Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακόμα και εγώ που δεν τον πάω τον στρατό(για διάφορους λόγους) και θα προσπαθήσω να τον αποφύγω αν ίσχυε αυτό που λες ίσως να πήγαινα ευχαρίστως.

Πχ να ήταν 3-4 μήνες αλλά να έκανες καθημερινά σωστή γυμναστική,να σου έκαναν μαθήματα τακτικής/στρατηγικής,να σου έδειχναν πως να χρησιμοποιήσεις σωστά το όπλο,να κάνατε διάφορα σενάρια συμπλοκών χρησιμοποιώντας paintball κτλ.

Βέβαια όλα αυτά είναι too good to be true γι'αυτό με το που τελειώσω τη σχολή θα προσπαθήσω να την κάνω έξω με τη μια χωρίς να πάω στρατό αν και έχω να ακούσω τρελή γκρίνια από γονείς :lol:

Στο στρατό δεν πας για να επωφεληθείς εσύ, πας για για να επωφεληθούν αυτοί. Πας για να κάνεις απλά τον εργάτη. Για συντήρηση στρατοπέδων και τίποτα άλλο είναι οι στρατιώτες.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eχει ενδιαφερον η οπτικη γωνια του νεαρου παντως.

"θελω να μπω μονιμος στον στρατο ενας γερακος γνωστος μου μου ειχε πει πως ο γαμπρος του μπηκε τωρα προσφατα στον στρατο σαν μηχανικος αεροσκαφων και περνει 3.000€.Επισης και ο θειος μου ηταν μηχανικος αεροσκαφων και ηξερα οτι επερνε πολλα λεφτα "

Μοναδικο κριτηριο το εισοδημα. Να ειναι "πολλα τα λεφτα".

ΥΓ. 3.000 ευρω οι νεοι μηχανικοι αεροσκαφων στο στρατο λιγο χλωμο αλλα λεμε τωρα.

ΥΓ2. Για να μπει ΣΜΑ θα πρεπει να μαζεψει καμποσα μορια και δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο για ατομο που δεν γνωριζει ορθογραφια/συνταξη/σημεια στιξης. Ισως καμια σχολη υπαξιωματικων να ηταν λιγο πιο ρεαλιστικη περιπτωση, αλλα θα μου πεις ο στοχος του γραφοντος ειναι τα πολλα λεφτα, οποτε δεν μας εξυπηρετουν οι σχολες υπαξ.

Από την στιγμή που τελείωσε τώρα την 2α Λυκείου και δεν γνωρίζει καν ότι υπάρχει η σχολή Μηχανικών Αεροπορίας και τι απαιτείται

για να μπει σε αυτήν, σημαίνει αυτομάτως ότι δεν έχει και καμιά ελπίδα να περάσει.

Είναι από τις πλέον δύσκολες σχολές να περάσεις και απαιτεί τεράστια προετοιμασία, και στο θέμα διαβάσματος, αλλά και ψυχολογική/σωματική, καθώς ό,τι και να 'ναι, παραμένει στρατιωτική σχολή που σημαίνει και το διάβασμα να 'ριξες, δεν αρκεί καθώς θα πρέπει στα 18 σου να πας ουσιαστικά στρατό και σαν αξιωματικός δεν θα έχεις την άνεση να κωλοβαράς και να τα 'χεις όλα γραμμένα όπως ο μέσος φαντάρος. Θα πρέπει με λίγα λόγια να το έχεις σαν στόχο ζωής και να ξέρεις και τι απαιτείται για να μπεις και τι έχεις να περιμένεις εκεί μέσα. Το "ο θείος μου μου φαίνεται ήταν μηχανικός αεροσκαφών και έβγαζε λεφτάκια, τώρα που είμαι 3η Λυκείου τι πρέπει να κάνω για να γίνω και εγώ" σημαίνει ότι το παιχνίδι το έχεις ήδη χάσει.

Οι Μηχανικοί Αεροσκαφών είναι ειδικότητα που παίρνεις από την Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας.

Δημοσ.

Ελπιζω ο εχθρος να μην στεναχωρηθει αν το κρεβατι μας δε ειναι αεροδρομιο βεβαια ετσι ;;; :P

Ισα ισα, μπορει να θελησει να κοιμηθει επανω τους!(χωρις σεντονι και sleeping bag). Οι συνεπειες γνωστες! :P

Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά μόλις το πήρα χαμπαρι και ακόμα προσπαθώ να συνέλθω:

23. Ποιες οι συνέπειες της ανυποταξίας;

Το Στρατολογικό Γραφείο κατά την κήρυξη της ανυποταξίας υποβάλλει προς το αρμόδιο Στρατοδικείο σχετική μήνυση, προκειμένου να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία. Παράλληλα επιβάλλονται ως διοικητικές κυρώσεις χρηματικό πρόστιμο έξι (6.000) χιλιάδων ευρώ, καθώς και όσες προβλέπονται από τον εκάστοτε ισχύοντα Στρατολογικό Νόμο (άρθρα 53 και 54 του Ν. 3421/2005, ΦΕΚ 302 τ. Α΄). Οι διοικητικές κυρώσεις, πλην του χρηματικού προστίμου, αίρονται σε περίπτωση αθώωσης ή απαλλαγής από την κατηγορία της ανυποταξίας.

πηγή εδώ: http://www.stratologia.gr/faqs.php

μπορεί κάποιος από το forum με καλύτερη γνώση στα νομικά ζητήματα από εμένα να μου απαντήσει στο εξής:

Πέρσυ τον απρίλη-μάρτη πήραν τηλ. σπίτι από την αστυνομία να πάνε να παραλάβουν χαρτί για την κατάταξη αλλά οι δικοί μου υπέγραψαν ότι αρνούνται να το παραλάβουν και τους είπαν να το στείλουν στην διεύθυνση μου στο εξωτερικό (πράγμα το οποίο δεν έκαναν), Μού ήρθε ένα χαρτί στο σπίτι (πάντα για ελλάδα μιλάμε) γεννάρη του 2011 που ρωτούσανε που είμαι και τι κάνω και έτσι πήγα στις 24 Φεβρουαρίου (2011) και έβγαλα τα χαρτιά για μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, στις 25 φεβρουαρίου μου στείλανε την αναβολή ("Δεν έχει τακτοποιήσει τις στρατιωτικες του υποχρεωσείς και υπέχει σήμερα στρατιωτική υποχρέωση, πλην όμως βρίσκεται νόμιμα εκτός Ενόπλων Δυνάμεων επειδή έτυχε αναβολής κατατάξης ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.")

Επειδή δεν πήγα όταν και καλά θέλανε (φαντάζομαι τον Μαϊο του 2010) θεωρούμαι ανυπότακτος? θα πρέπει να τους πληρώσω τα 6Κ? Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στην εφ. της κυβέρνησης στις 5 Απριλίου του 2011 όταν είχα ήδη στα χέρια μου την αναβολή ώς μόνιμος κατοικος εξωτερικού.....

PS. που πάνε και τα βρισκουνε....6 χιλιάρικα για μένα είναι 6μήνες δουλειάς....

ps2. καλά είναι δυνατόν να αίρωνται οι διοικητικές κυρώσεις και όχι το πρόστιμο σε περίπτωση που σε αθώωσουν? τι αθώωση είναι αυτή?

Δημοσ.

Φίλε μου έχει γίνει ένας ψιλοχαμός με αυτό το θέμα και πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος. Δεν νομίζω να εφαρμόζεται ακόμα, έχω την εντύπωση ότι έχουν δώσει μια περίοδο χάριτος για να επιστρέψει και να καταταχθεί όποιος το επιθυμεί. Καλό είναι να το ψάξεις αν είσαι ήδη έξω και σκεφτόσουν να γυρίσεις.

Δημοσ.

Φίλε μου έχει γίνει ένας ψιλοχαμός με αυτό το θέμα και πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος. Δεν νομίζω να εφαρμόζεται ακόμα, έχω την εντύπωση ότι έχουν δώσει μια περίοδο χάριτος για να επιστρέψει και να καταταχθεί όποιος το επιθυμεί. Καλό είναι να το ψάξεις αν είσαι ήδη έξω και σκεφτόσουν να γυρίσεις.

oh yes! ετοιμαζόμουνα να κόψω την αναβολή τον αύγουστο και να παρουσιαστώ φεβρουάριο (του 2012)

θα αφήσω νμα περάσει καμμία βδομάδα γιατί σήμερα είχα πάει προξενείο να μαζέψω τα χαρτιά που τους έστειλαν από ελλάδα με ταχυδρομείο για να μην με πάρουν με τις πέτρες (για να βγει το μόνιμου κατοικού εξωτερικού πρέπει να οι προξενικές αρχές να βεβαιώσουν ότι υπάρχει η θέληση από την πλευρά μου να συνεχίσω να ζω στο εξωτερικό (τρέχα γύρευε)) και μετά θα πάρω στο στρατολογικό να ρωτήσω...

έχουνε την εντύπωση ότι τα λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα?

άμα έχω νέα θα τα ξαναπούμε.....

Δημοσ.

μεχρι τωρα ποσα δειναν?

δηλ.και ανυποτακτος και να πληρωσεις και να πας στρατο?!

επιπλεον διαβασα λιγα ποστ πριν οτι ας πουμε στις ειδικες δυναμεις δεν εχουν αγγαρειες...ξεχαστε το.Απλα λιγοτερες και περισσοτερες ασκησεις

Δημοσ.

μεχρι τωρα ποσα δειναν?

δηλ.και ανυποτακτος και να πληρωσεις και να πας στρατο?!

και κερατάς και δαρμένος που λένε?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θα έχει ξαναρωτηθεί σίγουρα.Αλλά για να κόψω την αναβολή χρειάζονται τπτ χαρτιά ή πάω με την ταυτότητα μου?Και αν την κόψω τώρα μπένω Νοέμβρη έτσι?

Δημοσ.

Ταυτότητα, το χαρτί που σου έδωσαν όταν πήρες την αναβολή και καλό είναι να καταθέσεις αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση σπουδών (αν και μπορεί να μη το ζητήσουν το τελευταίο).

Δημοσ.

Αν δε περασεις περιοδευων, ή τελοσμπαντο πως λεγεται αυτο που περνας στα 18 σου, τι κυρωσεις εχει ?

Τις λεει το χαρτι που σου εχει ερθει.. πάντως θυμάμαι να είναι σοβαρές κυρώσεις. Νομίζω =ρ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...