Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τέλος πάντων, το παιδί μπορεί να έχει Ι5 και να μη μπορεί να υπηρετήσει ούτως ή άλλως. Το θέμα είναι ο τρόπος που το αντιμετώπίζει και το πόσο τον ενοχλεί. Απορώ.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα πήξει στο θαλαμοφυλίκι και το psp. Όχι και τόσο άσχημα.Αυτό πάντως το "πού μπορεί να οδηγήσει" μου προκαλεί εμετό.

Δε βλέπω να κάνει τίποτα για τον εαυτό του παρα μόνο να κλαίγεται. Δε βοηθάει ιδιαίτερα αυτή η αντιμετώπιση για τη ζωή, σε ό,τι "στρατόπεδο" και να υπηρετείς.

Φιλικά.

..."το γελάς", αλλά αν κάνει καμμιά μαλακία όταν θα 'ναι μέσα, κάργα ψυχολογικά πιεσμένος (όπως ο κάθε εχέφρων σαλταίρνει όταν συντόμως συνειδητοποιεί την ανωμαλία που επικρατεί στη φάση), δε θα σου κάτσει κάπως να σκέφτεσαι ότι πρότεινες το "μέσα"; Οι δε αυτόχειρες, κι όχι μόνο στο στρατό, δεν είναι αστικός μύθος. Κι ούτε υπερβολή -ανάλογα με την περίπτωση- να το παίρνεις ως ρεαλιστική υπόθεση.

Σίγουρα δεν τον βοηθάει η μέχρι τώρα πρακτική του. Σε αυτό συμφωνούμε, και τόνισα ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο να σκαπουλάρει τη θητεία, αλλά να κάνει κάτι για τον εαυτό του, ΕΙΔΙΚΑ το διάστημα που θα υπηρετούσε. Για να το δει ως "αντάλλαγμα" της απαλλαγής, κι όχι να δει την απαλλαγή απλά ως "το γλυτώσαμε". Ότι ναι μεν πήρε αυτό που ήθελε, αλλά με κάποιο αντίτιμο, και μάλιστα αντίτιμο προς επωφέλειά του στην τελική. Και για να μη μάθει να είναι "απλά κοπανατζής* ", αλλά και για να μην έχει "τύψεις" (που είμαι σίγουρος ότι κάπως/κάπου θα έχει).

*...κοπανατζής, όχι απέναντι στον κάθε παπάρα που θα του λέει "...εμείς δηλαδή ρε φιλαράκι δεν είχαμε προβλήματα; Μαλάκες είμασταν όμως που πήγαμε;" -άλλωστε ΥΠΑΡΧΕΙ σοβαρό πρόβλημα (και σωματικό, αλλά και οικογενειακές καταστάσεις που επιδεινώνουν το ψυχολογικό)- αλλά κοπανατζής απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό, που δεν τον πίεσε αρκετά ώστε να την δει "έλα, και λίγο ζόρι καλό θα μας κάνει, και κόσμο θα γνωρίσουμε κτλ".

Δημοσ.

Δεν θέλω να επεκταθώ, μόνο με "στεναχωρεί" το παρακάτω που έγραψε:

Αγαπητε φιλε Gio ασχολουμαι με αυτο το θεμα για δυο λογους, πρωτον γιατι αν και δικαιουμε το Ι5 με κανουν πολυ να αισθανομαι πολυ ασχημα και στο φορουμ και στο περιβαλλον μου και ετσι μου βγαινει μια ενοχη και θελω συνεχως να δικαιολογουμε.

Δε νομίζω πως η ενοχή προέρχεται από τον στρατό. Τέλος πάντων.

Δημοσ.

Νομίζω πως καλά κάνουμε κι "επεκτεινόμαστε", όσοι δεν του την πέφτουμε στυλ "ΤΡΑΒΑ ΡΕ ΛΑΠΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟ ΟΥΓΚ". Ακόμα κι όταν δεν του λέμε απαραιτήτως ευχάριστα ή αυτά που ακριβώς θέλει ν' ακούσει. Κάπου βοηθιέται.

Κατά τ' άλλα, ΕΙΝΑΙ προφανές ότι "την έχει στην τσέπη του" την ενοχή. Όπως και η ανάγκη να εξωτερικευτεί, ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ, να τον συμπονέσουν, να τον βοηθήσουν. Τί να γίνει όμως, έτσι είναι, και δεν πρόκειται να πάει μπροστά αν δεν του το αναγνωρίσει κάποιος. Όχι απλά να τον "χαϊδέψει" : Να του δώσει και κα'να σκούντημα - ούτε και να τον γκρεμοτσακίσει όμως.

Δημοσ.

REDODIN7:

Με καθε τροπο που μπορεις,νομιμο η μη,απεφυγε αυτη την αηδια που λεγετε στρατος. Απλα. Δεν εχουνε δικαιωμα,να σου πουνε τι ωρα θα ξυπνησεις,τι ωρα θα φας,τι ωρα θα κοιμηθεις,ποσο θα κοιμηθεις,τι ωρα θα χες@@σ, να σε διαταζουν αχρηστοι καραβαναδες,στρατοκα@λοι αστερατοι,σπαθατοι και φλογατοι λες και εισαι δουλα τους.

Και επειδη καποιοι θα βιαστουν να με χαρακτηρισουν με διαφορα κοσμητικα επιθετα:εχω παει στρατο,Πατρα,Κυπρο,Πατρα,ι1 και απο αυτους που περασα καλα σε γενικες γραμμες.

Φανταστειτε τι θα εγραφα αν περνουσα χαλια!

Δημοσ.

Δεν εχουνε δικαιωμα,να σου πουνε τι ωρα θα ξυπνησεις,τι ωρα θα φας,τι ωρα θα κοιμηθεις,ποσο θα κοιμηθεις,τι ωρα θα χες@@σ, να σε διαταζουν αχρηστοι καραβαναδες,στρατοκα@λοι αστερατοι,σπαθατοι και φλογατοι λες και εισαι δουλα τους.

Eχουνε συνταγματικά το δικαίωμα να σε διατάζουν κτλπ. Μονο αμα σου που να καταλύσεις το συνtαγμα μπορεις να μην υπακουσεις.

Τα αυτονοητα θα λεμε ρε παιδια.

Δημοσ.

Nα σε διατάζουν μέσα στον στρατο.Απο την στιγμη που μπαίνεις υπαγεσαι στους στρατιωτικους νομους/κανονες.Στην ορκομωσια αυτες τις μπουρδες δεν ορκιζεσαι;

Εισαι στον πατο της πυραμίδας.Πρεπει να πειθαρχήσεις και να σε στρατικοποιήσουν.Πως αλλιως θα γινει;

Να μπαινοβγαίνει ο καθενας,να κανει οτι του γουσταρει να τρωει ο.τι θελει,να φοραει ο,τι θέλει,Αλλος αξυριστος, αλλος με γενια,αλλος με ράστα; κτλπ.

Όλοι στο ίδιο μοτίβο θα κινούνται. Ακόμα και το κρεβάτι τέντα πειθαρχεία σημαίνει.Το γυαλισμενο αρβυλο και αυτο πειθαρχεια, το ντυσιμο σου να μην εισαι σαν κλόουν,λετσος κτλπ.

Ολα ειναι στο παιχνιδι της στατικοποιησης.

Δημοσ.

Nα σε διατάζουν μέσα στον στρατο.Απο την στιγμη που μπαίνεις υπαγεσαι στους στρατιωτικους νομους/κανονες.Στην ορκομωσια αυτες τις μπουρδες δεν ορκιζεσαι;

Εισαι στον πατο της πυραμίδας.Πρεπει να πειθαρχήσεις και να σε στρατικοποιήσουν.Πως αλλιως θα γινει;

Να μπαινοβγαίνει ο καθενας,να κανει οτι του γουσταρει να τρωει ο.τι θελει,να φοραει ο,τι θέλει,Αλλος αξυριστος, αλλος με γενια,αλλος με ράστα; κτλπ.

Όλοι στο ίδιο μοτίβο θα κινούνται. Ακόμα και το κρεβάτι τέντα πειθαρχεία σημαίνει.Το γυαλισμενο αρβυλο και αυτο πειθαρχεια, το ντυσιμο σου να μην εισαι σαν κλόουν,λετσος κτλπ.

Εχεις δικιο,αυτες τις τριχες ορκιζεσαι οντως.

Διαφωνω στη πειθαρχια γιατι αφου θελουν να επιβαλουν πειθαρχια τοτε ας το κανουν για ΟΛΟΥΣ! Σε ποσα στρατοπεδα χημεια, οι αξυριστοι,αγυαλιστοι,τα κρεβατια χαλια,οι σκοπιες κ.α. πολλα,ειναι οτι να ναι;

Εγω στη Πατρα οταν επεστρεψα απο Κυπρο ηταν οτι γουσταρε ο καθενας και οι καμπανες ελαχιστες.

Στη Κυπρο ουτε για αστειο δεν ησουν οτι να ναι. Τα παντα τεντα.

Ας το κανουν δικαια για ολους και ξαναμιλαμε παιδια.

Δημοσ.

Εγω στη Πατρα οταν επεστρεψα απο Κυπρο ηταν οτι γουσταρε ο καθενας και οι καμπανες ελαχιστες.

Στη Κυπρο ουτε για αστειο δεν ησουν οτι να ναι. Τα παντα τεντα.

Μια από τα ίδια. Στην κύπρο φρουρά: όποιος έχει πάνω του κινητό κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του 15Φ.

Στο χαϊδάρι (μετάθεση λόγω κύπρου) φρουρά σε φυλάκιο: παιδιά, στη σκοπιά θα βαριέστε, να παίρνετε μαζί σας κινητά καφέδες κλπ :mrgreen:

Την άποψή μου για το στρατό την έχω ξαναπεί, βαριέμαι να τα ξαναλέω.

Δημοσ.

Μετά διαβάζεις τέτοιες απόψεις και λες τι διάολο..

Αφού τελικά είναι κωλοχανείο, για ποια πειθαρχία μιλάς κι εσύ κι οι υπόλοιποι;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...