Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

REDODIN7, με έβαλες σε σκέψεις να πούμε. Μας λες,

α) πως έχεις παραπάνω κιλά,

β) δεν θες να υπηρετήσεις την πατρίδα,

γ) μιλάς πολύ εγωιστικά,

δ) προσπαθείς εσύ να γλυτώσεις, ακόμη κι αν είναι εις βάρος πολλών άλλων,

ε) ό,τι και να κάνεις, κοιτάς πάντα το προσωπικό σου συμφέρον

Νομίζω έχεις πιάσει το νόημα που ακολούθησε κάποιο ποσοστό από τους τριακόσιους, για να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται. :mrgreen:

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με δελεαζουν τα ερωτηματα σου...

1)Δωρεαν παιδεια -> Το κρατος στην παρεχει, μαλιστα η αναλογια μαθητων ανα καθηγητη ειναι απο τις καλυτερες στην ευρωπη.

Τα θες και λες αυτα οταν το 90% παει φροντηστιριο για να περασει σε καποια σχολη και τελειωσει!!!

2)Υγεια-> Στην παρεχει, μαλιστα το 2010 το κρατος πληρωσε 5 δις μονο για τα φαρμακα των πολιτων.

Οπως εχω πει ξανα αν δε το διαβασες εχω γονιο καρκινοπαθη που εμεινε 3 μερες στα ρατζα και εχει δωσει απειρα λεφτα απο την τσεπη του, πχ η περουκα για τις χειμιοθεραπιες κανει 800 ευρω και τα λεφτα τα πειραμε μετα απο 9 μηνες και οχι στο 100%

3)Ασφαλεια-> Η αναλογια μπατσου/πολιτη ειναι παλι απο τις μεγαλυτερες, αν οχι η μεγαλυτερη στην ευρωπη.

Μενω στα σεπολια και καθε μερα εχουμε κακουργηματικες πραξεις πριν 7 μερες κλεψανε με πιστολι το ψιλικατσικο της γειτονιας μου, μην ανααφερθω για ξενους,ναρκωτικα κλπ.

4)Δημοκρατια->Οι κυβερνησεις σε αυτην την χωρα εκλεγονταν με συμμετοχη σε εκλογες 70-80% η και παραπανω, παλι σπανιο

ευρωπαικη χωρα.

Αν θεωρεις δημοκρατια αυτο που εχουμε τοτε περισευω

Το τι παρεχει το κρατος και αν το παρεχει σωστα ειναι μεγαλη κουβεντα, αλλα δεν μπορει να αποτελει υπεκφυγη και πανακεια για τα παντα.

Δεν παω στρατο-τηρω νομους-πληρωνω φορους-σεβομαι δημοσια περιουσια-κτλ γιατι το κρατος δεν μου παρεχει τιποτα ειναι απλοικη και ακρως εγωιστικη συμπεριφορα.

Το κρατος αυτο δεν μου εχει προσφερει τιποτα χωρις να το εχω πληρωσει αρα δεν νιωθω καμια υποχρεωση προς αυτο, δεν νομιζω οτι ειναι εγωηστικη συμπεριφορα αλλα δικαιωμα μου αφου δεν πειραζω κανεναν.

REDODIN7, με έβαλες σε σκέψεις να πούμε. Μας λες,

α) πως έχεις παραπάνω κιλά,

β) δεν θες να υπηρετήσεις την πατρίδα,

γ) μιλάς πολύ εγωιστικά,

δ) προσπαθείς εσύ να γλυτώσεις, ακόμη κι αν είναι εις βάρος πολλών άλλων,

ε) ό,τι και να κάνεις, κοιτάς πάντα το προσωπικό σου συμφέρον

Νομίζω έχεις πιάσει το νόημα που ακολούθησε κάποιο ποσοστό από τους τριακόσιους, για να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται. :mrgreen:

Κοιταω το καλο μου αφου δεν νοιζεται κανενας για μενα παρα εγω και οι γονεις μου, δεν εχω πειραψει ποτε κανενα ουτε εχω παρανομησει ποτε.

Το πως χειροζομαι την ελευθερια μου ειναι δικαιομα μου.

Οσο για τους 300 πηγαν επιδη το πιστευαν, ποσοι πιστευουν σημερα στα ιδια ιδανικα.

Με το ιδιο σκεπτικο δεν επρεπε να πληρονονται ουτε η ΕΠΟΠ-μονιμοι ουτε οι βουλευτες κλπ κατι που προφανος δεν ισχυει

Δημοσ.

Κοιταω το καλο μου αφου δεν νοιζεται κανενας για μενα παρα εγω και οι γονεις μου, δεν εχω πειραψει ποτε κανενα ουτε εχω παρανομησει ποτε.

Η ανυποταξια απο ποτε ειναι νομιμη? :P

Δημοσ.

Απο τοτε που ειναι και ο στρατος υποχρεωτικος!!!

http://www.insomnia.gr/topic/416935-trolling/

το Ι5 πάντως που θέλει να πάρει ο φίλος ειναι νομιμότατο...

Αν το δικαιουται ΟΝΤΩΣ, τοτε ναι. Αλλα σε αυτην την περιπτωση δε βλεπω λογο για τοση φιλοσοφια και τοσα σεντονια μεσα σε ενα φορουμ. Πας παιρνεις το Ι5 σου και τελος. Ουτε ανησυχεις ουτε χρειαζεται να πεισεις και τους αλλους για το αν ο στρατος ειναι δικαιος η αδικος, ουτε να ρωτας πως θα καταφερεις να βαρεσεις Ι5.

Αν παλι προσπαθει να το παρει με πλαγιους τροπους, χωρις να το δικαιουται στην πραξη, τοτε μαντεψε ποσο νομιμα κινειται μεχρι να παρει το νομιμο Ι5.

Δεν παω να τον βγαλω εγκληματια or something, αλλα ο "παντα νομιμος" να δινει συμβουλες και λογους ανυποταξιας προς τους αλλους ειναι λιγο σουρεαλ.

Δημοσ.

Το οτι ο πολιτης λαμβανει τις υπηρεσιες τις περισσοτερες φορες διαστρεβλομενες και σε μη επαρκες ποιοτικο επιπεδο δεν σημαινει οτι αυτες δεν υπαρχουν ή οτι το κρατος (δηλαδη οι φορολογουμενοι) δεν πληρωνουν για αυτες. Ολα αυτα που σου ανεφερα ειναι αληθινα στοιχεια, απλα στην πορεια επειδη ειμαστε χωρα μπαχαλο βγαινουμε ολοι διαμαρτυρομενοι. Και πληρωνουμε και απολαμβανουμε μικρο μερος αυτων που πληρωσαμε.

Η λογικη που εχεις, κατα την αποψη μου, δεν οδηγει πουθενα, απλα σε βοηθαει να βγαλεις τον εαυτο σου εξω απο μια κατασταση. Και ο γιατρος που ενδεχομενως να πηρε φακελακι απο την μανα σου θα σου πει οτι το εκανε γιατι θεωρει οτι ο μισθος που περνει δεν ειναι σωστος. Και ο φοροφυγας θα επικαλεσθει το ιδιο, αφου δεν πληρωνουν οι αλλοι δεν πληρωνω και εγω. Και το ολο πραγμα διογκωνεται και στο τελος οδηγει στην κατασταση που ειμαστε σημερα.

Τωρα οπως λες, η δικια σου διαμαρτυρια για την κατασταση του κρατους ειναι η αποφυγη της υποχρεωσης να πας στρατο, αυτο ο καθενας το κρινει οπως θελει. Το αποτελεσμα ειναι ομως ενα δικο σου προσωπικο ωφελος και τιποτα αλλο. Και το αναφερω γιατι επιμενεις να το θετεις σαν δικια σου επιλογη διαμαρτυριας, ενω στην πραγματικοτητα το θεμα με το βαρος σου σε κανει και ακαταλληλο για στρατευση, οπως συμβαινει και με πολλους αλλους που εχουν διαφορα προβληματα υγειας.

Δημοσ.

Ρε 'συ ρηντουντιν (πώς σε λένε), καλά στα λέει ο λάρυ. Σε θυμάμαι να κλαίγεσαι για τον κωλοστρατό από το χειμώνα. Άσε να μιλήσει κανένας άλλος ρε πουλάκι μου.

Δημοσ.

Η λογικη που εχεις, κατα την αποψη μου, δεν οδηγει πουθενα, απλα σε βοηθαει να βγαλεις τον εαυτο σου εξω απο μια κατασταση. Και ο γιατρος που ενδεχομενως να πηρε φακελακι απο την μανα σου θα σου πει οτι το εκανε γιατι θεωρει οτι ο μισθος που περνει δεν ειναι σωστος. Και ο φοροφυγας θα επικαλεσθει το ιδιο, αφου δεν πληρωνουν οι αλλοι δεν πληρωνω και εγω. Και το ολο πραγμα διογκωνεται και στο τελος οδηγει στην κατασταση που ειμαστε σημερα.

Ακουγεται παραλογο αλλα εχουν ενα δικιο οταν σπαδαζουν τοσα χρονια για 900 ευρω και αλλοι περνουν τα τριπλασια χωρις καθολου σπουδες ή οταν σου κοβουν χαρατσι γιατι δεν εκοψες μια αποδειξη αλλα αλη εχουν εκατομμυρια στην Ελβετια φυσικο ειναι να παρανομουν, αρνητικο μεν αλλα εχουν ενα πατημα .

Τωρα οπως λες, η δικια σου διαμαρτυρια για την κατασταση του κρατους ειναι η αποφυγη της υποχρεωσης να πας στρατο, αυτο ο καθενας το κρινει οπως θελει. Το αποτελεσμα ειναι ομως ενα δικο σου προσωπικο ωφελος και τιποτα αλλο. Και το αναφερω γιατι επιμενεις να το θετεις σαν δικια σου επιλογη διαμαρτυριας, ενω στην πραγματικοτητα το θεμα με το βαρος σου σε κανει και ακαταλληλο για στρατευση, οπως συμβαινει και με πολλους αλλους που εχουν διαφορα προβληματα υγειας.

Δεν αρνουμε το προσωπικο ωφελος αλλωστε ειναι το μονο θετικο που εχω απο το βαρος μου τοσα χρονια :mrgreen:

Η αποφαση μου ομως οδηγηθηκε απο διαφορα βιοματα, μπορουσα απο χρονια να διεκδηκισω Ι5 αλλα δεν το εκανα.

Δημοσ.

Υπογράφεις κανένα συμβόλαιο που λέει οτι αν πάρεις πτυχίο ιατρικής/νομικής/οτιδήποτε υπάρχει εγγυημένος μισθός από την πρώτη μέρα;

Δημοσ.

Ρε 'συ ρηντουντιν (πώς σε λένε), καλά στα λέει ο λάρυ. Σε θυμάμαι να κλαίγεσαι για τον κωλοστρατό από το χειμώνα. Άσε να μιλήσει κανένας άλλος ρε πουλάκι μου.

Φile σλιγεν λεω τι γνωμη μου δε κλαιγομαι αλλωστε δεν εχω αναγκη αφου μεχρι το 2013 δεν με αφορα ο στρατος προσωπικα.

Αν σε ενοχλει η γνωμη μου ζητω συγνωμη αλλα νομιζω οτι εχω το δικαιωμα να την εκφραζω ελευθερα.

Δημοσ.

forum ειναι το insomnia.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...