Atallos1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Ναι ακόμα δεν το έχουν αλλάξει σίγουρα θα το πληρώσω κ εγώ γιατί πήρα το χαρτάκι έτσι οπότε θα τα δώσω τα 90... 6/3 11 ΣΠ τρίπολη ξέρουμε κάτι για το κέντρο αυτό?
..MementoMori.. Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Λοιπόν, δυο λογάκια και από εμένα που μόλις βγήκα από το 11ο Σύνταγμα Πεζικού μετά την ορκωμοσία μου. Κατ'αρχάς, επειδή το σημείωμα κατάταξης δεν αναφέρει την διεύθυνση του στρατοπέδου, ούτε το πώς θα φθάσετε ως εκεί, παραθέτω έναν σύνδεσμο στο google maps για να το δείτε μόνοι σας: http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=37.516611,22.365965&spn=0.004178,0.009645&t=h&z=17 Κάποιες συμβουλές για όσους πρόκειται να καταταχθούν στο μέλλον. Τα κινητά με κάμερα όπως θα έχετε ίσως ακούσει απαγορεύονται. Πουθενά δεν γίνεται μνεία στον κανόνα αυτό, το σημείωμα κατάταξης δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο και δεν έχω βρει κάτι σχετικό στο army.gr. Μάλλον πρόκειτα για ad hoc απόφαση, μία από τις πολλές που θα συνταντήσετε στον Ελληνικό Στρατό. Ο έλεγχος γίνεται συνήθως από νεοσύλλεκτους, ειδικά αν παρουσιάζεστε τη δεύτερη ή την τρίτη ημέρα κατάταξης. Γίνεται πλημμελώς και χωρίς καμμία διάθεση για εφαρμογή του. Δεν ψάχνουν τα πράγματά σας, σας ρωτούν μόνο και σας λένε αυτό που τους έχουν πει να λένε: «Αν σε πιάσουν, έχει 20 μέρες φυλακή». Μπορείτε άρα πολύ εύκολα να φέρετε μαζί σας το κινητό σας, απλώς χρησιμοποιείστε το με διακριτικότητα αν έχει κάμερα. Σε περίπτωση που το κινητό σας έχει κάμερα και το παραδώσετε ή σας πιάσουν με αυτό, θα σας γίνει κάποια επίπληξη και θα το παραλάβετε την ημέρα της ορκωμοσίας. Οι 20 μέρες φυλακή εννοείται, ότι αποτελούν μια απειλή που δεν πραγματοποιείται ποτέ. Το 11ο Σύνταγμα Πεζικού ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ, φέρτε το δικό σας, αγοράστε από το ΚΨΜ, μαζέψτε φυλλαράκια, κάντε γενικά ό, τι νομίζετε. Είστε σε δημόσια υπηρεσία και παράπονα δεν γίνονται δεκτά, ούτε έχουν κάποιο αντίκτυπο. Ούτε τασάκια υπάρχουν για το κάπνισμα, αν δεν πετάγατε τις γόπες κάτω, δεν θα έπρεπε να τις μαζέψετε και άρα δεν θα υπήρχε λόγος να βρίσκεστε στο στρατό. Γάντια φέρτε δικά σας, αλλιώς θα κάνετε γόππινγκ με το χεράκι. Υπνόσακοι και δικά σας σκεπάσματα ψιλογίνονται δεκτά (το τι απαγορεύεται και τι όχι είναι συχνά ασαφές), αλλά αυτά που σας παρέχουν έχουν πλυθεί πριν καταταχθείτε, επομένως δεν είναι απαραίτητα. Δυνατότητα να πλύνετε μέχρι την ορκωμοσία σας δεν έχετε, συνηθίζετε να φοράτε τα λίγα ρούχα που σας έχουν δωθεί (2 φανελάκια,wtf;) ή έχετε αγοράσει τα δικά σας στα ίδια χρώματα. Όσον αφορά πολιτικά ρούχα, θα χρειαστείτε μόνο εσώρουχα και τα ρούχα με τα οποία καταταχθήκατε. Δεν θα έχετε την ευκαιρία να φορέσετε πολιτικά μέχρι να ορκιστείτε δύο εβδομάδες και κάτι μετά την κατάταξή σας. Ένα ρολόι χρειάζεται, ακόμη και αν έχετε πάντοτε το κινητό πάνω σας. Κάθε λίγο και λιγάκι πρέπει να είσαστε στο λόχο για την πρωινή ή τη βραδινή αναφορά, ή γιατί εν πάσει περιπτώση πρέπει να είστε εκεί και μην πολυρωτάτε το γιατί. Ο Ελληνικός Στρατός έχει μια σχεδόν μυστηριακή εμμονή με τα ναρκωτικά και την απαγόρευσή τους, τη στιγμή που το τσιγάρο είναι πλήρως αποδεκτό και γίνονται συνεχή διαλείμματα για να καπνίσετε. Άρα να θυμάστε: Μπάφο=κακό. Κακό, κακό Τσιγάρο=ε, τι να κάνουμε μωρέ, αφού όλοι καπνίζουμε. Θα σας ανακοινώσουν, ότι σε άγνωστη σε εσάς ημέρα και ώρα θα γίνει έλεγχος από σκύλο της αστυνομίας. Δεν γνωρίζω με τη συχνότητα συμβαίνει αυτό, αλλά στη δική μας ΕΣΣΟ δεν συνέβη. Δεν θα σας πρότεινα να το ρισκάρετε, γιατί σε τέτοια θέματα δείχνουν κατ'εξαίρεση αυστηρότητα, όπως και στο να παραγγείλετε σουβλάκια απ'έξω. Το φαγητό είναι καλό, με εξαίρεση το πρωινό και το ψωμί εν γένει. Αν είστε άνθρωπος που τρώει λευκό και άνοστο ψωμί, τότε δεν έχετε πρόβλημα παρά μόνο με τη φρεσκότητά του που είναι αμφισβητήσιμη. Χρήματα θα χρειαστείτε για το ΚΨΜ που είναι πολύ φθηνό και κυρίως για το εισιτήριο επιστροφής σας με το ΚΤΕΛ, αν δεν σας πάρουν οι δικοί σας. Το στρατόπεδο δεν έχει ΑΤΜ. Οι κλειδαριές είναι sine qua non, ακόμη και το όπλο που θα πάρετε, θα σας ζητηθεί να το κλειδώσετε στον οπλοβαστό με κλειδαριά δική σας, όχι του στρατού. http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=1027&PN=8
Atallos1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2012 Ναι το είδα το συγκεκριμένο ποστ τα λέει γενικά οκ το παλικάρι αν έχει κανείς άλλος εμπειρία από το συγκεκριμένο στρατόπεδο ας πει
djcat Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Ναι το είδα το συγκεκριμένο ποστ τα λέει γενικά οκ το παλικάρι αν έχει κανείς άλλος εμπειρία από το συγκεκριμένο στρατόπεδο ας πει Γενικά να έχεις υπόψιν πως έχει ψοφόκρυο. Έχουν περάσει 6 χρόνια από τότε που πήγα, οπότε δεν ξέρω τι παίζει τώρα. Παλιά κτίρια, κάποια προβληματάκια με τις τουαλέτες που ήταν στους λόχους, αλλά γενικά ήταν οκ. Εξαρτάται και συ πως είσαι μαθημένος. Το φαγητό αρκετά καλό και το ψωμί το φτιάχναμε μόνοι μας, οπότε ήταν πολύ πρώτο. Κάθε μέρα φρέσκο και ζεστό. Ειδικά τα πρωινά σάντουιτς πολύ καλά. Θετικό οτι είναι πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης για όταν θα βγαίνετε.
StavrosD Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει ξανά, αλλά δεν υπάρχει καλή ή στραβή μονάδα. Τα πάντα είναι στον άνθρωπο και στους γύρω του. Προσωπικά ήμουν στην άκρη του πουθενά, 2 ώρες από το φυλάκιο μέχρι το λιμάνι, 13 ώρες στο καράβι μέχρι την Αθήνα και άλλες 5 ώρες με το τραίνο μέχρι την πόλη μου. Βάλε και τον ενδιάμεσο χρόνο (δεν έχουν ανταπόκριση ;-) ) ήθελα 23 με 26 ώρες ταξίδι για να πάω και άλλες τόσες για να επιστρέψω. Πολλοί πέρνανε τηλέφωνο στα βύσματα για να τους στείλουν αλλού, δεν την παλέβανε στην απομόνωση, Το κοντινότερο περίπτερο ήταν στα 30-40 λεπτά με το αμάξι. Και όμως, για εμένα ήταν τέλεια. Αν είχα τότε τα σημερινά smartphones και tablets με ίντερνετ θα ήμουν online 24/7, δεν θα μου έλειπε τίποτα. Έκανε κρύο; Είχαμε προνοήσει και φοράγαμε ένα ρούχο παραπάνω. Φαγητό; Δεν πεινάσαμε. Εμείς μαγειρεύαμε οπότε ο καθένας έφτιαχνε ότι ήξερε, άλλος ψητά φούρνου, άλλος λαδερά, κτλ. Χώρια που επειδή είμασταν μεταξύ μας κάναμε ότι αλλαγή θέλαμε (π.χ. όταν έλεγε το μενού μπριζόλα/κοτόπουλο/μπιφτέκια/κεφτέδες φούρνου ή μαγειρευτά σχεδόν πάντα ανάβαμε κάρβουνα και ψήναμε στην σχάρα). Ήταν κάποιος κρυωμένος; Του έκανε άλλος την βάρδια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φορά που με είχε πιάσει τόση βαριομάρα που βαριόμουν να περπατήσω από την πύλη μέχρι το φυλάκιο. Πήρα τηλέφωνο τον επόμενο να μην έρθει γιατί βαριόμουν να φύγω από την βάρδια και έκανα την βάρδια του. Άλλες φορές έγινε το αντίστροφο. Τα πάντα είναι θέμα παρέας! Αν σου τύχουν λίγοι σωστοί άνθρωποι για να κάνεις παρέα και αν μπορείς να γράψεις τους στραβούς τότε ο στρατός περνάει εύκολα.
