Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά!Βασικά είμαι νέος στο forum και συγχαρητήρια σε όλους για την πολύ καλή δουλεία!

Στο θέμα μου...Θα ήθελα κάποιες απαντήσεις σχετικά με τον στρατό που παρουσιάζομαι και εγώ τον Αύγουστο.

Λοιπόν, παρουσιάζομαι στην Καλαμάτα στις 17 Αυγούστουστο σώμα των διαβιβάσεων ΥΕΑ.

1)Τι είναι αυτό?

2)Μετά την ορκομωσία θα είμαι Αθήνα και συγκεκριμένα Χαιδάρι όπως έχω ακούσει ή μπορεί και σε κανά νησί?

3)Άμα δεν θέλω να πάω...τι κάνω?

4)Ήθελα να πάω Κύπρο αλλά ΜΚ35 και όχο ΕΛΔΥΚ...γίνεται ακόμα αυτό παρόλλο που με έχουν επιλέξει για εκεί?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!

1. Οι διαβιβασεις ειναι οπλο. Θεωρειται απο τα light του στρατου ξηρας, ωστοσο δε σημαινει οτι παντου ετσι. ΠΧ εκει που εκανα εγω παραμεθωριο οι διαβιβασεις ηταν πιο μαυρες και απο πεζικο-τεθωρακισμενα. ΥΕΑ σημαινει πως εισαι υποψηφιος εφεδρος αξιωματικος, πραγμα που σημαινει οτι αν τελικως κριθεις ικανος θα πας 4 μηνες Χαιδαρι για εκπαιδευση (δυσκολη) και μετα παραμεθωριο. Επιπλεον η θητεια σου θα ειναι 17μηνη (δεν ξερω τι παιζει για την ΕΣΣΟ σου με το νεο νομο).

2. Μετα την ορκομωσια μπορουν να γινουν τα εξης: Η φευγεις παραμεθωριο κατευθειαν, η παραμενεις Καλαματα για 1 μηνα για εκπαιδευση ειδικοτητας, η πας σε αλλη πολη για εκπαιδευση ειδικοτητας για 1 μηνα. Χαιδαρι θα πας μονο αν παρεις ειδικοτητα ΧΡΕ δηλαδη ρανταριστας (η πιο βυσματικη των διαβιβασεων).

3. Γινεται. Θα σε καλεσουν για αθληματα (αναγκαστικα συνηθως, ακομα κι αν δηλωσεις πως δε θες να γινεις ΥΕΑ), οπου και θα κοπεις επιτηδες για να σε κρινουν ανικανο για ΥΕΑ. Αυτο δε θα εχει καμια απολυτως επιπτωση στη μετεπειτα θητεια σου.

4. Δε ξερω τι ειναι ΜΚ35. ΕΛΔΥΚ σε παιρνουν αρκετα ευκολα αν δηλωσεις επιθυμια.

Καλη θητεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

οπως τα λες MiDi_MiLiZ...εδω ειμαστε 13 ατομα και οι υπηρεσιες 16...ωγαινω συχνα λογω ΥΕΣΑ.

Για ενα 2μηνο ημασταν 12 ατομα για 15 υπηρεσιες. Εκ των οποιων 5 ενοπλοι (ναι μονο 5 ενοπλοι) για 8 ενοπλες υπηρεσιες. Κατα συνεπεια εμεις οι ενοπλοι βαραγαμε απο 9 ωρες σκοπια εως 14 την ημερα-καθε μερα για 60 μερες και κοιμομασταν 4 ωρες/24ωρο οταν ειχαμε βυσματικα νουμερα. Αλλιως λιγοτερες και σπαστες. Εχει τυχει να βγαλω και 52ωρο χωρις να κλεισω ματι. Η πιο βυσματικη υπηρεσια του λοχου ηταν αγγελιοφορος (σκοτωνομασταν ποιος θα παει). Η οποια σημαινει 20 συνεχομενες ωρες μεσα στο πλοιο, ξηρα παταγες για 1 ωρα και με το που επεστρεφες, σε περιμενανε 2-3 νουμερακια σκοπετο. Οποιος πηγαινε συχνα αγγελιοφορος εχοντας το παραπανω προγραμμα 2 φορες τη βδομαδα, θεωρουταν βυσμα.

Η μ@λ@κια ειναι οτι τα λες αυτα απο δω κι απο κει σε φιλους και σου λενε "ελα ρε μιλατε και εσεις οι διαβιβαστες", λες και τους δουλευεις ξερω γω, για να το παιξεις κομαντο.

Η μ@λ@κια ειναι οτι τα λες αυτα απο δω κι απο κει σε φιλους και σου λενε "ελα ρε μιλατε και εσεις οι διαβιβαστες", λες και τους δουλευεις ξερω γω, για να το παιξεις κομαντο.

ναι ρε φιλε...νομιζουν οτι οι διαβιβασεις ειναι βυσματικο και οτι θα καθονται...μονο ο λοχος μας (διαβιβασεων)εχει για συντηρηση 2 ορχους.!Και το 640 καθεται..

Όλα είναι σχετικά στο στρατό μωρέ.Δεν έχει καλό και κακό σώμα/όπλο.

Αν ο δίκας είναι στραβόξυλο τέλειωσες.

Εγώ έκανα Πυροβολικό σε μονάδα του Διδυμοτείχου αλλά έκανα ζωάρα.

Αντιθέτως στο Νατοϊκό στρατηγείο (TΥΠ-NDC-GR) έφαγα ξενερά με την αγγαρεία και τα βύσματα

Καταρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας που ασχολειθήκατε και μου απαντήσατε και με βοηθήσατε αρκετα!

1)Είσαι υποψήφιος για δόκιμος...αν θέλεις πηγαίνεις αν δεν θέλεις με απλή δήλωσή σου δεν πηγαίνεις. Αν πας, πληρώνεσαι με περίπου 500 ευρώ το μήνα αλλά έχεις 5 μήνες παραπάνω θητεία.

Άκουσα ότι όντως είναι 5 μήνες παραπάνω το μήνα αλλά αυτό ίσχυε όταν κάναμε 12μηνο!Τώρα με το 9μηνο μήπως έχει πέσει και αυτό και αντί για 5 μπορεί να έγινε 3 ή κάτι τέτοιο?

Όπως άκουσα ότι όντως πληρώνεσαι γύρω στα 600e αλλά...δε μου λέει κάτι...τι 500, τι 600!

2)Μέχρι τη μετάθεσή σου θα είσαι στο στρατόπεδό σου.

Με την μετάθεση που μπορεί να με στείλουν και για πόσο?

1. Οι διαβιβασεις ειναι οπλο. Θεωρειται απο τα light του στρατου ξηρας, ωστοσο δε σημαινει οτι παντου ετσι.ΥΕΑ σημαινει πως εισαι υποψηφιος εφεδρος αξιωματικος, πραγμα που σημαινει οτι αν τελικως κριθεις ικανος θα πας 4 μηνες Χαιδαρι για εκπαιδευση (δυσκολη) και μετα παραμεθωριο. Επιπλεον η θητεια σου θα ειναι 17μηνη (δεν ξερω τι παιζει για την ΕΣΣΟ σου με το νεο νομο).

Βασικά αξίζει να πάω ή όχι?Είναι φάση που θεωρούμε κ@λ@φαρδος που με πήραν εκεί και κάποιος μπορεί για να έμπαινε να ήθελε βύσμα ή δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο και πέρνουν όποιον να'ναι?

2.Χαιδαρι θα πας μονο αν παρεις ειδικοτητα ΧΡΕ δηλαδη ρανταριστας (η πιο βυσματικη των διαβιβασεων).

Και πως την παίρνεις αυτήν?

3. Γινεται. Θα σε καλεσουν για αθληματα (αναγκαστικα συνηθως, ακομα κι αν δηλωσεις πως δε θες να γινεις ΥΕΑ), οπου και θα κοπεις επιτηδες για να σε κρινουν ανικανο για ΥΕΑ. Αυτο δε θα εχει καμια απολυτως επιπτωση στη μετεπειτα θητεια σου.

Και άμα κοπώ στα αθλήματα και με κρίνουν ανίκανο, τότε δεν παίζει να με θεωρούν ανίκανο και για 35ΜΚ αφού για να μπεις και έχει πάλι αθλήματα?Δεν αρκεί μια απλή δήλωση ότι αρνούμε όπως είπε και ο deker παραπάνω?

4. Δε ξερω τι ειναι ΜΚ35.

35η Μοίρα Καταδρομών

Καλη θητεια

Ευχαριστώ και σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας!

Για να πας 35ΜΚ πρεπει πρωτα να εισαι ειδικες δυναμεις

Θα σας ρωτησουν καποια στιγμη στο στρατοπεδο που θα παρουσιαστεις και αν θες δηλωνεις.Πιθανοτατα αν δηλωσεις οτι θελεις θα σε παρουν ειδικες δυναμεις και μετα μπορει να παρεις μεταθεση 35μκ (δεν ξερω τι ακριβως γινεται αλλα πρεπει να εισαι ειδικες δυναμεις πρωτα)

Άκουσα ότι όντως είναι 5 μήνες παραπάνω το μήνα αλλά αυτό ίσχυε όταν κάναμε 12μηνο!Τώρα με το 9μηνο μήπως έχει πέσει και αυτό και αντί για 5 μπορεί να έγινε 3 ή κάτι τέτοιο?

Όπως άκουσα ότι όντως πληρώνεσαι γύρω στα 600e αλλά...δε μου λέει κάτι...τι 500, τι 600!

Λογικά τώρα που έγινε η θητεία 9μηνη μάλλον θα είναι 9+5 = 14

Με την μετάθεση που μπορεί να με στείλουν και για πόσο?

Συμφωνά με τα καινούρια μετρά (ότι κάνεις 9μηνο δηλ) θα πας σίγουρα εκτός Αθήνας (οπουδήποτε έχει στρατόπεδο που να έχει διαβιβαστές) και μέχρι να τελειώσεις την θητεία σου δηλ περίπου 7 μήνες

Βασικά αξίζει να πάω ή όχι?Είναι φάση που θεωρούμε κ@λ@φαρδος που με πήραν εκεί και κάποιος μπορεί για να έμπαινε να ήθελε βύσμα ή δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο και πέρνουν όποιον να'ναι?

Αυτό είναι υποκειμενικό. Εξαρτάται από εσένα και τι θες να κάνεις. Τώρα για το το δεύτερο που ρωτάς…ναι παίρνουν οποίον νάνε αρκεί να είναι σε κάποια σχολή ΤΕΙ/ΑΕΙ. Εγώ προσωπικά είχα την υπόδειξη ΥΕΑ αλλά δεν ήθελα με τπτ +5 μήνες (συν ότι δεν γούσταρα να «ασχοληθώ» με τον στρατό) όποτε και είπα όχι

Και πως την παίρνεις αυτήν?

Τις ειδικότητες υποτίθεται ότι τις παίρνεις ανάλογα με τα προσόντα σου. Πχ αν έχεις τελειώσει σχολή πληροφορικής είναι πιθανό να πάρεις ειδικότητα που να έχει σχέση με υπολογιστές. Όμως συνήθως παίρνεις ότι ειδικότητα σου τύχη. Βεβαία εκτός και αν πάρεις κάποια ειδικότητα του στυλ: μάγειρας ή οδηγός όλες τις άλλες σπάνια θα τις κάνεις

Τώρα για τα αλλά που ρωτάς για ειδικές δυνάμεις δεν ξέρω να σου απαντήσω. Το μόνο που ξέρω είναι πως το δηλώνεις αν θες και από εκεί και περά όσους το δηλώσατε σας μαζεύουν αλλού για ειδική εκπαίδευση, αγωνίσματα κτλ

Οκ guys!Σας ευχαριστώ πολύ!

Βασικά έμαθα ότι όντως είναι 9+5=14 μήνες αλλα σαν προστάτης και με το 8άμηνο που δικαιούμαι καλύτερα να πάω κυπρο για 8-1(στην αρχη για ορκομοσια κ.τ.λ.)-1(άδειες κ.τ.λ)=5-6μήνες και να παίρνω 300 παρά για 14μήνες και να πάιρνω 500-600!

Άμα σκεφτώ και χρειαστώ τπτ ακόμα θα σας πω.Προς το παρόν είμαι καλυμένος από τις απαντήσεις σας!Σας ευχαριστώ όλους!

Στην 35ΜΚ μπαινεις πανευκολα αρκει να το ζητησεις να μεταφερθεις στις ειδικες δυναμεις. Πας ΚΕΕΔ για 2 μηνακια, σε στρωνουν εκει λιγακι και μετα δηλωνεις οτι θελεις να πας 35ΜΚ. Το ξερω γιατι το περασα κι εγω 299 σειρα.

Αλλα παντως σου προτεινω 1000 φορες καλυτερα τους αμφιβιους καταδρομεις, πολυ περισσοτερος χαβαλες (αλλα και κρυα μπανια το χειμωνα)

Να πω και ενα αστειο που εγινε στο κεπικ που ειμαι στο τηλεφωνικο..(εγω ειμαι ΥΕΣΑ τρομαρα μου.)...Πηρε ενας και ζητησε να τον συνδεσουν με την ΓΕΥΣΗ (σουβλατζιδικο) και ο τηλεφωνητης ακουσε ...ΓΕΣ.

(καταλαβαινετε την συνεχεια...):P

Να πω και ενα αστειο που εγινε στο κεπικ που ειμαι στο τηλεφωνικο..(εγω ειμαι ΥΕΣΑ τρομαρα μου.)...Πηρε ενας και ζητησε να τον συνδεσουν με την ΓΕΥΣΗ (σουβλατζιδικο) και ο τηλεφωνητης ακουσε ...ΓΕΣ.

Ε ενταξει θα το σηκωσαν οι φανταροι στο ΓΕΣ και θα μεινανε ψιλομ@λ@κες αμα τους ζηταγε σουβλακια ο αλλος χαχ.

Ε ενταξει θα το σηκωσαν οι φανταροι στο ΓΕΣ και θα μεινανε ψιλομ@λ@κες αμα τους ζηταγε σουβλακια ο αλλος χαχ.

Aσε...ακομα γελαω..!!

Το πιστεύω γιατί το είχαμε κάνει κι εμείς. Συνέχεια δεν υπήρχε βέβαια, απλά άκουσε ολόκληρη την παραγγελία και μετά μας ρώτησε αν ξέρουμε που πήραμε και το έκλεισε.

Καλησπερα.

Ισως ειναι λιγο ακυρο αλλα βρηκα εδω καποια παρομοια θεματα οποτε ειπα να ρωτησω.

Μηπως ξερει καποιος να μου πει τα ονοματα των στρατοπεδων της Ξανθης?την επισημη ονομασια τους?

Ξερω οτι ειναι 2 μεσα στην πολη και ενα λιγο εξω,στο Πετροχωρι.

Ειναι ψιλοεπειγον,αν καποιος ξερει,ευχαριστω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...