Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

απορω ομως γιατι ξοδευει το κρατος τοσο χρημα για να τους εκπαιδευσει,οταν το αποτελεσμα ειναι γνωστο απο την μακροχρονη συγχρονη ιστορια μας:

ο ελληνας πολιτικος δεν θα διστασει στο ελαχιστο να προδωσει την πατριδα μας και δεν θα εχει τον παραμικρο ενδοιασμο να στειλει αυτα τα παλικαρια σε καθαρη σφαγη-αυτοκτονια η να αγνοησει παντελως την οποιαδηποτε θυσια τους προκειμενου να ικανοποιησει τα συμφεροντα αυτων που υπηρετει.κατι που το κανει τοσο καιρο ευκολα σε καιρο ειρηνης,ποσο μαλλον σε σοβαρα περιστατικα στρατιωτικης φυσεως.

και θα εχεις μετα τον μεσο μ..κα ελληνα να χειροκροτει για το ποσο ψυχραιμα και πετυχημενα η ελληνικη πολιτεια και ο λαος αντιμετωπισανε την στρατιωτικη κριση,ενω καποιο ενας πατερας θα κλαιει για το αδικοχαμενο παιδι του,τον "ηρωα" που "θυσιαστηκε" για το καλο

του εθνους και της πατριδος οπως θα παπαγαλιζουν τα μηντια.αει σηχτιρ.

Δημοσ.

Ετσι γινεται παντα σε ολες τις χωρες, οι στρατευσιμοι ειναι απλα αναλωσιμοι... το εργαλειο του καθε ηγετη που παιρνει τις αποφασεις.

Δημοσ.

Αν απο τα βασικα αρθρα τον αθροπινων δικαιοματων ειναι η αυτοδιαθεση παρολα αυτα αν πρεπει ντε και καλα να υπαρχει στρατος λογο τουρκιας ( αν και νομιζω πως πλεον ρωσσοι και αμερικανοι κανουν παιχνιδη ) θα επρεπε να ειναι 3μηνο να σε μαμανε στην εκπεδευση και τελος αυτο που γηνετε τωρα ειναι απλα χασιμο χρονου !

Στην Τουρκία νομίζω θα καταργηθεί η θητεία.

Ένα μόνο καλό περιμένω απο την γαμωΤρόϊκα: Να καταργήσει την εντελώς θητεία και να πιέσει για σωστά οργανωμένο μισθοφορικό στρατό.

Και εμείς θα βρούμε την ησυχία μας, και ο στρατός θα γίνει έτσι όπως έπρεπε να είχε γίνει εδώ και μια δεκαετία.

Δημοσ.

Μιας και λεμε για εκπαιδευση στο στρατο, εμαθε κανεις σας πως να κανει βολη ΧΩΡΙΣ να ειναι ξαπλα?

Λες και στον πολεμο θα παιρνεις το g3 και θα ξαπλωνεις στο χορταρι για να φας τον εχθρο.

Θυμαμαι που ειχα ρωτησει παντως εναν αξιωματικο τοτε που πηγαιναμε για βολη, αυτο ακριβως το πραγμα και η απαντηση που πηρα "ειναι δυσκολο να σας μαθουμε αλλες βολες γιατι κλωτσαει το οπλο αν το κρατας ορθιος/καθιστος".

Ριξαμε εκ του ορθίου,γονιπετός(γόνατα) και πριμηδών(ξαπλα οπως το λες εσύ).Αυτες ειναι οι τρεις θέσεις βάλοντως...Σε πολεμο και βεβαια θα πεσεις οχι στο χορταρι αλλα στις λασπες και στα σκ@τα για να αποφύγεις εχθρικα βλήματα.Αμα εχεις μια αποσταση απο 0(25)-400 μετρα(οφέλιμο βεληνεκες G3) και βεβαια θα ριξεις πριμηδών για να μην σε πετυχει εύκολα!Αμα εισαι ορθιος θα γίνεις σουρωτήρι.Το 95% των βολών εκτελουνται ετσι.Ειναι η θέση που εχεις μεγαλυτερη ασφαλεια.

Δεν ξέρω που υπηρετησες εσυ αλλα για να στο πε αυτο ο αξιωματικος σας,σας φοβοτανε μην σκοτωθείτε μεταξυ σας μαλλον.

Εξαρταται που θα υπηρετησεις για το τι βολες και αλλες εκπαιδεύσεις θα κανεις.Ενα παιδι που πηγε στο ΓΕΣ για να σηκώνει τηλεφωνα ίσως να ριξε μια βολη στο κεντρο.

Ενας που υπηρετησε στα γυρω ταγματα στην ορεστιαδα εχει παει ΒΟΠ και εχει κανει εκκαθαρηση οικιών σε κατοικιμένη περιοχη εχει, ριξει χειροβομβίδα μπορει και με κανα mg3 και 50αρι.

Δημοσ.

Πάω φαντάρος και μπορεί

να πειθαρχούν το σώμα

μα είναι η καρδια μου αλήτισσα

και είναι σε εσένα ακόμα

Πάνω στο μαύρο τον μπερέ

κάθουντε δυο πουλάκια

το 'να μου λέει υπομονή

και τ' άλλο δυο χρονάκια

Μη τα κοιτάς τα γράμματα

που είναι στραβά γραμμένα

γραμμένα είναι στη σκοπιά

μέ ματια δακρυσμένα

Κρύο κι αν κάνει στη σκοπιά

όσο κι αν ρίχνει χιόνι

η εδική σου ανάμνηση

φωτιά που με πυρώνει

Τώρα που φεύγεις στο στρατό

να πας να υπηρετήσεις

εμένα που αγάπησες

ποτέ μην λησμονήσεις

Η νύχτα είναι παγερή

και η σκοπιά μου κρύα

κι αντί για το κορμάκι σου

χαϊδεύω το G3

Άδεια κύριε Λοχαγέ

ζητώ σου τη Τετάρτη

βαρέθηκα να τη θωρρώ

τη Κρήτη από το χάρτη

20 μέρες φυλακή

έφαγα μα χαλάλι

γιατί ΄πα παρασύνθημα

το όνομά σου πάλι

Τέσσερα επί τέσσερα

είν΄ η καρδιά μου εμένα

γιατί με επιλέξανε

στα τεθωρακισμένα

Θωρώ τ΄αστέρια τ΄ουρανού

απ΄τη σκοπιά στη πύλη

και το Θεό παρακαλώ

κοντά μου να σε στείλει

Μια μια τσι μέρες τσι μετρώ

η απόλυση για να 'ρθει

πολίτης να ξαναγεννώ

στα κρητικά εδάφη.

Όντε θα παρουσιαστώ

στο Ρέθυμνο μια μέρα

θα γράψω πως την αγαπώ

πάνω σε μία σφαίρα

Φαντάρο κι αν με πήρανε

καψώνια κι αν μου κάνουν

τα χάδια σου στις άδειες

να ξεχαστώ μου φτάνουν

Φαντάροι κι αν επήγαμε

μυαλό δεν μας εμένει

και οτι ακούμε από τη μιά

μπένει και ξαναβγαίνει

Περίπολο είμαι σήμερα

σκοπιές να υπογράφω

μ΄αντί για την υπογραφή

το όνομά σου γράφω

Τη Κρήτη τηνε χάραξα

ααπάνω στο G3

κι ο Διοικητής μου αύξησε

3 μήνες τη θητεία.

2 πουλάκια ερώτησα

πως πάνε στην αυλώνα

το ένα μου΄πε αναβολή

το άλλο αυτοκτόνα

Θωρώ τ΄αστέρια τ΄ουρανού

απ΄τη σκοπιά στη πύλη

και λαχταρώ να ξαναδώ

τα τρυφερά σου χείλη

Ο χρόνος που 'μαι στο στρατό

και συ 'σαι μακριά μου

σα το τσιγάρο το βαρύ

καίει τα σωθικά μου

Την κοπελιά μου στο στρατό

την λέγανε g3

την γυάλιζα την σκούπιζα

μ΄αυτή ήταν πάντα κρύα

Στο Ρέθυμνο θα υπηρετώ

αγάπη μου φαντάρος

μα θα ΄σαι αιτία για να βρω

τσ΄ αναβολής το θάρρος

Δημοσ.

Ριξαμε εκ του ορθίου,γονιπετός(γόνατα) και πριμηδών(ξαπλα οπως το λες εσύ).Αυτες ειναι οι τρεις θέσεις βάλοντως...Σε πολεμο και βεβαια θα πεσεις οχι στο χορταρι αλλα στις λασπες και στα σκ@τα για να αποφύγεις εχθρικα βλήματα.Αμα εχεις μια αποσταση απο 0(25)-400 μετρα(οφέλιμο βεληνεκες G3) και βεβαια θα ριξεις πριμηδών για να μην σε πετυχει εύκολα!Αμα εισαι ορθιος θα γίνεις σουρωτήρι.Το 95% των βολών εκτελουνται ετσι.Ειναι η θέση που εχεις μεγαλυτερη ασφαλεια.

Δεν ξέρω που υπηρετησες εσυ αλλα για να στο πε αυτο ο αξιωματικος σας,σας φοβοτανε μην σκοτωθείτε μεταξυ σας μαλλον.

Εξαρταται που θα υπηρετησεις για το τι βολες και αλλες εκπαιδεύσεις θα κανεις.Ενα παιδι που πηγε στο ΓΕΣ για να σηκώνει τηλεφωνα ίσως να ριξε μια βολη στο κεντρο.

Ενας που υπηρετησε στα γυρω ταγματα στην ορεστιαδα εχει παει ΒΟΠ και εχει κανει εκκαθαρηση οικιών σε κατοικιμένη περιοχη εχει, ριξει χειροβομβίδα μπορει και με κανα mg3 και 50αρι.

στην τελευταία εβδομάδα βολών...:

Πρινηδόν 400

Πρινηδόν 300

Εκ του γονηπετός 200

εκ του ορθίος 100

πρινηδόν με econoptics (νυχτερινη) 400

οπλοβομβίδα

50αρι Browning (απιστευτη εμπειρία)

και εχουμε κάνει στο τρίμηνο και καμια 3-4 ακόμα...

Μάχιμος; :confused:

Δημοσ.

στην τελευταία εβδομάδα βολών...:

Πρινηδόν 400

Πρινηδόν 300

Εκ του γονηπετός 200

εκ του ορθίος 100

πρινηδόν με econoptics (νυχτερινη) 400

οπλοβομβίδα

50αρι Browning (απιστευτη εμπειρία)

και εχουμε κάνει στο τρίμηνο και καμια 3-4 ακόμα...

Μάχιμος; :confused:

E ναι μωρε σε μενα τα λες?Σε κανεναν που νομιζει οτι ο στρατος ειναι κεντρο Κορινθος με μια βολή και μετα μεταθεση σε στρατοπεδο της Αθηνας να σχολαει στις 3!

Btw εριξα με ολμους και ηταν απιστευτη εμπειρία!Δεν την αλλαζω χαλαλι η κουραση!

Δημοσ.

Kαλα δεν εχεις δει κανα βιντεο απο τους πολεμους στη μεση Ανατολη/Λιβυη, η πιο παλια Κοσσοβο κλπ?

Μεσα σε κτιρια ταμπουρωνονται και πυροβολανε και γενικα μεσα στις πολεις γινεται ο πολεμος. Δεν βγαινουν στα χωραφια για κυνηγι πεταλουδας για να πεσουν πριμηδων μη τους παρει η σφαιρα του αντιπαλου χωραφα.

Και προφανως απτο κτιριο δεν εισαι σε θεση πριμηδων, αλλα ειτε στο γονατο ειτε ορθιος, κατι που ποτε δεν μας μαθανε.

Οσον αφορα το θεμα της βολης, αυτο ειχε γινει στο κεντρο και μαλιστα πυροβολικου.

Μετα στην μοναδα οποτε πηγαιναμε για βολη το καναμε ολοι απο αγγαρεια να τελειωνουμε να φευγουμε. Ορεξη ειχαν να μας μαθουν κ τις στασεις περα απο αυτη που μας δειξαν στο κεντρο.

Δημοσ.

Έμαθα από 2 άτομα στο Ναυτικό και ένα @Ξηράς ότι από του χρόνου η θητεία πάει 12μηνη για αρχή.. και μέσα στην ίδια χρονιά αγγίζει 18μηνο.. και για Ναυτικό ακόμα παραπέρα(23)... ισχύει κάτι τέτοιο;

Ο ένας μου είπε ότι από 1/1/12 χτυπάει 12μηνο και 18μηνο μετά το 1ο εξάμηνο του ίδιου έτους.. οι άλλοι 2 θα μου "επιβεβαιώσουν" από ανώτερους άυριο μου είπαν....

WTF? 18μηνο σε αυτήν την μαλακία που λέγεται στρατός δεν πρόκειται να χτυπίσω.. καλύτερα να φύγω εξωτερικό παρα να χάσω 1 1/2 χρόνο πολύτιμης ζωης..

Και τώρα τελειώνω την 3η Λυκείου... μπέρδεμα στο τι να κάνω πρώτα.. σχολή ή αν ισχύσει έτσι στρατό...

Δημοσ.

Ε δεν νομίζω και οι 3 να μου λένε μαλακίες.. ο ένασ ξάδελφος, ο άλλος άνδρας της ξαδέρφης μου, ο άλλος αγόρι της κολλητής μου... + ότι δεν έχουν και στρατιώτες για να καλύψουν τις ανάγκες..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...