Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπου σταματαει η λογικη αρχιζει ο στρατος.

Ίσως γιατι εν καιρο Ειρήνης δρας με κανονες πολεμου(σκοπιες,περιπολα κτλπ.)

Γιατι δεν ειμαι υποχρεομενος να δεχομαι ψυχικη και σωματικη βια

Γιατι δεν θελω να υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα να γυρισω σε κασα οπως πολλα αλλα παλικαρια

Γιατη εχω οικονομικα προβληματα και δεν μου περισεουν για το στρατο

Γιατι δεν θελω κανενας να μου περιοριζει της προσοπικες μου ελευθεριες

Ελπιζω αυτα να σου αρκουν.

Τι να κανουμε δεν γεννηθηκες απο Βασιλικο σόι(Αν και οι Βασιλιαδες εχουν στρατιωτικη εκπαιδευση),ενας απλος ανθρωπος γεννηθηκες σαν τους περισσοτερους και πρεπει να πας στρατο.Και μεις το ιδιο καναμε.Αν δεν θελεις/μπορεις δοκιμασε πλαγιους τροπους οι περισσοτεροι αυτο κανουνε.Απλα εγω ημουν πολυ περιφανος για να ζηταω βοηθεια περα-δωθε.Το φαγα το αγγουρι σε ενα μαυρο ταγμα του Εβρου που μεχρι και σημερα μιλανε γι'αυτο.Γινε αναισθητος και πηγαινε οσο πιο μαυρα αν περασεις τοσο καλυτερους φιλους θα κανεις και θα εχεις εμπειριες μια ζωης.Τα περισσοτερα μετα θα σου φαινονται οτι κινουνται με χαμηλοτερη ταχυτητα.Κερδιζεις απο κει ενα καλο.Μην αφηνεις καθε αμορφωτο Εποπι να σου χαλαει την προσωπικοτητα παιξε θεατρο.Η ζωη μιμείται την τεχνη και η τεχνη την ζωη.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχω απειρους φιλους και εναν αδερφο που υπηρετησε, αλλωστε για αυτο πηγα στο φρουραρχειο και δεν πηγα να κοψω αναβολη απο στρατοπεδο

Kι εγώ δεν είδα το "Inception" και μου το περιέγραψαν γύρω στα 20 άτομα. Αλλά guess what, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την σκηνοθεσία της ταινίας και την ερμηνεία των πρωταγωνιστών.

Τεσπα, είναι αυτό που λένε οτι ο γιωτομπαλισμός είναι βίωμα.

Δημοσ.

Όσοι πήγαν ξέρουν.

Μια χαμένη υπόθεση για τα μάτια του κόσμου και για να πλουτίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

Όσο άθλια είναι η ελληνική κοινωνία δεν συγκρίνεται με τίποτα με το στρατό.Βύσματα,χαφιεδιλίκι, φυγοπονία και παντελής αδιαφορία για τον φαντάρο(εκτός φυσικά εάν είσαι βύζμα ή χαφιές).

Από άνθρωπος υποβιβάζεσαι σε σκοπάνθρωπο,αγγαρειομάχο και σάκο για κάθε κομπλεξικό πικραμένο ή/και κερατά αξιωματικό.

Και όλα αυτά με μηδενικό προσωπικό κέρδος,εκτός εάν λογίζει κανείς το ότι μπορείς να βγεις στα φόρουμ και στις καφετέριες να κοροϊδεύεις αυτούς που δεν πήγαν σαν δειλούς επειδή δεν κατατάχθηκαν.

Φυσικά όπως είπαμε εάν έχεις βύσμα πας διακοπές 9 ή 12 μήνες και όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν.

@ REDODIN7

Καλά κάνεις παλίκαρε και δεν πας.Εάν είσαι τυχερός θα χάσεις τον χρόνο σου και πολλά χρήματα.Εάν είσαι άτυχος θα φύγεις με κανά ψυχικό ή σωματικό κουσούρι και χειρότερα.

2 σειρές και φιλαράκια που ήταν στο Παρανέστι μπήκαν καλά και φύγαν με άσθμα γιατί δεν τους πήγαιναν στο νοσοκομείο ενώ είχαν 5 μέρες πυρετό.

Δημοσ.

Μια χαρα τα λεει ο REDODIN7.

(Μπηκα πυλη καλαματα και βγηκα πυλη σουφλι)

Δεν καταλαβα πως το αυτονοητο - οτι η υποχρεωτικη θητεια ειναι ενα ανουσιο και αχρηστο πραμα - σημαινει γιωτομπαλισμο

Προσωπικα μου κοστισε μια σεζον δουλειας.

g_alkis elaborate please.

Δημοσ.

Εγώ δεν κατάλαβαίνω το κόμπλεξ της πλειοψηφίας "κι εμείς που πήγαμε μαλάκες είμασταν"; ΝΑΙ :P Κι εγώ πήγα, δεν το λέω για τους άλλους. Κακά τα ψέματα, αν έχεις όρεξη να το κυνηγήσεις, το Ι-χαρτο δεν είναι δύσκολο. Απλά οι περισσότεροι επαναπαυθήκαμε στο "ας πάμε να έχουμε το χαρτί να τελειώνουμε".

Κατά τα άλλα, είτε έμαθα να πλένω κατσαρόλες (ουαου, δεν γνώριζα ήδη, να'ναι καλά τα παιδιά που μου έδειξαν πως να κουνάω το σφουγγάρι πάνω κάτω), είτε έμαθα να σφουγγαρίζω (αυτό ήταν πιο δύσκολο, έχει και πλευρικές κινήσεις), είτε να ρίχνω με G3 και δυο-τρια άλλα όπλα (αυτό ήταν πολύ πιο δύσκολο, αν και ομολογώ πως στο παιχνίδι με το πιστόλι και τις πάπιες στις 8bitες κονσόλες κατάβαλα πιο πολύ ενέργεια. Ίσως έχει να κάνει με τη διάθεση), δεν έχει να πει κάτι. Είτε ήταν κάτι αυτονόητο που ήξερα ήδη, είτε κάτι αυτονόητο και ταυτόχρονα πιο άχρηστο από το σεμεδάκι που βάζει η μάνα μου πάνω στην tv.

Δημοσ.

Kι εγώ δεν είδα το "Inception" και μου το περιέγραψαν γύρω στα 20 άτομα. Αλλά guess what, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την σκηνοθεσία της ταινίας και την ερμηνεία των πρωταγωνιστών.

Τεσπα, είναι αυτό που λένε οτι ο γιωτομπαλισμός είναι βίωμα.

ΑΝ θες προωσοπικη εμπειρεια θα σου πω για οταν πηγαινα στον Αυλωνα για τον αδερφο και στο φρουραρχειο για μενα και εντυπωση ειναι η χειροτερη σκεψου λεω να παω και σε στρατοπεδο !

Μονο το εξης θα σου πω πηγα μαιο για εξεταση στα ματια στο 401 και μου βαλανε κολιριο και οταν εφυγα και πηγα στο φρουραρχειο δεν μοθ ειπε κανενας πως πρεπει να κατσω σε σκια μετα με αποτελεμα να εχω πονοκεφαλους και πονο στα ματια, αν βαλεις και οτι πηγα 7 το πρωι και τελειωσα 6 το απογευμα αυτα μου φτανουν για να μην παω στρατο !

Αυτο για τον γιοτομπαλισμο δεν το καταλαβαινο δηλαδη επειδη δεν θελω να εχω προβληματα με την υγεια μου ειναι κακο, οσο για την ιθικη υποχρεωση και καλα που εχω αυτη τελειωσε οταν αυτο το ωραιο κρατος αφησε τη μανα μου με καρκινο 3 μερες σε ραντσο και αλλα τετοια ωραια :angry:

Δημοσ.

Ο στρατός δεν προσφέρει τίποτα άλλο πέρα από την ευκαιρία να κάνεις μερικούς πολύ καλούς φίλους. Κάτι που θα μπορούσες να κάνεις και έξω δηλαδή.

Τώρα, να κάτσω να λέω ότι πήγα για να συνεισφέρω στη ασφάλεια της πατρίδας και τέτοια, πούτσες μπλε. Ούτε άντρα με έκανε ούτε τίποτα.

Να ακούω όμως και ότι δεν πάω γιατί φοβάμαι για την υγεία μου? Έλα τώρα...

Εν τω μεταξύ, κάπως έχει παρεξηγηθεί η κατάσταση. Αυτό που λέει ο Τόλης δεν στέκει.

Το κομπλεξ το έχει αυτός που πήγε? Βλέπεις όσους πήγαν να προσπαθούν να αποδείξουν ότι έκαναν καλά που πήγαν? Όχι βέβαια...

Αυτοί που προσπαθούν να αποδείξουν ότι κάνανε καλά είναι αυτοί που απέφυγαν/προσπαθούν να αποφύγουνε να πάνε.

Βέβαια πίσω από την ανωνυμία του, ο κάθε "slimdata" το παίζει έξυπνος και λέει όσα λέει. Όταν όμως βρεθεί σε μια παρέα και είναι ο μόνος Ι5, εκεί ξέρουμε όλοι αν θα μιλάει με τον ίδιο τρόπο και ποιος τέλος πάντων θα έχει το κομπλεξ. Κακώς, αλλά έτσι είναι.

Ο πρώτος μου ξάδερφος που μεγαλώσαμε μαζί έβγαλε τη θητεία του με 25 μέρες κέντρο αεροπορίας στην τρίπολη και 8 υπηρεσίες στο γεα. Εγώ όλη μου τη θητεία στη χίο.

Και πάντα του λέω ότι είναι μαγκιά του, ότι δεν έχασε τίποτα. Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να κάνω το ίδιο.

Από εκεί όμως μέχρι να το παίξω τρελός-ανώμαλος-γκει για να μην πάω και να λέω και το 95% των υπολοίπων που πάνε, κορόιδα, ε κάπου χάσατε τη μπάλα...

Δημοσ.

Δεν ξερω αν εχεις παει φοιτητης αλλα νομιζω οτι αυτα που μαθαινεις οπως ας πουμε πλυσιμο,σκουπισμα,σφουγκαρισμα,μαγειρεμα,πληρωμη λογαριασμον και πολλα αλλα σε κανουν υπευθηνω χωρις να χρειαζεται να πας ντε και καλα φανταρος, ασε που στο στρατο ενα πιατο φαει και ενα κρεβατι να κοιμηθεις τα εχεις συγουρα σαν φοιτητης ομως ΟΧΙ.

Αν νομιζεις οτι αποφευγω κανεις λαθος οποτε θα σου πω καποια ακομα

Μάλλον δεν κατάλαβες, απλά παρομοίασα την ατυχή σύγκριση φοιτητής-στρατιώτης, με την επίσης ατυχή σύγκριση φοιτητής-κατασκηνωτής, μήπως και καταλάβεις το λάθος σου. Αλλά εφόσον συνεχίζεις, δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Ακόμη περιμένω κάποιες απαντήσεις, από προηγούμενα ερωτήματα.

Γιατι δεν ειμαι υποχρεομενος να δεχομαι ψυχικη και σωματικη βια

Καταρχήν εφόσον έχεις πάει φοιτητής, θα ξέρεις πως να αντιμετωπίσεις τους υπόλοιπους στρατιώτες, από τις εμπειρίες που αποκόμισες με τους συμφοιτητές σου. Άρα πλέον όλα τα σχετικά ερωτήματα, θα αφορούν τα στελέχη.

Ψυχική βία (αν και ακούγεται πολύ βαρύ), γίνεται ως ένα βαθμό, για να σπάσουν τον τσαμπουκά σε όσους το παίζουν μάγκες. Ελπίζω να καταλαβαίνεις. Δυστυχώς, δεν μπορούν σε κάποιον μάγκα, να "πουλάνε τρέλα", και σε κάποιον που δεν αντέχει να τον νταντεύουν. Μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά. Εφόσον έχεις ζήσει ως φοιτητής, θα έχεις ζήσει παρόμοιες καταστάσεις, και θα μπορείς να καταλάβεις, πως δεν είσαι εσύ ο στόχος τους.

Σωματική βία, δεν υφίσταται.

Γιατι δεν θελω να υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα να γυρισω σε κασα οπως πολλα αλλα παλικαρια

Αν έχεις ζήσει ως φοιτητής, θα έχεις μάθει να ανταπεξέρχεσαι σε διάφορες καταστάσεις. Ακόμη και να ξεχωρίζεις το "τί πρέπει" από το "δεν πρέπει".

Γιατη εχω οικονομικα προβληματα και δεν μου περισεουν για το στρατο

Δηλαδή όσοι πήγαν, είναι ευκατάστατοι. Μάλιστα. Όσο είσαι φοιτητής, δεν μπόρεσες, με παράλληλη δουλειά να κάνεις ένα κομπόδεμα, ή έστω, δεν έμαθες να κάνεις διαχείριση των οικονομικών; Υπόψιν πως οι περισσότεροι που πηγαίνουν, έχουν οικονομικό πρόβλημα.

Γιατι δεν θελω κανενας να μου περιοριζει της προσοπικες μου ελευθεριες

Όπως και παραπάνω, δεν είσαι εσύ ο στόχος. Αλλά όλοι. Όλοι τα περνούν αυτά, εκτός από τα βύσματα και τους χαφιέδες. Οι πρώτοι μάλιστα, έχουν την ικανότητα να περιορίζουν την προσωπική ελευθερία ακόμη και των στελεχών :fear: .

Ελπιζω αυτα να σου αρκουν.

Αν έχεις να αναφέρεις παρόμοια, που χρίζουν τον εαυτό σου ως στόχο, τότε καλύτερα να σταματήσουμε εδώ. Επειδή τα περισσότερα κοινά προβλήματα, τα θεωρείς προσωπικά, γράφω πιθανές απαντήσεις. Αν πας,

- δεν θα είσαι ο μόνος που θα καθαρίζει.

- δεν θα είσαι ο μόνος που θα πλένει.

- δεν θα είσαι ο μόνος σκοπάνθρωπος.

- δεν θα είσαι ο μόνος που θα βαράς γερμανικό νούμερο

- δεν θα είσαι ο μόνος που θα σε πηγαίνει εμπλοκή.

- δεν θα είσαι ο μόνος που ενώ σε υποσχέθηκαν τιμητική, δεν την πήρες.

- δεν θα είσαι ο μόνος που θα στείλουν στα σύνορα.

- δεν θα είσαι ο μόνος που δεν θα έχεις αρκετές ώρες ύπνου.

- δεν θα είσαι ο μόνος που κατατάχθηκες.

- δεν θα είσαι ο μόνος που θα κάνει αγγαρείες.

Ελπίζω να σου αρκούν. :rolleyes:

Δημοσ.

Από εκεί όμως μέχρι να το παίξω τρελός-ανώμαλος-γκει για να μην πάω και να λέω και το 95% των υπολοίπων που πάνε, κορόιδα, ε κάπου χάσατε τη μπάλα...

Πρωσοπικα πιστευω οτι καλυτερα να μην πας παρα να πας και να κ@λοβαρας

Απο εκει και περα δεν ξερω τι κανουν οι αλλοι εγω παντος εχω παρει 2 χρονια αναβολη λογο βαρους δεν παχυνα εξεπιτηδες ουτε μπικα στην διαδικασια να χασω κιλα για να παω στρατο

Αν εχω αδυνατησει σε 2 χρονια και ειμαι ψυχολογικα δυνατος θα παω αν οχι τοτε θα παρω το οριστικο Ι5 και δεν τρεπομε καθολου για αυτο <_<

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ, κάπως έχει παρεξηγηθεί η κατάσταση. Αυτό που λέει ο Τόλης δεν στέκει.

Ισχύει το "αφού πήγα εγώ ΘΑ πας κι εσύ", το βλέπω συνέχεια.

Δημοσ.

Να πας στρατό έχει και αλλα πρόβατα στη στάνη, αν είσαι τυχερός μπορεί και να κανεις φίλους αν πάλι όχι θα έχεις ιστορίες να αφηγείσαι όταν είσαι σε παρέες...

Το ότι ο στρατός είναι καθρέπτης της κοινωνίας είναι από τις πιο θλιβερές δικαιολογίες των καραβανάδων για να δικαιολογήσουν τα χαλια τους συγκρίνοντας ένα, υποτίθεται, ελεγχόμενο σύστημα με την έξω κοινωνία.

Δημοσ.

Μάλλον δεν κατάλαβες, απλά παρομοίασα την ατυχή σύγκριση φοιτητής-στρατιώτης, με την επίσης ατυχή σύγκριση φοιτητής-κατασκηνωτής, μήπως και καταλάβεις το λάθος σου. Αλλά εφόσον συνεχίζεις, δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Ακόμη περιμένω κάποιες απαντήσεις, από προηγούμενα ερωτήματα.

Καταρχήν εφόσον έχεις πάει φοιτητής, θα ξέρεις πως να αντιμετωπίσεις τους υπόλοιπους στρατιώτες, από τις εμπειρίες που αποκόμισες με τους συμφοιτητές σου. Άρα πλέον όλα τα σχετικά ερωτήματα, θα αφορούν τα στελέχη.

Ψυχική βία (αν και ακούγεται πολύ βαρύ), γίνεται ως ένα βαθμό, για να σπάσουν τον τσαμπουκά σε όσους το παίζουν μάγκες. Ελπίζω να καταλαβαίνεις. Δυστυχώς, δεν μπορούν σε κάποιον μάγκα, να "πουλάνε τρέλα", και σε κάποιον που δεν αντέχει να τον νταντεύουν. Μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά. Εφόσον έχεις ζήσει ως φοιτητής, θα έχεις ζήσει παρόμοιες καταστάσεις, και θα μπορείς να καταλάβεις, πως δεν είσαι εσύ ο στόχος τους.

Σωματική βία, δεν υφίσταται.

Αν έχεις ζήσει ως φοιτητής, θα έχεις μάθει να ανταπεξέρχεσαι σε διάφορες καταστάσεις. Ακόμη και να ξεχωρίζεις το "τί πρέπει" από το "δεν πρέπει".

Δηλαδή όσοι πήγαν, είναι ευκατάστατοι. Μάλιστα. Όσο είσαι φοιτητής, δεν μπόρεσες, με παράλληλη δουλειά να κάνεις ένα κομπόδεμα, ή έστω, δεν έμαθες να κάνεις διαχείριση των οικονομικών; Υπόψιν πως οι περισσότεροι που πηγαίνουν, έχουν οικονομικό πρόβλημα.

Όπως και παραπάνω, δεν είσαι εσύ ο στόχος. Αλλά όλοι. Όλοι τα περνούν αυτά, εκτός από τα βύσματα και τους χαφιέδες. Οι πρώτοι μάλιστα, έχουν την ικανότητα να περιορίζουν την προσωπική ελευθερία ακόμη και των στελεχών :fear: .

Σε ολα αυτα που λες σε σχεση στρατο-φοιτητης υπαρχει μια βασικη διαφορα στο δευτερο εισαι ελευθερος να κανεις οτι γουσταρεις, οταν καποιον δεν το γουσταρεις του λες τραβα και γ@μησου και τελειωνει εκει στο στρατο δεν νομιζω να εχεις αυτη τη "πολυτελεια"

Αν έχεις να αναφέρεις παρόμοια, που χρίζουν τον εαυτό σου ως στόχο, τότε καλύτερα να σταματήσουμε εδώ. Επειδή τα περισσότερα κοινά προβλήματα, τα θεωρείς προσωπικά, γράφω πιθανές απαντήσεις. Αν πας,

- δεν θα είσαι ο μόνος που θα καθαρίζει.

- δεν θα είσαι ο μόνος που θα πλένει.

- δεν θα είσαι ο μόνος σκοπάνθρωπος.

- δεν θα είσαι ο μόνος που θα βαράς γερμανικό νούμερο

- δεν θα είσαι ο μόνος που θα σε πηγαίνει εμπλοκή.

- δεν θα είσαι ο μόνος που ενώ σε υποσχέθηκαν τιμητική, δεν την πήρες.

- δεν θα είσαι ο μόνος που θα στείλουν στα σύνορα.

- δεν θα είσαι ο μόνος που δεν θα έχεις αρκετές ώρες ύπνου.

- δεν θα είσαι ο μόνος που κατατάχθηκες.

- δεν θα είσαι ο μόνος που θα κάνει αγγαρείες.

Ελπίζω να σου αρκούν. :rolleyes:

Οχι δεν μου αρκουν και γιατι οχι μονο εχω αλλα ολοι οι αλλοι πρεπεινα πανε στρατο ε ?

Ας γυνει εθελοντικος να δω μετα ποσοι πατριωτες θα πανε :mrgreen:

Δημοσ.

Απορώ πως υπάρχει σήμερα ακόμα κόσμος που αποδέχεται αυτόν τον φόρο αίματος. Οι Αλβανοί (που τους κοροιδεύαμε) ξεσηκώθηκαν και κατήργησαν τη γελοιότητα της θητείας (και έχουν εδαφικές διαφορές με τους γείτονές τους).

Ζούμε σε μια χώρα η οποία δεν μας προσφέρει απολύτως τίποτα και καθημερινά γκρεμίζει τα όνειρα χιλιάδων νέων. Δεν νιώθω καμία υποχρέωση προς μια τέτοια χώρα.

Τελευταια φορα που το τσεκαρα η σερβια δεν συνορευει με αλλη χωρα που εχει 200.000 στρατιωτες επιθετικα στραμενους προς αυτην. Οταν η σερβια απειληθηκε ( η απειλησε η ιδια ) μια χαρα στρατο ειχε και μια χαρα πολεμους εκανε. Οι χωρες που ακοουθησαν την ιδια τακτικη το εκαναν για συγκεκριμενους λογους και σε αυτες δεν συμπεριλαμβανονται κυπρος -ισραηλ. Καποιο λογος υπαρχει που υπαρχει στρατευση εδω, ψαξτο λιγο καλυτερα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό Τουρκικών δυνάμεων υπάρχει γιατί συνορεύει με Ιράκ (και κουρδιστάν) και τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής που δεν είναι και τόσο ειρηνικές. Στην Τουρκία η μετάθεση στον Έβρο θεωρείται καραβυσματική.

Δημοσ.

Απορώ πως υπάρχει σήμερα ακόμα κόσμος που αποδέχεται αυτόν τον φόρο αίματος. Οι Αλβανοί (που τους κοροιδεύαμε) ξεσηκώθηκαν και κατήργησαν τη γελοιότητα της θητείας (και έχουν εδαφικές διαφορές με τους γείτονές τους).

Ζούμε σε μια χώρα η οποία δεν μας προσφέρει απολύτως τίποτα και καθημερινά γκρεμίζει τα όνειρα χιλιάδων νέων. Δεν νιώθω καμία υποχρέωση προς μια τέτοια χώρα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό Τουρκικών δυνάμεων υπάρχει γιατί συνορεύει με Ιράκ (και κουρδιστάν) και τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής που δεν είναι και τόσο ειρηνικές. Στην Τουρκία η μετάθεση στον Έβρο θεωρείται καραβυσματική.

Ισως γιαυτό εχουν οτι πιο σύγχρονο υπάρχει,ακριβώς εκει(εβρο)και οχι στο κουρδισταν ξερω'γω...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...