Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα στη χίο μου είχανε έρθει τρεις, όλη μέρα φραπέ και τάβλι.

Ένας κ@υλωμένος λοχαγός προσπαθούσε λίγο να τους γκαζώσει και 2-3 καθυστερημένοι εποπ. Δεν κατάφερναν και τίποτα.

4 χρόνια που έχω απολυθεί με πράσινο χαρτάκι δεν μου έχει έρθει ακόμη κάτι. Φτου φτου σκόρδα κτλ...

Δεν λέω, καλή μια εβδομάδα ξεκούραση αλλά έχουμε άλλα βάσσανα τώρα

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

oι ΜΕ (μοναδες επιστρατευσης) στις οποιες υπάγεται η εφεδρεία κλεινουν/συγχωνευονται σιγά σιγά, οπότε και το θέμα της "μετεκπαιδευσης" περιορίζεται σταδιακά. Πλέον καμμιά ημερίδα ή τιποτα τέτοιο το πολύ να κάνουν.

http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=85425&cat_id=14&la=1

Δημοσ.
αν εχεις πρασινο απολυτηριο σε καλουνε συνεχεια ενω αν εχεις ασπρο μονο αν γινει κανονικη επιστρατευση.

Από τι εξαρτάται το αν θα έχεις πράσινο ή άσπρο απολυτήριο;

Δημοσ.

Από τι εξαρτάται το αν θα έχεις πράσινο ή άσπρο απολυτήριο;

αν θα εισαι γιωτάς ή οχι αποσο καταλαβα, γαμω την πρασινίλα μου :-D

Οι Ι3-Ι4 εχουν λευκο

Δημοσ.

δεν νομιζω ότι έχει σημασια και εγω σε όπλο ήμουν, στην αρχη νομιζαμε ότι λευκα παιρνουν οι Ι3/Ι4 και οι μεγαλύτεροι σε ηλικια, αλλα πήραν και 19χρονοι λευκό και 25χρονοι πράσινα. Ούτε η ειδικότητα δεν έπαιζε ρόλο, απο τις ίδιες ειδικότητες ήταν. Δεν ξέρω ίσως να ειχε να κάνει σε ποια ΜΕ ανήκε ο καθένας....

Δημοσ.

δεν νομιζω ότι έχει σημασια και εγω σε όπλο ήμουν, στην αρχη νομιζαμε ότι λευκα παιρνουν οι Ι3/Ι4 και οι μεγαλύτεροι σε ηλικια, αλλα πήραν και 19χρονοι λευκό και 25χρονοι πράσινα. Ούτε η ειδικότητα δεν έπαιζε ρόλο, απο τις ίδιες ειδικότητες ήταν. Δεν ξέρω ίσως να ειχε να κάνει σε ποια ΜΕ ανήκε ο καθένας....

παιζει... Εμας δεν δωσανε σην ΕΣΣΟ μου κανενα λευκο γιατι δεν ειχανε φερει και κανενα Ι στη μοναδα. Καποιοι βγηκανε ενδιαμεσα αλλα και αυτοι πρασινο πηραν και τους ειπαν οτι θα τους τα στειλουν...

Δημοσ.

Σε σώμα ή σε όπλο... Εγω που ήμουν σε οπλο κανένας δεν πήρε λευκό...

Στη μονάδα πυροβολικού που ήμουν εγώ πάντως όλοι πήραν λευκό(και εγώ)ανεξαρτήτως Ι/ειδικότητας.

Παίζουν πολλά πάντως γιατί άλλη διπλανή μονάδα πήραν 30% πράσινα 70% λευκά.

Δημοσ.

Απ οσο ξερω , πρασινο απολυτηριο παιρνουν 100% οι Ειδικες Δυναμεις , ΟΙ Ε.Α. [εφεδροι αξιωματικοι] και οι ΛΥΒ [εφεδροι δεκανεις] .

Μετα , Αν εισαι Ι1 επισης παιρνεις πρασινο μπορει και Ι2 να παιρνουν . Ι3 + Ι4 παιρνουν λευκο .... Τωρα καποια καλα βυσματα [καλα δεν ειπα να χεις τον ομπαμα αλλα νταξει ενα αξιοπρεπες βυσμα] παιρνουν κατευθειαν λευκο . Απ οσο μου χαν πει και καλα οι ειδικες δυναμες παιρνουν πρασινο για να περνανε μετεκπαιδευσεις και καλα οπως και οι ΕΑ και οι ΛΥΒ [ οι ΕΑ και καλα εξελισσονται βαθμολογικα οσο ειναι στην εφεδρεια ισως και οι ΛΥΒ]

4 χρόνια που έχω απολυθεί με πράσινο χαρτάκι δεν μου έχει έρθει ακόμη κάτι. Φτου φτου σκόρδα κτλ...

Δεν λέω, καλή μια εβδομάδα ξεκούραση αλλά έχουμε άλλα βάσσανα τώρα

Απλα αν ερθει θα σου ρθει το ασπρο απολυτηριο,λιγο δυσκολο να σε καλεσουν μετα απο 4 χρονια για μετεκπαιδευση αλλωστε οπως εγραψε κ αλλος συνφορουμιτης οι ΜΕ κλεινουν , ειναι και η κριση ...εμεις να φανταστεις σχιζαμε κατι υπνοσακους [ο θεος να τους κανει] που προορίζονταν για επιστρατους και μου λεγε κ ο λοχαγος [οχι καραβανας αυτος] οτι τωρα πια θα καλουν πολυ λιγο εως ελαχιστο κοσμο λογω και της κρισης κλπ

Δημοσ.

εκανες τις διαδικασιες που ειπα πιο πανω;; αν ναι εισαι κομπλε! Αν οχι καντες! Και καλυτερα , γιατι να χανες 7 μερες απ τη ζωη σου για να πας να κανεις κοτσανες ως επιστρατος?!? Μια χαρα λοιπον! ;)

Δημοσ.
Υπέκυψε ο στρατιώτης (τεθωρακισμένων) που είχε τραυματιστεί σοβαρά τον περασμένο Οκτώβριο από έκρηξη λέβητα σε Μονάδα της Αλεξανδρούπολης.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο άτυχος στρατιώτης που υπηρετούσε ως μάγειρας, απεβίωσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν μετά το σοβαρό τραυματισμό του.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2108488

άλλος ένας που χάθηκε για το τίποτα.

Δημοσ.

Σε αύξηση της θητείας των κληρωτών κατά 3 μήνες θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με παράλληλη αύξηση του χρόνου παραμονής των διοικητών των μονάδων κατά ένα χρόνο.

Ειδικότερα, η θητεία στα τρία σώματα διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

- στον Στρατό Ξηράς από 9 σε 12 μήνες.

- στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία από 12 σε 15 μήνες.

Με την τρίμηνη αύξηση, η «οροφή» του ελληνικού στρατού θα ανέβει από τα 45.000 στα 60.000 άτομα και θα καλυφθούν πολλά από τα κενά που υπάρχουν ακόμα και σε μονάδες πρώτης γραμμής.

http://www.iefimerida.gr/news/29776/%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-3-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%82-12%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C-%CE%BE%CE%B7%CF%81%CE%AC%CF%82

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...