washcloud Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Ρε σεις, και εμείς πήγαμε φαντάροι, ναι είναι τρομακτική η αλλαγή αλλά νταξ, σιγά το πράγμα (θα το δείτε μετά.). ... tromaktiko .
tritonas00 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 ... tromaktiko . :-D Ετσι ετσι. Διαφανεια.
lary7 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Μπορει να ειναι μεμονομενα περιστατικα αλλα εχω ακουσει αρκετα οπως οτι απο αμελια του γυρισε σε πνευμονια ή περιτονιτιδα και πολλα. Αν φταει ο στρατος γιατι να υπογραψω μια τετοια δηλωση και να μην μπορω να τον παω δικαστικος για να διεκδικησω αποζημιωση ??? REDODIN7 απο την στιγμη που δεν εχεις παει ουτε προκειτε να πας, και καλως δεν πας γιατι οντως εχεις θεμα για ξεκαθαρο Ι5, τι καθεσε και μεταφερεις διαφορες ιστοριες και πραγματα που ακουσες απο εδω και εκει χωρις να εχεις ιδεα. Μονο η μανα σου δεν θα αμελησει ποτε για εσενα, οπου αλλου και αν βρισκεσαι, απο αμελεια μπορεις να παθεις 1000 πραγματα. Αμελεια δεν υπαρχει μονο στον στρατο, υπαρχει στα νοσοκομεια, σχολεια, κατασκηνωσεις, δρομους, παντου. Δεν εχω παει στρατο αλλα ολοι οι γνωστη μου το ιδιο λενε εξαρταται τη μοναδα οποτε γιατι να το διακυνδυνεουμε ! Φανταρος δεν παει κανεις για να διακυνδυνευσει κατι αλλα γιατι ειναι συνταγματικη υποχρεωση, και οπως με πολλους αλλους νομους, δεν μπορεις να τον παρακαμψεις ετσι απλα. Το τι διακυνδυνευει καποιος που εκπληρωνει αυτην την υποχρεωση ασε να σου το πουν αυτοι που το εκαναν.
Praetorianos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Αν φταει ο στρατος γιατι να υπογραψω μια τετοια δηλωση και να μην μπορω να τον παω δικαστικος για να διεκδικησω αποζημιωση ??? Δεν εχω παει στρατο αλλα ολοι οι γνωστη μου το ιδιο λενε εξαρταται τη μοναδα οποτε γιατι να το διακυνδυνεουμε ! Ε μα βλέπεις ότι το συνεχίζεις παρόλη την πλήρη άγνοια? Εγώ το υπέγραψα γιατί αν κοβόμουν με κονσέρβα σπίτι μου θα της έβαζα hansaplast και τέλος, τι αποζημίωση να διεκδικήσω δηλαδή? Αν εσύ γούσταρες ας μην υπέγραφες (δεν είναι υποχρεωτικό) και τρέχα τους. Όσο για το άλλο οκ, μην πας τότε ποτέ σε δημόσιο/ιδιωτικό νοσοκομείο γιατί "μπορει να ειναι μεμονομενα περιστατικα αλλα εχω ακουσει αρκετα οπως οτι απο αμελια του γυρισε σε πνευμονια ή περιτονιτιδα και πολλα."
status Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 ... tromaktiko . Ε, εκεί είμαι στη μονάδα, είχα χαλαρώσει ήδη..:Ρ
REDODIN7 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Ε μα βλέπεις ότι το συνεχίζεις παρόλη την πλήρη άγνοια? Εγώ το υπέγραψα γιατί αν κοβόμουν με κονσέρβα σπίτι μου θα της έβαζα hansaplast και τέλος, τι αποζημίωση να διεκδικήσω δηλαδή? Αν εσύ γούσταρες ας μην υπέγραφες (δεν είναι υποχρεωτικό) και τρέχα τους. Όσο για το άλλο οκ, μην πας τότε ποτέ σε δημόσιο/ιδιωτικό νοσοκομείο γιατί "μπορει να ειναι μεμονομενα περιστατικα αλλα εχω ακουσει αρκετα οπως οτι απο αμελια του γυρισε σε πνευμονια ή περιτονιτιδα και πολλα." Δεν λεω οτι δεν εχω αγνοια αλλα δεν γυνεται οσα λεγονται να ειναι ψεμματα και να λενε ολοι χαζομαρες. Ισος να τα παραλεω αλλα η γενικη αποψη ειναι οτι ο στρατος δεν ειναι αυτος που επρεπε να ειναι αλλα κατι πολυ κατοτερο !
Moderators Gi0 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Moderators Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δεν λεω οτι δεν εχω αγνοια αλλα δεν γυνεται οσα λεγονται να ειναι ψεμματα και να λενε ολοι χαζομαρες. "Ραδιο αρβυλα". Θα μαθεις τη δυναμη και το ευρος της αν τελικα πας στρατο.
washcloud Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δεν λεω οτι δεν εχω αγνοια αλλα δεν γυνεται οσα λεγονται να ειναι ψεμματα και να λενε ολοι χαζομαρες. Ισος να τα παραλεω αλλα η γενικη αποψη ειναι οτι ο στρατος δεν ειναι αυτος που επρεπε να ειναι αλλα κατι πολυ κατοτερο ! Το θέμα είναι ότι είσαι/δείχνεις "φυγόπονος", και γενικά οι αδυναμίες δεν...εκτιμούνται σ' αυτή τη ζωή. Κλασσικά σε βλέπουν ως "μαλάκας ήμουν εγώ πού....;". Μ' άλλα λόγια, το ζήτημά σου με την παχυσαρκία, υπαρκτό και σοβαρό βεβαίως, αλλά κανείς δε θα σε λυπηθεί (...μάλλον θα είσαι ο "τί ήθελες κι έτρωγες;"). Για την ακρίβεια, αν κάνεις το λάθος και προσπαθήσεις να το παίξεις "ήρωας" / "καλό παιδί", θα διαπιστώσεις πόσο στ' αρχίδια τους θα είναι από αυτόν που θα κοιμάσαι στο ίδιο διπλό κρεββάτι, μέχρι τον Α.Γ.Ε.ΕΘ.Α. . Για ΟΛΟΥΣ, θα είσαι απλά κάποιος που θα κάνει λιγότερες υπηρεσίες, λόγω "Ικανότητας" (=Γιώτα) και θα φθονείσαι γι' αυτό, κι όσο κι αν προσπαθήσεις να δείξεις "καλή προαίρεση", όλοι απλά θα κοιτάν να σε χώσουν. Τουτέστιν, αν δεν κοιτάς ν' αποφεύγεις τις κακοτοπιές που ενδεχόμενα θα σου δημιουργήσουν προβλήματα (μέση και οτιδήποτε άλλο σχετικό), αιτούμενος ότι δεν μπορείς ν' ανταποκριθείς, κανένας δε θα νοιαστεί να πει για 'σένα "έι, όχι ρε σεις το παιδί, έχει πρόβλημα αφού". Αν μια φορά στην πολιτική ζωή ο καθ' ένας κοιτάει την πάρτη του, στην ένστολη αυτό ισχύει επί πολλάκις. Μάλιστα υπάρχει η "δικιολογία" ότι όλοι περαστικοί είναι από εκεί, είτε μιλάμε για φαντάρους, είτε για για καραβανάδες μονιμάδες που όπου μετάθεση και πατρίς - συν το ότι "μετά τη λήξη εργασίας είμαστ' όλοι συνηθισμένοι άνθρωποι". Η δε ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για το αν θα είσαι "καλά" κατά τη θητεία σου ή όχι, όχι μόνο αγγίζει και τους σχετικούς γιατρούς (από κληρωτούς μέχρι μονίμους), αλλά θα έλεγα ότι οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ μάλλον αγίους θυμίζουν, συγκρινόμενοι μαζί τους. Είθισται ν' ακούς και παιδικά επιχειρήματα για να σε πείσουν για το αντίθετο από αυτό που βιώνεις οργανικά, του στυλ "έλα, τί άντρας φαντάρος είσαι". Κι εννοείται ότι ακόμη και αυτοί θα σε κοιτάζουν ως υποψήφιιο λουφαδόρο. Σε καμμία περίπτωση μην περιμένεις νοιάξιμο. Κι αν σου τύχει, θα είσαι πράγματι απίστευτα τυχερός. Γενικά βέβαια όσον αφορά τις επακριβείς συνθήκες που θα συναντήσεις, θα έχουν να κάνουν με την περίπτωση (αυτό που ακόμα γενικότερα ειπώθηκε ως "εξαρτάται από τη μονάδα"). Απλά φρόντισε, αν τελικά πας, και δη χωρίς απαλλακτική "Ικανότητα", να μην ξεπερνάς τα όρια που ο ίδιος καταλαβαίνεις ότι αντέχεις. Γιατί δεν είναι δουλειά, ώστε να ζεις με το φόβο της απόλυσης. Ίσα-ίσα που με την προσδοκία της ζεις.
REDODIN7 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Το θέμα είναι ότι είσαι/δείχνεις "φυγόπονος", και γενικά οι αδυναμίες δεν...εκτιμούνται σ' αυτή τη ζωή. Κλασσικά σε βλέπουν ως "μαλάκας ήμουν εγώ πού....;". Μ' άλλα λόγια, το ζήτημά σου με την παχυσαρκία, υπαρκτό και σοβαρό βεβαίως, αλλά κανείς δε θα σε λυπηθεί (...μάλλον θα είσαι ο "τί ήθελες κι έτρωγες;"). Για την ακρίβεια, αν κάνεις το λάθος και προσπαθήσεις να το παίξεις "ήρωας" / "καλό παιδί", θα διαπιστώσεις πόσο στ' αρχίδια τους θα είναι από αυτόν που θα κοιμάσαι στο ίδιο διπλό κρεββάτι, μέχρι τον Α.Γ.Ε.ΕΘ.Α. . Για ΟΛΟΥΣ, θα είσαι απλά κάποιος που θα κάνει λιγότερες υπηρεσίες, λόγω "Ικανότητας" (=Γιώτα) και θα φθονείσαι γι' αυτό, κι όσο κι αν προσπαθήσεις να δείξεις "καλή προαίρεση", όλοι απλά θα κοιτάν να σε χώσουν. Τουτέστιν, αν δεν κοιτάς ν' αποφεύγεις τις κακοτοπιές που ενδεχόμενα θα σου δημιουργήσουν προβλήματα (μέση και οτιδήποτε άλλο σχετικό), αιτούμενος ότι δεν μπορείς ν' ανταποκριθείς, κανένας δε θα νοιαστεί να πει για 