Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα ορμήξεις με την ξιφολόγγη :lol: (δεν είναι ακριβώς μαχαίρι, δεν κόβει μόνο τρυπάει)

ιστορικά πάντως υπήρχαν σε πολέμους τύποι που κάθονταν πίσω και όποιος κώλωνε να επιτεθεί τον σκότωναν αυτοί, το βάζουν καμιά φορά και σε καμιά ταινία (πχ enemy at the gates όπου οι κομισάριοι έκαναν κάτι τέτοια, βέβαια hollywood κάκοι σοβιετικοί και δε συμμαζεύται.. )

βέβαια τώρα που δεν έχουμε τα "αέρα" κτλ δεν ξέρω πώς θα γινόταν η φάση, σίγουρα πάντως αν είσαι σε κάποιο μέτωπο και πεις "πάω να φύγω αυτό ήταν" ενδέχεται να σου φυτευτεί καμιά σφαίρα, δεν θα κάτσουν να το συζητήσουν μαζί σου, ούτε θα ρίσκαρε κανείς να κάνουν ο,τι γουστάρουν οι κατώτεροί του γιατί διαφορετικά θα ήταν τσούρμο όχι στρατιωτική μονάδα 

στην ελλάδα έχουν εκτελεστεί κατά τον β΄ππ λιποτάκτες, αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχουν εκτελεστεί μουσουλμάνοι (ή σλάβοι? )  οι οποίοι πήραν άδειες και δεν γύρισαν ή γύρισαν καθυστερημένα προσπαθώντας να αποφύγουν τη μάχη

θα το ξαναψάξω αυτό, γιατί πάνε χρόνια που το είχα διαβάσει.. 

edit παραθέτω ένα αρκετά "πολιτικά μεροληπτικό άρθρο"..

http://www.triklopodia.gr/συριζα-μύθος-το-αλβανικό-έπος-απλή-δι/

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα

Μια ερώτηση παρακαλώ πολύ...Επρόκειτο να πάω στον στρατό τον Μάιο και μέσον υπάρχει και απλώς θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει πουθενά Αθήνα ή κοντά στην Αθήνα κανένα μέρος που μπορώ να πάω και να κάνουν σχετικά δύσκολη εκπαίδευση ή έστω καλύτερη από την εκπαίδευση που κάνανε οι μισού γνωστοί μου και γύρισαν πίσω με 20 επιπλέον κιλά.Ναι το ξέρω..γελοία απορία αλλά αν ο άνθρωπος έχει κόμπλεξ με το σώμα και τα κιλά δεν αλλάζει...Δεν επιθυμώ κάτι ακραίο...μισή μερίδα είμαι αλλά μια επιθυμία που έχω είναι έστω να γυρίσω καλύτερα από ότι πήγα..Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δεν νομιζω ότι εχει σχεση τοσο με την εκπαιδευση ποσο μαλλον με το τι τρως όταν εισαι μεσα και στις εξοδους όμως...το ότι θα καθεσαι θεωρείται σχεδόν δεδομενο οποτε προσαρμοσου και κανε κρατη στην μασα.

5 λεπτά πριν, Taiho είπε

Μια ερώτηση παρακαλώ πολύ...Επρόκειτο να πάω στον στρατό τον Μάιο και μέσον υπάρχει και απλώς θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει πουθενά Αθήνα ή κοντά στην Αθήνα κανένα μέρος που μπορώ να πάω και να κάνουν σχετικά δύσκολη εκπαίδευση ή έστω καλύτερη από την εκπαίδευση που κάνανε οι μισού γνωστοί μου και γύρισαν πίσω με 20 επιπλέον κιλά.Ναι το ξέρω..γελοία απορία αλλά αν ο άνθρωπος έχει κόμπλεξ με το σώμα και τα κιλά δεν αλλάζει...Δεν επιθυμώ κάτι ακραίο...μισή μερίδα είμαι αλλά μια επιθυμία που έχω είναι έστω να γυρίσω καλύτερα από ότι πήγα..Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

ΚΕΕΔ νεα περαμος

• Like 1

Πραγματι, εχει γινει στο Β.Π.Π. με τους Σοβιετικους, σχετικα εκτεταμενα μαλιστα,
-αλλα παλι, στα τοσα εκατομυρια νεκρων, τι να λενε καποιες δεκαδες χιλιαδες..?:ph34r:

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@TheDevilMayCare

ε προφανώς, οι περισσότεροι στο τέλος θα πολεμήσουν

απλά αν δεν πιάσει η τόνωση του ηθικού, πατριωτισμού κτλ πάμε σε εκφοβισμό.. όλα μαζί 

από τους σοβιετικούς μάλιστα (πάλι αν θυμάμαι σωστά) υπήρχαν άτομα που αυτομόλησαν ή αν θες λιποτάκτησαν και πήγαν να πολεμήσουν με τους ναζί 

https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Liberation_Army

Επεξ/σία από logistoulis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Taiho είπε

Εγώ επιθυμώ να πάω οπουδήποτε.Οι συγγενείς μου είναι ενάντια σε τέτοια απόφαση.Στο topic έχω ζητήσει πληροφορίες σχετικά με την Κύπρο και επίσης ΥΕΑ μου έχουν προτείνει και Ρεντίνα καταδρομείς.Ο λόγος που ρωτάω περαιτέρω και για εδώ δίπλα είναι απλή απορία αν στο τέλος χρειαστεί απλά.Και στράφηκα εδώ επειδή γνωρίζω πως όντως δεν έχω γνώση πάνω στον τομέα και θέλω να μάθω από άτομα τα οποία γνωρίζουν.Δεν σκόπευα να ξεκινήσω πόλεμο στα σχόλια.Σε δύο μήνες φεύγω και απλώς θέλω να συγκεντρώσω όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται.Και το παίρνω σοβαρά καθώς πρόκειται για 9-12 μήνες της ζωής μου.Ξανατονίζω πως ο σκοπός δεν είναι να δείξω ασέβια απέναντι σε κανέναν εδώ.Απλώς προσπαθώ να βρω την καλύτερη πιθανή λύση για την περίπτωσή μου.Ευχαριστώ

το οτι παχαινουν ολοι δεν εχει να κανει με την εκπαιδευση τοσο να ξερεις αλλα με την ποσοτητα του φαγητου.Στον στρατο τρως πολυ ετσι και αλλιως και επειδη δεν εχεις πολλα πραγματα να κανεις στον ελευθερο σου χρονο ξανατρως και καταλληγεις τετραπαχος.

Πρωινο νορμαλ μεσημεριανο πολυ βραδυνο πολυ,δεκατιανο στην χειροτερη ψωμι με χαλβα.Στα ενδιαμεσα θα φας κατι απο το καψιμι (τα ελαφρια κρουασαν που εχουν 800 θερμιδες το ενα) ε το βραδυ μπορει να βαρεσεις και κανενα γυρο στην σκοπια αν υπαρχει ντιλιβερι....

Τι αλλο θες για να γινεις τετραπαχος

Επεξ/σία από chrisxkar
  • Like 1

Μόλις τώρα, chrisxkar είπε

το οτι παχαινουν ολοι δεν εχει να κανει με την εκπαιδευση τοσο να ξερεις αλλα με την ποσοτητα του φαγητου.Στον στρατο τρως πολυ ετσι και αλλιως και επειδη δεν εχεις πολλα πραγματα να κανεις στον ελευθερο σου χρονο ξανατρως και καταλληγεις τετραπαχος

H βλακειες που τρωνε απο το ΚΨΜ παχαινουν σοκολατες, κρουασαν, αναψυκτικα και καφεδες πετιμεζι που επιναν οι εθισμενοι στην ζαχαρη και αλλες βλακειες τις οποιες δεν ετρωγα/επινα ποτε. Μονο εξω στην εξοδο σουβλακια οπως ολοι.

Αντι να παχύνω αδυνατισα 8 κιλα εγω και καποιοι αλλοι λογω ταλαιπωριας κιολας.

Συνηθως κατι i4 και μεσα στα μαγειρεία εγιναν τετραπαχοι, ειχαν και το KΨΜ διπλα!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, aris1986 είπε

H βλακειες που τρωνε απο το ΚΨΜ παχαινουν σοκολατες, κρουασαν, αναψυκτικα και καφεδες πετιμεζι που επιναν οι εθισμενοι στην ζαχαρη και αλλες βλακειες τις οποιες δεν ετρωγα/επινα ποτε. Μονο εξω στην εξοδο σουβλακια οπως ολοι.

Συνηθως κατι i4 και μεσα στα μαγειρεία εγιναν τετραπαχοι, ειχαν και το KΨΜ διπλα!

κι εγώ είχα χάσει πολύ βάρος σε όλη τη θητεία 

4 λεπτά πριν, sargio01 είπε

Ε ναι, μόνο τους ουκρανούς να βάλεις που κατατάχθηκαν ανοιχτά στον γερμανικό στρατό καταλαβαίνεις...

Τώρα για τις εκτελέσεις των λιποτακτών, είναι μεγάλη ιστορία. Θεωρώ πως αν εισέβαλε η Ιαπωνία στο έδαφος των ΗΠΑ, ίδια σκηνικά μπορεί να βλέπαμε...

οι αμερικάνοι καλού κακού είχαν τους ιάπωνές τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.. και χωρίς προφανή λόγο..μόνο και μόνο λόγω καταγωγής 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Taiho είπε

Τα κοντά στην Αθήνα είναι καλά αλλά πολύ πρόβλεπε ταξίαρχοι συνταγματάρχες και διάφορες άλλες κουράδες που θα στα πρήζουν... Για μένα  να πας Κω αν μπορείς εκεί το 543 μόνο είναι μαύρο!! Γενικά νησί όχι Έβρο. Από εκπαίδευση θα κάνεις ΣΠΕΝ πλέον, με γυμναστική πυρ κ εκκίνηση  και ζήτα να περάσεις και κάνα ΛΗΒ στη Ρόδο και τέλος. Κανε ζωάρα στη Κω στις εξόδους και απόλαυσε αυτή τη περίοδο !! Πήρα μόλις 2 κιλά στο στρατό επίσης μισή μερίδα άνθρωπος Καλή θητεία είναι και καλοκαιράκι καλά θα περάσεις.

1 ώρα πριν, Taiho είπε

Επεξ/σία από Markusboy

16 λεπτά πριν, Markusboy είπε

Τα κοντά στην Αθήνα είναι καλά αλλά πολύ πρόβλεπε ταξίαρχοι συνταγματάρχες και διάφορες άλλες κουράδες που θα στα πρήζουν... Για μένα  να πας Κω αν μπορείς εκεί το 543 μόνο είναι μαύρο!! Γενικά νησί όχι Έβρο. Από εκπαίδευση θα κάνεις ΣΠΕΝ πλέον, με γυμναστική πυρ κ εκκίνηση  και ζήτα να περάσεις και κάνα ΛΗΒ στη Ρόδο και τέλος. Κανε ζωάρα στη Κω στις εξόδους και απόλαυσε αυτή τη περίοδο !! Πήρα μόλις 2 κιλά στο στρατό επίσης μισή μερίδα άνθρωπος Καλή θητεία είναι και καλοκαιράκι καλά θα περάσεις.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, chrisxkar είπε

το οτι παχαινουν ολοι δεν εχει να κανει με την εκπαιδευση τοσο να ξερεις αλλα με την ποσοτητα του φαγητου.Στον στρατο τρως πολυ ετσι και αλλιως και επειδη δεν εχεις πολλα πραγματα να κανεις στον ελευθερο σου χρονο ξανατρως και καταλληγεις τετραπαχος.

Πρωινο νορμαλ μεσημεριανο πολυ βραδυνο πολυ,δεκατιανο στην χειροτερη ψωμι με χαλβα.Στα ενδιαμεσα θα φας κατι απο το καψιμι (τα ελαφρια κρουασαν που εχουν 800 θερμιδες το ενα) ε το βραδυ μπορει να βαρεσεις και κανενα γυρο στην σκοπια αν υπαρχει ντιλιβερι....

Τι αλλο θες για να γινεις τετραπαχος

2 ώρες πριν, aris1986 είπε

Η διαφορά είναι ότι στις Ειδικές Δυνάμεις συνήθως δεν έχεις απεριόριστη πρόσβαση στο ΚΨΜ, αλλά και το ΟΚ να έχεις για να πηγαίνεις όποτε θες, συνήθως δεν έχεις το χρόνο για να το κάνεις.

Μην έχετε στο νου σας αυτό που ζήσατε εσείς, που απ' ότι είδα από άλλους έκαναν ό,τι ήθελαν στον ελεύθερο χρόνο.

Στις Ειδικές Δυνάμεις εκτός από συνεχείς υπηρεσίες, όταν τυχαίνει να μην έχεις τίποτα να κάνεις, συνήθως πέφτει χωσέ.

Οπότε, εκτός κι αν πέσει σε καμιά εξαίρεση, δύσκολα θα πάρει κιλά. Εξάλλου πέφτει πολύ και καθημερινό τρέξιμο. Ακόμα και να πάρει κάποια κιλά, το πιθανότερο είναι ότι θα τα πάρει πιο πολύ σε μυική μάζα, παρά όλα στην κοιλιά.

Και delivery κ.λπ., αν και ΟΚ, γίνεται, δεν είναι και τόσο συχνά.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όλη η θητεία πάει έτσι; 

το πρόβλημα με τέτοιες συγκρίσεις είναι ότι κανένας σχεδόν δεν έχει ζήσει και τις δύο καταστάσεις ώστε να κρίνει πιο σφαιρικά 

η μόνη περίπτωση που έχω στο νου μου ήταν τύπος που από ότι έλεγε (δεν μπορώ να γνωρίζω με σιγουριά) είχε πάει ειδικές δυνάμεις αλλά λόγω θανάτου γονέα πήρε αναβολή (αυτό ήταν βέβαιο ότι είχε μπει από αναβολή) και ξανάσκασε σε μας τα όργια να τελειώσει τη θητεία του. κάποια στιγμή που το συζητούσαμε πώς ήταν εκεί και πως ήταν σε ΄μας μου είπε ότι αν εξαιρέσεις την εκπαίδευση, η υπόλοιπη καθημερινότητα ήταν η ίδια σαπίλα, οι ίδιες υπηρεσίες, οι ίδιες αγγαρείες, μάλιστα του έκανε εντύπωση ότι κάποια πράγματα τα είχε στο μυαλό του πιο χαλαρά σε μια νορμάλ μονάδα αλλά ήταν τα ίδια (και μιλάμε για αντικειμενικά χαλαρή μονάδα) 

δηλαδή το χοντραίνω δεν χοντραίνω περισσότερο θα έχει να κάνει με το κάθε άτομο και πού αυτό επιλέγει να πάει (οι ΕΔ λογικό είναι να μαζεύουν λιγότερους μπουχέσες)  παρά με την καθημερίνοτητα του στρατού αυτή καθεαυτή 

σε πολλές περιπτώσεις του στρατού ξηράς δεν κάνεις και καθόλου εκπαίδευση ή ελάχιστη και αντ'αυτού να κάνεις χαμαλίκια και αγγαρείες ή πιο χαλαρά πόστα (και αυτά όταν δεν έχεις κάποιες υποτιθέμενες "εκπαιδεύσεις" όπως ειδικότητα και σπεν )  και το πιο δύσκολο που μπορείς να κάνεις είναι μια πορεία, αλλά αυτές δεν είναι και οι 24 ώρες της ημέρας 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα, έχω πει κι εγώ ότι μετά το ΠΕΝ και το μπερέ, πάλι το νούμερο ένα καθημερινό ερώτημα του κάθε φαντάρου είναι τι υπηρεσία θα έχει εκείνη τη μέρα, και αν θα είναι εξοδούχος.

Από εκεί και πέρα, αυτό που έζησα εγώ, ήταν ο συνεχής έλεγχος στο κάθε τι που θα έκανες, και το συνεχές χώσιμο.

Μάλιστα έκανα αρκετό καιρό και σε μονάδα στην Αθήνα από την οποία και απολύθηκα, η οποία συστέγαζε και μονάδα Στρατονομίας μεταξύ άλλων, και επειδή ήμασταν οι πιο «μάχιμοι» αλλά και λόγω διοικητή, για οποιαδήποτε αγγαρεία προέκυπτε, τρέχαμε μόνο εμείς, οι υπόλοιποι μην τον είδατε. Ήμασταν οι μόνοι που δεν ξημεροβραδιαζόμασταν στο ΚΨΜ, και γενικά κανείς απ' όσους είδα εγώ δεν πήρε κιλά. Υπήρχαν κάποια άτομα με παραπανίσια, δεν ήμασταν όλοι Ράμπο, αλλά δεν πήραν κι άλλα. Και σου μιλάω για μονάδα στην Αθήνα. Δεν αποκλείω να έτυχε κιόλας.

Σε μονάδες στην παραμεθόριο, θεωρώ πως είναι ακόμα πιο δύσκολο να πάρεις κιλά, σκέψου να 'χεις στελέχη των ΟΥΚ, δεν παίζει να σ' άφηναν να χαλαρώσεις τόσο πολύ.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...