Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε μαγκες αντι να κυνηγατε τα I και να γινετε σαν και αυτους που βριζαμε οταν ημασταν στον στρατο (περα απο τα παιδια που ειχαν πραγματικο προβλημα) δεν κοιτατε λεω εγω να την περασετε οσο πιο καλα μπορειτε χωρις να χασετε την αξιοπρεπεια σας?Να τα εχετε καλα με τον εαυτο σας?λεω εγω τωρα....

Επειδή εσύ θεωρείς χάσιμο αξιοπρέπειας το να μην προσφέρεις την παρουσία σου σε ένα μέρος χωρίς νόημα, δεν σημαίνει πως το θεωρούν όλοι αυτό (παρεπιπτόντως, έχω κάνει 9μηνο σαν Ι1, αν και μαλακία μου).

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

+1 tolis_01.

Θεωρώ την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία ως το πλέον επαίσχυντο σύμπτωμα έλλειψης προσωπικής αξιοπρέπειας από την οποία υποφέρει ο πολιτισμένος άνθρωπος σήμερα

(Αϊνσταϊν)

Δημοσ.

και αν ακούγομαι σαν τρολ, θα σας πω την προσωπική μου άποψη,

πάτε, και σταματήστε πλέον να είστε βουτηρομπεμπέδες. ο στρατός πλέον ΕΙΝΑΙ κολλέγιο και οι τελευταίες διακοπές πριν μπείτε σε κανονικούς ρυθμούς.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά (κάνοντας γενίκευση) οι νέοι πλέον (ΚΑΙ η γενιά μου) έχουν εξελιχθεί σε μεγάλα κοριτσάκια . Παραπονιούνται για όλα. Παρόλο που ένα τεράστιο ποσοστό βάζει τη μαμα και τον μπαμπά και τους έχουν και δίπλα στα σπίτια τους. οι πιο πολλοί πέρα από το κεντρο δεν χ3ζ00ν ξανά στο στρατόπεδο :P

ΝΑΙ έχει τα αρνητικά του , μεγάλους καθυστέρες που δεν πρέπει να φοράνε στολή, δημόσιους υπαλλήλους κτλπ. Σίγουρα αφήνει μια πικρόγλυκη γεύση τελιώνοντας. Κάνεις σίγουρα δυνατές φιλίες. Συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι ο σουπερ ουάου που του ανήκει το σύμπαν όλο. και ότι άτομα με χαμηλότερο IQ/στατους/οτιδήποτε παίζει να σε κάνουν κουμάντο, όπως και στην κανονική ζωή. Ένα reality check, Μια μικρογραφία της κοινωνιάς.

Στρατιωτική εκπαίδευση δεν λαμβάνεις δυστυχώς, ούτε στις περισσότερες μονάδες ειδικών δυνάμεων. Φραπες και τσιγάρο οι πιο πολλοί και κατάσταση 0, τακτικές 0, οπλοχρησία κτλπ άστα να πάνε.

ΥΓ παρόλο που με μια πρόχειρη ματιά είδα ότι έγραψα μόνο αρνητικά, θα ξαναπήγαινα να προσέχω το φυλάκιο στο γαμώνησο ξανά χωρίς 2η σκέψη.

Βέβαια είχα και ενδιαφέρων θέση(χειριστής κλωβού ραντάρ για 8 ώρες κάθε μέρα-με πετάξαν εκεί λόγο προυπηρεσίας στον ΟΤΕ σντόινγκ), δεν ήμουν ένας απλός πεζικάριος σκοπάνθρωπος. σίγουρα θα είχα διαφορετική άποψη τότε. (αν και δεν θα άφηνα ποτέ τον εαυτό μου να πάει ΠΖ, καλύτερα ΚΔ και σκατά, παρά ΠΖ μέσα στους τεμπέληδες και ιδιαίτερα βολεψάκιδες-"πως θα ρίξω την σειρά μου" οπλίτες)

Δημοσ.

Ρε φιλε ΞΕΚΟΛΑ λιγο απο την νοοτροπια σου...

Τι βουτηρομπεμπεδες λες?

Επειδη καποιος που δουλευει σκληρα,θελει να μην χασει την δουλεια του, να μην χασει λεφτα και αδικο χρονο απο την ζωη του στις δυσκολες μερες που ζουμε ειναι κοριτσακι???

ΞΕΚΟΛΑ

Σιγα μην "φοβαται" κανεις τον στρατο..ΗΜΑΡΤΟΝ..Οπως λες κι εσυ κολλεγιο ειναι,το θεμα ειναι οτι δεν κανεις απολυτως τιποτα και ειναι ενα πραγματικο χασιμο χρονου

Απο την αλλη συμφωνω απολυτα με την αποψη οτι ολα οσα γινονται στον στρατο πρεπει να μην τα δινεις σημασια και να προσπαθεις να περνας καλα

Δημοσ.

Στρατιωτική εκπαίδευση δεν λαμβάνεις δυστυχώς, ούτε στις περισσότερες μονάδες ειδικών δυνάμεων. Φραπες και τσιγάρο οι πιο πολλοί και κατάσταση 0, τακτικές 0, οπλοχρησία κτλπ άστα να πάνε.

Υπάρχει άλλος λόγος για να πάει κανείς στρατό; Όταν σε χώνουν κάπου 9-12-18 μήνες υποτίθεται οτι αυτό γίνεται για να μάθεις 5-6 πράγματα. Σωστά;

Εντάξει, χέσε τακτικές μάχης κ.λπ. αυτά ίσως είναι για τους αξιωματικούς που θα σου πουν τι θα κάνεις. Εντάξει, τα πιο "δύσκολα" τα αφήνουμε σε όσους εκπαιδεύονται σε ανορθόδοξο πόλεμο. Όταν όμως κανένας από όσους ξέρω που έχουν πάει ΣΞ δεν ξέρουν όχι μόνο να κρατάνε σωστά το τουφέκι αλλά ούτε καν να κινούνται σωστά, τι σκατά θα κάνουν στον πόλεμο (που λέει ο λόγος); Θα σφουγγαρίσουν τον εχθρό μέχρι θανάτου ή θα του στρώσουν ασφυκτικά το κρεββάτι;

Αν ακόμα και τα πιο υποτυπώδη πράγματα τα μαθαίνεις μόνο ως ΥΕΑ/ΕΠΟΠ/ΕΔ/ΟΥΚ και ξέρωγω που αλλού, ποιά η χρησιμότητα του στρατού με τη μορφή που έχει σήμερα;

Δημοσ.

και αν ακούγομαι σαν τρολ, θα σας πω την προσωπική μου άποψη,

πάτε, και σταματήστε πλέον να είστε βουτηρομπεμπέδες. ο στρατός πλέον ΕΙΝΑΙ κολλέγιο και οι τελευταίες διακοπές πριν μπείτε σε κανονικούς ρυθμούς.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά (κάνοντας γενίκευση) οι νέοι πλέον (ΚΑΙ η γενιά μου) έχουν εξελιχθεί σε μεγάλα κοριτσάκια . Παραπονιούνται για όλα. Παρόλο που ένα τεράστιο ποσοστό βάζει τη μαμα και τον μπαμπά και τους έχουν και δίπλα στα σπίτια τους. οι πιο πολλοί πέρα από το κεντρο δεν χ3ζ00ν ξανά στο στρατόπεδο :P

ΝΑΙ έχει τα αρνητικά του , μεγάλους καθυστέρες που δεν πρέπει να φοράνε στολή, δημόσιους υπαλλήλους κτλπ. Σίγουρα αφήνει μια πικρόγλυκη γεύση τελιώνοντας. Κάνεις σίγουρα δυνατές φιλίες. Συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι ο σουπερ ουάου που του ανήκει το σύμπαν όλο. και ότι άτομα με χαμηλότερο IQ/στατους/οτιδήποτε παίζει να σε κάνουν κουμάντο, όπως και στην κανονική ζωή. Ένα reality check, Μια μικρογραφία της κοινωνιάς.

