phanispal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Ειδικές Δυνάμεις, αλλά όχι επειδή είμαι στρατόκαυλος ή φιλοπάτρις (κάθε άλλο), απλά για διάφορους άλλους λόγους. Εξάλλου απ' όσο ξέρω τα τελευταία χρόνια είναι παιδική χαρά κι αυτές, όπως τα υπόλοιπα σώματα. Φυσικά θα υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά μάλλον λίγες. Τέλος πάντων, καμμένοι σαφώς και υπάρχουν, ειδικά στις Ειδικές Δυνάμεις, απλά δεν είναι όλοι.
Tmark Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=393539&cid=4 Είναι ο αδερφός μου σε αυτό το στρατόπεδο, αλλά ευτυχώς ήταν σε πορεία..
slygeo87 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Κοίτα στο στρατό γενικά θα πρέπει να είσαι τίγκα ψυχαναγκαστικός για να την παλέψεις ή απλά να τους γράψεις στ' αρχίδια σου. Τώρα, όταν μου λες οτι γουστάρεις να πας να βαράς κάμψεις φαντάζομαι σου αρέσει η γυμναστική κλπ. Τι να πω, go for it, ο καθένας όπως τη βρίσκει. =ρ Πάντως κατ' εμέ: Στρατοκαυλίαση + ψυχαναγκασμοί + νοητική υστέρηση = ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
phanispal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μα το θέμα είναι ότι ούτε γυμναστική δεν παίζει να κάνουν, για σκοπιές και αγγαρείες διαβάζω. Φυσικά και δεν ακούω το μακρύ και το κοντό του καθενός, απλά συγκεντρώνω απόψεις. Προσωπικά αν ήταν δε θα πήγαινα καθόλου, χάσιμο χρόνου το θεωρώ, ειδικά όπως έχουν τα πράγματα. Αλλά επειδή είναι πακέτο να μην πάω και ψιλομαλακία να το παίξω τρελός/γαυ και δεν ξέρω τι άλλο μπας και τη γλυτώσω, και αφού θα πάω που θα πάω, ας μάθω και τίποτα (έστω, το ελάχιστο παραπάνω από απλό πεζικό) και ας τσιμπήσω και κανα μόριο (ποτέ δεν ξέρεις πώς στα φέρνει η ζωή). Τέλος πάντων, θεωρώ πως αν πάω απλό πεζικό θα είναι ακόμα χειρότερα από άποψη βαρεμάρας και «δεν περνάνε οι μέρες με τίποτα να σηκωθώ να φύγω από 'δω».
FarCry Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=393539&cid=4 Είναι ο αδερφός μου σε αυτό το στρατόπεδο, αλλά ευτυχώς ήταν σε πορεία.. ωχ Σύμφωνα με τον διοικητή, ο τραυματίας στρατιώτης φέρει πολλαπλά κατάγματα, εγκαύματα, ενώ έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Από την έκρηξη έπεσε ο τοίχος που συνδεόταν με τα μαγειρεία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο μάγειρας που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον χώρο.
slygeo87 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Φαν', μια χαρά απάλευτος θα είσαι όπου και να πας, ειδικές δυναμείς θα πήξεις λίγο παραπάνω φαντάζομαι. Σκέψου λίγο και το τι βόδια θα συναντήσεις όμως και που αναγκαστικά θα χρειαστεί να περνάς χρόνο τους. Δεν είναι μόνο η στρατιωτική ζωή που κάνει "ανυπόφορο" τον στρατό αλλά και το μορφωτικό επίπεδο των συναδέλφων σου.
phanispal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Συμφωνώ man, κι ελπίζω να υπάρχουν και άλλοι στην ηλικία μου γιατί δε με ψήνουν τα στρατόκαυλα πιτσιρίκια. Αλλά μεταξύ μας, θεωρείς πως στο πεζικό το μορφωτικό επίπεδο είναι αυξημένο από αυτό των Ε.Δ.; Που και να είναι, θα 'ναι σε συνάρτηση με την κλάψα των περισσότερων. Έτσι φαντάζομαι τουλάχιστον. Σε γενικές γραμμές είναι ψιλομπρος γκρεμός-πίσω ρέμα η κατάσταση.
LongTom Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=393539&cid=4 Είναι ο αδερφός μου σε αυτό το στρατόπεδο, αλλά ευτυχώς ήταν σε πορεία.. Ω ρε π@στη δίπλα ήταν και αυτό που ήμουν όταν ήμουν φαντάρος Κρίμα στα παιδιά που την έπαθαν τζάμπα. Γ@#@σε τα,τραγικά πράγματα συμβαίνουν και μετά λένε για υποχρεώσεις προς το έθνος και @@ μάντολες
slygeo87 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Συμφωνώ man, κι ελπίζω να υπάρχουν και άλλοι στην ηλικία μου γιατί δε με ψήνουν τα στρατόκαυλα πιτσιρίκια. Αλλά μεταξύ μας, θεωρείς πως στο πεζικό το μορφωτικό επίπεδο είναι αυξημένο από αυτό των Ε.Δ.; Που και να είναι, θα 'ναι σε συνάρτηση με την κλάψα των περισσότερων. Έτσι φαντάζομαι τουλάχιστον. Σε γενικές γραμμές είναι ψιλομπρος γκρεμός-πίσω ρέμα η κατάσταση. Θεωρώ πως τα μορφωμένα παιδιά (ή τουλάχιστον τα περισσότερα), επιλέγονται είτε στο Μηχανικό είτε σε κάποιο σώμα. Ειδικές δυνάμεις, Πεζικό, Τεθωρακισμένα συνήθως πάνε οι "δευτεροκλασάτοι". Εγώ που ήμουν στο μηχανικό για παράδειγμα ήταν γεμάτο πολιτικούς μηχανικούς, παιδιά με μεταπτυχιακά και γενικά ήταν cool φάση. Μια φορά όταν ήμουν νέος στη μονάδα παραλίγο να πλακωθώ με έναν ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΟ από τη Λάρισα επειδή μου το 'παιζε παλιός. Νομίζω αυτός είναι ο γενικός κανόνας, δεν σε παίρνω και στον λαιμό μου.
LongTom Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Αλλά μεταξύ μας, θεωρείς πως στο πεζικό το μορφωτικό επίπεδο είναι αυξημένο από αυτό των Ε.Δ.; Στο πεζικό όχι δεν θα είναι,αλλά στα άλλα όπλα(όπως το Μηχανικό)υπάρχουν καλύτερες περιπτώσεις γιατί είναι αρκετοί έως πολλοί με ανώτερη/τατη μόρφωση λόγω ιδιαιτερότητας του όπλου(κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον ηλικιακά έχουν ψιλοωρημάσει). Και στο Πυροβολικό που ήμουν εγώ ήταν κατά τι καλύτερα,αλλά μην περιμένεις πολλά βέβαια,οι διαφορές είναι μικρές και εξαρτώνται με τα άτομα. Πάντως από ότι άκουσα από 2 τύπους που μας ήρθαν μετά από μετάθεση από τους Πεζοναύτες, τα άτομα στην μονάδα μου ήταν ποιο μεγάλα ηλικιακά και συνονοούνταν καλύτερα. Εάν κρίνω τι άτομα είχε η μονάδα μου τρομάζω στην ιδέα τι παιζόταν στους Πεζοναύτες.
aris1986 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μετά διαβάζεις τέτοιες απόψεις και λες τι διάολο.. Αφού τελικά είναι κωλοχανείο, για ποια πειθαρχία μιλάς κι εσύ κι οι υπόλοιποι; Πρεπει να πιξες στον στρατο φιλαρακι ε; Αμα πηγες κιολας... Τώρα ειδα οτι δεν πηγές...* Παντως αν δεν μπορουσες εστω να παιξεις θεατρο εκει.Τι θα κανεις και στην κοινωνια;Θα πρεπει να μπεις στο γραφειο του αφεντικου σου και θα τον αρχίσεις στις γρηγορες ε; Και κει στο πληθυντικο θα μιλας και θα πειθαρχεις.Μην την ψαχνεις.Ο στρατος ειναι για καποιους που δεν εχουν πιασει ουτε σφουγγαριστρα.Στρώνουν δερμα. Για αλλους που ειναι σωστοι και με τροπους απο σπιτι, τα βλεπουν σαν την 1η πιστα του mario bros.ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ! *Εγω πριν μπω στρατό έμπαινα σε αυτο το thread και διαβαζα ολες τις αποψεις.Δεν ηξερα γιατι δεν ειχα μπει. Κάποιοι που μιλάτε για στρατο χωρίς να χετε παει ή να κραζετε αποψεις, λεγόμενα και εμπειρίες(με το να λετε σιγα μωρέ καθαρίστρια γινεσαι)μου την "δινει" οπως και σε πολλους άλλους. **Κωλοχανείο γινεται ο στρατος γιατι πανε ζωα(αν και τα ζωα δεν φταίνε,τι τα αναφερω και γω σαν κακο παραδειγμα),αφοδεύουν στα λουτρα,κλέβουν,δεν ξερουν να "μιλανε",να συμπεριφερθούνε,να πλυθούνε,να εχουν αυτοσεβασμο γενικοτερα.Γι'αυτο παιρνει τους παντες η μπαλα. Φιλικά Άρης
Mika Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Συμφωνα με τον υποδιοικητη του ΚΕΜΧ οταν παρουσιαστηκαμε η 299 , το Μηχανικο εχει το μεγαλυτερο ποσοστο πτυχιουχων τριτοβαθμιας εκπαιδευσης μετα το Υγειονομικο.
phanispal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μιας και γνωρίζετε από πρώτο χέρι κάποια πράγματα ενώ εγώ όχι, δε μπορώ να διαφωνήσω με τις απόψεις σας. Αλλά προτιμώ να μην κολλήσω ταμπέλες στον εαυτό μου, όχι ότι θα είχα πρόβλημα να παραδεχτώ κάτι, αν ίσχυε. Τέλος πάντων, δεν έκατσα να το σκεφτώ έτσι, πάω με σκοπό να τους γράψω όλους κανονικά. Και φυσικά γνωρίζω ιδιαίτερα αξιόλογα άτομα που πήγαν και βγήκαν.
slygeo87 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μιας και γνωρίζετε από πρώτο χέρι κάποια πράγματα ενώ εγώ όχι, δε μπορώ να διαφωνήσω με τις απόψεις σας. Αλλά προτιμώ να μην κολλήσω ταμπέλες στον εαυτό μου, όχι ότι θα είχα πρόβλημα να παραδεχτώ κάτι, αν ίσχυε. Τέλος πάντων, δεν έκατσα να το σκεφτώ έτσι, πάω με σκοπό να τους γράψω όλους κανονικά. Και φυσικά γνωρίζω ιδιαίτερα αξιόλογα άτομα που πήγαν και βγήκαν. Μια χαρά θα μπεις και θα βγεις κι εσύ, κάτι τελευταίο μόνο επειδή σε είδα να λες δεν υπάρχει πειθαρχία κλπ. ΜΗΝ υποτιμάς τις αγγαρείες, τα μαγειρεία και τις σκοπιές. Θα σε κουράσουν σωματικά και ψυχολογικά. Καλή θητεία!
phanispal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Χεχ, δεν είπα ότι οι αγγαρείες και οι σκοπιές δεν υπάγονται εν μέρει στο ζήτημα της πειθαρχείας. Είπα ότι επειδή όλα είναι σχετικά, επειδή δεν υπάρχουν ίδια μέτρα και σταθμά για όλους και όλα αυτά που ξέρουμε, είναι γτπ και κωλοχανείο ο Ε.Σ.. Δε γίνεται κάποιοι να τη βγάζουν ζάχαρη επειδή έχουν μέσο ή επειδή έτυχε, κάποιοι να έτυχε να μην έχουν ρίξει βολή μετά από μήνες και ένα σωρό άλλα τέτοια. Ή θα ισχύουν όλα για όλους ή τίποτα και για κανέναν και να πα να γ@μηθούν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις