Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να υπηρετήσεις στο τόπο σου (χωρίς βύσμα) παίζουν κάποια σενάρια. Τα πιο κλασικά είναι :

Ο τόπος κατοικίας σου θεωρείται παραμεθόριος, είσαι δλδ Χιώτης υπηρετείς στη Χίο... κοκ 

Μπαίνεις φαντάρος μαζί με αδελφό σου οπότε ένας από τους δύο μπορεί να μείνει στο τόπο κατοικίας.

Από εκεί και έπειτα υπάρχουν και αρκετά άλλα σενάρια απλά πιο πολύπλοκα και αφορούν αναπηρίες,γάμους, παιδιά, θανάτους γονέων, ασθένειες ,φυσικές καταστροφές κλπ  όπου αν εντάσσεσαι σε κάποια κατηγορία δικαιούσαι κατ εξαίρεση μετάθεση όπως λέγεται. Απλά πρέπει να ψάξεις να βρεις το νόμο που έχει αναλυτικά τις περιπτώσεις. 

Έπειτα οι 8μηνοι δικαούνται μετά από 4 μήνες παραμεθόριο μετάθεση και οι 9μηνοι που υπηρετούν σε μονάδες που θεωρούνται δυσμενείς δικαιούνται και αυτοί μετά από 5 μήνες εκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

17 ώρες πριν, Fubar.gr είπε

Έψαχνα τα χαρτιά απο το στρατό για να τα έχω πρόχειρα σε περίπτωση επιστράτευσης και θυμήθηκα οτι στο dogtag μου έχουν γράψει λάθος την ομάδα αίματος (Rh θετικό αντί για αρνητικό που είναι το σωστό).

Τί μπορώ να κάνω για να το αλλάξω?

Γραψε με στυλο.

Μου φαινεται πολυ αστειο που σκεφτεσαι για επιστρατευση και το πρωτο πραγμα που σου περναει απο το μυαλο ειναι η χαρτουρα.

Θα μας σφαζουν και εμεις θα ψαχνουμε το ασμ μας να μας καταχωρισει ο δ.υ

56 λεπτά πριν, DYEL είπε

Γραψε με στυλο.

Μου φαινεται πολυ αστειο που σκεφτεσαι για επιστρατευση και το πρωτο πραγμα που σου περναει απο το μυαλο ειναι η χαρτουρα.

Θα μας σφαζουν και εμεις θα ψαχνουμε το ασμ μας να μας καταχωρισει ο δ.υ

Το θέμα είναι ότι όταν έχεις λάθος ομάδα αίματος στο νεκτροτάμπελο και, χτύπα ξύλο, γίνει κάτι, θα σου δώσουν αίμα ότι να ναι.

Παρουσιάζομαι αύριο και θα μπω για να πάρω αναβολή. Αν δεν ξυριστω τελείως και απλά τα πάρω με την πιο κοντή σκάλα της μηχανης, λέτε να έχω θέμα; 

4 λεπτά πριν, DaRkWeAvEr είπε

Παρουσιάζομαι αύριο και θα μπω για να πάρω αναβολή. Αν δεν ξυριστω τελείως και απλά τα πάρω με την πιο κοντή σκάλα της μηχανης, λέτε να έχω θέμα; 

Αν πας για αναβολη οχι, γιολο... εγω θα πηγαινα μπουκλας για να σου πω την αληθεια

25 λεπτά πριν, paylidis είπε

Αν πας για αναβολη οχι, γιολο... εγω θα πηγαινα μπουκλας για να σου πω την αληθεια

Το σκέφτηκα κι αυτό αλλά λέω άστο, μην πάω και είναι σαν να τους το τρίβω στη μούρη. Ας πάω σε μια ντεμί κατάσταση τύπου «προετοιμάστηκα σωματικά για να έρθω αλλά ψυχολογικά μου είναι δυσβάσταχτο» 😀

Μόλις τώρα, DaRkWeAvEr είπε

Το σκέφτηκα κι αυτό αλλά λέω άστο, μην πάω και είναι σαν να τους το τρίβω στη μούρη. Ας πάω σε μια ντεμί κατάσταση τύπου «προετοιμάστηκα σωματικά για να έρθω αλλά ψυχολογικά μου είναι δυσβάσταχτο» 😀

αν ειναι να παρεις αναβολή θα την παρεις ειτε πας σαν ουκ-ας ειτε πας σαν το μπομπ μαρλευ... δε πιεζουν κανεναν! :)

12 ώρες πριν, logistoulis είπε

To '10 διαβάζω καταργήθηκε η υποχρεωτική θητεία στην Αλβανία

Ναι,Υπάρχει στρατός αλλα πληρώνοντε όσοι πάνε.
Γενικα υποχρεωτικός στρατός δεν υπάρχει,μόνο η Ελλάδα είναι 8000 χρόνια πίσω και ακομά και τώρα το 2018 χάνουμε 9 μήνες χωρίς λόγο,τουλάχιστον να πλήρωνε το κράτος αλλα οχι.. ειμαστε πιο έξυπνοι από τους άλλους 8 ευρώ και είσαι κομπλέ..

