status Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Αν έχεις να αναφέρεις παρόμοια, που χρίζουν τον εαυτό σου ως στόχο, τότε καλύτερα να σταματήσουμε εδώ. Επειδή τα περισσότερα κοινά προβλήματα, τα θεωρείς προσωπικά, γράφω πιθανές απαντήσεις. Αν πας, - δεν θα είσαι ο μόνος που θα καθαρίζει. - δεν θα είσαι ο μόνος που θα πλένει. - δεν θα είσαι ο μόνος σκοπάνθρωπος. - δεν θα είσαι ο μόνος που θα βαράς γερμανικό νούμερο - δεν θα είσαι ο μόνος που θα σε πηγαίνει εμπλοκή. - δεν θα είσαι ο μόνος που ενώ σε υποσχέθηκαν τιμητική, δεν την πήρες. - δεν θα είσαι ο μόνος που θα στείλουν στα σύνορα. - δεν θα είσαι ο μόνος που δεν θα έχεις αρκετές ώρες ύπνου. - δεν θα είσαι ο μόνος που κατατάχθηκες. - δεν θα είσαι ο μόνος που θα κάνει αγγαρείες. Ελπίζω να σου αρκούν. Σύμφωνα με αυτά που έχει γράψει παίζει να είναι όντως ο μόνος που θα τα κάνει τα παραπάνω...:Ρ Ρε σεις, και εμείς πήγαμε φαντάροι, ναι είναι τρομακτική η αλλαγή αλλά νταξ, σιγά το πράγμα (θα το δείτε μετά.).
demessakis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Σε ολα αυτα που λες σε σχεση στρατο-φοιτητης υπαρχει μια βασικη διαφορα στο δευτερο εισαι ελευθερος να κανεις οτι γουσταρεις, οταν καποιον δεν το γουσταρεις του λες τραβα και γ@μησου και τελειωνει εκει στο στρατο δεν νομιζω να εχεις αυτη τη "πολυτελεια" Συνεχίζεις την ατυχή σύγκριση, και θα συνεχίσω και τον δικό μου ατυχή παραλληλισμό και θα σου πω το εξής. Στην κατασκήνωση, δεν χρειάζεται να διαβάσεις. Δεν νομίζω στην σχολή σου να έχεις αυτή την "πολυτέλεια". Επίσης, έχεις περισσότερη ελεύθερη ώρα, να κάνεις ότι γουστάρεις. Ελπίζω να κατάλαβες, πως δεν υφίσταται σύγκριση φοιτητικής ζωής και στρατιωτικής. Και σε παρακαλώ, μην το συνεχίσεις. Οχι δεν μου αρκουν και γιατι οχι μονο εχω αλλα ολοι οι αλλοι πρεπεινα πανε στρατο ε ? Ας γυνει εθελοντικος να δω μετα ποσοι πατριωτες θα πανε Μα εγώ δεν είπα πουθενά ότι πρέπει να πάνε όλοι οι άλλοι. Αν κάποιος, έχει σοβαρό πρόβλημα, τότε 1000 φορές να μην πάει. Μόλις διάβασα πως έχεις πρόβλημα βάρους. Πλέον είμαι μαζί σου. Και σε προηγούμενο σχόλιο, είπα, πως 2 μήνες θητείας, είναι αρκετοί. Επειδή τα πέρασα, δεν σημαίνει πως θέλω να τα περάσουν και άλλοι, στον ίδιο βαθμό. Αν γίνει εθελοντικός, προβλέπω κατακόρυφη αύξηση των ανέργων.
lary7 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Το μεγαλύτερο ποσοστό Τουρκικών δυνάμεων υπάρχει γιατί συνορεύει με Ιράκ (και κουρδιστάν) και τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής που δεν είναι και τόσο ειρηνικές. Στην Τουρκία η μετάθεση στον Έβρο θεωρείται καραβυσματική. Απο τα 4 σωματα στρατου των Τουρκων, το 1 ειναι στην θρακη και το αλλο στο αιγαιο. Δεν τα εβαλαν εκει με στοχο το.....ιρακ. Επισεις η Τουρκια εχει στο αιγαιο καμια 50ρια αποβατικα, λες να τα εχουν μονο για ψαρεμα? Κανενας δεν θα ειχε προβλημα να μειωθει ο στρατος στους 5-10 χιλιαδες ατομα, και κυριως οι πολιτικοι αφου με τα χρηματα που θα εξοικονομουσαν θα εκανα τρελο ψηφοθηρικο παιχνιδι. Αλλα δυστιχως ο λογος που εχουμε μεγαλο στρατο ειναι υπαρκτος, κατα την ταπεινη μου αποψη.
Aplostra Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Απο τα 4 σωματα στρατου των Τουρκων, το 1 ειναι στην θρακη και το αλλο στο αιγαιο. Δεν τα εβαλαν εκει με στοχο το.....ιρακ. Επισεις η Τουρκια εχει στο αιγαιο καμια 50ρια αποβατικα, λες να τα εχουν μονο για ψαρεμα? Κανενας δεν θα ειχε προβλημα να μειωθει ο στρατος στους 5-10 χιλιαδες ατομα, και κυριως οι πολιτικοι αφου με τα χρηματα που θα εξοικονομουσαν θα εκανα τρελο ψηφοθηρικο παιχνιδι. Αλλα δυστιχως ο λογος που εχουμε μεγαλο στρατο ειναι υπαρκτος, κατα την ταπεινη μου αποψη. δεν ειναι σώμα,για το αιγαίο υπάρχει στρατιά,με οτι πιο σύγχρονο υπάρχει(αεροκινητες μονάδες κλπ)
Dropsreef Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Απορώ πως υπάρχει σήμερα ακόμα κόσμος που αποδέχεται αυτόν τον φόρο αίματος. Οι Αλβανοί (που τους κοροιδεύαμε) ξεσηκώθηκαν και κατήργησαν τη γελοιότητα της θητείας (και έχουν εδαφικές διαφορές με τους γείτονές τους). Ζούμε σε μια χώρα η οποία δεν μας προσφέρει απολύτως τίποτα και καθημερινά γκρεμίζει τα όνειρα χιλιάδων νέων. Δεν νιώθω καμία υποχρέωση προς μια τέτοια χώρα. Μα γιατί το λες αυτό?Δεν θα πας να βγάλεις μία σχολή?Θα πας.Μετά δεν σου επιβάλλουν και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών καθώς η εξειδίκευση στην Ελλάδα αγγίζει το 100%?Ε θα περάσεις και απο εκεί.Πέρνα λοιπόν και απο το φανταρικό σου για ένα χρόνο.Το συνολάκι 4 η σχολή+1 το μεταπτυχιακό+1 ο στρατός=6.Άρα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και χωρίς καμία καθυστέρηση σε σχολές μεταπτυχιακά κτλ έφτασες 24 και άνεργο δεν σε θεωρεί κανένας...
lary7 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 δεν ειναι σώμα,για το αιγαίο υπάρχει στρατιά,με οτι πιο σύγχρονο υπάρχει(αεροκινητες μονάδες κλπ) Ακομα χειροτερα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μπαίνεις στρατο?Θα πίξεις! Πρωτες 3-4 μερες θα ξεχασεις τι να παει να πει υπνος! σε λίγες μέρες θα έχουν περάσει 4 μήνες από τότε που μπηκα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μονο το εξης θα σου πω πηγα μαιο για εξεταση στα ματια στο 401 και μου βαλανε κολιριο και οταν εφυγα και πηγα στο φρουραρχειο δεν μοθ ειπε κανενας πως πρεπει να κατσω σε σκια μετα με αποτελεμα να εχω πονοκεφαλους και πονο στα ματια, αν βαλεις και οτι πηγα 7 το πρωι και τελειωσα 6 το απογευμα αυτα μου φτανουν για να μην παω στρατο ! Ενα δραμα περασες. Που να πιασεις και δουλεια που θα ξεκινας 7 και θα σχολας ΜΕΤΑ τις 6 KAΘΕ ΜΕΡΑ και φυσικα δεν θα πληρωνεσαι πολλα παραπανω αποτι στο στρατο ως ΥΕΑ ξερωγω (λεμε τωρα). Αυτο για τον γιοτομπαλισμο δεν το καταλαβαινο δηλαδη επειδη δεν θελω να εχω προβληματα με την υγεια μου ειναι κακο roflcopoter, αυτο σκεφτηκες να πεις ως δικαιολογια, οτι θα κινδυνεψει η υγεια σου μεσα στο στρατο?! οσο για την ιθικη υποχρεωση και καλα που εχω αυτη τελειωσε οταν αυτο το ωραιο κρατος αφησε τη μανα μου με καρκινο 3 μερες σε ραντσο και αλλα τετοια ωραια Εχω βαρεθει να ακουω τετοιου τυπου δικαιολογιες. Δεν αμφισβητω οτι ειναι αληθεις, προς θεου, ΑΛΛΑ δεν εχουνε καμια σχεση με τα του στρατου το αν ενας συγγενης νοσηλευτηκε σε ραντζο ή αν εφαγες προστιμο απο μπατσο επειδη δε του αρεσε η φατσα σου και αλλα τετοια ομορφα που ακουσ ως λογους που δεν πρεπει να υπηρετησει κανεις στο στρατο. Συμφωνω οτι ειναι μαλακια η θητεια αλλα τουλαχιστον δεν ψαχνω ακυρες με το ζητημα δικαιολογιες, απλα λεω οτι ειναι μια μαλακια, οτι ειναι χασιμο χρονου και οποιος θελει το καταλαβαινει. Δεν ειναι ντροπη να το πεις, απτο να καθεσαι να λες για αδομητο κρατος/νοσοκομεια/μπατσους κλπ
ZAKKWYLDE Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Επειδη εγω εκανα στρατο, να σε πληροφορησω οτι εχω βαρεθει να ακουω τετοιου τυπου δικαιολογιες. Δεν αμφισβητω οτι ειναι αληθεις, προς θεου, ΑΛΛΑ δεν εχουνε καμια σχεση με τα του στρατου το αν ενας συγγενης νοσηλευτηκε σε ραντζο ή αν εφαγες προστιμο απο μπατσο επειδη δε του αρεσε η φατσα σου και αλλα τετοια ομορφα που ακουσ ως λογους που δεν πρεπει να υπηρετησει κανεις στο στρατο. Συμφωνω οτι ειναι μαλακια η θητεια αλλα τουλαχιστον δεν ψαχνω ακυρες με το ζητημα δικαιολογιες, απλα λεω οτι ειναι μια μαλακια, οτι ειναι χασιμο χρονου και οποιος θελει το καταλαβαινει. Δεν θα έλεγα ότι είναι άκυρες δικαιολογίες. Το πρόβλημα του συγκεκριμένου ανθρώπου αντικατοπτρίζει την σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα. Πολλοί προβάλλουν το επιχείρημα του ηθικού καθήκοντος προς τη πατρίδα (αυτό είναι και το μόνο επιχείρημα που έχει απομείνει) και ο συγκεκριμένος λέει...για πιο λόγο να υπηρετήσω μια πατρίδα η οποία μου ρουφάει το αίμα καθημερινά. Αν ήμασταν Γερμανία ναι μπορεί ο ίδιος άνθρωπος πάλι να μην γούσταρε να πάει...και εγώ δεν θα γούσταρα να πάω. Όμως το συγκεκριμένο επιχείρημα είναι βάσιμο. Σήμερα που αυτή η χώρα μας λέει ουσιαστικά "αν δεν θέλετε να πεινάσετε φύγετε έξω" για πιο λόγο να ανεχόμαστε την ύπαρξη ενός τέτοιου θεσμού;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δεν θα έλεγα ότι είναι άκυρες δικαιολογίες. Το πρόβλημα του συγκεκριμένου ανθρώπου αντικατοπτρίζει την σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα. Πολλοί προβάλλουν το επιχείρημα του ηθικού καθήκοντος προς τη πατρίδα (αυτό είναι και το μόνο επιχείρημα που έχει απομείνει) και ο συγκεκριμένος λέει...για πιο λόγο να υπηρετήσω μια πατρίδα η οποία μου ρουφάει το αίμα καθημερινά. Αν ήμασταν Γερμανία ναι μπορεί ο ίδιος άνθρωπος πάλι να μην γούσταρε να πάει...και εγώ δεν θα γούσταρα να πάω. Όμως το συγκεκριμένο επιχείρημα είναι βάσιμο. Σήμερα που αυτή η χώρα μας λέει ουσιαστικά "αν δεν θέλετε να πεινάσετε φύγετε έξω" για πιο λόγο να ανεχόμαστε την ύπαρξη ενός τέτοιου θεσμού; Ναι οκ εσυ το θετεις λιγο πιο γενικα και εχει μια βαση. Αυτο που δε δεχομαι ειναι το "αφησαν τη μανα μου στο ραντσο αρα δεν παω στρατο"/"εφαγα κληση απο μπατσο χωρις λογο, αρα δεν παω στρατο"/"λαδωσε εφοριακο ο συγγενης μου για να παρει αδεια αρα δε παω στρατο" κλπ. Οχι επειδη ειναι λαθος, αλλα γιατι κανουν μπαμ οτι ειναι οτι πιο προχειρο κατεβαινει εκεινη τη στιγμη στο κεφαλι του αλλου για να δικαιολογησει "αντρικια" την "μαλθακωμενη" για πολλους επιθυμια του να μην παει στρατο, αντι να πει στα ισα οτι του φαινεται hardcore αυτη η φαση σε σχεση με το τροπο που εζησε και μεγαλωσε, ακομα και σημερα που ο στρατος ειναι κολλεγιο οπως λενε καποιοι. Γιατι κακα τα ψεματα η μαλθακοτητα που χαρακτηριζει τη νεα γενια ειναι ενας απτους παραγοντες που την βαζει σε τετοιου ειδους αμπελοφιλοσοφιες περι στρατου. Οι πατεραδες μας πηγαινανε στα 18 υπηρετουσαν ενα 24μηνο βαρβατο σε πολυ χειροτερες συνθηκες και εποχες και δεν διανοουντουσαν να σκεφτουν οτι ειναι μαλακια που υπηρετουν. Οχι επειδη ηταν ντροπη, αλλα επειδη οταν βγαιναν εξω , πολλοι ειχανε το θεμα της επιβιωσης. Στο στρατο τουλαχιστον την ειχαν εξασφαλισμενη. Τωρα που η επιβιωση εγινε ευκολη, τωρα που ειμαστε στην εποχη του χαμπουργκερ, του υπολογιστη και των μπουζουκιων, ε ναι που να κουβαλιεται ο νεολαιος στο στρατο... Γυμνος μες στα αγγουρια να παει? Ο αλλος φοβαται για την υγεια του να πουμε, και το επικαλειται και ως λογο. Φυσικα και θα σου επιχειρηματολογει για κανα 10ωρο ο νεολαιος για το ποσο μαλακια ειναι. Και επαναλαμβανω, ναι ειναι μαλακια ο στρατος, αλλα δε θελει και ενα σωρο ακυρες αμπελοφιλοσοφιες για να το συνηδητοποιησει κανεις. Οι λογοι που ειναι μια μαλακια και μιση ειναι προφανεις για ΟΛΟΥΣ, ακομα και τους χαζους.