'σένα "έι, όχι ρε σεις το παιδί, έχει πρόβλημα αφού". Αν μια φορά στην πολιτική ζωή ο καθ' ένας κοιτάει την πάρτη του, στην ένστολη αυτό ισχύει επί πολλάκις. Μάλιστα υπάρχει η "δικιολογία" ότι όλοι περαστικοί είναι από εκεί, είτε μιλάμε για φαντάρους, είτε για για καραβανάδες μονιμάδες που όπου μετάθεση και πατρίς - συν το ότι "μετά τη λήξη εργασίας είμαστ' όλοι συνηθισμένοι άνθρωποι". Η δε ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για το αν θα είσαι "καλά" κατά τη θητεία σου ή όχι, όχι μόνο αγγίζει και τους σχετικούς γιατρούς (από κληρωτούς μέχρι μονίμους), αλλά θα έλεγα ότι οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ μάλλον αγίους θυμίζουν, συγκρινόμενοι μαζί τους. Είθισται ν' ακούς και παιδικά επιχειρήματα για να σε πείσουν για το αντίθετο από αυτό που βιώνεις οργανικά, του στυλ "έλα, τί άντρας φαντάρος είσαι". Κι εννοείται ότι ακόμη και αυτοί θα σε κοιτάζουν ως υποψήφιιο λουφαδόρο. Σε καμμία περίπτωση μην περιμένεις νοιάξιμο. Κι αν σου τύχει, θα είσαι πράγματι απίστευτα τυχερός. Γενικά βέβαια όσον αφορά τις επακριβείς συνθήκες που θα συναντήσεις, θα έχουν να κάνουν με την περίπτωση (αυτό που ακόμα γενικότερα ειπώθηκε ως "εξαρτάται από τη μονάδα"). Απλά φρόντισε, αν τελικά πας, και δη χωρίς απαλλακτική "Ικανότητα", να μην ξεπερνάς τα όρια που ο ίδιος καταλαβαίνεις ότι αντέχεις. Γιατί δεν είναι δουλειά, ώστε να ζεις με το φόβο της απόλυσης. Ίσα-ίσα που με την προσδοκία της ζεις. Συμφωνω σε πολλα με αυτα που λες σε γενικες γραμμες, πολλοι φιλοι μου εχουν πει λογο του χαρακτηρα μου οτι η θα περασω τελια λογο "καλοσυνης" η θα περασω κολαση γιατη θα ειμαι το ευκολο θυμα. Ισος να τον εχω παρει απο φοβο στο στρατο θες οτι εχω ακουσει πολλα θες οτι περασα ψιλοχαλια εως εντελως χαλια σαν φοιτητης και τελος το ολο ψυχολογικο σοκ που περασα με τη μανα μου να εχουν αποτελεσμα να μην θελω να παω φανταρος. Πιστευω παντος οτι ο στρατος ειναι λαθος γιατι πολυ απλα μπορουσαν να εχουν μονο μονιμους και να λειτουργουσε αψογα, αλλωστε ειτε παω στρατο ειτε οχι αν γυνει πολεμος θα ειμαι το ευκολο θυμα αφου δεν θα εχω πιασει ποτε οπλο στα χερια μου !!!
Pablo_Hasan Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2011 φιλε REDODIN7, δεν ξέρω πως θα περάσεις αν πας αλλα ένα είναι σίγουρο, ότι στο στρατό θα ξεχάσεις και τη λίγη ορθογραφία που ξέρεις. Έπρεπε να βγάλω φωτογραφία ένα "μη χρησιμοποιείτε" που έγραψε ένας επ.οπ. σε βουλωμένη τουαλέτα. για πολέμους και σχετικά ας το αφήσουμε...
washcloud Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 πολλοι φιλοι μου εχουν πει λογο του χαρακτηρα μου οτι η θα περασω τελια λογο "καλοσυνης" η θα περασω κολαση γιατη θα ειμαι το ευκολο θυμα. Ισος να τον εχω παρει απο φοβο στο στρατο θες οτι εχω ακουσει πολλα θες οτι περασα ψιλοχαλια εως εντελως χαλια σαν φοιτητης και τελος το ολο ψυχολογικο σοκ που περασα με τη μανα μου να εχουν αποτελεσμα να μην θελω να παω φανταρος. Πιστευω παντος οτι ο στρατος ειναι λαθος γιατι πολυ απλα μπορουσαν να εχουν μονο μονιμους και να λειτουργουσε αψογα Το σωστό είναι, ΠΑΣ-ΔΕΝ ΠΑΣ, να ΜΑΘΕΙΣ να μην φοβάσαι (ισχύει και για την εκτός στρατού ζωή βεβαίως). Και ό,τι θα έχεις ν' αντιμετωπίσεις, να το κάνεις όπως είπα και πριν, θέτοντας Ο ΙΔΙΟΣ όρια στο πόσο μπορείς "ν' αντέξεις" (το οτιδήποτε). Άλλωστε σύντομα θα καταλάβεις ότι ένα μεγάλο θέατρο, ή μάλλον τσίρκο είναι και η φάση, και οι περισσότεροι εκεί μέσα, που το μόνο που τους νοιάζει είναι είτε ο μισθός τους, αν είναι μισθωτοί, είτε το πώς θα την περάσουν όσο πιο λούφα γίνεται και ν' απολυθούν, αν είναι φαντάρια, και στην συντριπτική πλειοψηφία λειτουργούν ψαρωτικά και δεν μπορούν να σου κάνουν "τίποτα" (εκτός από "ποινές"=κατά κύριο λόγο μεταφραζόμενες, στη μέση χειρότερη ως στερήσεις εξόδου απ' τη μονάδα, και το να είσαι "εκτός κλίκας", με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Όσο σκιστείς, από μόνος σου θα σκιστείς. Υπάρχουν βέβαια και κάποια "αντικειμενικά" ζόρια, όπως το να ζεις με ένα κάρο θορυβώδεις, κλανιάρηδες, κακότροπους μαντράχαλους, με αποτέλεσμα την ψυχολογική και σωματική εξάντληση, αλλά εκεί θέλει απλά υπομονή για όσο διαρκέσει. Το ιδανικό είναι απλά να δείχνεις "παίδες, μέχρι εδώ πάει για 'μένα. Παρακάτω ΕΧΩ πρόβλημα". Δε θα το αγαπήσουν, δε θα το σεβαστούν - αλλά θα το ανεχτούν τους αρέσει-δεν τους αρέσει. Καλώς-κακώς δεν είναι όλοι ίδιοι, κι αν μερικοί δε δίνουν δεκάρα για το τί παίζει με τη θητεία τους (μερικοί γουστάρουν κι όλας - κι απλά "προχωράνε παρακάτω"), αυτό δεν σε αφορά : εσύ είσ' εσύ, και κοίτα να είσαι κύριος του εαυτού σου. Στην τελική, μάθε να λειτουργείς έχοντας στο μυαλό ότι αν κι όταν δεν μπορείς ν' αποφύγεις ένα παλούκι (τη θητεία καλή ώρα), μην του "εναντιώνεσαι", γιατί θα πονέσει περισσότερο, και κοίτα να το κάνεις όσο νωρίτερα για να ξεμπερδέψεις με αυτό (...πριν ξανα-αυξήσουν και τη θητεία...). Κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ θα περάσεις καλά, λόγω χαρακτήρα (ακόμη και το σωματικό πρόβλημα, εκεί έγγειται...). Αν όμως το αντιμετωπίσεις με τον ιδανικό τρόπο, δε θα σου "κοστίσει" τόσο. Πρέπει να μάθεις να "φτιάχνεις" -όσο μπορείς- τα πράγματα για 'σένα, γιατί αν αφήνεσαι να σε φτιάχνουν αυτά, όχι μόνο γάμησέ τα θητεία θα περάσεις, αλλά και ζωή ολόκληρη. Όσο για το πώς θα "έπρεπε" να ήταν ο στρατός, μεγάλη κουβέντα που είπε κι ο Πάμπλος. Και να μην το σκέφτεσαι ΚΑΘΟΛΟΥ όσο θα είσαι μέσα σ' αυτόν. Τις ευχές μου για ό,τι καλύτερο.
demessakis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Κάποιες συμβουλές, αν τύχει και πας. Καταρχήν, αν έχεις μπάρμπα, ακολούθα την διαδρομή ΚΕΔΒ -> ΚΕΠΙΚ (αν και συνήθως οι περισσότεροι "ηλικιωμένοι", ΚΕΔΒ καταλήγουν). Αποφεύγεις αρκετές αγγαρείες, και οι υπηρεσίες, που θα κάνεις, θα είναι να λαμβάνεις/στέλνεις FAX, να σηκώνεις/συνδέεις τηλέφωνα, ως επί το πλείστον. Ένας από τους φόβος σου, είναι τα παραπάνω κιλά. Όπως είπα και παλιότερα, εκεί μέσα θα δεις κάθε καρυδιάς καρύδι. Οπότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες, να μην είσαι εσύ το επίκεντρο τυχόν "πειράγματος" (δεν είναι όλοι οι Έλληνες μοντέλα). Αν έχεις χιούμορ, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, και πίστεψέ με, κανείς δεν θα προσέχει μετά τα κιλά. Θα συναντήσεις άτομα (<5% περίπου), κάτω από 20 χρονών, που να σε βλέπουν ως λουφαδόρο. Καλό είναι τα άτομα αυτά, να μην τα δίνεις αξία. Και από την άλλη θα συναντήσεις στελέχη, που λόγω ηλικίας θα σε σέβονται (αξία ανεκτίμητη). Θα συναντήσεις και άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και θα συζητάτε, άπειρες ώρες. Αν κάτι δεν μπορείς να το κάνεις, να το λες με καλό τρόπο, και όχι, ένα ξερό "δεν μπορώ". Υπόψιν πως όποιος δείχνει φιλότιμο, φαίνεται. Απλά να μην το παρακάνεις, και δημιουργηθεί παρεξήγηση. Ότι πρόβλημα υπάρχει, μπορείς να το αναφέρεις, είτε στον διμοιρίτη σου, είτε στον διοικητή σου. Άνθρωποι είναι και καταλαβαίνουν. ΜΟΝΟ, μην πας και τους πεις, κάτι του στυλ "αυτός με είπε σταγιερ" (no offence), και άλλα παρόμοια, που πιθανόν να προκαλέσουν τον γέλωτα ή ακόμη και τον εκνευρισμό. Επίσης αν θα είσαι ένοπλος, καλό είναι να έχεις από κοντά και αυτόν που θα βγάζει τις υπηρεσίες, για να μην σε βάζει περίπολο, που απ' ότι καταλαβαίνω, θα δυσκολεύεσαι. Ότι πρόβλημα υπάρχει ιατρικής φύσεως, μπορείς να το αναφέρεις τις πρώτες μέρες, που θα σας εξετάσουν έναν-έναν. Επίσης, θα δώσουν σε όλους και από ένα ερωτηματολόγιο, με διάφορες ερωτήσεις. Εκεί κανόνισε, να μην αντιγράψεις, από κανένα αδύνατο . Και κάτι σημαντικό που ίσως δεν γνωρίζεις. Αν προλάβεις το 9μηνο, το ζόρι θα είναι 3,5 μήνες (όσο θα είσαι στο κέντρο και όταν θα είσαι νέα σειρά). Εκεί ίσως χρειαστεί να κάνεις κάποιες θυσίες. Μετά από 3,5 μήνες (θα γίνεις μεσαία σειρά), το μεγαλύτερο μέρος των αγγαρειών, πάει στην νέα σειρά. Και τέλος μετά από ακόμη 3 μήνες, όταν πλέον θα έχεις γίνει παλιά σειρά... αξία ανεκτίμητη. Τέλος, πιστεύω, πως μια αλλαγή καταστάσεων, θα σου έκανε καλό. Το να μένεις στα προβλήματα, δεν σημαίνει πως θα λυθούν. Καλή τύχη κι από μένα, σε ότι κι αν επιλέξεις.
Millennium Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7884
NT1G Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, ο Μπεγλίτης είναι έτοιμος να ανακοινωσει θητεία 14 ή και 15 μηνών! στάνταρ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις