Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

ανάλογα το πρόβλημά σου, δεν έχουν και αμέτρητα κρεβάτια για να τους κατσικωθείς, σε κανένα νοσοκομείο 

Δεν πας και για τουρισμο .Εξαρτασαι απο τους αλλους .Στο στρατο υπουλο θεμα στην εποχη μου, ηταν η μεση .Πολλες φυσοθεραπιες και χαπια πανω απο μηνα.

Δημοσ.

Παιδία από τα σχόλια διαπιστώνω μια δυσαρέσκεια προς το στρατό

Γιατι φοβάστε τοσο πολύ ?

Όταν θα απολυθείτε και μετά θα λετε τι ωραία που ήμουν στο στρατό

Απολαυστε το γιατί δεν θα σας δοθούν τέτοιες ευκαιρίες ξανά εύκολα

Εγω έβαλα μέχρι και βύσμα για να μπορέσω να ξαναμπώ μια εβδομάδα μέσα για μετεκπαίδευση

Ο στρατός θα σας μάθει πειθαρχεία και κυρίως αυτοσεβασμό

Θα μάθετε βασικά οπλα και το βασικότερο να σέβεστε την ιεραρχία

Σαν πολύ έχουμε χαλαρώσει σαν λαός και αυτό δεν είναι καλό

Πρέπει να έχουμε το δόγμα του πολίτη-οπλίτη

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Καλά σίγουρα μπορεί να θυμηθείς κάποιες καλές στιγμές και να τις αναπολήσεις, αλλά γενικά να πεις τι ωραία που ήταν εκεί δύσκολα..

Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να θυμηθεί κανείς, σχολείο, σχολή, διακοπές με γκομενάκια.. ο στρατός είναι το τελευταίο

Ανάλογα τον άνθρωπο βέβαια

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Πάντα όταν κάτι αποτελεί παρελθόν, ο εγκέφαλος σου τείνει να σβήνει τις άσχημες στιγμές και να κρατά μόνο τις καλές ή να ωραιοποιεί καταστάσεις. Και εγώ τώρα, μετά από 6 μήνες από την απόλυση, λέω τι φάση που είχε το φυλάκιο με την ζωάρα που κάναμε εκεί, το ησυχία που απολάμβανες αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα  και τα γέλια που ρίχναμε, καθώς τις εξόδους στην σαμοθράκη όταν έφτιαχνε ο καιρός. Αλλά άμα κάτσω να το φιλοσοφήσω θυμάμαι και το συναίσθημα του να σηκώνεσαι για γερμανικό στους -2 ενώ ήσουν όλος στο sleeping bag και άλλες ωραίες φάσεις που από την κούραση και την αϋπνία με έπαιρνε ο ύπνος όρθιο! :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έσκασε ο αρχηγός ΓΕΣ σε σημείο υποδοχής νεοσύλλεκτων

http://army.gr/el/ekdiloseis/episkepsi-arhigoy-ges-se-simeia-ypodohis-opliton-thiteias-stin-periohi-eythynis-g-somatos

Όπως βλέπουμε όλα οργανωμένα και όμορφα ως συννήθως,με φυσικές αντιδράσεις...:D

Επεξ/σία από Muchacho
  • Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

[...]

Προσωπικά φοβάμαι μην χάσω τον αυτοσεβασμό που ήδη έχω. Δεν περίμενα να πάω στρατό για να αποκτήσω πειθαρχεία κ.λπ.

Γιατί πού ξέρεις - μπορεί με τα 8 ευρώ / μήνα που δίνουν στο στρατό, να συνηθίσω να κάνω τζάμπα αγγαρείες, να είμαι κορόϊδο και γενικά να δουλεύω τζάμπα.

Μπορεί επίσης να χαλάσω το σώμα μου με τη χάλια διατροφή και τον χάλια ύπνο του στρατού. Σίγουρα μετά θα εκτιναχθεί ο αυτοσεβασμός μου στα ύψη.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Muchacho είπε

Έσκασε ο αρχηγός ΓΕΣ σε σημείο υποδοχής νεοσύλλεκτων

http://army.gr/el/ekdiloseis/episkepsi-arhigoy-ges-se-simeia-ypodohis-opliton-thiteias-stin-periohi-eythynis-g-somatos

Όπως βλέπουμε όλα οργανωμένα και όμορφα ως συννήθως,με φυσικές αντιδράσεις...:D

χααχαχαχ τι λε ρε,τι μου θυμησες.

Απο αυτον τον τυπο ειχα περασει απο μπροστα του κρατοντας μια σκουπα μεσα στο διοικητηριο οταν καναμε καθαριοτητα (ξεχασα κι ολας πως λενε εκεινο το κτηριο στο γ σωμα) ενω ηταν 5 ατομα μπροστα του σε προσοχη ενω μιλουσε με εναν αλλον.

Η μια ηταν και στελεχος και μου εκανε γκριματσες μπας και ξυπνησω αλλα εγω στον κοσμο μου,περασα ακριβως απο μπροστα του με μια σκουπα στο χερι :lol:

Ειναι ιδιαιτερα αστειο για οσους εχουν περασει απο αυτη τη μοναδα και ξερουν τι χεσιμο πεφτει απο ολους μην τυχον και αντικρισουν αυτον τον ανθρωπο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/16/2018 στις 2:39 ΠΜ, salonika91 είπε

Παιδιά Κύπρο παίρνουν 8μηνους;(είμαι ο μεγαλύτερος από 3 αδέρφια-αρα 8μηνο  έτσι;-αλλά ο μεσαίος έχει πάει στρατό)

Είσαι 8αμηνο ακριβώς έτσι είμαι και εγώ τώρα. Βέβαια τρέξαμε λίγο για τα χαρτιά σε δημαρχείο και Ρουφ. 

Edit : συγνώμη δεν διάβασα ότι ο μεσαίος έχει πάει στρατό, αυτό δεν γνωρίζω αν επηρεάζει. 

Επεξ/σία από valkon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θυμαμαι να μου διδαξε κανεναν αυτοσεβασμο παντως εμενα ο στρατός. Άλλα πραγματα μου διδαξε και προσπαθω να τα σβησω απο την προσωπικοτητα μου, μηπως και γινω καλυτερος ανθρωπος. Ειπαμε, κραταμε τις καλες αναμνησεις, τα υπολοιπα δεν εχουν καμμια θεση.

Επεξ/σία από N3M3SiS
Δημοσ.
Στις 3/16/2018 στις 5:38 ΜΜ, kostakis81 είπε

Απολαυστε το γιατί δεν θα σας δοθούν τέτοιες ευκαιρίες ξανά εύκολα

Εγω έβαλα μέχρι και βύσμα για να μπορέσω να ξαναμπώ μια εβδομάδα μέσα για μετεκπαίδευση

Θα μάθετε βασικά οπλα και το βασικότερο να σέβεστε την ιεραρχία

Σαν πολύ έχουμε χαλαρώσει σαν λαός και αυτό δεν είναι καλό

Πρέπει να έχουμε το δόγμα του πολίτη-οπλίτη

ωπα αγορινα μεχρι ενα σημειο ελεγα ενταξει καποιος που περασε καλα στο στρατο οκ και εγω παροτι ζοριστηκα υπηρχαν καποια σημεια που τα εκτιμησα καθαρα σαν εμπειρια και μερη που δεν θα δω αλλα.....

Ολο το υπολοιπο ομως το απορριπτω, σαν αποψη δεν μου αρεσει και δεν θεωρω οχι εχει καν επιχειρηματα.

Πρωτον τον αυτοσεβασμο μονο ο στρατος δεν μπορει να σου τον δωσει ειναι κατι που το δουλευεις αποκλειστικα μονος σου.Αν σου τον εδινε δεν θα ηταν οι μισοι στρατιωτικοι μεσα στα κομπλεξ κατωτεροτητας τα οποια βγαζουν στον οποιοδηποτε φανταρο πετυχουν στο διαβα τους.

Δευτερον ο σεβασμος ειναι κατι που κερδιζεται σε αυτην την ζωη το οτι καποιος ειναι μιας ηλικιας δεν του προσδιδει την ιδιωτητα καποιου αξιου σεβασμου (δεν το θετω καν προς συζητηση) Οπως δεν ξερω εγω την ζωη του ετσι δεν ξερει και αυτος την δικη μου για να κρινει ποιος απο τους δυο αξιζει περισσοτερο σεβασμο...

Το οτι καποιος εγινε αξιωματικος εκανε σχοινακια και εφαγε καψωνι το εκανε γιατι το απαιτει η δουλεια του και επειδη ηθελε να εχει δουλεια και γιαυτο πληρωνεται κιολας γιατι κατα τα αλλα μην θεωρεις οτι παραγει και εργο σε αυτην την χωρα,οπως και να εχει αυτο απο μονο του μονο σεβασμο δεν εμπνεει

Η πειθαρχεια ειναι αποτελεσμα τη κλασικης ελληνιδας μανας η οποια κανει τον γιο εντελως βουτυρομπεμπε και μαμακια το οποιο φαινεται στον κλασικο ελληνα αντρα ο οποιος αντι για γυναικα ψαχνει καποια να αντικαταστησει την μανα του και να του μαγειρευει πλενει,αλλα αυτο ειναι εντελως διαφορετικη κουβεντα.Παντως λυνεται και εκτος στρατου.

Τι ωραια λεει ο κοσμος για τον στρατο γιατι ειχε σκηνικα να γινεται φεσι με αλλους φανταρους το να κανει μαλακιες εν ωρα υπηρεσιας ή αλλα τραγελαφικα που συμβαινουν στο στρατο και τα θυμασαι και γελας.

• Like 3
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Και για αυτό αλλά κυρίως για να εκτελέσει επιτόπου τους λιποτάκτες και αυτούς που θα προσπαθήσουν να το σκάσουν

Για να μην του φύγουν και οι υπόλοιποι δηλαδή

Δυστυχώς έτσι είναι αν και δεν συμφωνώ σε αυτό

:o:o Πραγματικά δεν το περίμενα να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο!!! Για πλάκα το 'γραψα...

Αφενός όταν αιχμαλωτίζεται ένας αξιωματικός, έχει καθήκον να αποδράσει. Δεν αυτοκτονεί. Αν δεν τα καταφέρει, αναλόγως την σπουδαιότητά του στέλνεται αποστολή διάσωσης και μάλιστα είναι υπόλογος γι αυτό.

Αφεταίρου και οι απλοί στρατιώτες γι αυτό τα έχουν;

Ποιός σας τα 'λεγε αυτά(!!);

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν ειδικότητες, οδηγών κυρίως, που χρεώνονται μόνο πιστόλι ή υποπολυβόλο σε περίπτωση πολέμου, ακόμα και αν έχεις G3 όσο υπηρετούσες.
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν τόσα όπλα ώστε να έχει 2 έκαστος.

Επεξ/σία από G.TH.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...