7 λεπτά πριν, blackdeagle είπε

Γενικα υποχρεωτικός στρατός δεν υπάρχει,μόνο η Ελλάδα είναι 8000 χρόνια πίσω και ακομά και τώρα το 2018 χάνουμε 9 μήνες χωρίς λόγο,τουλάχιστον να πλήρωνε το κράτος αλλα οχι.. ειμαστε πιο έξυπνοι από τους άλλους 8 ευρώ και είσαι κομπλέ..

8,62€. Μην ψεύδεσαι.

Και το χωρίς λόγο είναι σχετικό.

25 λεπτά πριν, blackdeagle είπε

Νομίζω οτι και η Τουρκια έχει, και το Ισραήλ και Ρωσία και άλλες αρκετές χώρες. Ακομα και σε πολλές χώρες της ΕΕ υπήρχε θητεία η οποία καταργήθηκε μέσα στην 10ετια, και αυτές οι χώρες δεν είναι στην χάλια γειτονιά που είμαστε εμείς. 

1 ώρα πριν, DaRkWeAvEr είπε

Τελευταία ερώτηση: όταν παρουσιαστώ θα τους πω απευθείας ότι θέλω αναβολή για να με πάνε σε ψυχολόγο ή θα περιμένω να μας πάνε αυτοί;

Πεζικο εισαι?

Αμα παρουσιαζεσαι σε στρατοπεδο,τους λες απο την αρχη οτι θες να παρεις αναβολη και θα περασεις απο ψυχιατρο και μετρα επιτροπη,θεωρητικα αν πας με συνοδο μπορει να σε παρει υπο την ευθυνη και να μην χρειαστει να μεινεις στο στρατοπεδο,πανω κατω 1-2 μερες μπορει να σου παρει.

1 ώρα πριν, tsioulak είπε

Νομίζω οτι και η Τουρκια έχει, και το Ισραήλ και Ρωσία και άλλες αρκετές χώρες. Ακομα και σε πολλές χώρες της ΕΕ υπήρχε θητεία η οποία καταργήθηκε μέσα στην 10ετια, και αυτές οι χώρες δεν είναι στην χάλια γειτονιά που είμαστε εμείς. 

Σωστά. Γιατί το Βέλγιο για παράδειγμα να έχει εφεδρικό στρατό ή ακόμα εν ενεργεία στρατό-θητεία όπως η Ελλάδα; Για τους "κακούς" Ολλανδούς που είναι στην ουσία το ίδιο;

Παρόλα αυτά υπάρχουν Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υποχρέωση θητείας ή κοινωνικού έργου. Το θέμα είναι ότι πληρώνεσαι και ένα αξιοπρεπές ποσό. Όχι αυτό το χάλι που έχουμε εδώ.

1 ώρα πριν, blackdeagle είπε

Oλοι καρμπον τα ιδια λετε, ποιος σας τα μαθαινει αυτα ηθελα να ξερα...

Να ειχες Φιλανδους, Σουηδους, Νορβηγους και Ισλανδους για γειτονες να το καταλαβω αν και παλι θα ειχες στρατο στο ΝΑΤΟ λογω γεωγραφικης θεσης για αμεση επεμβαση.

Το υπολοιπο το καταλαβες τωρα...

2 ώρες πριν, Shadows είπε

Πεζικο εισαι?

Αμα παρουσιαζεσαι σε στρατοπεδο,τους λες απο την αρχη οτι θες να παρεις αναβολη και θα περασεις απο ψυχιατρο και μετρα επιτροπη,θεωρητικα αν πας με συνοδο μπορει να σε παρει υπο την ευθυνη και να μην χρειαστει να μεινεις στο στρατοπεδο,πανω κατω 1-2 μερες μπορει να σου παρει.

Πεζικό, ναι. Παρουσιάζομαι Λημνο, οποτε το να τρέχω και κάποιον σύνοδο μαζί μου από Αθήνα, είναι λίγο δύσκολο. Ελπίζω την επόμενη να με έχουν διώξει γιατί μεσολαβεί ΣΚ και θα το εκτιμούσα αν δεν το πέρναγα μέσα 😝

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...