Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας βρούν μια λύση λοιπόν. Τα παιδιά του κόσμου τι φταίνε να υποστούν άλλους 3 μήνες φυλακής;

Ειναι συζητησεις που εχουν γινει 1000δες φορες. Επειδη ομως δεν θα αλλαξει κατι και επειδη οι γειτονικες μας χωρες που βρισκονται στα ιδια ή χειροτερα "επιπεδα ειρηνης" με τη χωρα μας κανουν αρκετους παραπανω μηνες απο 12, δεν εχει νοημα να το ψαχνουμε. Με βαση το υπαρχον συστημα που δεν θα αλλαξει, δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα.

Προσωπικα επειδη υπηρετησα 12μηνο, πιο πολυ θα με εκαιγε οτι δεν κοβουν πλεον αυτη τη γελοιοτητα με τα βυσματα, παρα οτι βαζουν αλλους 3μηνες.

Σε ολο τον κοσμο ο στρατος ειναι μη υποχρεωτικος. Μονο στο Ελλαδισταν.

Να ενημερωθεις καλυτερα.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η λύση είναι μία και είναι απλή. Όλοι οι ΕΠΟΠ Στρατό Ξηράς και όλοι οι κληρωτοί αεροπορία - ναυτικό που έχουν και μειωμένες ανάγκες.

Δεν μπορείς να πληρώνεσαι σαν ΕΠΟΠ - βύσμα για να είσαι γκαρσόνι στη Λέσχη Αξιωματικών της αεροπορίας. Νισάφι.

Δημοσ.

Ειναι συζητησεις που εχουν γινει 1000δες φορες. Επειδη ομως δεν θα αλλαξει κατι και επειδη οι γειτονικες μας χωρες που βρισκονται στα ιδια ή χειροτερα "επιπεδα ειρηνης" με τη χωρα μας κανουν αρκετους παραπανω μηνες απο 12, δεν εχει νοημα να το ψαχνουμε. Με βαση το υπαρχον συστημα που δεν θα αλλαξει, δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα.

Προσωπικα επειδη υπηρετησα 12μηνο, πιο πολυ θα με εκαιγε οτι δεν κοβουν πλεον αυτη τη γελοιοτητα με τα βυσματα, παρα οτι βαζουν αλλους 3μηνες.

Να ενημερωθεις καλυτερα.

Δεν με νοιαζει να ενημερωθω καλυτερα. Αυτο ακουω αυτο λεω (σε αυτο το θεμα), δεν με νοιαζει να παω στρατο, δεν θελω να παω στρατο. Δεν θελω να πηγαινω σε δουλειες κ να πρεπει να εχω παει φανταρος για να με παρουν. Δεν θελω να υπηρετησω κανεναν απ αυτους που μου κοβουν το μελλον. Δεν γουσταρω.

Δημοσ.

Βέβαια, το θετικό είναι οτι όλα τα sites αναφέρουν ως μόνη πηγή την εφημερίδα Δημοκρατία, οπότε καταλαβαίνετε την εγκυρότητα της συγκεκριμένης φυλλάδας...

Δημοσ.

Δεν με νοιαζει να ενημερωθω καλυτερα. Αυτο ακουω αυτο λεω (σε αυτο το θεμα), δεν με νοιαζει να παω στρατο, δεν θελω να παω στρατο. Δεν θελω να πηγαινω σε δουλειες κ να πρεπει να εχω παει φανταρος για να με παρουν. Δεν θελω να υπηρετησω κανεναν απ αυτους που μου κοβουν το μελλον. Δεν γουσταρω.

Δικαιωμα σου ολα αυτα. Αν και νομιζω οτι οι περισσοτεροι δεν θελουν/θελαν, δηλαδη δεν διαφερεις σε πολλα με την κοινη λογικη.

Εκει που διαφερεις ειναι οτι λες χοντρες ανακριβειες, γινεσαι απολυτος με τις ανακριβειες, και διατυμπανιζεις οτι δε σε απασχολει να διευκρινησεις αν λες ανακριβειες η οχι.

Τεσπα ιδου ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ που δεν εχει υποχρεωτικη θητεια, ετσι για να μη μασαμε και αναπαραγουμε ανυπαρκτες καραμελες (επιλεκτικα εχω βαλει bold σε καποιες χωρες, επειδη μιλησες για Ελλαδισταν):

Δεν ειναι εντελως up to date τα παρακατω, πχ η Γερμανια καταργησε την υποχρεωτικη θητεια πριν 7 μηνες.

Στρατιωτική υπηρεσία μέχρι ένα χρόνο

Αυστρία (6 μήνες)

Αλβανία (6-12 μήνες)

Βολιβία (12 μήνες)

Βραζιλία (9-12 μήνες)

Γερμανία (6 μήνες)

Γουατεμάλα (12-24 μήνες)

Δανία (4-12 μήνες)

Εκουαδόρ (επιλεκτική στρατολόγηση)

Ελβετία

Ελλάδα (9 μήνες)

Eλ Σαλβαδόρ (επιλεκτική στρατολόγηση)

Εσθονία (8-11 μήνες)

Λετονία

Μεξικό (επιλεκτική στρατολόγηση)

Μολδαβία (12 μήνες)

Μογγολία (12 μήνες)

Νορβηγία

Ουζμπεκιστάν (12 μήνες)

Ουκρανία (12 μήνες)

Παραγουάη (12 μήνες για το Πεζικό, 24 μήνες για το Ναυτικό)

Πολωνία (9-12 μήνες)

Σερβία (6 μήνες)

Ταϋβάν (επιλεκτική στρατολόγηση)

Τουρκία (12 μήνες)

Τυνησία (12 μήνες)

Φινλανδία (6-12 μήνες)

Στρατιωτική υπηρεσία μέχρι 18 μήνες

Αζερμπαϊτζάν

Ακτή Ελεφαντοστού

Γεωργία

Ερυθραία

Καμπότζη

Κολομβία

Λάος

Μαδαγασκάρη

Ρωσία (12-18 μήνες)

Επιλογή μη μάχιμης, άοπλης ή πολιτικής θητείας

Αγκόλα

Αλγερία

Αυστρία (9 μήνες πολιτική θητεία, 6 μήνες ένοπλη)

Δανία

Εσθονία

Κύπρος (32 μήνες πολιτική θητεία, 24μήνες ένοπλη)

Λετονία

Λευκορωσία

Νορβηγία

Πολωνία

Σερβία (9 μήνες πολιτική θητεία)

Φινλανδία (12 μήνες πολιτική, άοπλη θητεία 9 με 12 μήνες, ένοπλη θητεία 6, 9 ή 12 μήνες)

Ένοπλη θητεία μεγαλύτερη των 18 μηνών, χωρίς επιλογή άοπλης θητείας

Αίγυπτος

Αρμενία

Βιετνάμ

Βόρεια Κορέα

Γουινέα

Ιράν

Ισημερινή Γουινέα

Ισραήλ

Καζακστάν

Κιργιζία

Κονγκό

Κούβα

Λιβύη

Μοζαμβίκη

Μπουρκίνα Φάσο

Σάο Τόμε και Πρίνσιπε

Σομαλία

Σουδάν

Συρία

Τατζικιστάν

Ταϋλάνδη

Τουρκμενιστάν

Χώρες με θητεία προς κατάργηση στο κοντινό μέλλον

Αλβανία

Ουκρανία

Πολωνία

Συνδυασμός υποχρεωτικής και μισθοφορικής στρατιωτικής υπηρεσίας

Βενεζουέλα

Βερμούδες

Γκαμπόν

Κουβέιτ

Μάλι

Μαυριτανία

Μπουρούντι

Νότια Κορέα

Ουγκάντα

Πολωνία

Σινγκαπούρη

Φιλιππίνες

Δημοσ.

... και 3 και 5 και 10 μήνες να αυξηθεί η θητεία πάλι δεν πρόκειτε να καλυτερευσουν οι υπηρεσίες για τους φαντάρους. Ήμουν σε μονάδα που είχε άνω του 100% επάνδρωση και παρόλα αυτά η εμπλοκή εμπλοκή, δεν κοιτούσαν να βγάζουν τη δουλειά όσο πιο δίκαια και ανθρώπινα γίνεται, αλλά να βολέυουν όσο γίνεται καλύτερα τα βύσματα. Άσε που αν γίνει κάτι τέτοιο μπορεί και να αρχίσουν να ανοίγουν καινούργια στρατόπεδα πάλι, ικανούς τους έχω...

Δημοσ.

Προσωπικά θεωρώ πως ο στρατός θα επρεπε να είναι θέμα επιλογής. Αν δεν θες δεν πας. Τέλος. Γιατί δηλαδή κάποιος που δεν θέλει θα πρέπει να παει αλλιώς θα έχει μειωμένες πιθανότητες για εργασία και όχι μόνο;!;!;

iphone.png

Δημοσ.

Μπορουν να το κανουν με εναλλακτικη εθελοντικη εργασια , civil service κλπ

Μακαρι να ηταν τοσο ευκολο, εναλλακτικη θητεια ειναι +6 μηνες δηλαδη συνολο 15.

Οποτε δεν νομιζω να ειναι η καλυτερη επιλογη για αυτο και διαλεγουν οι περισσοτεροι Ι5 ( μεσα σε αυτους και εγω <_< )

• Super Moderators
Δημοσ.

αχαχαχαχ αιμα δηλαδη τελικα.

Προλαβε ο thresh... :P

ζωάρα ρε! (κοίτα τι ώρα έχω ξυπνήσει γαμώ το κερατό μου για να ετοιμάζομαι με το πάσο μου για να πάω στρατόπεδο! @##@$@#$(@#*)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...