Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περπατάω στο δάσος κι ακούω φωνές,

109 και σήμερα είναι πολλές?

Περπατάω στο δάσος κι ακούω χιπ χοπ/Στανίση,

αν είχα τις μέρες σου θα ημουν ΕΠΟΠ/είχα αυτοκτονήσει.

Περπατάω στο δάσος και πίνω Fanta,

πουτάνες ΕΠΟΠ σας αφήνω για πάντα.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αύριο μπαίνω. Δώστε μου καμιά ψαγμένη συμβουλή. Ψαγμένη ε, οχι "πάρε 10 σώβρακα και 3 λουκέτα και 2 ρολά κωλόχαρτο".

• Moderators
Δημοσ.

Μπες σχετικα στην μεση της ημερας. Δηλαδη αν η πυλες ειναι ανοιχτες 9-15 μπες κατα την 1. Αν πας πολυ νωρις θα ειναι μαλακια γιατι θα τριγυρνας σαν το προβατο, αν ειναι πολυ αργα παιζει να μην βρεις ρουχα. Οσο νωριτερα ντυθεις τοσο το καλυτερο (ψυχολογικα).

Μπες με τσαμπουκα στην αρχη, αλλα οχι πολυ, οσο χρειαζεται να κερδισεις καποια respect points.

Και παρε 10 σώβρακα και 3 λουκέτα και 2 ρολά κωλόχαρτο.

Δημοσ.

Αύριο μπαίνω. Δώστε μου καμιά ψαγμένη συμβουλή. Ψαγμένη ε, οχι "πάρε 10 σώβρακα και 3 λουκέτα και 2 ρολά κωλόχαρτο".

Και plz βρες με κάποιον τρόπο πρόσβαση στο net, δεν μπορώ να κάνω ένα 20ήμερο να διαβάσω τις εντυπώσεις σου!!!!

Δημοσ.

Μπες κατα τις 10-11. Θα ξενερώσεις 1-2 ώρες νωρίτερα αλλα τουλάχιστον θα βρεις ρούχα ευκολα και δε θα τρέχεις ως τις 9-10 το βραδυ (όπως έτρεχαν καποιες σειρές μου)...

Μην εισαι ψάρι.

Προτείνω διαδρομη Αυτί -> @ρχίδια -> γείωση για το 99,9% αυτων που θα σου λενε.

Καμπάνες στο κέντρο και να φας δεν ισχύουν.

Πάρε κρεβάτι κοντα σε παραθυρο (ευκολη προσβαση σε καθαρο αέρα). Το αν ειναι καλύτερα πάνω η κατω ειναι σχετικό. Εγώ προτιμώ κατω για να μη βγω Ι4 μέσα στο στρατό απο καμια σαβουρντα.

Σκέψου οτι οι περισσότεροι ΕΠ.ΟΠ. ειναι πιο ηλιθιοι απο εσενα, το καλύτερο που θα κανεις ειναι απλα να μην τους δίνεις σημασία.

Πάρε sleeping bag Και χρησιμοποιησε το. ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

Κινητα κλπ Gadgets Με απολυτη προσοχη γιατι οπως σε κάθε κοινωνία έτσι και στου στρατού υπάρχουν κλεφτρόνια (ιδίως αν εισαι ΠΖ που εχει πολύ low-class)

Παρε (και) κινητό χωρίς κάμερα (π.χ. Νοκια 1616) και καλου κακού καμια τηλεκάρτα (υπήρχε ενας ηλιθιος που έκανε 16 μέρες να παρει τους γονείς του στη γερμανία στο κέντρο επειδη του πήραν το κινητό-htc HD και ηταν αρκετα βλακας για να παρει τηλεκάρτα ή να ζητησει να παρει απο καποιον άλλο, ενώ δεν ήξερε και το τηλεφωνο τους απο έξω).

Αν έχει τπτ βλακες παλιούς, απλά, μην τους ακους αν λενε οτι δεν περνάνε οι μερες, θα πηξεις, θα εισαι το καλοκαίρι μέσα κλπ. Και σε αυτούς αυτά έλεγαν και βγάζουν τα κομπλεξ τους. Εσυ σου ειπα. Στα @@ σου.

Υπομονή, οι 2-3 πρώτες μέρες ειναι απαλευτες...

Αν θες κατι άλλο χτύπα ΠΜ.

υ.γ.: πάρε τουλάχιστον 5-6 λουκέτα [φοριαμός, όπλο, λουκάνικο, αρβύλες (τις κλέβουν), το προσωπικό σου σάκο και κανένα καβαντζα γιατι συχνά χαλανε) διαφόρων διαστάσεων, 4-5 μπλουζάκια παραλλαγής, αρκετα σώβρακα-καλτσες και 2 κωλοχαρτα + 1 πακετο μωρομάντηλα.

υ.γ.2: Έρχονται οι αδειες μας! :rolleyes:

υ.γ.3: που παρουσιάζεσαι (σώμα/μερος)

• Moderators
Δημοσ.

Πάρε κρεβάτι κοντα σε παραθυρο (ευκολη προσβαση σε καθαρο αέρα). Το αν ειναι καλύτερα πάνω η κατω ειναι σχετικό. Εγώ προτιμώ κατω για να μη βγω Ι4 μέσα στο στρατό απο καμια σαβουρντα.

Συμφωνω σε ολα, εκτος απο αυτο. Πανω, πανω και παλι πανω. Ειναι πολυ πιο δυσκολο να γινει πληρης ελεγχος. Επισης στα κατω αραζουν ολοι (και οι μη νομιμοι ιδιοκτητες :lol:) πραγμα που σημαινει πως ειναι διαρκως ξεστρωτο. Αλλα οντως, αν κοιμασαι ατσαλα μπορει να πεσεις απο τα πανω.

Α επισης φροντισε το κρεβατι να ειναι οσο πιο μεσα στον θαλαμο γινεται (αν εχεις δικαιωμα επιλογης). Συνηθως αν μπει καποιος μεσα θα τσιμπησει για αγγαρεια τους πρωτους που θα εχει οπτικη επαφη μαζι τους.

Δημοσ.

Συμφωνω σε ολα, εκτος απο αυτο. Πανω, πανω και παλι πανω. Ειναι πολυ πιο δυσκολο να γινει πληρης ελεγχος. Επισης στα κατω αραζουν ολοι (και οι μη νομιμοι ιδιοκτητες :lol:) πραγμα που σημαινει πως ειναι διαρκως ξεστρωτο. Αλλα οντως, αν κοιμασαι ατσαλα μπορει να πεσεις απο τα πανω.

Α επισης φροντισε το κρεβατι να ειναι οσο πιο μεσα στον θαλαμο γινεται (αν εχεις δικαιωμα επιλογης). Συνηθως αν μπει καποιος μεσα θα τσιμπησει για αγγαρεια τους πρωτους που θα εχει οπτικη επαφη μαζι τους.

και εγω συμφωνω στο θέμα ελέγχου σε επιθεωρηση και της χρησης του ως καναπε απο τον κάθε γιωτά αλλα ρίχνω αρκετό σκατό σε οποιον κάνει το λάθος και πλησιάσει στα <10 cm και ένας που έκανε το λάθος να κοιμηθεί ένα βράδυ που ειχα ΔΝ βγήκε την επόμενη αναφερόμενος και τελικώς καθαρίζε καμια 4-5 μέρες τουαλέτες για να στρώσει χαρακτήρα...

επισης +1 για το "χωμένο" κρεβάτι αλλα να ξέρεις οτι αυτά τα πιάνουν πιο νωρίς.

τέλος, αν τυχον έχεις κάποιο γνωστό στέλεχος εκει που πας μίλα του, μπορεί να σε καβαντζώσει με πολλούς τρόπους (εγω με έναν Υπλγο τσακαλο δεν περίμενα σε καμία ούρα την πρώτη μέρα και τις υπόλοιπες 17 τις πέρασα ζάχαρη με μία υπηρεσία λιγότερη απο τους άλλους (αν και αυτό ίσως έτυχε), 1 φορά μόνο τουαλέτες και μακριά απο αγγαρεία στα μαγειρεία ενω διάλεξα και θάλαμο/κρεβάτι και ουλαμαγό-νομίζω ειναι ο διμοιρίτης στα άλλα σώματα).

Καλο ειναι επίσης για αργότερα, να εξασφαλίσεις την εύνοια των ανωτέρων σου ωστε να σε καβαντζώνουν και προς θεού απέφυγε το να εισαι "χλαπατσας"...

http://www.youtube.com/watch?v=sF-gGh8YTnc

Δημοσ.

Ωραιο αυτο με τα πισω κρεβατια αλλα επιλεγουμε εμεις η μας βαζουν αυτοι οπου θελουν?

Δημοσ.

Κοιτα, θα μπαίνεται ανα ομάδες. Σε εμάς ο κάθε θάλαμος είχε 12+12 κραβάτια (αριστερα και δεξιά). Εγω ήμουν ήδη μέσα (για τους λόγους που προαναφέρθηκαν) κ ειχα ήδη ντυθεί οταν εφεραν τους υπόλοιπους οποτε έγινε ενα σκηνικό του τύπου "1,2,3...11 πατε δεξια και εσεις οι 12 πατε αριστερά (ονομαστικα τώρα ολοι αυτοί), οι υπολοιποι συνεχίζουμε στον επόμενο θάλαμο", οπότε τότε διαλεξαν κρεβάτια. επίσης προσπαθηστε να ειστε μακρια απο τις πόρτες. Ειναι ιδιαίτερα σπαστικο να ανοιγοκλείνουν (τώρα στη μονάδα ειμαι διπλα στην πόρτα αλλα πήγα εκει επειδη ειναι ψιλοαπομωνομένα" και εχει και τη μπρίζα + οτι ο θαλαμος ειναι μολις 12 ατόμων και εχει 6 "θαμώνες" σε σχέση με τους υπόλοιπους που ειναι 20+)

Δημοσ.

Στο κεντρο τις πρωτες 10-20 μερες πριν την ορκωμοσια αλλα και μετα κατα τη διαρκεια της εκπαιδευσης τα βασικα tip κατ'εμε ειναι:

Α-Να περνας απαρατηρητος. Δηλαδη να μην εισαι αντιδραστικος, να μην παραβαινεις τους κανονες, να εισαι προβλεπε γενικοτερα. Οτι δουλεια σου βαζουν να δειχνεις οτι την κανεις, αλλα προσοχη, μη δειξεις και τελειως προθυμος, απλα κανεις οτι σου λενε διαδικαστικα. Στοχος ειναι να μην δημιουργεις προβλημα στους ανωτερους και σε παρουν με κακο ματι. Ουτε ομως να σε παρουν με πολυ καλο ματι γιατι θα γινεις το δεξι τους χερι μετα. Ετσι αν σου αποκτησουν εμπιστοσυνη θα σου αναθετουν πιο ευκολα διαφορες δουλειες, συνηθως υπευθυνες κιολας πραγμα που σημαινει θα τρως και πιο ευκολες καμπανες (πχ θαλαμαρχης). Αρα δεν πρεπει να σε θυμουνται/ξερουν οι ανωτεροι. Ουτε με καλες ουτε με κακες εντυπωσεις. Τωρα αν εχεις καμια φατσα/κορμοστασια που κανει μπαμ αναμεσα στην μαζα, ε οκ, αλλιως απλα παραμενεις οριακα υποτονικος στις αντιδρασεις σου κλπ αλλα οχι νωχελικος

Β-Στις χυμα αναφορες να καθεσαι στη μεση, αν δε σε παιρνει στην μεση τοτε προς τα πισω. Σιγουρα οχι μπροστα αποπου συνηθως επιλεγουν ατομα για χωσιμο. Φυσικα αυτο ειναι και θεμα τυχης, αλλα εμενα γενικα μου βγαινε.

Γ-Οταν βαζουν αγκαριες τυπου αποψιλωση, μαζεμα κουκουναριων, γοπινγκ κλπ μαλακιες, τοτε πιασε 1 κλαδι/1 κουκουναρι/2 γοπες της επιλογης σου και γυρνα βολτες. Αν βλεπεις κανεναν ανωτερο να πλησιαζει ριχνε τα κατω και μαζευε τα προσπαθωντας παραλληλα να κινηθεις σε αντιθεση κατευθυνση απο αυτον για να (ξανα)φιδιασεις. Σιγα μη κατσεις να μαζεψεις εσυ ολες τις βρωμες του στρατοπεδου. Υπαρχουν πολλοι αλλοι ψαρωμενοι φανταροι που θα το κανουνε αντι για σενα, αρα εν τελει παλι καθαρο θα μεινει το στρατοπεδο.

Δημοσ.

Σιγα μη κατσεις να μαζεψεις εσυ ολες τις βρωμες του στρατοπεδου. Υπαρχουν πολλοι αλλοι ψαρωμενοι φανταροι που θα το κανουνε αντι για σενα, αρα εν τελει παλι καθαρο θα μεινει το στρατοπεδο.

αρκεί να μην το κάνεις αυτό μόνιμα γιατί κάποια στιγμή οι ψαρωμένοι θα ξεψαρώσουν και δεν θα ξέρεις που να κρυφτείς. Γενικά είμαι της άποψης καλύτερα να μαζέψουν 100 φαντάροι απο 3 κουκουνάρια (δεν θα πα΄θετε και τίποτα) παρά να κάνουν όλοι τους κινέζους και να περιμένουν απο 10 άτομα να κάνουν τα πάντα......Καλύτερα να σε βάλει στο μάτι στέλεχος παρά οι υπόλοιποι φαντάροι. Ολα με μέτρο και δεν τρέχει και τίποτα αν κουραστούμε και καμιά φορά.

Ειδικά στη μονάδα μετά το κέντρο οι "¨πονηροί" συνήθως εν τέλει περνάνε χειρότερα....

Δημοσ.

αρκεί να μην το κάνεις αυτό μόνιμα γιατί κάποια στιγμή οι ψαρωμένοι θα ξεψαρώσουν και δεν θα ξέρεις που να κρυφτείς. Γενικά είμαι της άποψης καλύτερα να μαζέψουν 100 φαντάροι απο 3 κουκουνάρια (δεν θα πα΄θετε και τίποτα) παρά να κάνουν όλοι τους κινέζους και να περιμένουν απο 10 άτομα να κάνουν τα πάντα......Καλύτερα να σε βάλει στο μάτι στέλεχος παρά οι υπόλοιποι φαντάροι. Ολα με μέτρο και δεν τρέχει και τίποτα αν κουραστούμε και καμιά φορά.

Ειδικά στη μονάδα μετά το κέντρο οι "¨πονηροί" συνήθως εν τέλει περνάνε χειρότερα....

H μοναδα με το κεντρο ειναι 2 τελειως διαφορετικα πραγματα. Στο κεντρο το μυστικο ειναι να περνας απαρατηρητος τοσο στους φανταρους οσο και στους ανωτερους. Στη μοναδα το μυστικο ειναι να γινεις συμπαθης πρωτα στους φανταρους και επειτα στους ανωτερους.

Αυτα που εγραψα αφορουν το κεντρο. Προσωπικα αυτο το σκηνικο με τις γοπες η τα κουκουναρια το εκανα σε μονιμη βαση στο κεντρο. Εβλεπε ο ενας φανταρος τον αλλο και ψιλοκαθιερωθηκε σε καποια φαση, αλλα οταν τα ατομα ειναι τοσα πολλα, παντα θα υπαρχουν αυτοι που για τον Α η Β λογο θα ειναι προθυμοι να εκτελεσουν στο απολυτο την εντολη-διαταγη.

Δημοσ.

Ειδικά στη μονάδα μετά το κέντρο οι "πονηροί" συνήθως εν τέλει περνάνε χειρότερα....

έλα, πες το, μη ντρέπεσαι... οι γαμοσείρηδες... Αυτοί νομίζουν οτι περνάνε καλυτερα αλλα στο τέλος καταλαβαίνουν οτι περασαν απαραδεκτη θητεία.

Α, επισης μια ενημέρωση. Στο στρατό είναι αγραφος νομος (τουλάχιστον στα στρατόπεδα που πέρασα εγω) οτι αν δεν καπνίζεις δεν εισαι υποχρεωμένος να μαζέψεις γόπες. Προσωπικά μια φορά μάζεψα 5 (οχι 3... :P ) και εκ τοτε αρνηθηκα λέγοντας απλα οτι δεν καπνιζω αρα δε πετάω γόπες οποτε δεν ειμαι υποχρεωμένος να τις μαζέψω. ;)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...