spacefart Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 τρολαρισμα επειδη ειπα την αποψη μου? δε νομιζω. και ναι η πλειοψηφια αυτων που κλαιγονται για 2 μηνες παραπανω (βγαλε αδειες) ειναι αυτοι που αναφερω. λες και δεν κανουν τα ιδια και στα βορεια συνορα. στο λεει καποιος που υπηρετησε ελληνοαλβανικα συνορα χτυπωντας ατελειωτες σκοπιες ΧΩΡΙΣ να μυξοκλαιγεται. αν θεωρηθηκε "προκληση" αυτο που ειπα , δεν ειναι. απλα ετσι ειναι το στυλ μου και σορρυ αμα προσεβαλλα καποιον.. τι να κανουμε..
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 απλα ετσι ειναι το στυλ μου και σορρυ αμα προσεβαλλα καποιον.. τι να κανουμε.. Θα σου απαντήσω ως προς το τι θα κάνουμε: Την επόμενη φορά που θα χαρακτηρίσεις "μπούλη" (ή "μαμάκια" ή ό,τι άλλο) όποιον αντιδρά στην αύξηση της θητείας, δε θα περιοριστώ σε συστάσεις. Καλή συνέχεια.
MetalGearFan Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Είναι 3 μήνες παραπάνω και όχι δυο. Και ναι, πολλά παιδιά που δεν έχουν χρόνο για χάσιμο, θα πάθουν πολλά με 3 μήνες παραπάνω. Ότι να ναι. Κάτσε εσύ το παραπάνω για τους υπόλοιπους... Κανείς δεν έχει χρόνο να χάσει στο στρατό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πολλά στρατόπεδα δεν έχουν θέμα αυτή την στιγμή με έλλειψη από στρατιώτες που υποτίθεται πως θα τους αντικαθιστούσαν εποπ. Γνώμη μου είναι πως είναι πολύ σημαντικό θέμα για να αντιμετωπίζεται τόσο χύμα και ευκαιριακά (για την προεκλογική μείωση στους 9 μήνες αυτό). Γεννηθήκαμε στην Ελλάδα όχι στην Ελβετία και έχουμε κάποιες υποχρεώσεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 τρολαρισμα επειδη ειπα την αποψη μου? δε νομιζω. o τρόπος που την λες όμως είναι αυτό που κάνει την διαφορά, αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό ,δεν πειράζει, υπάρχει και ο Snoob
efo355 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Μιας και τη Δευτέρα μπαίνω φανταρος γνώμη μου ειναι να αφήσουν τη θητεία όπως ειναι γιατι έχουμε και ένα εξάμηνο ακόμα να τελειώσουμε το ΤΕΙ και να αναλάβουμε μετα και άλλες υποχρεώσεις. Ο φίλος πιο πάνω αν δεν εχει τι να κάνει του παραχωρώ ευχαρίστως τη θέση μου και ναι έχω να χασω πολλά αν άργησω τρεις μήνες παραπάνω. Χανω όλη την εξεταστική του Φεβρουαρίου που σκοπεύω να παρω πτυχιο. Και όχι φιλαράκι δεν είμαι μπουλης. Αν αυξηθεί στους 12 μήνες θα το σκεφτώ σοβαρά για ι5 δεν με παίρνουν άλλες καθυστερήσεις.
Fluke Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Κανείς δεν έχει χρόνο να χάσει στο στρατό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πολλά στρατόπεδα δεν έχουν θέμα αυτή την στιγμή με έλλειψη από στρατιώτες που υποτίθεται πως θα τους αντικαθιστούσαν εποπ. Γνώμη μου είναι πως είναι πολύ σημαντικό θέμα για να αντιμετωπίζεται τόσο χύμα και ευκαιριακά (για την προεκλογική μείωση στους 9 μήνες αυτό). Γεννηθήκαμε στην Ελλάδα όχι στην Ελβετία και έχουμε κάποιες υποχρεώσεις. Ευτυχώς η δικιά μας η Ελλαδάρα τον έχει υποχρεωτικό και σωστά οργανωμένο και στο 9μηνο γίνονται συνεχώς σοβαρή εκπαίδευση σε όπλα, άρματα, πολεμικές τέχνες, κλπ και είμαστε "ασφαλείς" και υπερήφανοι omg & 3 lol
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Τώρα συνεννοούμαστε ή θα πιάσουμε τα λουκέτα και τους αποκλεισμούς; Διαβάζετε κάτι με το οποίο διαφωνείτε; Εξηγείστε κόσμια το γιατί διαφωνείτε. Με επιχειρήματα, ει δυνατόν. Όποιος δε θέλει να αυξηθεί η θητεία δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται συλλήβδην "μπούλης" και αντίστροφα όποιος θεωρεί πως οι εννέα μήνες δεν επαρκούν δεν μπορεί να κατηγορείται ότι γράφει "πίπες". Παρακαλώ για τη συνεργασία σας.
Solar_Fields Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Aπτη στιγμη που ο στρατος ειναι υποχρεωτικος καλα θα κανουν να βρουν τροπους να λειτουργησει σωστα. Ακομα και αν αυτο απαιτει αυξηση θητειας. Και για να μην παρεξηγηθω, η αποψη μου ειναι οτι ΠΡΩΤΑ πρεπει να ασχοληθουν με τα προβληματα δομης, ιεραρχιας και λειτουργιας, ωστε ο στρατος να εξυπηρετει στοιχειωδως το σκοπο της υπαρξης του και οχι το σκοπο των πολιτικοκαρεκλοκενταυρων. Και μετα ας ασχοληθουν και με την διαρκεια της θητειας. Το οτι ο στρατος ειναι αστειος στην Ελλαδα, προκαλει αντιδρασεις τοσο για το θεμα της υποχρεωτικης στρατευσης οσο και για το θεμα της αυξησης. Σου λεει ο αλλος (με το δικιο του), "αφου εχουν τα χαλια τους εκει μεσα, απο εμενα και τη θητεια μου περιμενουν να σωθουν? Δε θα τους κανω τη χαρη". Γενικα παντως το 9μηνο παραηταν μικρη θητεια για να καλυφθουν οι αναγκες του στρατου σε οπλιτες. Το αν πρεπει αυτες οι αναγκες να μειωθουν ειναι ενα αλλο ζητημα που σηκωνει τεραστια συζητηση. Αλλα ως εχει τωρα το συστημα στο στρατο, οι 9 μηνες ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ δεν ειναι αρκετοι. Μια που ειμαστε τεχνολογικο φορουμ, ειναι σαν να βαζεις τροφοδοτικο 500watt σε Η/Υ που εχει αναγκες 1000+ watt. H δικη μου αποψη ειναι οτι πρεπει πρωτα να κοιταξουν να μειωσουν τις περιτες αναγκες του στρατου (δηλαδη τα 1000watt να τα κανουν 600) και μετα να μελετησουν θητειες κλπ. Και απο "περιτες αναγκες" ο στρατος, αλλο τιποτα.
tolis_01 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 ωστε ο στρατος να εξυπηρετει στοιχειωδως το σκοπο της υπαρξης του και οχι το σκοπο των πολιτικοκαρεκλοκενταυρων. Αν ο σκοπός της ιεραρχίας δεν είναι η δημιουργία καρεκλοκένταυρων τότε ποιος είναι;
Solar_Fields Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Αν ο σκοπός της ιεραρχίας δεν είναι η δημιουργία καρεκλοκένταυρων τότε ποιος είναι; Αυτο εγραψα..Πρεπει να διορθωσουν το συνολικο συστημα εκει μεσα (μεταξυ των οποιων και τον τροπο ιεραρχιας) ωστε τελικως να μην εξυπηρετουνται οι εκαστοτε κυφηνες και καρεκλοκενταυροι, αλλα ο σκοπος υπαρξης του στρατου. Ιεραρχια υπαρχει και σε στρατους αλλων χωρων, αλλα μονο καρεκλοκενταυροι δεν υπαρχουν εκει περα. Διοτι οι ρολοι ειναι διαχωρισμενοι οπως πρεπει, τα καθηκοντα και οι ευθυνες ομοιως. Και ο καθεις κανει τη δουλεια που του αναλογει, χωρις να εχει περιθωριο να την φορτωνει στον κατωτερο του, απλα επειδη ειναι κατωτερος. Δηλαδη υπαρχουν σαφεστατα περιπτωσεις που η ιεραρχια εξυπηρετει την αποδοτικοτητα του συνολου. Στην Ελλαδα συμβαινει το αντιθετο.
Fu Manchu Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Η τρόπος που είναι δομημένο αυτό το έκτρωμα που λέγεται ΕΣ δεν δικαιολογεί 9 μήνες. 3 μήνες το πολύ... Εφόσον θέλουνε αξιόπιστες δυνάμεις, ας κοιτάξουνε πρώτα να ξεκόψουν εντελώς τον Στρατό από την πολιτική. Να βελτιώσουν η να αντικαταστήσουν τις σάπιες υποδομές που έχουνε μέσα. Να βελτιώσουν το επίπεδο του κάθε στελέχους και να μην είναι απλά ένα δίποδο ζώο. Να λειτουργεί αξιοκρατικά και όχι βυσματικά. Και μετά ξύπνησα...
FarCry Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Στους 12 μήνες αυξάνεται η στρατιωτική θητεία αυτη ειναι η αποψη του αρχηγου. δε λεει κατι. ειναι λαθος ο τιτλος http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63623940 Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, στις οδηγίες του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, προτείνει την υπηρεσία τριών επιπλέον μηνών. Εισηγείται επίσης «πάγωμα» στις αγορές νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων
b_real Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 οσο και να το κανουν τα βυσματικα στρατοπεδα θα ειναι υπερπληρη κ αυτα που εχουν τωρα προβλημα θα συνεχισουν να εχουν...
headbanger Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει ξανά, αλλά δεν υπάρχει καλή ή στραβή μονάδα. Τα πάντα είναι στον άνθρωπο και στους γύρω του. Προσωπικά ήμουν στην άκρη του πουθενά, 2 ώρες από το φυλάκιο μέχρι το λιμάνι, 13 ώρες στο καράβι μέχρι την Αθήνα και άλλες 5 ώρες με το τραίνο μέχρι την πόλη μου. Βάλε και τον ενδιάμεσο χρόνο (δεν έχουν ανταπόκριση ;-) ) ήθελα 23 με 26 ώρες ταξίδι για να πάω και άλλες τόσες για να επιστρέψω. Πολλοί πέρνανε τηλέφωνο στα βύσματα για να τους στείλουν αλλού, δεν την παλέβανε στην απομόνωση, Το κοντινότερο περίπτερο ήταν στα 30-40 λεπτά με το αμάξι. Και όμως, για εμένα ήταν τέλεια. Αν είχα τότε τα σημερινά smartphones και tablets με ίντερνετ θα ήμουν online 24/7, δεν θα μου έλειπε τίποτα. Έκανε κρύο; Είχαμε προνοήσει και φοράγαμε ένα ρούχο παραπάνω. Φαγητό; Δεν πεινάσαμε. Εμείς μαγειρεύαμε οπότε ο καθένας έφτιαχνε ότι ήξερε, άλλος ψητά φούρνου, άλλος λαδερά, κτλ. Χώρια που επειδή είμασταν μεταξύ μας κάναμε ότι αλλαγή θέλαμε (π.χ. όταν έλεγε το μενού μπριζόλα/κοτόπουλο/μπιφτέκια/κεφτέδες φούρνου ή μαγειρευτά σχεδόν πάντα ανάβαμε κάρβουνα και ψήναμε στην σχάρα). Ήταν κάποιος κρυωμένος; Του έκανε άλλος την βάρδια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φορά που με είχε πιάσει τόση βαριομάρα που βαριόμουν να περπατήσω από την πύλη μέχρι το φυλάκιο. Πήρα τηλέφωνο τον επόμενο να μην έρθει γιατί βαριόμουν να φύγω από την βάρδια και έκανα την βάρδια του. Άλλες φορές έγινε το αντίστροφο. Τα πάντα είναι θέμα παρέας! Αν σου τύχουν λίγοι σωστοί άνθρωποι για να κάνεις παρέα και αν μπορείς να γράψεις τους στραβούς τότε ο στρατός περνάει εύκολα. Πες την αλήθεια, και συ σε παρατηρητήριο υπηρέτησες;;;
REDODIN7 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Ο κόσμος δεν έχει λεφτά να στείλει στα παιδιά του, ο στρατός δεν έχει τα στοιχειώδη ακόμα και τα στελέχη έχουν πρόβλημα και αυτή αυξάνουν τι θητεία, ΕΛΕΟΣ!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις