Pablo_Hasan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 οι φαντάροι θα φάνε εμπλοκή όπως πάντα τα βύσματα δεν τα πιάνει τίποτα btw. Επίθεση σε σκοπό στο στρατόπεδο της βάσης καυσίμων Αλιάρτου στη Βοιωτία, έγινε στις 2:45 τα ξημερώματα από δύο κουκουλοφόρους. Μετά από πάλη σώμα με σώμα οι κουκουλοφόροι πήραν από τον στρατιώτη το όπλο G3 και τον γεμιστήρα του. http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4665912
lary7 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Και σε κάθε περίπτωση νομίζει ότι μπορούν οι ανεκπαίδευτοι σκοπετάνθρωποι/αγγαρειομάχοι φαντάροι μας να ανταπεξέλθουν σε περίπτωση πολέμου; Και που είναι κόσμος κλεισμένος στα στρατόπεδα στην πραγματικότητα δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα. Και το αντιπαλον δεος ειναι το ιδιο ανεκπαίδευτοι σκοπετάνθρωποι/αγγαρειομάχοι, ισως και με χαμηλοτερο μορφωτικο επιπεδο αναλογικα. Εκει εχεις ελπιδες, αμα ηταν να εχεις απεναντι G.I Joe τοτε δεν θα ειχε απολυτως κανενα νοημα να ριξεις εστω και μια σφαιρα. Μήπως είναι καραμέλα τελικά αυτό; Βλέπω που την πιπιλούν πολλοί. Η Ολλανδια πριν το 1991 ειχε ποιο μεγαλο και καλυτερα εξοπλισμενο στρατο απο εμας. Τοτε υπηρχε για αυτους ο κινδυνος εξ ανατολας. Με το που εξαφανιστηκε διελυσαν κυριολεκτικα το στρατο τους και εχουν ενα μικρο δειγμα για να καθαριζουν κανενα Αφγανο. PS:Οσο για τους ΕΠΟΠ μην τους λυπαστε και τοσο, θα τσιμπησουν επιδοματακι σιγουρα προκειμενου τωρα με τις μειωσεις να πληρωσουν καμια δοση απο το GTI. Με χαρα πιστευω θα πανε.
Pablo_Hasan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Και το αντιπαλον δεος ειναι το ιδιο ανεκπαίδευτοι σκοπετάνθρωποι/αγγαρειομάχοι, ισως και με χαμηλοτερο μορφωτικο επιπεδο αναλογικα. Εκει εχεις ελπιδες, αμα ηταν να εχεις απεναντι G.I Joe τοτε δεν θα ειχε απολυτως κανενα νοημα να ριξεις εστω και μια σφαιρα. Αυτά τα λέμε για να δικαιολογήσουμε την απραξία μας. Το αντίπαλο δέος είναι έχει πολύ πιο εμπειρο και "ψημένο" στρατό γιατί βρίσκονται σε διαρκή πόλεμο με τους κούρδους τρομοκράτες που συμμετέχουν κυρίως επαγγελματίες στρατιώτες. Οι δε αξιωματικοί τους περνάνε όλοι υποχρεωτικά απο τις εμπολεμες περιοχές την ώρα που οι δικοί μας περιφέρονται υπογράφοντας σκοπιές. Δεν έχουν κάνει λοιπόν ντου όχι γιατί δεν μπορούν αλλά γιατί δεν θέλουν/ δεν τους συμφέρει αφου επιδιώκουν είσοδο στην ΕΕ
lary7 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δεν ξερω που βρηκες της πληροφοριες σου αλλα οι δικες μου λενε οτι μια χαρα πανε φανταροι στο κουρδισταν και σκοτωνονται μαζικα (προχθες αλλοι 5 νομιζω), μεγαλο ρολο στις μαχες εκει παιζει η στρατοχωροφυλακη που ειναι διαφορετικη απο τον στρατο ενω τον θεσμο του ΕΠΟΠ μολις προσφατα αρχισαν να τον εισαγουν. Και απο εμπειριες φιλων που υπηρετησαν στον Ευρο (ακριβως πανω στο ποταμι) τα ιδια σκατα ειναι και αυτοι, σκοπια-κψμ-αγγαρια, μονο που για αυτους ο ευρος ειναι βυσματικη μοναδα. Με λιγα λογια στο κουρδισταν κυνηγανε κουρδους μεσα στα βουνα, δεν αντιμετωπιζουν εναν νορμαλ στρατο. Οσο για το γιατι δεν κανουν ντου, υπαρχουν και θεωριες που αναφερουν ποτε 2 δημοκρατιες πανε σε πολεμο, και συνοψιζονται στην σχεση ρισκου-επιθυμητου αποτελεσματος. Κατι που δεν ισχυει πχ. σε δικτατοριες.
LongTom Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 O πόλεμος στο Κουρδιστάν είναι υπόθεση των ειδικών δυνάμεων και των παραστρατιωτικών που εξοπλίζονται με ελαφρά μέσα αντι-ανταρτικών επιχειρήσεων. Δεν είναι κανονικός πόλεμος και δεν πρέπει να μπερδευόμαστε. Είναι ανάλογη κατάσταση με το Αφγανιστάν με σποραδικές επιχειρήσεις στα βουνά και κάποιες φορές στο β.Ιράκ. Οι στρατιώτες τους δεν είναι g.i joe γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι g.i.'s πέθαναν ήδη από γηρατειά. Σοβαρά τώρα δεν υπάρχει στρατός τέλειος,όπως δεν υπάρχει τέλεια κοινωνία και ποτέ δεν είναι έτσι που τα νομίζουμε τα πράγματα για το τι μπορεί να κάνει ο στρατιώτης στο πεδίο της μάχης. Δεν έχουν κάνει λοιπόν ντου όχι γιατί δεν μπορούν αλλά γιατί δεν θέλουν/ δεν τους συμφέρει αφου επιδιώκουν είσοδο στην ΕΕ Οι Τούρκοι δεν κάνουν ντου γιατί δεν είναι τόσο εύκολο όσο το παρουσιάζεις,είναι ποιο πολύπλοκο θέμα από αυτό. Έχει να κάνει με την στιγμή και τις πληροφορίες που έχουν για τυχόν ελληνική αντίδραση και τον συσχετισμό ισχύος.
Alejandro Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Η ουσία είναι ότι κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει τι ισχύει στο στρατό του γείτονα (εδώ πολλοί δεν ξέρουν τι ισχύει στον δικό μας στρατό και έφτασαν να ξέρουν και για τους γειτόνους) και ότι οι συζητήσεις για το γιατί αυτοί δεν κάνουν ντου και τι θα κάνουμε εμείς, είναι νηπιακού επιπέδου. Πλέον όλα είναι θέμα πολιτικής.
Pablo_Hasan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δεν ξερω που βρηκες της πληροφοριες σου αλλα οι δικες μου λενε οτι μια χαρα πανε φανταροι στο κουρδισταν και σκοτωνονται μαζικα (προχθες αλλοι 5 νομιζω), μεγαλο ρολο στις μαχες εκει παιζει η στρατοχωροφυλακη που ειναι διαφορετικη απο τον στρατο ενω τον θεσμο του ΕΠΟΠ μολις προσφατα αρχισαν να τον εισαγουν. Και απο εμπειριες φιλων που υπηρετησαν στον Ευρο (ακριβως πανω στο ποταμι) τα ιδια σκατα ειναι και αυτοι, σκοπια-κψμ-αγγαρια, μονο που για αυτους ο ευρος ειναι βυσματικη μοναδα. σε επιχειρήσεις στο Κουρδιστάν συμμετέχουν μόνο επαγγελματίες, στα στρατόπεδα προφανώς έχουν φαντάρους/αγγαριομάχους. Δεν ξέρω τον θεσμό των ΕΠΟΠ πότε τον εισηγαγαν αλλά μόνιμους στρατιωτικούς, που δεν έχουν τελειώσει κάποια στρατιωτική σχολή, είχαν πριν τους εποπ. Εν πάση περίπτωση έχουν κάνει χρονοδιαγραμμα για πλήρη μετατροπή του στρατού σε επαγγελματικό μέχρι το 2023.
Dimitris1948 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 έχει σιχαθεί η ψυχή μου τον στρατό, έχω βαρεθεί όλους τους σκατάδες που επειδή έχουν μερικά αστερια πάνω σε ένα πουκάμισο νομίζουν ότι κρατάνε τον θεό από τα @rxidi@, όλα είναι για την μόστρα δεν έχει τίποτα νόημα, 15 μήνες στον στρατό αυτά έχω καταλάβει...
hurin Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Αν το username λέει αλήθεια (Dimitris1948), μάλλον στην επταετία έπεσε...
Dimitris1948 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 15? φυλακες? στην κύπρο 2 χρονια κάνουμε Αν το username λέει αλήθεια (Dimitris1948), μάλλον στην επταετία έπεσε... για πες τι λέει το username γιατί εγώ δεν τα ακούω...
Alejandro Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 για πες τι λέει το username γιατί εγώ δεν τα ακούω... Εννοεί αν γεννήθηκες το 1948.
mrgeorgev Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Χαιρετώ παιδιά!Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σε περίπτωση που μπορείτε να με βοηθήσετε.Τον Νοέμβριο παρουσιάζομαι στρατό!Εχω όμως μυωπία, 6μιση στο ενα και 6μιση στο αλλό.Όταν παρουσιαστώ πρέπει να τους παραδώσω χαρτί που να το αποδεικνύει ή ο βαθμός που έχω δεν θα επηρεάσει καθόλου την θητεία μου;
LongTom Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Χαιρετώ παιδιά!Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σε περίπτωση που μπορείτε να με βοηθήσετε.Τον Νοέμβριο παρουσιάζομαι στρατό!Εχω όμως μυωπία, 6μιση στο ενα και 6μιση στο αλλό.Όταν παρουσιαστώ πρέπει να τους παραδώσω χαρτί που να το αποδεικνύει ή ο βαθμός που έχω δεν θα επηρεάσει καθόλου την θητεία μου; Εάν θέλεις να γίνεις άοπλος μπορεί,αλλιώς δεν νομίζω.Ρώτα τον γιατρό στο κέντρο ώστε να σε στείλει σε κάποιο 4χχ για αλλαγή Ι.
panosno1com Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Αν εχεις χαρτι δεν ειναι κακο να τους το δωσεις αλλιως πες οτι εχεις τοση κ τοση μυωπια και αν....δεν σε πιστεψουνε () θα σε στειλουνε για εξετασεις αυτοι στο πλησιεστερο νοσοκομειο... Δεν θα εισαι ο μονος που θα στειλουνε, μη φοβασαι , θα ναι παρα πολλα παιδια ! [οχι μονο με μυωπια,για διαφορους λογους]
Προτεινόμενες αναρτήσεις