Pablo_Hasan Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μπα... Ξέρω γιατί πήγα, ξέρω τι έκανα και ξέρω αν άξιζε ή όχι. Αυτό που λες όμως, ενώ πολύ θα ήθελες να είναι εξυπνάδα, είναι απλά μια μούφα. Μπούρδα. Πες το όπως θες τέλος πάντων. Σόρυ που στο λέω ε... απλά, να, δεν μπόρεσα να κρατηθώ μην ανησυχείς δε σε παρεξηγώ, σε καταλαβαίνω, ίσως μια μέρα να καταλάβεις και εσύ τι γράφω...
demessakis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Εχουν περασει αιωνες.. απο τότε που απολύθηκα....Αλλά μιας και το θίξατε...Ο Στρατός για μένα κατα 99% (υπάρχουν και οι καλοι) είναι ένα μάτσο χακι μιζερα ανθρωπακια ,που βγάζουν το ψωμί τους παιζοντας με τα νευρα σου....Παρ'ολα απολυεσαι εχοντας μαθει αρκετα χρησιμα πράματα....Γοπινγκ ,Φρογκινγκ, ξεβουλωμα χεστρας, σφουγγαρισμα , σκουπισμα, γυαλισμα κλπ....και το σημαντικοτερο εχεις γνωρισει ενα σωρο τυπους Τσακ Νορις ...(μην χεσω)...και αλλους τοσους ..."Μπορω και χωρίς κουκουλα".... Φίλε μου, ξέχασες ένα από τα βασικά υπέρ του στρατού. Εκτός από αυτά που αναφέρεις, γίνεσαι και εξπέρ στο πευκοβελόνινγκ. Σε μερικά ποστ, διάβασα, μετά λύπης, πως ορισμένοι επιδιώκουν την αναβολή. Αν υπάρχει σοβαρό θέμα, τότε πάω πάσο. Αν όμως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, για ποιο λόγο; Αν κάποιος πηγαίνει από φόβο, αυτός που δεν πάει από τι είναι; Το να προσπαθεί κάποιος να μην πάει, ενώ τηρεί όλα τα προσόντα, δείχνει πως είναι άτομο που τα φορτώνει στον συνάνθρωπό του και πιθανότατα, αφήνει για αύριο, αυτό που μπορεί να κάνει... αύριο. Άτομο χωρίς υπευθυνότητα, χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς σεβασμό. Ακόμη και απογοητευμένο, από την ζωή. Όπως και να 'χει, εκεί μέσα μπορείς να βρεις κάθε καρυδιάς καρύδι, και σίγουρα θα πάρεις τα πάνω σου, βλέποντας και κρίνοντας.
nikosgia Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Το να προσπαθεί κάποιος να μην πάει, ενώ τηρεί όλα τα προσόντα, δείχνει πως είναι άτομο που τα φορτώνει στον συνάνθρωπό του και πιθανότατα, αφήνει για αύριο, αυτό που μπορεί να κάνει... αύριο. Άτομο χωρίς υπευθυνότητα, χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς σεβασμό. Ακόμη και απογοητευμένο, από την ζωή. Όπως και να 'χει, εκεί μέσα μπορείς να βρεις κάθε καρυδιάς καρύδι, και σίγουρα θα πάρεις τα πάνω σου, βλέποντας και κρίνοντας. Δυστυχώς, φιλε μου ο Στρατος και τα παρελκομενα αυτου, ειναι μικρογραφια της Ελληνικης κοινωνιας...Ο Ελληνας εχει μαθει να αποφευγει τις ....κακοτοπιες και τα ζορια με κάθε .....μέσο θεμιτο η οχι....
stefa_1 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Ισως ειμαι λιγο ασχετος με την συζητηση,αλλα σχετικα με την αυξηση της θητειας,επειδη ο πατερας μου ειναι απο την Σερβια εκει ο Στρατος καταργηθηκε προσφατα (πηγαινει δηλαδη οποιος θελει με αμοιβη) και πολλες χωρες ακολουθησαν την ιδια τακτικη.Εδω αντι να το καταργησουν τελειως σκοπευουν να το πανε και 18 μηνες ??Δηλαδη το 2014 που λειγει η αναβολη μου μπορει να φτασει 36 μηνες ?? Ελεος ... Ρεζυλευτικαμε διεθνως για πολλα πραγματα, και μολις προστεθηκε και αλλο ενα.Πραγματικα λυπαμαι που γεννηθηκα εδω.Εμπρος...Πισω!!
REDODIN7 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Φίλε μου, ξέχασες ένα από τα βασικά υπέρ του στρατού. Εκτός από αυτά που αναφέρεις, γίνεσαι και εξπέρ στο πευκοβελόνινγκ. Σε μερικά ποστ, διάβασα, μετά λύπης, πως ορισμένοι επιδιώκουν την αναβολή. Αν υπάρχει σοβαρό θέμα, τότε πάω πάσο. Αν όμως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, για ποιο λόγο; Αν κάποιος πηγαίνει από φόβο, αυτός που δεν πάει από τι είναι; Το να προσπαθεί κάποιος να μην πάει, ενώ τηρεί όλα τα προσόντα, δείχνει πως είναι άτομο που τα φορτώνει στον συνάνθρωπό του και πιθανότατα, αφήνει για αύριο, αυτό που μπορεί να κάνει... αύριο. Άτομο χωρίς υπευθυνότητα, χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς σεβασμό. Ακόμη και απογοητευμένο, από την ζωή. Όπως και να 'χει, εκεί μέσα μπορείς να βρεις κάθε καρυδιάς καρύδι, και σίγουρα θα πάρεις τα πάνω σου, βλέποντας και κρίνοντας. και γιατι να παει καποιος για την τελεια παιδεια, υγεια και ασφαλεια που δεν εχει Ο στρατος ειναι χασιμο χρονου !
g_alkis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μου αρέσει που έχεις άποψη για τις άσχημες συνθήκες του φανταρικού, το χάσιμο χρόνου που είναι κτλ, ενώ έχεις φτάσει μέχρι... το φρουραρχείο.
demessakis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 και γιατι να παει καποιος για την τελεια παιδεια, υγεια και ασφαλεια που δεν εχει Ο στρατος ειναι χασιμο χρονου ! Να πάει, γιατί δεν έχει κόμπλεξ κατωτερότητας. Να πάει για να μάθει πως πρέπει να ενεργήσει σε καιρό πολέμου (δυστυχώς σε αυτό αντιστοιχούν ελάχιστες μέρες). Να πάει να πάρει εμπειρίες, καλές ή κακές, που θα βελτιώσουν τον χαρακτήρα του. Να γνωρίσει άτομα, που δεν θα σκεφτόταν καν, ότι υπάρχουν. Να κάνει γνωριμίες με άτομα, που αργότερα θα τον βοηθήσουν (π.χ. να βρει δουλειά). Να δει μέρη, που διαφορετικά δεν θα έβλεπε. Να πάει για να λέει τεκμηριωμένα την άποψή του, όταν θα αναφέρεται στον στρατό. Το ότι είναι χάσιμο χρόνου, είναι. Προσωπικά, αν δεν υπήρχαν κάποια κολλήματα οικονομικής φύσεως, θα ήθελα να γίνει ακόμη και 2μηνη η θητεία. Προλαβαίνεις άνετα, να μάθεις να κρατάς το όπλο, και να πάρεις εκπαίδευση. Τέλος, πες πως δεν πας, και σε ένα χρόνο δεν βρίσκεις δουλειά, πάλι χάσιμο χρόνου δεν είναι;
REDODIN7 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μου αρέσει που έχεις άποψη για τις άσχημες συνθήκες του φανταρικού, το χάσιμο χρόνου που είναι κτλ, ενώ έχεις φτάσει μέχρι... το φρουραρχείο. Εχω απειρους φιλους και εναν αδερφο που υπηρετησε, αλλωστε για αυτο πηγα στο φρουραρχειο και δεν πηγα να κοψω αναβολη απο στρατοπεδο Να πάει, γιατί δεν έχει κόμπλεξ κατωτερότητας. Να πάει για να μάθει πως πρέπει να ενεργήσει σε καιρό πολέμου (δυστυχώς σε αυτό αντιστοιχούν ελάχιστες μέρες). Να πάει να πάρει εμπειρίες, καλές ή κακές, που θα βελτιώσουν τον χαρακτήρα του. Να γνωρίσει άτομα, που δεν θα σκεφτόταν καν, ότι υπάρχουν. Να κάνει γνωριμίες με άτομα, που αργότερα θα τον βοηθήσουν (π.χ. να βρει δουλειά). Να δει μέρη, που διαφορετικά δεν θα έβλεπε. Να πάει για να λέει τεκμηριωμένα την άποψή του, όταν θα αναφέρεται στον στρατό. Το ότι είναι χάσιμο χρόνου, είναι. Προσωπικά, αν δεν υπήρχαν κάποια κολλήματα οικονομικής φύσεως, θα ήθελα να γίνει ακόμη και 2μηνη η θητεία. Προλαβαίνεις άνετα, να μάθεις να κρατάς το όπλο, και να πάρεις εκπαίδευση. Τέλος, πες πως δεν πας, και σε ένα χρόνο δεν βρίσκεις δουλειά, πάλι χάσιμο χρόνου δεν είναι; Ολα αυτα τα κανεις και σαν φοιτητης και ακομα περισσοτερα. Επισης να πω οτι δεν εχω προβλημα γενικα με το στρατο αλλα οπως ειναι τωρα, γιατι ενας που δεν παιρνει οπλο να παει στρατο για να κανει τον αγγαριομαχο ??? Γιατι πρεπςι ο στρατος να ειναι 9 νομιζω μεσα σε 3 μηνες αμα κανεις καθε μερα εκπεδευση και μονο εκπεδευση ειναι αρκετα. Γιατι τα στελεχοι να ειναι στο κεντρο και οι φανταροι στα συνορα ??? Γιατι πρεπει να πληρονω για τα ενσημα του στρατου ? Και πολλα αλλα που τωρα βαριεμαι να σου αναπτυξω
Tilemaxx Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 3 μήνες θητείας νομίζω είναι υπεραρκετοί για να μάθουν τα βασικά πάνω στον εξοπλισμό οι στρατεύσιμοι. 9 μήνες το θεωρώ υπερβολικό και ανούσιο. 9 μήνες πρηξαρχιδισμού, τσαμπαμαγκιάς, και χάσιμο ζωής απο σημαντικότερα πράγματα.
demessakis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Ολα αυτα τα κανεις και σαν φοιτητης και ακομα περισσοτερα. Και πολλα αλλα που τωρα βαριεμαι να σου αναπτυξω Ε, ναι μωρέ. Το ίδιο και το αυτό. Και αν έχεις πάει μικρός σε κατασκήνωση, ούτε να σπουδάσεις χρειάζεται! Τα πολλά άλλα (αν είναι σωστά επιχειρήματα), αλλά κυρίως κάποιες απαντήσεις που δεν θέλω να μείνουν αναπάντητες, όποτε δεν βαρεθείς κάνε τον κόπο να τα γράψεις. Ευχαριστώ.
lary7 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Ισως ειμαι λιγο ασχετος με την συζητηση,αλλα σχετικα με την αυξηση της θητειας,επειδη ο πατερας μου ειναι απο την Σερβια εκει ο Στρατος καταργηθηκε προσφατα (πηγαινει δηλαδη οποιος θελει με αμοιβη) και πολλες χωρες ακολουθησαν την ιδια τακτικη.Εδω αντι να το καταργησουν τελειως σκοπευουν να το πανε και 18 μηνες ??Δηλαδη το 2014 που λειγει η αναβολη μου μπορει να φτασει 36 μηνες ?? Ελεος ... Ρεζυλευτικαμε διεθνως για πολλα πραγματα, και μολις προστεθηκε και αλλο ενα.Πραγματικα λυπαμαι που γεννηθηκα εδω.Εμπρος...Πισω!! Τελευταια φορα που το τσεκαρα η σερβια δεν συνορευει με αλλη χωρα που εχει 200.000 στρατιωτες επιθετικα στραμενους προς αυτην. Οταν η σερβια απειληθηκε ( η απειλησε η ιδια ) μια χαρα στρατο ειχε και μια χαρα πολεμους εκανε. Οι χωρες που ακοουθησαν την ιδια τακτικη το εκαναν για συγκεκριμενους λογους και σε αυτες δεν συμπεριλαμβανονται κυπρος -ισραηλ. Καποιο λογος υπαρχει που υπαρχει στρατευση εδω, ψαξτο λιγο καλυτερα.
-nick- Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Τελευταια φορα που το τσεκαρα η σερβια δεν συνορευει με αλλη χωρα που εχει 200.000 στρατιωτες επιθετικα στραμενους προς αυτην. Οταν η σερβια απειληθηκε ( η απειλησε η ιδια ) μια χαρα στρατο ειχε και μια χαρα πολεμους εκανε. Οι χωρες που ακοουθησαν την ιδια τακτικη το εκαναν για συγκεκριμενους λογους και σε αυτες δεν συμπεριλαμβανονται κυπρος -ισραηλ. Καποιο λογος υπαρχει που υπαρχει στρατευση εδω, ψαξτο λιγο καλυτερα. Απο τη στιγμη που εισια ΕΕ, και απο τη στιγμη που εισαι ουσιαστικα συμμαχος με τουρκια σε νατο .... καταλαβαινεις. Θα μπορουσε να γινει αμοιβαιος αφοπλισμος αλλα οι καραβαναδες εκατερωθεν θα χαναν φραγκα και εξουσια.
REDODIN7 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Ε, ναι μωρέ. Το ίδιο και το αυτό. Και αν έχεις πάει μικρός σε κατασκήνωση, ούτε να σπουδάσεις χρειάζεται! Τα πολλά άλλα (αν είναι σωστά επιχειρήματα), αλλά κυρίως κάποιες απαντήσεις που δεν θέλω να μείνουν αναπάντητες, όποτε δεν βαρεθείς κάνε τον κόπο να τα γράψεις. Ευχαριστώ. Δεν ξερω αν εχεις παει φοιτητης αλλα νομιζω οτι αυτα που μαθαινεις οπως ας πουμε πλυσιμο,σκουπισμα,σφουγκαρισμα,μαγειρεμα,πληρωμη λογαριασμον και πολλα αλλα σε κανουν υπευθηνω χωρις να χρειαζεται να πας ντε και καλα φανταρος, ασε που στο στρατο ενα πιατο φαει και ενα κρεβατι να κοιμηθεις τα εχεις συγουρα σαν φοιτητης ομως ΟΧΙ. Αν νομιζεις οτι αποφευγω κανεις λαθος οποτε θα σου πω καποια ακομα Γιατι δεν ειμαι υποχρεομενος να δεχομαι ψυχικη και σωματικη βια Γιατι δεν θελω να υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα να γυρισω σε κασα οπως πολλα αλλα παλικαρια Γιατη εχω οικονομικα προβληματα και δεν μου περισεουν για το στρατο Γιατι δεν θελω κανενας να μου περιοριζει της προσοπικες μου ελευθεριες Ελπιζω αυτα να σου αρκουν.
lary7 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Απο τη στιγμη που εισια ΕΕ, και απο τη στιγμη που εισαι ουσιαστικα συμμαχος με τουρκια σε νατο .... καταλαβαινεις. Θα μπορουσε να γινει αμοιβαιος αφοπλισμος αλλα οι καραβαναδες εκατερωθεν θα χαναν φραγκα και εξουσια. Δυστυχως πουθενα δεν υπαρχει δεσμευση απο Ε.Ε για αμυντικη προασπιση του ελληνικου ή αλλου ευρωπαικου εδαφους. Και ευτο ειναι ενα μεγαλο προβλημα που πρεπει να λυθει ωστε να περιοριστουν τα χρηματα που ξοδευουμε για οπλα. Οσο για το ΝΑΤΟ, και το 1974 στο ΝΑΤΟ ηταν η τουρκια, ειδες κανενα να αντιδρα τοτε?Μια χαρα βομβαρδισαν Νατοικες δυναμεις.
tritonas00 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Οι διαβιβασεις πλεον αυλωνα ε? http://filiatranet.blogspot.com/2011/07/blog-post_3653.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις