Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Παιδες μια ερωτηση: Εγω επειδη ημουνα εσπερινο και εκανα 4 ταξεις ειχα παρει αναβολη, η οποια ισχυει μεχρι Δεκεμβρη του 12. Τωρα λοιπον που ειμαι σε ενα ΙΕΚ, και καλως εχοντων των πραγματων θα το τελειωσω σε 2 χρονια (+6 μηνες για την πιστοποιηση) μπορω να επεκτεινω την αναβολη μου; Και αν ναι, ποτε πρεπει να κανω τετοια αιτηση πχ. μπορω και τωρα η πρεπει να ληξει η προηγουμενη; Διάρκεια αναβολής Έως 21ο έτος ηλικίας για υποψήφιους ΑΕΙ, ΤΕΙ, μαθητές Ενιαίου Λυκείου ή ΤΕΕ Έως 24ο έτος ηλικίας για σπουδαστές ΙΕΚ ή Εσπερινών Λυκείων http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/anavoli_1.asp μπορείς να κάνεις την διαδικασία όποτε θες πριν ληξει η προηγούμενη.
panosno1com Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 σημερα μου ηρθε συστημενο το λευκο το απολυτηριο , [ειχα πρασινο απ την ημερα απολυσης μου] και οπως χτυπαει η ταχυδρομος μεχρι να κατεβω στην εισοδο λεω : ω ρε φουστη ποιος τρεχει να παρουσιαστει επιστρατος* κλπ και οταν ανεβηκα πανω και το ανοιξα ευτυχως ειδα πως ηταν μονο το λευκο απολυτηριο μεσα που ελεγε: ισχυει απο 2/09/2011 και το φερανε σημερα 12/12 :P Για την ιστορια , να ξερετε οτι ειναι ενας φακελος με αποστολεα καποιο στρατολογικο γραφειο νομιζω , εμενα εγραφε 75 κατι και χαιδαρι [τωρα δεν ξερω φυγανε απ το ΡΟΥΦ ?! ) και μεσα εχει ενα μικροτερο φακελακι ανοιχτο οπου εχει αποστολεα εσενα και παραληπτη την μοναδα/στρατολογικο γραφειο . Στο μεγαλο φακελακι ειναι το λευκο απολυτηριο και απο πισω απ τον μεγαλο φακελο εχει οδηγιες τι να κανεις. Συγκεκριμενα το πρασινο απολυτηριο [χωρις τα αποκομματα που λεει εισητηριο κλπ] και το αποκομμα του πρασινου που εχει τον τοπο κατοικιας σας κλπ. Αυτα τα βαζετε μεσα στον μικρο φακελακι και απο το ασπρο απολυτηριο που παραλαβατε κοβετε 1) το αποκομμα που λεει για τα ΕΛΤΑ και υπογραφει ο υπαλληλος 2) βεβαιωση παραλαβης Ειδικου φυλλου πορειας το οποιο το υπογραφετε,συμπληρωνετε ημ/νια και το βαζετε κ αυτο μαζι με τα αλλα στο μικρο φακελακι. Επειτα κλεινετε το φακελακι [εγω εβαλα συραπτικο γιατι δεν ειχε ουτε κολλα και για να φανει αν τυχον παραβιαστει) και πατε στα ΕΛΤΑ εκει που δινετε την αλληλογραφια και ο υπαλληλος κανει τα υπολοιπα , σας υπογραφει την αποδειξη αποστολης του φακελου και αυτη την αποδειξη μαζι με το [ υπολοιπο ] απολυτηριο την φυλατε .... *ενα δυο σειρες μου τους ειχανε καλεσει αρχες ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ λεω τωρα τι στο @@@ θελουν??!?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 από την Παρασκευή που μας πέρασε άρχισε η άδεια "απολύσεως", 3 Γενάρη τελείωνουν οι διακοπές...
paylidis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 αντε και στα δικα μας οι φρεσκοπολίτες...
aris1986 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 @panos Moυ ρθε και μενα πριν κανα μηνα κατι χαρτια απο 75 ΜΕ Ταγμα Πεζικου Χαιδάρι.(απολυθηκα Μαϊο του 11) Τι πρεπει να στειλω τπτ πίσω; Edit οπως τα πες ακριβως μου ρθαν τα χαρτια. Τωρα τα κοιταω μπροστα μου
slygeo87 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Έστειλα κι εγώ ένα τις προάλλες. Στέλνεις το παλιό φύλλο πορείας και ένα απόκομμα από το καινούργιο (δεν θυμάμαι πώς λέγεται). /εντιτ: Σου απάντησαν, σόρυ.
panosno1com Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2011 κατι τετοιο δεν ξερω , 75 κατι νομιζω ΕΜ αφου ημουν και Σεμιτζης [απολυθηκα μαιο του 2010 εγω]. Οπως εισαι και τα κοιτας , απο το ασπρο: κοβεις την αποδειξη αποστολης [γραφει ΕΛΤΑ επανω] και δεν την πειραζεις την βεβαιωση παραλαβης καπως ετσι βαζεις ημερομηνια και την υπογραφεις Απο το πρασινο: Το δελτιο αλλαγης στοιχειων εφεδρου , γραφει ονοματεπωνυμο που μενεις κλπ Ολο το πρασινο απολυτηριο , εκτος απο αυτα που ειναι εισητηρια και καλα για να πας επιστρατος Αυτα , πλην της αποδειξης αποστολης , τα βαζεις στο μικρο φακελακι [ αυτο που γραφει το ονομα σου επανω ως αποστολεα και παραληπτη το στρατοπεδο/στρατολογικο γραφειο/γουατ δε χελ ιτ ιζ.Επειτα , κλεινεις τον φακελο οπως νομιζεις , εγω εβαλα ενα κομματι σελοτειπ και 4 συρραπτικα 2 στις ακρες και 2 πανω στο σελοτειπ [για καλο και για κακο ] και με την αποδειξη αποστολης που λεγαμε, πας στο ΕΛΤΑ της περιοχης σου και δωρεαν [αυτο ελειπε τοσα λεφτα πληρωσαμε στη θητεια] δινεις τον κλειστο φακελακι και δειχνεις την αποδειξη παραλαβης ωστε να στην φτιαξει εκει ο/η υπαλληλος. Στην φτιαχνει και εισαι ετοιμος , οποτε φυλας τωρα εσυ το ασπρο απολυτηριο και την αποδειξη αποστολης . Αν εχει ενα κιτρινο χαρτακι τ οασπρο απολυτηριο που λεει να καταστραφει αυτη η εντολη μετα το περας του ταδε [εμενα λεει 2/9/2011] λεω ναι james bond 000 σιγα αστο δε μου πιανει χωρο οποτε το αφησα ως εχει. Προτεινω να πας στα ΚΕΠ να βγαλεις και πιστοποιητικο στρατολογικης καταστασης τυπου Α απλο [ζητα 10 αντιγραφα μην ντραπεις ] να εχεις να δινεις οπου χρειαζεται το πιστοποιητικο αυτο ή αν θες να δειξεις σε καποιο εργοδοτη οτι εισαι στρατολογικως ενταξει ,αλλωστε το απολυτηριο ειναι προσωπικο εγγραφο ,οποτε οποιος θελει να δει ας δει το πιστοποιητικο τυπου Α .
status Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 @panos Moυ ρθε και μενα πριν κανα μηνα κατι χαρτια απο 75 ΜΕ Ταγμα Πεζικου Χαιδάρι.(απολυθηκα Μαϊο του 11) Τι πρεπει να στειλω τπτ πίσω; Edit οπως τα πες ακριβως μου ρθαν τα χαρτια. Τωρα τα κοιταω μπροστα μου Εαν αργήσεις να «απαντήσεις» σου τα στέλνουν τα ίδια 2-3 φορές, εαν δεν τα στείλεις και πάλι σε καλούν στο αστυνομικό τμήμα και κάνουν αυτοί την δουλειά και ξεμπερδεύεις.. Επίσης σε όσους έρθει χαρτί για επανεκπαίδευση, εαν δεν το παραλάβετε , άρα δεν λάβατε γνώση δεν έχετε κυρώσεις.
Tenshi Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Επίσης σε όσους έρθει χαρτί για επανεκπαίδευση, εαν δεν το παραλάβετε , άρα δεν λάβατε γνώση δεν έχετε κυρώσεις. Γι αυτό το τελευταίο κομμάτι θέλω info,επειδή δέν το βλέπω να με αφήνουν ήσυχο (μαχίμι γαρ ) Οταν σε καλούν για επανεκπαίδευση και πρέπει να λείψεις απο την εργασία σου, τι γίνεται με το θέμα μισθός;
insomniaK Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Πόπο, στρατός ε! Τι μου θυμίσατε τώρα, ίσα με 10 αναβολές, αν προσθέταμε τις ημέρες που έχω περάσει στη στρατολογία, είχα τελειώσει τη βασική εκπαίδευση, μαζί με την άδεια ορκομοσίας. Βέβαια, όταν με πρωτοκάλεσαν ήταν 20 μήνες...
Praetorianos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Πόπο, στρατός ε! Τι μου θυμίσατε τώρα, ίσα με 10 αναβολές Κι εσύ? Μα τι έχετε πάθει όλοι, πως θα γίνετε Άντρες (το μ κεφαλαίο) όπως έγινα εγώ?
FarCry Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Ο Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν συμπληρώσει τα 30 χρόνια θα μπορούν να εξαγοράζουν τη στρατιωτική θητεία με 30 χιλιάδες τούρκικες λίρες (12 χιλιάδες ευρώ). Ταυτόχρονα, όσοι έχουν δουλέψει για 3 χρόνια στο εξωτερικό θα μπορούν να εξαγοράζουν για 10000 ευρώ (παλιότερα ήταν 5000 ευρώ αλλά έπρεπε να κάνεις βασική εκπαίδευση για 3 βδομάδες). Τέλος καταργούνται και οι περιορισμοί στο όριο ηλικίας που ίσχυε για όσους ήθελαν να μεταναστεύσουν και δεν έχουν υπηρετήσει. Το νομοσχέδιο στάλθηκε για επεξεργασία στο υπουργικό συμβούλιο. http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3997&mode=nested&order=0&thold=1
panosno1com Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Παρακαλω, χαρηκα που βοηθησα! Η μετεκπαιδευση ,απ οσο μου λεγανε οι καραβαναδες και τα εποπια γινεται εφοσον κλεισεις ενα χρονο ως λελε . Βασικα τωρα με την κριση ισως και να μη γινεται τιποτα,παντως μια σειρα μου Σαλονικιος που μιλαμε σοτ facebook που και που ειχε παει τον Σεπτεμβρη κομοτηνη για μια βδομαδα και κααααθοτανε ... Απ οσο θυμαμαι λεγανε [στο 1ο γραφειο ]αν εχεις πρασινο απολυτηριο σε καλουνε συνεχεια ενω αν εχεις ασπρο μονο αν γινει κανονικη επιστρατευση. Αν εχεις πρασινο και δεν εισαι ειδικες δυναμεις , ή Ε.Α. , μολις περασεις μια επιστρατευση [επανεκπαιδευση] γινεται ασπρο . Ευτυχως δεν χρειαστηκε να περασω καμια βεβαια ισως ειναι μουφες ολα αυτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις