status Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 και ο αρτοποιος αν και δε σου μαθαινουν κατι το ιδιαιτερο πανω σ αυτο...[ειναι ειδικοτητα ομως οχι σχολειο] ¨Ενα φιλαράκι που ήταν αρτοποιός πάντως άσχημα δεν πέρασε, και μετά έπιασε για ένα διάστημα δουλειά σε φούρνο. εσύ πήγες σε αυτά τα σχολεία; απο τους διαβιβαστές στο τάγμα που ήμουν κανένας δεν πέρασε τέτοιο σχολείο, και γενικότερα κανένας φαντάρος δεν πέρασε σχολείο που περνάνε οι μόνιμοι. Υποθέτω ότι θέλει χόντρο βύσμα για κάτι τέτοιο. Εγώ ΧΑΜ και κρυπτογράφος, το 2001, αλλά τέτοια σχολεία σκάνε την άνοιξη συνήθως, και δεν ξέρω και πολλούς φαντάρους που να ψάχνονται, οι περισσότεροι πάνε να κάνουν υπομονή ένα χρόνο, ώρες ώρες πιστεύω ότι είναι καλύτερα να πας αλεξίπτωτα ή ειδικές δυνάμεις, μόνο για να είναι πιο «παραγωγική» η θητεία σου.
washcloud Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 ώρες ώρες πιστεύω ότι είναι καλύτερα να πας αλεξίπτωτα ή ειδικές δυνάμεις ......
Pablo_Hasan Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 αλεξίπτωτα χρειάζεσαι κάργα βύσμα γιατί ειναι η μόνη περίπτωση που παίρνεις μια έστω αξιοπρεπή αποζημίωση, καταδρομεις, πεζοναυτες, κτλ παπάρια μέντολες εκπαιδευση κάνουν.
Whiteyez Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 αλεξίπτωτα χρειάζεσαι κάργα βύσμα γιατί ειναι η μόνη περίπτωση που παίρνεις μια έστω αξιοπρεπή αποζημίωση, καταδρομεις, πεζοναυτες, κτλ παπάρια μέντολες εκπαιδευση κάνουν. Σοβαρά τώρα τα πιστεύεις κιόλας αυτά που λές;
bosei Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 αλεξίπτωτα χρειάζεσαι κάργα βύσμα γιατί ειναι η μόνη περίπτωση που παίρνεις μια έστω αξιοπρεπή αποζημίωση, καταδρομεις, πεζοναυτες, κτλ παπάρια μέντολες εκπαιδευση κάνουν. Ξέρεις πόσα παίρνουν παίρνουν πάνω κάτω οι αλεξιπτωτιστές?
Tmark Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Σε ποια σχολεία αναφέρεσαι; Οι κληρωτοί δεν περνάνε σχολεία. Εγώ πέρασα κανονικά σχολείο στον στρατό για 2 βδομάδες.
LongTom Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Και εγώ σαν οδηγός στο πυροβολικό πέρασα "σχολείο" 4 εβδομάδων.Άλλο που η κανονική εκπαίδευση ήταν μερικές μέρες και απλά κάναμε τους σεκιουρητάδες στο ΚΕΠΒ τον υπόλοιπο καιρό. Ξέρεις πόσα παίρνουν παίρνουν πάνω κάτω οι αλεξιπτωτιστές? O ξάδελφος μου έπαιρνε περίπου 800 για κάθε πτώση. Βέβαια το ποσό μην το δέσεις κόμπο γιατί ήταν πριν 8 χρόνια και μπορεί να υπερέβαλε. Σίγουρα πάντως η πληρωμή πάει με την πτώση.
bosei Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 O ξάδελφος μου έπαιρνε περίπου 800 για κάθε πτώση. Βέβαια το ποσό μην το δέσεις κόμπο γιατί ήταν πριν 8 χρόνια και μπορεί να υπερέβαλε. Σίγουρα πάντως η πληρωμή πάει με την πτώση. Το ότι πάει με την πτώση το ξέρω λόγω πατέρα επειδή ήταν αξιωματικός...το ίδιο ισχύει στα ποσά και με τους φαντάρους όμως?
tritonas00 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231125973 Μωρε λες..??? Το εχουν δεδομενο κιολας..
Pablo_Hasan Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Εγώ πέρασα κανονικά σχολείο στον στρατό για 2 βδομάδες. πως λεγόταν; Και εγώ σαν οδηγός στο πυροβολικό πέρασα "σχολείο" 4 εβδομάδων.Άλλο που η κανονική εκπαίδευση ήταν μερικές μέρες και απλά κάναμε τους σεκιουρητάδες στο ΚΕΠΒ τον υπόλοιπο καιρό. δεν ειναι σχολείο αυτό, την ειδικότητα σου εκανες. Για να καταλάβεις τη διαφορά τα σχολεία τα περνάνε οι μόνιμοι στρατιωτικοί και πρέπει να υπάρχουν και καποιες εξαιρέσεις που μπορει να πανε και οπλίτες
nicoc89 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Θα δειξει. Αλλα μαλακια 12 μηνο. για τους πολύτεκνους δεν είναι τόσο τραγικό πάντως (9μηνο = 8 μήνες και 12μηνο = 9 μήνες αν είσαι πολύτεκνος. Οπότε για εμάς +1 μήνα , για τους άλλους +3ης.
-nick- Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημόσια δήλωση άρνησης στράτευσης Ονομάζομαι Ρίτσιος Χάρης και για δεύτερη φορά μέσα σε εφτά χρόνια, καλούμαι να παρουσιαστώ στις τάξεις του στρατού με την 89/2011 ΕΔΥΕΘΑ / ΓΕΣ / ΔΣΛ όπου υποχρεούμαι(!!) να καταταγώ στο 2/39 ΣΕ/ΕΟΔ Μεσολογγίου στις 30/8/2011 για να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις (!!!) μου προς την πατρίδα. ‘Έχοντας βαθιά συνείδηση των πράξεων μου αρνούμαι για δεύτερη φορά (η πρώτη άρνηση ήταν τον Μάιο του 2004) να επιτρέψω στον εαυτό μου να υπηρετήσει τυφλά και υπάκουα, ως ανδρείκελο την πατρίδα, όπως την καθορίζει το κράτος με την υποχρεωτική στράτευση, στον αιματοβαμμένο του μηχανισμό, τον ελληνικό στρατό. Καταρχήν ως αναρχικός και ως άνθρωπος θεωρώ αδιανόητο να έχω εγώ υποχρεώσεις στο κράτος που ξεπληρώνονται με την θητεία, εφ’ όσον δεν θυμάμαι να υπέγραψα μαζί του συμβόλαιο για την πλήρη απώλεια της προσωπικής μου ελευθερίας, της προσωπικότητάς μου, της γνώμης μου και των επιθυμιών μου και να «δουλέψω» για λίγους μήνες ως υπηρέτης στην συντήρηση των ένοπλων δυνάμεων. Για μένα ένας φασιστικός μηχανισμός, όπως ο στρατός που με την βία διαιωνίζει το σύστημα της καταπίεσης και εκμετάλλευσης πρέπει να καταστρέφεται και όχι να τρέφεται με ανθρώπινο υλικό. Από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι σήμερα ο ελληνικός στρατός συνεχίζει να αποτελεί τον ένοπλο μηχανισμό των κρατιστών και δρα σύμφωνα με τα συμφέροντα τους, αποδεικνύοντας συνέχεια την έμπρακτη κρατική βία εις βάρος των κοινωνιών και όχι μόνο. Ως μηχανισμός βίας μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε πειθήνιους και άβουλους δολοφόνους και πάνω απ’ όλα, η μόνη επιλογή που αφήνει είναι η τυφλή υποταγή. Μια υποταγή που δικαιολογείται με όρους όπως «προστασία του έθνους» και της «πατρίδας», αλλά αυτό είναι ένα κρατικό πρόσχημα, αφού α) ο στρατός δεν έπαψε να αναπαράγει τον πόλεμο, το φυλετικό μίσος και τις σφαγές αμάχων. Και β) όταν σήμερα, (όπου εδώ και ενάμιση χρόνο οι κάτοικοι του ελλαδικού χώρου βιώνουν μια από τις σκληρότερες κυριαρχικές επιβολές των τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του Δ.Ν.Τ.), αποδείχτηκε ότι πατρίδα για τους έλληνες κρατιστές, είναι οι τράπεζες, το χρηματιστήριο, οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, οι οίκοι αξιολόγησης και το μεγάλο κατασκευαστικό, τηλεπικοινωνιακό και εφοπλιστικό κεφάλαιο. Αρνούμαι να στρατευτώ γιατί ακριβώς δεν θέλω να συμμετάσχω στον κατασταλτικό στρατιωτικό μηχανισμό, που τους τελευταίους μήνες προετοιμάζεται εντατικά στην καταστολή των διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα, όπου σύντομα θα ξεσπάσει η κοινωνική οργή ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά που μας επέβαλλε η πασοκική χούντα. Αρνούμαι να στρατευτώ γιατί ακριβώς δεν θέλω να συμμετάσχω στις δολοφονίες των προσφύγων στα σύνορα, όπου ο ελληνικός στρατός με πολύ χαρά συμμετέχει στις δυνάμεις της FRONTEX, τους τελευταίους μήνες, (έπειτα από αίτημα που κατάθεσε η υποταχτική κυβέρνηση του πασοκ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση), αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι τα σοβινιστικά και τα ρατσιστικά ιδεολογήματα κυριαρχούν στο έκτρωμα που βάφτισαν ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Αρνούμαι να στρατευτώ διότι δεν πιστεύω στην ύπαρξη καμίας πατρίδας και έθνους, που ως «αιχμή του δόρατος» καταπιέζουν και φυλακίζουν μέσα στα «χαραγμένα» γεωγραφικά σύνορα ολόκληρους πληθυσμούς και τους υποδουλώνει για λογαριασμό της κάθε ολιγάριθμης εξουσιαστικής κλίκας. Αρνούμαι να στρατευτώ διότι οι πραγματικοί μου εχθροί δεν είναι οι τυχαία γεννημένοι άνθρωποι σε άλλα γεωγραφικά μήκη και πλάτη αυτού του πλανήτη, αλλά οι μηχανισμοί εκείνοι του κάθε κράτους που καταστέλλουν και καταπιέζουν τις κοινωνίες. Οι μηχανισμοί των έμμισθων ένοπλων συμμοριών που δρουν στις πόλεις (οι κάθε είδους μπάτσοι) και των ένοπλων δυνάμεων στα στρατόπεδα που αδιάκοπα στηρίζουν τις μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις και εξαπολύουν πολέμους, επιβάλλοντας κατοχή ανά την υφήλιο. Δηλώνω ότι συμμετέχω μόνο στον κοινωνικό πόλεμο που εναντιώνεται σε κάθε είδους κρατική οργάνωση, με στόχο την εξαφάνιση της εκμετάλλευσης, της οικονομικής εξαθλίωσης, της πείνας, της σκλαβιάς και κάθε μορφής εξουσίας και ιεραρχίας . Για τους ανωτέρους λόγους και για πολλούς άλλους ακόμα, επιστρέφω στο γενικό επιτελείο στρατού και συγκεκριμένα στο στρατολογικό γραφείο Β΄ Αθηνών, την απαράδεχτη φυλλάδα που βαφτίσανε Σημείωμα Κατάταξης, ως άτοπη και ατυχή. Ρίτσιος Χάρης 28/8/2011
status Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημόσια δήλωση άρνησης στράτευσης Εαν την δήλωση την έκανε κάποιος κομματικά ουδέτερος θα είχε νόημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις