Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Πρεπει να πιξες στον στρατο φιλαρακι ε;

Αμα πηγες κιολας...

Παντως αν δεν μπορουσες εστω να παιξεις θεατρο εκει.Τι θα κανεις και στην κοινωνια;Θα πρεπει να μπεις στο γραφειο του αφεντικου σου και θα τον αρχίσεις στις γρηγορες ε;

Και κει στο πληθυντικο θα μιλας και θα πειθαρχεις.Μην την ψαχνεις.Ο στρατος ειναι για καποιους που δεν εχουν πιασει ουτε σφουγγαριστρα.Στρώνουν δερμα.

Για αλλους που ειναι σωστοι και με τροπους απο σπιτι, τα βλεπουν σαν την 1η πιστα του mario bros.

Διαφωνω πως συγκρινεται ο στρατος με τη δουλεια. Για πολλους (προφανεις λογους).

Συμφωνω ωστοσο πως ειναι αχρηστος.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χεχ, δεν είπα ότι οι αγγαρείες και οι σκοπιές δεν υπάγονται εν μέρει στο ζήτημα της πειθαρχείας.

Δεν είπα αυτό. Οι δουλειές που θα κάνεις στον στρατό γίνονται για τη συντήρηση του στρατοπέδου. Τα μαγειρεία είναι για να τρώτε. Οι σκοπιές είναι για να φυλάτε εγκαταστάσεις, πύλες και ραχούλες!

Σκέψου τώρα να έχεις να κάνεις όλα αυτά, συν την έξτρα γυμναστική που ίσως να φας στις ειδικές δυνάμεις, συν τα ζώα που θα έχεις για συναδέλφους.

Δημοσ.

Δεν είπα αυτό. Οι δουλειές που θα κάνεις στον στρατό γίνονται για τη συντήρηση του στρατοπέδου. Τα μαγειρεία είναι για να τρώτε. Οι σκοπιές είναι για να φυλάτε εγκαταστάσεις, πύλες και ραχούλες!

Σκέψου τώρα να έχεις να κάνεις όλα αυτά, συν την έξτρα γυμναστική που ίσως να φας στις ειδικές δυνάμεις, συν τα ζώα που θα έχεις για συναδέλφους.

Μια διόρθωση,πολλές σκοπιές ανοίγουν μόνο και μόνο για την καύλα των στρατοπεδαρχών/διοικητών.

Χαρακτηριστικά εμείς στην Αλεξ/πόλη είχαμε παντού κάμερες/περίπολο και όταν ερχόταν άτομα με μετάθεση πάντα άνοιγε άσχετες σκοπιές για να μην βγαίνουμε συνέχεια έξω.Τώρα να φυλάς άδειες αποθήκες ενώ έχει περίπολο και κάμερα-ρουφιάνο σου έρχεται κάπως.

Δημοσ.

Μονο αυτα ειναι?Στην 3η μερα που μουν μεσα νομιζα οτι ημουν 2 εβδομαδες φανταρος.

Φαντασου...

Δημοσ.

Ναι, δεν είπα ότι δεν ισχύει και αυτό, αν και το βλέπω λάθος να εξαρτάται απ' τους φαντάρους.

Εδώ όμως δεν έχουμε άλλα κι άλλα σ' αυτή τη χώρα, αυτό περιμένουμε να δούμε;

Όπως και να 'χει θεωρώ κι εγώ ότι έτσι όπως είναι ο στρατός εδώ, είναι χάσιμο χρόνου.

Κάτι απόψεις του στυλ «πήγαινε να γίνεις άντρας» τις θεωρώ τραγελαφικές.

Αλλά να σου πω και κάτι; Υπάρχουν άτομα που κοιτάνε να τη βγάλουν όσο πιο λούφα γίνεται. Ε, εγώ το θεωρώ ντροπή όσο να 'ναι.

Όχι βέβαια ότι δεν έχω λουφάρει κι εγώ σε άλλες καταστάσεις στη ζωή μου.

Άσε που απ' ό,τι έχω καταλάβει, για να λουφάρει κάποιος, κάποιος άλλος την πατάει. Κι εμένα δε μου πολυαρέσει αυτό σαν ιδέα επειδή δε θέλω να βρίσκομαι στη θέση του δεύτερου.

Τώρα αν οι απόψεις μου είναι εκτός πραγματικότητας απλά και μόνο επειδή δεν έχω πάει, θα δείξει.

Δημοσ.

Μια διόρθωση,πολλές σκοπιές ανοίγουν μόνο και μόνο για την καύλα των στρατοπεδαρχών/διοικητών.

Χαρακτηριστικά εμείς στην Αλεξ/πόλη είχαμε παντού κάμερες/περίπολο και όταν ερχόταν άτομα με μετάθεση πάντα άνοιγε άσχετες σκοπιές για να μην βγαίνουμε συνέχεια έξω.Τώρα να φυλάς άδειες αποθήκες ενώ έχει περίπολο και κάμερα-ρουφιάνο σου έρχεται κάπως.

Αυτή η καύλα που λες έχει μία στρατιωτική "λογική". Όταν ήμουν παλιός στο κέντρο, πριν έρθει η καινούργια σειρά ο λόχος διοικήσεως που ήμουν, φύλαγε πολύ λίγες εγκαταστάσεις γιατί ήταν μικρή η δύναμη. Μόλις ανέλαβαν υπηρεσίες οι νέοι, το στρατόπεδο "φυλαγόταν άψογα"! ;)

Δημοσ.

Αυτή η καύλα που λες έχει μία στρατιωτική "λογική". Όταν ήμουν παλιός στο κέντρο, πριν έρθει η καινούργια σειρά ο λόχος διοικήσεως που ήμουν, φύλαγε πολύ λίγες εγκαταστάσεις γιατί ήταν μικρή η δύναμη. Μόλις ανέλαβαν υπηρεσίες οι νέοι, το στρατόπεδο "φυλαγόταν άψογα"! ;)

Συμβαίνει και αυτό,βέβαια η δική μου η περίπτωση ήταν ποταπή και άθλια.

Την περίοδο που υπηρετούσα ήρθε καινούργιος μέραρχος και έπεφτε ανελέητο γλύψιμο από τους ανώτερους αξιωματικούς.

Ο δικός μας ο δίκας έφτασε στο σημείο να τον καλεί να επιθεωρήσει την ασφάλεια του στρατοπέδου.

Έτσι ξεφύτρωσαν σκοπιές που είχαν να ανοίξουν 10+ χρόνια και άλλες που ήταν εξίσου άχρηστες γιατί οι κάμερες έκαναν καλύτερη δουλεία(LLTV γαρ).

Άλλες φορές τον καλούσε να μας επιθεωρήσει σε νυχτερινή άσκηση μονάδας,και τρέχαμε σαν Μαλάκες για το άστρο του δίκα και την ελπίδα του για το Β'ΣΣ(το ωραίο είναι ότι τελικά πήγε στο Β'ΣΣ). :rolleyes:

Για αυτό όπως είπα όλα είναι στον δικα/στρατοπεδάρχη.Εάν γουστάρει ανοίγει σκοπιές και το ρίχνει στην "ασφάλεια".

• Super Moderators
Δημοσ.

Θεωρώ πως τα μορφωμένα παιδιά (ή τουλάχιστον τα περισσότερα), επιλέγονται είτε στο Μηχανικό είτε σε κάποιο σώμα.

Ειδικές δυνάμεις, Πεζικό, Τεθωρακισμένα συνήθως πάνε οι "δευτεροκλασάτοι". :devil:

Υλικού Πολέμου>all :rolleyes:

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα Θρες, από την εμπειρία μου κρίνω κι εγώ. Ο mika πάντως είπε..

Συμφωνα με τον υποδιοικητη του ΚΕΜΧ οταν παρουσιαστηκαμε η 299 , το Μηχανικο εχει το μεγαλυτερο ποσοστο πτυχιουχων τριτοβαθμιας εκπαιδευσης μετα το Υγειονομικο.

• Super Moderators
Δημοσ.

στο ΚΕΥΠ πάντως από ότι άκουσα το Μάιο γινόταν χαμός από μεταπτυχιακά και διδακτορικά, κατά τα άλλα το ΥΠ>all ισχύει σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις και όχι για το μορφωτικό επίπεδο μόνο, IMHO πάντα :P

651ΑΒΥΠ ζωάρα...

Δημοσ.

Οποιος είναι μάγκας πηγαίνει στρατό και κάνει ο,τι κάνει ο τύπος στο 4:58 του βίντεο που έβαλα πιο πάνω.

Όντως αρκεί να το κάνει σε λοχαγό και οχι στην εσσο του.. :-D Και εννοείτε να τον πετύχει :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...