίδια έκταση υπήρχε και το 164ΤΕ (πυροβολικό).

Τώρα που θυμήθηκα,υπήρχε μια μονάδα στο Κοκκάρι,το ΤΥΠΕΘ αν δέν κάνω λάθος, που μία λέξη μπορεί να την περιγράψει...ζωάρα B)

Ψιλη Αμμος, Αγαθονησι, Φουρνοι, Μαραθοκαμπος κορυφαια φυλακια ολα αυτα, μιλαμε για τρελη ζωη :) Ειχαι τη τυχη να κανω Αγαθονησι και ακουγα και ιστοριες απο τα υπολοιπα.

ΤΥΠΕΘ δεν ηταν και τοσο καλα για φανταρους μεχρι Φλεβαρη.

Παντως για μαγειρα πιστευω η καλυτερη φαση ειναι το φυλακιο μακραν. Αλλο να μαγειρευεις για μια οικογενεια κι αλλο για 50+ ατομα (κι αν σε πανε στο Βαθυ θα μαγειρευεις για 200 ατομα). Δε λεει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
:shock::whistle::fear:

.

>

>

>

νταξει θα προσπαθησω να τα βγαλω περα !!αισιοδοξια πανω απ ολα!:-)

γεια σας παιδια. συγκινηθηκα σημερα οταν σε μια ερευνα για τα στρατοπαιδα στη σαμο επεσα σε αυτο το φορουμ. ειμαι 43 χρονων πιθανοτατα στην ηλικια των πατεραδων σας και ημουν φανταρος στη σαμο τη περιοδο 1986--1987 σειρα 184 και 86 ε εσσο.ημουν στο 649 τε στο καρλοβασι ολμιστης σε λοχο λυτ.( υποστηριξης)γ ια οσουν ξερουν απο 649 ηταν το μ οναδικο ταγμα στη σαμο που ειχε ελικοδρομιο και πολλες φορες φιλουσαμε σκοπια στα σινουκ και στα αγκουστα μπελ που ερχοταν απο την ελευσινα.θυμαμαι οτι στο 649 περνουσαμε φοβερα ειμαστε μαυροι μονο στις αδειες και ειχαμε δυναμη μοναδος απο 150 εως 180 ατομα. τοτε μαυρα ταγματα ηταν το 298 στο πυθαγορειο και το 239 στους μυτιληνιους .εκει οπου εκανα εκπαιδευση στους ολμους . το οποιο 239 ειχε τοτε πανω απο 150 φανταρους. θα μου μεινουν αξεχαστες οι πορειες . οι νυχτερινες τα γεγονοτα με το σισμικ που ειμαστε ετοιμοι για πολεμο( ΑΠΡΙΛΙΟς 87) Ο ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟς που καναμε ταγματικη βολη ολμων αλλα και οι εξοδοι στο καρλοβασι στο κοκκαρι και στο βαθυ παρολο που εκει απαγορευοταν να παμε.επισης τα πλωτα στο λεπροκομειο( γεια οσους ξερουν απο καρλοβασι) τα μπανια στο ποταμι.περασαμε φοβερα τουλαχιστον εγω που ημουν υπεκ και εκανα 12 μηνες. ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΟ ΠΗΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ. H σειρα μου εκανε 21 μηνες τοτε.απο τοτεπου εφυγα δεν ξαναπηγα και θαθελα να ξαναπαω γιατι η σαμος ειναι υπεροχο νησι αλλα οταν εισαι φανταρος δεν το βλεπεις ετσι. παντως μονο καλες αναμνησεις εχω απο τη σαμο . τωρα βεβαια ειναι διαφορετικα τα πραματα και πολυ καλυτερα απο τοτε. θυμαμαι ακομα οτι οι φανταροι αποκαλουσαν τη σαμο ουγκαντα φανταζομαι λογω των πολλων και πυκνων δασων ειδικα στο καρλοβασι κατι που εξαγριωνε τους ντοπιους. το σουβλατζηδικο της γιωργιας στο καρλοβασι την καφετερια abc οπου εξοδουχοι τα σαββατα βλεπαμε τον αρη στο μπασκετ με το γκαλη και μετα πηγαιναμε σινεμα σχεδον διπλα απο τη καφετερια. το χειμωνα ηταν νεκρα τελειωε. δεν ειχε ακομα πανεπιστημιο. το καλοκαιρι στη δισκο ποταμι οπου ειχε πολυ και φοβερο κοσμο ελληναμερικανους και ελληνοαυστραλους με καταγωγη απο το καρλοβασι ηταν φοβερα.επισηε ειχε και μια πολυ ωραια καφετερια στο λιμανι την οστρια.:mrgreen:

Ωραια η ιστορια σου, ποσο μαλλον για εναν σαν εμενα που πριν λιγους μηνες υπηρετουσε Σαμο. Τα πραγματα βεβαια δεν ειναι τοσο ωραια οσο τοτε στο νησι, λογω λειψανδριας κυριως στο στρατευμα. Το 649 συνεχιζει μεχρι σημερα να ειναι το καλυτερο ταγμα πεζικου του νησιου, αν και ο κοσμος που στελνουν εκει ειναι κυριως εξ'αναβολης κλπ.

Το καρλοβασι στο οποιο πηγα 4 φορες κατα τη διαρκεια του χειμωνα ειναι πανεμορφο πλεον και τη χειμερινη περιοδο. Εχει ωραια φοιτητικα μαγαζακια, καφετεριες, μπαρακια, νεος κοσμος --->φοιτητριες χεχε ξερεις ποσο ομορφο ειναι αυτο για ενα φανταρακι που δεν την παλευει<---, εχοντας παραλληλα διατηρησει στο ακεραιο την φυσικη και παραδοσιακη ομορφια του. Με εκανε να νοσταλγησω τα φοιητικα μου χρονια οσες φορες επισκεφθηκα το Καρλοβασι. Κι αυτο απτη μια ειναι πανεμορφο συναισθημα, απο την αλλη ειναι ασχημο ειδικα οταν εισαι στρατο και περνας δυσκολα. Τα μαγαζια που λες δεν υπαρχουν πλεον, τουλαχιστον με τα ονοματα αυτα. Ωστοσο οι 3-4 καφετεριες βρισκονται στο ανηφορικο πετρινο στενο αριστερα της κεντρικης πλατειας. (οπως την βλεπεις απο τη μερια που βρισκεται η θαλασσα).

Εγω υπηρετησα στο Βαθυ, δε μπορω να πω τα ιδια λογια και για το Βαθυ, το οποιο δεν εχει κατι ιδιαιτερο σαν πολη, ειδικα το χειμωνα ειναι τελειως καταθλιπτικα. Και η μοναδα που υπηρετησα καταμαυρη -βαραγαμε εως και 14 ωρες σκοπετο το 24ωρο καθε μερα επι 5 μηνες, αδεια εκανα να δω ενα 4μηνο, ΕΠΟΠ απαλευτοι κλπ-. Αλλα δε βαριεσαι...Οσο μαυρα ηταν τοτε, τοσο τα σκεφτομαι τωρα και ανακουφιζομαι που περασαν.

Εκανα και 1 μηνα Αγαθονησι -δεν ξερω αν τοτε στελναν αποσπαση απο το 649 ή αν πηγες εσυ- ωστοσο εκει περασα τις ωραιοτερες μερες στη θητεια μου και ανετα θα ξαναπηγαινα ως φανταρος για κανα 3μηνο ακομα. Εκανα στο Αγαθονησι απο τα πιο ωραια Χριστουγεννα που εχω κανει.

Τη Σαμο εμεις τη λεγαμε ζουγκλα, λογω της πυκνης της βλαστησης και του σχεδον τροπικου κλιματος. Εριχνε τρελες μπορες και χαλαζι σχεδον καθε μερα. Οι Σαμιωτες τουλαχιστον με τους φανταρους αφιλοξενοι ανθρωποι, παρολο που εμεις τους ταιζουμε...

Σε ένα πρόσφατο ταξίδι γνώρισα ένα παιδί 23 χρόνων. Οι γονείς του έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορούν να τον στηρίξουν οικονομικά. Μου είπε ότι σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δεν μπορούσε καν να καταθέσει τα χαρτιά του επειδή δεν είχε απολυθεί ακόμα από το στρατό. Πράγματι, σε εκείνο το διαγωνισμό του υπουργείου οικονομικών -θυμάμαι- έπρεπε κανείς να έχει απολυθεί από φαντάρος για να μπορέσει να κάνει τα χαρτιά του, και δεν δεχόντουσαν ολοκλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων έστω κατά την πρόσληψη....

Δηλαδή αυτός που δεν έχει ολοκληρώσει το φανταρικό του θεωρείται οτι έχει λιγότερα προσόντα από αυτόν που έχει τελειώσει πριν 2 μήνες; Να μην το πάμε πιο μακρυά... θεωρείται λιγότερο ικανός και από τις γυναίκες συναδέλφους του. Είναι εμετική η κατάσταση με το στρατό...

Αφού αυτό το αδιανόητο σύστημα πρέπει να συντηρείται για τους Χ Ψ λόγους, τουλάχιστον ας προστατευτούν οι μαλάκες που υποχρεωτικά απαντάνε στο περήφανο κάλεσμα της πατρίδας.

Σε ένα πρόσφατο ταξίδι γνώρισα ένα παιδί 23 χρόνων. Οι γονείς του έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορούν να τον στηρίξουν οικονομικά. Μου είπε ότι σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δεν μπορούσε καν να καταθέσει τα χαρτιά του επειδή δεν είχε απολυθεί ακόμα από το στρατό. Πράγματι, σε εκείνο το διαγωνισμό του υπουργείου οικονομικών -θυμάμαι- έπρεπε κανείς να έχει απολυθεί από φαντάρος για να μπορέσει να κάνει τα χαρτιά του, και δεν δεχόντουσαν ολοκλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων έστω κατά την πρόσληψη....

Δηλαδή αυτός που δεν έχει ολοκληρώσει το φανταρικό του θεωρείται οτι έχει λιγότερα προσόντα από αυτόν που έχει τελειώσει πριν 2 μήνες; Να μην το πάμε πιο μακρυά... θεωρείται λιγότερο ικανός και από τις γυναίκες συναδέλφους του. Είναι εμετική η κατάσταση με το στρατό...

Αφού αυτό το αδιανόητο σύστημα πρέπει να συντηρείται για τους Χ Ψ λόγους, τουλάχιστον ας προστατευτούν οι μαλάκες που υποχρεωτικά απαντάνε στο περήφανο κάλεσμα της πατρίδας.

Δεν θεωρείτε λιγότερο ή περισσότερο ικανός, μη μπερδεύουμε τα πράγματα.

Θεωρείτε ότι δεν έχει εκπληρώσει (ή απαλλαγεί νόμιμα) την στρατιωτική του υποχρέωση.

Δεν θεωρείτε λιγότερο ή περισσότερο ικανός, μη μπερδεύουμε τα πράγματα.

Θεωρείτε ότι δεν έχει εκπληρώσει (ή απαλλαγεί νόμιμα) την στρατιωτική του υποχρέωση.

Δεν θα μας πεις εμας τι θεωρουμε και τι να θεωρησουμε. Μην μας βαζεις λογια στο στομα.:mrgreen:

Απο την αλλη ο Physics_Rulez εχει αδικο σε αυτο που λεει για το οτι θεωρειται λιγοτερο ικανος και ο λογος ειναι οτι απλως δεν εχει εκπληρωσει (ή απαλλαγει νομιμα) την στρατιωτικη του υποχρεωση.

Εχει ομως ενα μεγαλο δικιο οτι η στρατιωτικη θητεια μπορει να καταστρεψει καποιον στον τομεα της εργασιας ή εστω να τον παει πολυ πισω. Δυστυχως.

Τι να κανουμε?

Αναγκαιο κακο? ΟΧΙ!

Κακο ειναι. Αλλα ειναι μη αναγκαιο να γινεται ετσι οπως γινεται. Απλως η βλακεια περισσευει οποτε η οργανωση του ολου θεματος της στρατιωτικης θητειας(του στρατου γενικοτερα) ειναι νηπιακου επιπεδου.

σας ευχαριστω για τις πληροφοριες της σαμου,ορκιστηκα χτες στο κεεμ σπαρτης οπως σας ειχα πει και σε 2,5 βδομαδες περιπου θα φυγουμε για εκπαιδευση ειδικοτητας [εκτος βεβαια απο οδηγους και αρτοποιους].εμενα ως μαγειρας που με ενδιαφερει,ακουσα τον ταγματαρχη -διοικητη δευτερου ταγματος να λεει πως οι μαγειρες θα πανε γυθειο κατευθειαν.εγω ειχα ακουσει οτι κανουνε μιση εκπαιδευση στη σπαρτη και αλλη μιση στο γυθειο..και φυσικα χαρηκα που θα φυγω απ τη σπαρτη των τοσων ατομων..οι νεοσυλλεκτοι ειμαστε 700 στο χαλαρο και λιγα λεω.για πειτε,επειδη προς το παρων αυτο με ενδιαφερει [μεχρι να ρθει η σαμος που θα αργησει κανα διμηνο ακομη] το γυθειο τι λεει??ηταν ο κολλητος μου καβυλη στο ..εβρο δε θυμαμαι στρατοπεδο,και μου λεει οτι οι μαγειρες του ΤΥΠ που μιλαγε τους αρεσε παρα πολυ το γυθειο και δε θελανε να φυγουν κτλ..ξερει κανεις τιποτα για το γυθειο??για να παρω κ αλλες αποψεις!

Το Γυθειο ειναι ο παραδεισος για τους φανταρους. Παλια πντως καθοντουσαν μισο καιρο εκει μισο στη Σπαρτη γιατι ειχαν τοσους πολλους μαγειρες που δεν χωρουσαν στο Γυθειο. πλεον δεν ξερω τι γινεται

στη σπαρτη μονο απο τη διμοιρια μας εχουμε 3 μονιμους μαγειρες ως λοχος στελνουμε και αλλους τοσους υπηρεσια..βασικα,αυτα που αναφερω οτι τ ακουσα,τα λεγε αυτος σε προβα ορκωμωσιας..αναμεσα στο κυρηγμα που μας εκανε δλδ δε πρεπει να κουνιεστε κτλ κτλ λεει:αντε τι σας εμειναν 2μιση βδομαδες,οι αρτοποιοι και οι οδηγοι μενουν στη σπαρτη,οι μαγειρες πανε στο γυθειο...και οι υπολοιποι φευγετε οποτε καντε λιγη υπομονη και τετοια...:rolleyes:

Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο...μεχρι στιγμης κοντα 4 μηνες που ειμαι φανταρος εχω μαθει αρκετα πραματα...εμαθα ..τηλεφωνικο,ταχυδρομειο,να κοβω πατατες φουρνου ΚΑΙ τηγανητες παρακαλω..οχι παιζουμε...:P

Φερτε μου το εχθρο εδω να του δειξω γω πως κοβουνε την πατατα.!

Αλλους 2 μηνες και παει ο Εβρος..

Πατάτες ποτέ δεν έτυχε, μια φορά καθάρισα ένα τσουβάλι κρεμμύδια και αυτό 2 μήνες πριν απολυθώ. Τρελό κλάμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...