alexzzz Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Και όμως, για εμένα ήταν τέλεια. Αν είχα τότε τα σημερινά smartphones και tablets με ίντερνετ θα ήμουν online 24/7, δεν θα μου έλειπε τίποτα. αυτό... ΑΥΤΟ... ΑΥΤΟ... ειδικά όταν είσαι ο μόνος που διαβάζεις περιοδικά πληροφορικής και gaming στο φυλάκιο ενώ όλοι οι άλλοι ασχολούνται με αυτοκίνητα και αμάξια.
status Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2012 αυτό... ΑΥΤΟ... ΑΥΤΟ... ειδικά όταν είσαι ο μόνος που διαβάζεις περιοδικά πληροφορικής και gaming στο φυλάκιο ενώ όλοι οι άλλοι ασχολούνται με αυτοκίνητα και αμάξια. Neeeeeeerrdddd:P
FarCry Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Βροχή αιτημάτων για κατ’ εξαίρεση μετάθεση λόγω κρίσηςΤα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, ήρθε να αναδείξει η τελευταία σειρά των στρατευσίμων που παρουσιάστηκαν στα κέντρα εκπαίδευσης. Όπως αναφέρει η «Δημοκρατία» τουλάχιστον ένας στους δύο στρατεύσιμους κατέθεσε αίτημα για κατ’ εξαίρεση μετάθεση κοντά στον τόπο διαμονής του, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα στο σπίτι του. Η τελευταία σειρά κατάταξης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όσον αφορά τα αιτήματα, τα οποία δεν μπορούν να γίνουν δεκτά και να ικανοποιηθούν. Πονοκέφαλο στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προκαλεί και το γεγονός ότι οι αξιωματικοί προσπαθούν να αποφύγουν τη μετάθεση, η οποία κοστίζει πλέον ακριβά http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/310159/thiteia-koda-sto-spiti-theloun-oi-neosullektoi/ μη περιμενετε αυξηση της θητειας
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Στους 12 μήνες αυξάνεται η στρατιωτική θητεία μέχρι το αυξάνεται να γίνει αυξήθηκε, δεν πιστεύουμε τπτ πλέον
spacefart Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Κουβεντα να κανουμε φιλε... λες και θα παθει τπτ ο μπουλης αμα κατσει 2 μηνες παραπανω και χασει τον καθημερινο φραπε ξυνωντας τα στο σπιτακι με τη μαμα
MetalGearFan Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Βασικά πρέπει να το διορθώσουν αυτό με την θητεία, από τότε που μειώθηκε σε 9 μήνες (προεκλογικά έγινε η μείωση με το σκεπτικό πρόσληψης εποπ) τα στρατόπεδα υπολειτουργούν ( ή τουλάχιστον περισσότερο από πριν). Δεν μπορεί να είμαστε τόσο χύμα σε αυτό το θέμα.
georgemvg Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Κουβεντα να κανουμε φιλε... λες και θα παθει τπτ ο μπουλης αμα κατσει 2 μηνες παραπανω και χασει τον καθημερινο φραπε ξυνωντας τα στο σπιτακι με τη μαμα Είναι 3 μήνες παραπάνω και όχι δυο. Και ναι, πολλά παιδιά που δεν έχουν χρόνο για χάσιμο, θα πάθουν πολλά με 3 μήνες παραπάνω. Ότι να ναι. Κάτσε εσύ το παραπάνω για τους υπόλοιπους...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2012 Κουβεντα να κανουμε φιλε... λες και θα παθει τπτ ο μπουλης αμα κατσει 2 μηνες παραπανω και χασει τον καθημερινο φραπε ξυνωντας τα στο σπιτακι με τη μαμα Αυτά δεν είναι "κουβέντα", είναι αγνό, παρθένο τρολάρισμα. Όποιος δεν επιθυμεί να καθίσει δύο (τρεις, αλλά τέλος πάντων) μήνες παραπάνω, δε σημαίνει κατ' ανάγκη πως αντιδρά για να μη χάσει το φραπέ, "ξύνοντάς τα στο σπιτάκι με τη μαμά". Κι αυτό στο γράφει κάποιος που υπηρέτησε 18 μήνες, οδηγός βαρέων οχημάτων σε μεταφορά επικίνδυνων φορτίων, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Οπότε, πρόσεχε λίγο τι γράφεις. Τουλάχιστον οι εξωγήινοι και τα "σχέδια της NASA" έχουν γέλιο, αυτό εδώ είναι ξεκάθαρη πρόκληση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις