mrgeorgev Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!Γενικά έχω άγχος για το όλο θέμα και θέλω να είμαι έτοιμος για όλα.Πιστεύεις ότι αν είμαι άοπλος είναι καλύτερο ή οχι? Ελπίζω γενικά τα πράγματα να μην ειναι τόσο δύσκολα όσο φαντάζομαι.. panosno1com σε ευχαριστώ πολύ και εσένα για την άμεση απάντηση!Όπως έγραψα και στο προηγούμενο παιδί έχω αρκετό άγχος και θέλω να είμαι προετοιμασμένος..Και γενικότερα ελπίζω να μην είναι τόσο δύσκολα όσο φαντάζομαι τα πράγματα..
sheik Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Ειναι πολυ σχετικο το αν ειναι καλυτερα να εισαι αοπλος ή οχι. Τα βασικα ειναι οτι οκ, γλιτωνεις σκοπιες και ενοπλες υπηρεσιες, αλλα ΣΥΝΗΘΩΣ τρως ασχημο χωσιμο σε αγγαρειες. Υπαρχει περιπτωση, η μοναδα που θα εισαι ας πουμε, να μην εχει πολλους αοπλους, οποτε οι υπηρεσιες δεν θα "βγαινουν" με αποτελεσμα ξερω γω οι ενοπλοι να ειναι εξοδοχοι μερα παρα μερα ενω εσυ να τρως εμπλοκη και να βγαινεις 1 φορα στις 10 μερες. Εντελως αναλογα μπορει να συμβαινει και το αντιθετο. Mε τη διαφορα οτι οι ενοπλοι, προκειμενου να ομαλοποιηθει η κατασταση εχουν τη δυνατοτητα να φορτωθουν περισσοτερα θαλαμοφυλικια ωστε να βγαινουν και οι αοπλοι περισσοτερο, αλλα το αντιθετο δε μπορει να συμβει. Κι αυτος ειναι απο τους λογους που αρκετες φορες θα δημιουργηθουν παρεξηγησεις. Εν τελει δε νομιζω πως μπορει κανεις να σου πει αν ειναι τελικα καλυτερα η οχι. Εγω υπηρχε φορες που τους αοπλους τους "ζηλευα" γιατι βαρουσα μεχρι και 12ωρα συνεχομενα σκοπια(ω, ναι!) αλλα και φορες που δε θα ηθελα με τιποτα να ημουν στη θεση τους. Ασε για το οτι θα τρως ασχημο δουλεμα, συνηθως μεταξυ σοβαρου και αστειου κανοντας πλακα, αλλα υπαρχουν κι αρκετοι κομπλεξικοι που οποιο και να ειναι το προβλημα σου, θα σε πικαρουν ασχημα(γιωτομπαλο, γιωτοbot κλπ )
panosno1com Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Μην κομπλαρεις και μην αφηνεις να σου παιρνουν τον αερα λεγοντας σε γιωτομποτ κλπ , νταξει μην εισαι και παραξενος, σιγουρα καποιοι θα εχουν καθαρη διαθεση χιουμορ, ελπιζω να καταφερνεις να ξεχωριζεις καθε φορα. Στο κεντρο κατα την αποψη μου θα <<χαρεις>> ως αοπλος επειδη θα σαι πιο χαλαρος , απ την αποψη οτι θα βγαινουν οι υπηρεσιες κομπλε , θα κανεις καμια αγγαρια το πρωι παρεα με αλλους , νταξει ισως στο πεδιο βολης τα βρεις σκουρα αν σε χωσουνε , σε εμας ειχαν βαλει τους αοπλους στο τελος να μαζευουν τα φυσίγγια και στο ενδιαμεσο να μαζευουν τους γεμιστηρες (ο ενας) και ο αλλος να δινει γεματους ετοιμος γεμιστηρες στους συναδελφους που ετοιμαζοντουσαν για βολη...(βεβαια δεν ηταν μονο 2 αοπλοι ηταν καμια 10ρια αλλα νταξει) Τωρα στη μοναδα , θα ναι πιο παρειστικη η κατασταση αλλα οπως ειπωθηκε και πιο πανω μπορει να πεσει εμπλοκη ειτε στους αοπλους ειτε στους ενοπλους ειτε both. το καλο ειναι παντως οτι θα σαι μονιμως στη μοναδα, δε θα σε στελνουν σε φυλακια κλπ . Επισης μπορει να σε βαλουν Παρατηρητηριο, βοηθο μαγειρα , Εστιάτορα, ή ΚΕΠΙΚ ,δλδ τηλεφωνικο κεντρο, αν δεν υπαρχει καποιος βυσματιας βεβαια . Ισως αν ψαχνουνε ατομα στην ταξιαρχια σε στειλουνε με αποσπαση εκει ,ειτε αν πανε οι βυσματιες με αποσπαση εκει σου ξεμεινει καμια θεση στη μοναδα ειτε βαλεις εσυ βυσμα και καβατζωσεις θεση που σου συστηνω να μη το κανεις ,τουλαχιστον οχι πριν δεις τι παιζει στη μοναδα σου... Βεβαια ειναι αναλογα και τη μοναδα που θα πας. Επισης μας ειπες ΠΟΥ παρουσιαζεσαι?παιζει ρολο γιατι αλλιως μπορει να τα ειδε καποιος σε αλλο κεντρο και αλλιως τα ειδα εγω στο ΚΕΕΜ
mrgeorgev Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Sheik και panosno1com, χίλια ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες!!Όσο περισσότερα μαθαίνω τόσο το καλύτερο!!Αλήθεια!!Η αλήθεια είναι πως γενικά το δούλεμα δεν θα το γλιτώσω λόγω ύψους ( είμαι 1,65!!!), οπότε γενικά είμαι προετοιμάσμενος γιατί και στο σχολείο υπήρχαν άτομα που με πείραζαν άσχημα για αυτό. Ευτύχως όμως ξέρω να αυτοσαρκάζομαι και να ξεχωρίζω το καλοπροαίρετο χιούμορ από το επιτηδευμένο...Πιστεύω όμως γενικά το δούλεμα να κρατήσει λίγο καιρό.Τι στο καλό, μετά από κάποιο καιρό δεν θα βαρεθούν;Και τέλος ελπίζω να βρω έστω και ένα άτομο να κάνω παρέα..Α ναι σωστά δεν σας είπα που παρουσιάζομαι..Παρούσιαζομαι Αυλώνα.Οταν πήγα να κόψω την αναβολή, είπα ότι θέλω να πάω πεζικό. Απλά αυτοί επειδή έχω πτυχίο με βάλαν ειδικές δυνάμεις ΥΕΑ Τεθωρακισμένα..Ακόμα όμως και να ήθελα να πάω ειδικές δυναμείς δεν μπορώ λόγω μυωπίας αλλά και επειδή είμαι προστάτης ( εχει πεθάνει ο πατέρας μου)..Αυτα σε γενικές γραμμές..Οτι αλλή παρατήρηση ή συμβουλή εννοείται καλοδεχούμενη!!!Ευχαριστώ guys!!!
LongTom Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Φίλε για το πως θα περνάς σαν άοπλος δεν υπάρχει νόρμα. Σε κάποιες μονάδες θα είσαι βασιλιάς που θα ξύνεσαι σε κάποιο γραφείο και θα θεωρείται υπηρεσία σε άλλες θα σε πάει 30:1 με 20ωρο θαλαμοφυλίκι και ενδιάμεσα μαγειρεία(και θα τρως κράξιμο γιατί είσαι γιωτάς και δεν συμβάλεις στις ένοπλες υπηρεσίες). Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κρυώνεις λιγότερο από τους σκοπούς και ότι θα τρως καλύτερα(λόγω υπηρεσίας στα μαγειρεία). Από εκεί και πέρα οι π@..ρες είναι σχετικά λίγοι και όσοι δεν προκαλούν με την συμπεριφορά τους δεν έτρεχε κάστανο που ήταν γιωτάδες. Γενικά εάν δεν κλαίγεσαι,είσαι χαλαρός και δεν χώνεις τους άλλους δεν νομίζω να γίνει ιδιαίτερο θέμα στους άλλους το τι Ι είσαι. Οι γιωτάδες που δεν περνάνε καλά είναι κάτι κλαψιάρηδες,φυγόπονοι που δεν θέλουν να κάνουν τίποτα και βγήκαν Ι3 άοπλο μόνο και μόνο για την λούφα.
panosno1com Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 επισης 1,65 ??? Σιγα δεν ειναι ολοι Νικος Γκαλης και αν καλοσκεφτεις ο Μεσσι τι υψος εχει ?!??!! Αν ειναι δυνατον να κοροιδεψω (με την εννοια ειρωνευτω οχι να κανω πλακιτσα) καποιον αλλον ανθρωπο για το υψος του!!!! Μην κομπλαρεις μωρε , θα δεις μια μικρογραφια της κοινωνιας εκει μεσα , αλλος θα ειναι ψηλος και κοκαλιαρης αλλος θα ειναι ετσι αλλος αλλιως , μην σε νοιαζει το υψος σου!!! Κοιτα να εισαι σωστος καλος κ φιλικος ,χωρις να σε πιανουν κοροιδο και μην μετρας τις μερες !! Οπως ειπε κ ο φιλος απο πανω μπορει να σε παει χοντρηηηηη εμπλοκη , και νταξει ως θαλαμοφυλακας δεν εχεις το κρυο αλλα σκεψου ολοι θα λενε: ααα ο θαλαμοφυλακας δε με ξυπνησε , ασε που θα πρεπει να ξυπνας τον καθενα! γι αυτο σε μερικους αρεσει το σκοπετο και σε αλλους το θαλαμοφυλικι ... Βεβαια το βραδυ αυτο , τα απογευματα και πρωινα ειναι πιο χαλαρα απ την αποψη οτι δινεις μονο οπλα και καταγραφεις οπλα απλα πρεπει να εισαι πολυ πιο "προβλεπομενος" επειδη θα υπαρχουν ανωτεροι κλπ ! Τελειωνοντας, τωρα πας σε ενα διαφορετικο σχολειο , και δε το λεω απ την αποψη που το λεγε ο παππους ή ο πατερας μας αλλα απ την αποψη πως πας να δεις κατι καινουριο ρε παιδι μου, μην αφησεις να επαναληφθει το ιδιο απο θεμα συναδελφων συνστρατιωτων στη κοροιδια!!! νταξει υπαρχουν καποια παλια στελεχη (καραβαναδες που λεμε) που το εχουν δει εξουσια και στρατηλάτες ,αυτους τους γραφεις φανταζεσαι που οσο κ οποτε μπορεις ... Παντως μην αγχωνεσαι και δες το τουλαχιστον σαν εμπειρια οτι και καλα να δεις κατι το διαφορετικο! Βεβαια δε ξερω υπο ποιες συνθηκες πας στρατο αλλα γενικα αυτο βοηθησε πολλους απ οσο συζηταγα μαζι τους
mrgeorgev Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Και πάλι χίλια εύχαριστω παιδιά!!Τελικά Long tom, θα συμφωνήσω μαζί του.Και εγώ αν ήμουν ένοπλος και είχα έναν άοπλο ο οποίος όμως προκαλούσε με τη συμπεριφορά του, θα έμπαινα σίγουρα στο πειρασμό..Είναι όλα θέμα συμπεριφοράς...Panosno1com αυτό που είπες για το Γκάλη και τον Μέσι μου φτιάξε την διάθεση...Εγώ πλέον δεν έχω θέμα με το ύψος μου αλλά όλο και καποίος θα βρεθέι που να το έχει.Απλά δεν θα δίνω σημασία..Και έχεις δίκιο για αυτό που είπες για την εμπειρία.Απλά επειδή τα ξαδερφια που έχω είναι μικρότερα κ δεν έχουν πάει στρατό, όπως ούτε κ οι φίλοι μου που σπουδάζουν ακόμα, είπα να ρωτήσω για να ξέρω σε γενικές γραμμές τι θα αντιμετωπίσω.Μην πάω ανίδεος.Και με βοηθήσατε πολυ μπορώ να πω!
panosno1com Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 σε νιωθω, θυμαμαι που εψαχνα στο thiteia.org και σε παρεμφερη site και ρωτουσα τι πρεπει να παρω καθε μερα κλπ κλπ! Αν εσυ δεν εχεις κομπλεξ με το υψος σου τοτε μη φοβασαι κανεναν! και αν καποιος σε ειρωνευται τοοοοσο πολυ , και δεν αντεχεις αλλο, καντο κ εσυ! Συνηθως αυτοι οι κακοπροαιρετοι μολις δουνε οτι αντιδρας σταματανε.... Αυλωνα παντως ειναι τεραστιο στρατοπεδο , θα εχει πολυ κοσμο απ οσο ξερω αλλα σε γενικες γραμμες καλα...το θεμα ειναι οτι οι μοναδες του , συνηθως βεβαια, ειναι σα το χρωμα του μπερέ , δλδ μαυρες.... :SΔε θελω να σε τρομαξω κ μην ακους τους 8μηνιτες που χουν γυρισει τωρα στην αυλωνα , καθε μοναδα εχει βεβαια σε γενικες γραμμες το "μαυρο" ή "Ζωαρα" αλλα ολα ειναι θεμα Α διοικητη Β στελεχων Γ ατομων με Β+Γ να εξαρτιονται μεταξυ τους!
lary7 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Θα δεις οτι το 1.65 δεν θα ειναι το ποιο μικρο νουμερο. Λογο τον πολλων ατομων (500+ εμεις) ειχαμε αρκετα ατομα κατω απο 1.65 και δεν ετρεχε τιποτα. Το οποιο δουλεμα-πειραγμα εχει κυριως να κανει με τον χαρακτηρα του καθενος. Εξαιρεση ειναι κατι 18 χρονα που νομιζουν οτι ειναι στο γυμνασιο αλλα στο δικο μου οπλο(μηχανικο) ειμασταν αρκετοι μεγαλυτερης ηλικιας οποτε τα πιτσιρικια καθονταν φρονιμα. Και φυσικα εκει δεν ειναι η παρεα σου, δεν χρειαζεσαι να αυτοσαρκαζεσαι χωρις λογο. Θα ειστε πολλα ατομα, θα βρεις σε 1-2 μερες αυτους που μπορεις να κανεις παρεα και δεν χρειαζεσαι να ασχολεισαι με τους αλλους. Καλυτερα λιγοι και καλοι στον στρατο παρα να προσπαθεις να συν-υπαρξεις με τον καθε παπαρα. Στα ΥΕΑ που πηγα μετα ειχα εναν 17xrono κυπριο 1.60 και καμια 50 κιλα. Σαν 14χρονο εδειχνε και στην αρχη δυσκολευομασταν να του φερθουμε σαν κανονικο φανταρο γιατι νομιζες οτι ηταν παιδακι. Βεβαια με τον καιρο απεδειξε οτι και μυαλο ειχε και λουφα δεν εκανε οποτε δεν τολμουσε κανεις να του πει κατι για το μεγεθος του.
mrgeorgev Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ ξανά panos και lary!!Έχετε απόλτο δίκιο πραγματικά!!Είναι θέμα χαρακτήρα!Και φίλε lary πραγματικά είμαι σαν τη περίπτωση του Κύπριου!Μικροφέρνω πολύ, και θυμάμαι σαν χτές που στα 20 μου πήρα ταξί και ο οδηγός με ρώτησε αν τελείωσα το γυμνάσιο!!Όλα τα λεφτά ο τύπος!!Μεχρί και ταυτότητα μου χουν ζητήσει να φανταστείς για να μου δώσουν ποτό!!Καταλαβαίνεις τι τραβάω... Και δεν σκοπεύω να λουφάρω πουθενα, θα προσπαθήσω να ειμαι εντάξει!Και εν τέλει καλύτερα που πάω τώρα γιατί κάτι ακούω ότι θα αυξηθεί και άλλο η θητεία...Για να δούμε....!
mrgeorgev Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Πάλι εγώ!Να κάνω μια ακόμη ενδεχομένως γελοιά ερώτηση; Οπως είπα, όταν πήγα να κόψω την αναβολή είπα ότι θέλω να πάω πεζικό. Το σημείωμα κατάταξης μου λέέι ότι είμαι Ειδικές δυναμείς ΥΕΑ ΚΕΤΜ ( τεθωρακισμένα δηλαδή). Δεν χρειάζεται να τους πω από τώρα ότι δεν θα πάω ειδικές δυνάμεις, έτσι δεν είναι; Θα το πω την ημέρα που παρουσιάζομαι σωστά; Εξάλλου και να ήθελα δεν μπορώ λόγω μυωπίας. Ρωτάω μην πάω εκεί και δεχθώ την εκπαίδευση που θα δεχόμουν αν πήγαινα ειδικές δυνάμεις.
LongTom Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Πάλι εγώ!Να κάνω μια ακόμη ενδεχομένως γελοιά ερώτηση; Οπως είπα, όταν πήγα να κόψω την αναβολή είπα ότι θέλω να πάω πεζικό. Το σημείωμα κατάταξης μου λέέι ότι είμαι Ειδικές δυναμείς ΥΕΑ ΚΕΤΜ ( τεθωρακισμένα δηλαδή). Δεν χρειάζεται να τους πω από τώρα ότι δεν θα πάω ειδικές δυνάμεις, έτσι δεν είναι; Θα το πω την ημέρα που παρουσιάζομαι σωστά; Εξάλλου και να ήθελα δεν μπορώ λόγω μυωπίας. Ρωτάω μην πάω εκεί και δεχθώ την εκπαίδευση που θα δεχόμουν αν πήγαινα ειδικές δυνάμεις. Δεν ξέρω ακριβώς την διαδικασία αλλά μην ανησυχείς με καμία παναγία δεν αρχίζεις εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις πριν ξεκαθαρίσουν τέτοια πράματα. Στην χειρότερη μια μέρα θα κάτσεις(και αυτό δεν ξέρω ακριβώς ίσως καθόλου)πριν, μετά την εξέταση από τον γιατρό φυσικά, σε στείλουν αλλού.
lary7 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Αυτα που γραφει για Ε.Δ ειναι για μετα την ορκομωσια. Ουσιαστικα τις πρωτες μερες μπορεις να πας γιατρο και αν η μειωπια σου ειναι τοσο μεγαλη θα βγεις Ι4. Αλλοιως ακομα και να μην βγεις Ι4, μπορεις να κοπεις στα αθληματα και να μην πας ΥΕΑ, ενω οι ειδικες δυναμεις ειναι (σχεδον) εθελοντικα. Γενικα μην ανχωνεσαι και ουτε αρχισεις να λες στον πρωτο ενστολο που θα βρεις μπροστα σου οτι εισαι για Ι4. Φορα ενα χοντρο γυαλι, μιλα με γιατρο πρωτη μερα και θα εισαι ΟΚ.
mrgeorgev Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Ok παιδιά!!Έγινε...Ευχαριστώ πολύ για τις στμβουλές!!!Υπόχρεος!!! Οπότε λέτε να μην μπω στο κόπο να να τους πάω χαρτί από οφθαλμίατρο ε; Αφου θα με εξετάσουν και εκει, από όσα όλα δείχνουν..
Προτεινόμενες αναρτήσεις