ΥΓ παρόλο που με μια πρόχειρη ματιά είδα ότι έγραψα μόνο αρνητικά, θα ξαναπήγαινα να προσέχω το φυλάκιο στο γαμώνησο ξανά χωρίς 2η σκέψη.

Βέβαια είχα και ενδιαφέρων θέση(χειριστής κλωβού ραντάρ για 8 ώρες κάθε μέρα-με πετάξαν εκεί λόγο προυπηρεσίας στον ΟΤΕ σντόινγκ), δεν ήμουν ένας απλός πεζικάριος σκοπάνθρωπος. σίγουρα θα είχα διαφορετική άποψη τότε. (αν και δεν θα άφηνα ποτέ τον εαυτό μου να πάει ΠΖ, καλύτερα ΚΔ και σκατά, παρά ΠΖ μέσα στους τεμπέληδες και ιδιαίτερα βολεψάκιδες-"πως θα ρίξω την σειρά μου" οπλίτες)

Disclaimer: Δεν αναφέρομαι μόνο σε εσένα, αλλά το ποστ σου μου δημιούργησε την ανάγκη να πω μερικές απόψεις μου για τον στρατό :P

Οι περισσότεροι πάμε πλέον στο στρατό αρκετά μεγάλοι (λόγω σπουδών κυρίως), οπότε το βουτυρομπεμπέδες δεν μπορώ να πω ότι ισχύει (εγώ πχ πήγα 25 χρονών, τώρα βασικά, 7 και σήμερα για απολελε :P ). Οι περισσότεροι φαντάροι ξέρουν ήδη τι θα πει ζωή και δεν τους πήραν ξαφνικά μέσα από το φουστάνι της μαμάς τους, όπου ήταν γατζωμένοι.

Το θέμα επίσης, δεν είναι αν περνάς καλά ή όχι. Και πάνω σε αυτό βέβαια, δεν ξέρω γιατί το συμπέρασμα των περισσότερων είναι "έλα μωρέ, οι περισσότεροι δίπλα στα σπίτια τους υπηρετούνε, αφού όλοι έχουν βύσμα πλέον". Τα στρατόπεδα μέσα στα αστικά κέντρα δεν δέχονται τόσο προσωπικό που να επαρκεί για να χωρέσει τόσους φαντάρους. Η παραμεθώριος από την άλλη, είναι γεμάτη παιδιά που άφησαν στη μέση σπουδές, δουλειά, και πήγαν εκεί σε πολλές των περιπτώσεων αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα.

Το θέμα είναι ότι διακόπτεις τη ζωή σου για:

- Να "προσφέρεις" κάτι που δεν εξυπηρετεί κανέναν. Seriously, είτε πάω εγώ να φυλάξω σκοπιά είτε όχι, τα σύνορα θα είναι ακόμα εκεί. Αν τόσοι πολλοί έλληνες ανησυχούν για τους "κακούς τούρκους", ας πηγαίνουν εθελοντικά (μισθοφόροι) όπως γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο (πας έλλην βάρβαρος, πλέον).

- Να "προσφέρεις" κάτι.... αναγκαστικά. Χμμμμ, κάποιο λάθος έχουμε κάνει στη σελίδα που αναφέρει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Νόμιζα πως η ελευθερία του λόγου είναι ένα από αυτά. Ας το διορθώσουμε.

Και εισπράττεις:

- Εμπειρία στο να καθαρίζεις πατάτες.

- Εμπειρία στο να καθαρίζεις τον λόχο σου, but guess what...... εξακολουθεί να είναι βρώμικος και οι συνθήκες άθλιες.

εεεεεε, οκ, εξαρτάται τη μονάδα. Μπορείς να μάθεις και κάτι χρήσιμο....

Χρήσιμο;

- Εμπειρία πάνω σε όπλα, άρματα, ασυρμάτους, διαβίωση.

Προσωπικά, γυρνώντας από ελδυκ, μπορώ να πω ότι έμαθα μερικά πραγματάκια. Να αρχίσω να τα χρησιμοποιώ; :P

Φάκελος φιλίες:

Πόσο αληθινή μπορεί να είναι μια φιλία όταν την κάνεις από ανάγκη; Το καταλαβαίνω πως όταν ζεις το ίδιο δράμα με τον διπλανό σου, αναγκαστικά στηρίζετε ο ένας τον άλλον, αλλά η αλήθεια είναι πως στην πραγματική ζωή απλά με 9 στους 10 από αυτούς δεν ταιριάζεις.

Ας περάσουμε στον τομέα των γαμοσείρηδων:

Ειλικρινά, έχω ζήσει σκηνές που θα ήθελα να κοπανίσω άνθρωπο. Να βλέπεις τον άλλο άρρωστο, να παίρνει ΕΥ, και οι πραγματικοί φίλοι που κάναμε εκεί μέσα....... να σχολιάζουν τον "γαμοσείρη". Υποτίθεται ότι πιο πάνω λέγαμε για το ότι στον στρατό πλέον πάμε σχετικά μεγάλοι. Τι σκατά έκαναν αυτοί αφού ενηλικιώθηκαν μέχρι να παρουσιαστούν; Κυνηγούσαν αντιλόπες με τον ταρζάν; Όταν είσαι 9 μήνες σε ένα μέρος, πόσο μάλλον χειμώνα, λογικό είναι να περάσεις και 2-3 ιώσεις.

Πάμε και στους γιωτάδες (αν και δεν το ανέφερες εσύ):

Το ότι ο Ράμπο είναι το ίνδαλμά σου, δεν σημαίνει πως όποιος δεν μιμείται το πρότυπο είναι λιγότερο ικανός ή χρήσιμος από εσένα. Στη ζωή φυσικά, στο μπουρδέλο που ζεις και εκθειάζεις, ναι, επιβραβεύονται τα ζώα, οι γλύφτες και τα κορόιδα.

Διαχωρισμός σειρών:

Θέλω να αναφερθώ κυρίως στους "στάχτες" που "γαμάνε" τη νέα σειρά επειδή είναι "ψάρια", "κουνέλια" και "πουστόνεα" και "δεν θα παλιώσουν ποτέ". Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να παίρνει ΤΟΣΟ σοβαρά μια εξουσία που του έχει δωθεί για 3-6 μήνες. Προυποθέτει ακρετά ψυχολογικά προβλήματα και κόμπλεξ κατωτερότητας (στην πολιτική ζωή) υποθέτω.

Είναι ο στρατός μια μικρογραφία της κοινωνίας;

Ναι, είναι. Γιατί όμως; Όχι "επειδή μαθαίνεις να υπακούς, και αυτό θα σου φανεί χρήσιμο ΚΑΙ στην κοινωνία". Αυτό δεν είναι μικρογραφία, είναι προπόνηση. Είναι, γιατί μέλη της ίδιας της κοινωνίας αποτελούν το στρατό. Είναι ο ίδιος ο φαντάρος, που εξουσιάζει τον νέο, που αργότερα θα γίνει ο ίδιος εργοδότης που εξουσιάζει τον εργάτη. Η εξουσία είναι απλά μια λέξη. Ο άνθρωπος είναι το πρόβλημα.

Αυτά, από έναν σχεδόν πολίτη :D

Δημοσ.

Μιας και λεμε για εκπαιδευση στο στρατο, εμαθε κανεις σας πως να κανει βολη ΧΩΡΙΣ να ειναι ξαπλα?

Λες και στον πολεμο θα παιρνεις το g3 και θα ξαπλωνεις στο χορταρι για να φας τον εχθρο.

Θυμαμαι που ειχα ρωτησει παντως εναν αξιωματικο τοτε που πηγαιναμε για βολη, αυτο ακριβως το πραγμα και η απαντηση που πηρα "ειναι δυσκολο να σας μαθουμε αλλες βολες γιατι κλωτσαει το οπλο αν το κρατας ορθιος/καθιστος".

Και κατι αλλο για ενα σχολιο του απο πανω περι γαμωσειρηδων. Αλλο και τουτο. Πραγματικα οποιος αρωσταινε αυτοματως γινοταν και ο γαμωσειρης της μοναδας. Ενα παιδι στη μοναδα μας λιποθυμησε στη σκοπια επανω και πηρε ΕΥ 1 ημερα και απο εκεινη τη στιγμη και επειτα εγινε γαμωσειρης και γιωτας. Καπου καπου το στρατο δεν τον κανουν ανυποφορο μονο οι ανωτεροι αλλα και οι ιδιοι οι φανταροι.

Δημοσ.

Μιας και λεμε για εκπαιδευση στο στρατο, εμαθε κανεις σας πως να κανει βολη ΧΩΡΙΣ να ειναι ξαπλα?

Λες και στον πολεμο θα παιρνεις το g3 και θα ξαπλωνεις στο χορταρι για να φας τον εχθρο.

Θυμαμαι που ειχα ρωτησει παντως εναν αξιωματικο τοτε που πηγαιναμε για βολη, αυτο ακριβως το πραγμα και η απαντηση που πηρα "ειναι δυσκολο να σας μαθουμε αλλες βολες γιατι κλωτσαει το οπλο αν το κρατας ορθιος/καθιστος".

Σε εμάς όλο έλεγαν ότι θα μάθουμε, αλλά τελικά δεν το κάναμε ποτέ :P

Ρίξαμε πάντως οπλοβομβίδα (με G3) στο όρθιο.

Δημοσ.

μια έκφραση που θυμάμαι από το στρατό στην βασική εκπαίδευση, είναι "ο ανίκητος", όταν ο άλλος ήταν άχρηστος ή τεμπέλης ή δεν τον έκοβε δεν τον έλεγαν γιώτα αλλά "τι κάνει ο ανίκητος ?"

πριν μας διώξουν από το ΚΕΕΔ για τις ειδικότητες/μονάδες μας είχαν βγάλει σε λίστα που πάει ο καθένας. στην αναφορά μας έκαναν "εξέταση" αν ξέρει που πάει ο καθένας. την ημέρα που θα φεύγαμε μας χώρισαν ανάλογα με το που πάει ο καθένας στην αναφορά του λόχου. όταν μας κατέβασαν στην πλατεία του στρατοπέδου μας χώρισαν πάλι ανάλογα με το που πάει ο καθένας. στο λεωφορείο που μας ανέβασαν για να πάμε στα υπεραστικά μας έκαναν επαλήθευση από μια λίστα για το που πάει ο καθένας. όταν φτάσαμε στα κτελ Κηφισού ο συνοδός πριν μας ανεβάσει στο δεύτερο λεωφορείο για καλό και για κακό έκανε πάλι επαλήθευση για το το που πάει ο καθένας. ναι, υπήρχε ένας ανίκητος που ήταν για άλλο λεωφορείο

Δημοσ.

@red panda ανίκητος είναι ο κομένος καταδρομέας, ο ανάξιος να φέρει τολμονίκη :P ¨ετσι πληροφοριακά.

χαίρομαι που πυροδότησα μια συζήτηση όμως. μην παρεξηγήτε τα γραφόμενα μου, σας είπα, είχα τυχερό μέσα στην ατυχία μου πόστο , και με ενδιέφερε πολύ. το να ημουν σκοπάνθρωπος και αγκαριομάχος (ΜΟΝΟ μιας και δεν τα γλυτώνεις πουθενά αυτά) δεν θα το άντεχα. Το να είσαι χειριστής ραντάρ το βρήκα πολύ ενδιαφέρων και ήταν κάτι που δεν πρόκειται να ξανακάνω ποτέ :P

Και όσο για τον όρο γαμωσείρη χαλαρώστε, προφανώς δεν αναφέρομαι στο παλικάρι που αρρώστησε, παρά μόνο σε όσους πέρνουν τηλέφωνα και σου κλέβουν ακομά και της 4ωρες εξόδους (παθών προσωπικά...)

όσο για τα κόμπλεξ, αυτά δεν γεννιούνται μέσα, απλά αναπαράγωνται ακόμα μια φορά στη ζωή τους, προσωπικά δεν έδινα καν σημασία.και γω 24 ετών μετά τη σχολή/πρακτική/δουλειά πήγα.

Για τον φίλο που αναφέρθηκε στα περίφημα γιώτα, να πω οτι υπάρχουν για τα παιδιά που έχουν ανάγκες/πρόβλημα και όχι για να τα εκμεταλεύονται (κυρίως παιδιά/συγγενείς άλλων στρατιωτικών που γνωρίζουν τα παράθυρα) ώστε να υπηρετούν τίποτα ΚΕΠΥΚάριοι

τέσπα, είναι γνωστό ότι το θέμα σηκώνει πολύ κουβέντα και οι απόψεις πολλές, απλά ξανατονίζω θεωρώ ότι στάθηκα τυχερός που δεν είχα βαρετό πόστο, όσο και περίεργο αν ακούγεται.

Τέλος για το θέμα εκπαίδευσης, από τότε που οι στρατιωτικές σχολές αρχίσανε να είναι μέσω επαγγελματικής αποκατάστασης χάθηκε. ο καλός μαθητής δεν είναι απαραίτητα και ικανός στρατιωτικός.(μην μιλήσει κανείς για τα γελοία τεστ 3 ημερών πριν τις πανελλήνιες.όσοι τα κάναμε και περάσαμε ακόμα και στις ίδιες τις παραγωγικές ξέρουμε). και οι ΕΠΟΠ είναι ότι χειρότερο εφευρέθηκε , ένας ακόμα μπελάς στους στρατεύσιμους :P

Δημοσ.

@red panda ανίκητος είναι ο κομένος καταδρομέας, ο ανάξιος να φέρει τολμονίκη :P ¨ετσι πληροφοριακά.

ίσως για αυτό το θυμάμαι μόνο στο ΚΕΕΔ να το λέμε, ήταν αρκετά αστείο/ειρωνικό ! στο κέντρο άτομο με τα ίδια χαρίσματα τον λέγαμε "γράσο" νομίζω

Δημοσ.

Σε εμάς όλο έλεγαν ότι θα μάθουμε, αλλά τελικά δεν το κάναμε ποτέ :P

Ρίξαμε πάντως οπλοβομβίδα (με G3) στο όρθιο.

Εγώ είχα την "τύχη" να κάνω πυρ και κίνηση με αβολίδωτα όπως επίσης και να ρίχνω όρθιος με αληθινά πυρά. Τρέχαμε νομίζω από τα 400 στα 300, σταματάγαμε, ρίχναμε μισή γεμιστήρα, ξανά τρέχαμε μέχρι τα 200, ρίχναμε ξανά τρέχαμε μέχρι τα 100 και μετά νομίζω κάναμε έρπειν...κάτι τέτοιο. =ρ

Πλάκα είχε αλλά αυτό το γαμωκράνος δεν παλεύεται με τίποτα! Αν πάω στον πόλεμο θα φορέσω το τζόκεϋ. =ρ

Δημοσ.

Αν απο τα βασικα αρθρα τον αθροπινων δικαιοματων ειναι η αυτοδιαθεση παρολα αυτα αν πρεπει ντε και καλα να υπαρχει στρατος λογο τουρκιας ( αν και νομιζω πως πλεον ρωσσοι και αμερικανοι κανουν παιχνιδη ) θα επρεπε να ειναι 3μηνο να σε μαμανε στην εκπεδευση και τελος αυτο που γηνετε τωρα ειναι απλα χασιμο χρονου !

Δημοσ.

εγω ειχα τη τυχη να εκπαιδευτω στη προπαιδευση με τα υπερσυγχρονα M1 Garand (εποχης 1940)

και να ριξω 10 σφαιρες με τα M14 (εποχης 1960).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...