aris1986 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Βέβαια πίσω από την ανωνυμία του, ο κάθε "slimdata" το παίζει έξυπνος και λέει όσα λέει. Όταν όμως βρεθεί σε μια παρέα και είναι ο μόνος Ι5, εκεί ξέρουμε όλοι αν θα μιλάει με τον ίδιο τρόπο και ποιος τέλος πάντων θα έχει το κομπλεξ. Κακώς, αλλά έτσι είναι. Να αγιασει το στομα σου.Οπως τα λες ειναι.Ειδικα αυτο! +100
Aplostra Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δεν θα έλεγα ότι είναι άκυρες δικαιολογίες. Το πρόβλημα του συγκεκριμένου ανθρώπου αντικατοπτρίζει την σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα. Πολλοί προβάλλουν το επιχείρημα του ηθικού καθήκοντος προς τη πατρίδα (αυτό είναι και το μόνο επιχείρημα που έχει απομείνει) και ο συγκεκριμένος λέει...για πιο λόγο να υπηρετήσω μια πατρίδα η οποία μου ρουφάει το αίμα καθημερινά. Αν ήμασταν Γερμανία ναι μπορεί ο ίδιος άνθρωπος πάλι να μην γούσταρε να πάει...και εγώ δεν θα γούσταρα να πάω. Όμως το συγκεκριμένο επιχείρημα είναι βάσιμο. Σήμερα που αυτή η χώρα μας λέει ουσιαστικά "αν δεν θέλετε να πεινάσετε φύγετε έξω" για πιο λόγο να ανεχόμαστε την ύπαρξη ενός τέτοιου θεσμού; συνηθως αυτο λεμε,οταν ομως έρχονται δύσκολοι και περίεργοι καιροί,τοτε ολοι τη και τον ζητάμε.... Ξέρεις κατι; Καλύτερα να απαρτίζεται ο στρατός,απο το παιδι μου και το παιδι σου,παρα απο κάποιους μισθοφόρους.
-nick- Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Ρε παιδια εγω λεω το εξης. Αν υπηρχε σοβαρη hardcore εκπαιδευση , να μαθεις να πολεμας, να κανεις αρκετη γυμναστικη καθε μερα, να μαθεις να επιβιωνεις στην αγρια φυση κλπ εγω θα γουσταρα να παω. Αλλα οχι για να κανω την καθαριστρια. Και μην πειτε πηγαινε Ειδικες Δυναμεις γιατι κ εκει περισσοτερο βαση σε ηλιθια καψονια δινουν παρα σε ουσιαστικη εκπαιδευση.
g_alkis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 ΑΝ θες προωσοπικη εμπειρεια θα σου πω για οταν πηγαινα στον Αυλωνα για τον αδερφο και στο φρουραρχειο για μενα και εντυπωση ειναι η χειροτερη σκεψου λεω να παω και σε στρατοπεδο ! Μονο το εξης θα σου πω πηγα μαιο για εξεταση στα ματια στο 401 και μου βαλανε κολιριο και οταν εφυγα και πηγα στο φρουραρχειο δεν μοθ ειπε κανενας πως πρεπει να κατσω σε σκια μετα με αποτελεμα να εχω πονοκεφαλους και πονο στα ματια, αν βαλεις και οτι πηγα 7 το πρωι και τελειωσα 6 το απογευμα αυτα μου φτανουν για να μην παω στρατο ! Αυτο για τον γιοτομπαλισμο δεν το καταλαβαινο δηλαδη επειδη δεν θελω να εχω προβληματα με την υγεια μου ειναι κακο, οσο για την ιθικη υποχρεωση και καλα που εχω αυτη τελειωσε οταν αυτο το ωραιο κρατος αφησε τη μανα μου με καρκινο 3 μερες σε ραντσο και αλλα τετοια ωραια Συνέχισε να θεωρείς το επισκεπτήριο και το φρουραρχείο ως "εμπειρία" στρατού που σε κάνει κατάλληλο να εκφέρεις άποψη. Που να βάλεις και αρβύλες. Βετεράνος κανονικός. Tα υπόλοιπα φαιδρά απλά ενισχύουν τα περι γιωτομπαλισμού.
Aplostra Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Ρε παιδια εγω λεω το εξης. Αν υπηρχε σοβαρη hardcore εκπαιδευση , να μαθεις να πολεμας, να κανεις αρκετη γυμναστικη καθε μερα, να μαθεις να επιβιωνεις στην αγρια φυση κλπ εγω θα γουσταρα να παω. Αλλα οχι για να κανω την καθαριστρια. Και μην πειτε πηγαινε Ειδικες Δυναμεις γιατι κ εκει περισσοτερο βαση σε ηλιθια καψονια δινουν παρα σε ουσιαστικη εκπαιδευση. εσυ θα γούσταρες να λιώσεις,εχεις δει τα επιχειρήματα των περισσοτέρων ομως,προς τα που κινούνται; Παλιότερα έγραψα οτι,οι περισσότεροι μάλλον εχουν μπερδέψει την έννοια του στρατού και τι αυτος κάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις