Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ευχαριστω!
Θα παω αυρο και θα ζω τι θα γινει

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Social Nick είπε

Όχι, είμαι ακόμα φοιτητής, σπουδάζω. Αλλά αφού το πιθανότερο είναι να πάω Μάρτιο του 2020, τότε θέλω να κάνω διακοπή της αναβολής. Πρέπει να έχω πάρει αναγκαστικά πτυχίο για να κάνω τη διακοπή; Γιατί κάτι είδα για πιστοποιητικό γραμματικών γνώσεων. Αν τους πάω μία βεβαίωση σπουδών, θα είμαι εντάξει;

Όχι πάνε του λυκείου αλλά ζητάνε και βεβαίωση απο σχολή.Τουλάχιστον 2 συμφοιτητές μου που πήγαν μου είπαν ότι τους ζήτησαν βεβαίωση απο την σχολή.

Τελικά πέρνω την κοτσάνα που είπα πρίν όσο αφορά γράφεσαι κάπου = αναβολή και βάζω αυτό το link εδώ για να δείτε όσοι ενδιαφέρεστε.
http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/anavoli_1.asp

Επισκέπτης
Δημοσ.
10 ώρες πριν, aris1986 είπε

Κανενα 6μηνο πιστευω θα τραβηξει 2 χρονια στην χειροτερη.

Σε περιπτωση εμπλοκης 2 χωρων δεν θα βγουν ποτε.

Μην νομιζεις θα τους ανακρινουν συνεχεια με ξυλο.

Τριτη ταξιαρχια "Ριμινι" ημουν και εγω.

Καθε ταγμα και "τοπ σικρετ" εγγραφα που πηγαινα για καψιμο (πολλες φορες εβαζα και ζιπελαιο γιατι υπηρχε μεγαλος ογκος και δεν αρπαζαν)

Απο οτι ειπαν οι γονεις τους και η μεταφραστρια που τους ειδε,ειναι σε καλη κατασταση και τους φεροντε καλα.Δεν ειναι σιγουρο οτι τους δειρανε.Το γεγονος οτι κρυψανε τα προσωπα τους,μπορει να το κανανε για να μην τους αναγνωρισουν αλλοι κρατουμενοι στις φυλακες και εχουν προβληματα με τους αλλους κρατουμενους.Τελειως παραλογη ιστορια,στυλ Βορειας Κορεας ενα πραμα.Δεν εχουμε πολεμο με την Τουρκια για να κανουν κατι τετοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Χρήστος15 είπε

Καλημέρα! Μπορεί κάποιος να μου πει τι χρειάζεται για να πάρω αγροτική άδεια;

Καλημέρα, δεν χρειάζεται κάτι εκτός από το να πας να ζητήσεις.

Περισσότερο στην κρίση του διοικητή είναι παρά σε οτιδήποτε άλλο, εγώ πάντως την είχα πάρει ( 15 μέρες ) χωρίς πολλά, πολλά.

Επεξ/σία από d4mage
  • Like 1
Δημοσ.

Η αγροτική όπως και η φοιτητική είναι στην ευχέρεια του διοικητή να στην δώσει καθώς δεν είναι υποχρεωτικές. Το θέμα είναι ότι αν στη δώσει πρέπει να φέρεις μια βεβαίωση συνήθως από δημαρχείο ή κατι αντίστοιχο κλπ ότι κατά την άδεια σου απασχολήθηκες σε αγροτικές εργασίες και βασικά για να στην εγκρίνει θέλει συνήθως να του πας κάποιο αποδεικτικό ότι έχεις πχ χωράφια εσύ ή ο πατέρας σου και έχετε εισοδήματα από αυτά (ότι είστε επαγγελματίες δλδ και όχι έχω μερικές ελιές και μαζεύω το λάδι μου) . Φυσικά, κάποιοι πιο επιεικείς διοικητές μπορεί να την δίνουν και πιο χαλαρά. 

Στη μία μονάδα που ήμουν πχ ο δίκας έδινε αγροτικές ενώ στην δεύτερη καθώς ήταν στο νομό Ηλείας που όλοι λίγο πολύ κάτι σε χωράφι ο δίκας είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν έδινε γιατί αλλιώς θα έπρεπε να δώσει σε όλους. Έδινε όμως φοιτητικές πχ.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ για τις άμεσες απαντήσεις σας!!!

Κατι ακομα! Εμεις έχουμε χοιροτροφική μονάδα που θεωρείτε επιχείρηση! Θα εχω κάποιο προβλημα με αυτο ; 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Χρήστος15 είπε

Σας ευχαριστω πολυ για τις άμεσες απαντήσεις σας!!!

Κατι ακομα! Εμεις έχουμε χοιροτροφική μονάδα που θεωρείτε επιχείρηση! Θα εχω κάποιο προβλημα με αυτο ; 

τα παντα περνεις χαλαρα

αλλιως πανε σε εναν γιατρο δωσε 20 ευρω να σου γραψει οσες μερες αδειας θες σαν ειδικη αναρρωτικη και τελος :wub:

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, opcorsa said:

τα παντα περνεις χαλαρα

αλλιως πανε σε εναν γιατρο δωσε 20 ευρω να σου γραψει οσες μερες αδειας θες σαν ειδικη αναρρωτικη και τελος :wub:

Ρε συ δεν ισχύει αυτό. Για να πάρεις αναρρωτική άδεια πρέπει να πας στο 401 να σε κάνουν εισαγωγή και να στην γράψει στρατιωτικός ιατρός. (Φουστιές γίνονται αλλά πρέπει να έχεις γνωστό εκεί γιατρό) 

Άμα ήταν να έδιναν οι ιδιώτες αναρρωτικές δεν θα υπήρχε άνθρωπος στη μονάδα. :D

Επίσης η αναρρωτική έχει κοινό όριο με τη φοιτητική και την αγροτική (15 σύνολο). Δλδ αν κάποιος πάρει 10 μέρες αγροτική και μετά πάρει πχ 8 αναρρωτική , οι πρώτες 5 αναρρωτική είναι οκ ενώ για τις άλλες 3 θα γίνει επιτροπή και ενδέχεται και να τις υπηρετήσει επιπλέον.

Είχαμε άτομο στην μονάδα μου που ξεπέρασε το όριο στις αναρρωτικές (μούφα) πιστεύοντας ότι δεν παίζει να τον βάλουν να τις υπηρετήσει και τελικά τις υπηρέτησε... (όχι όλες γιατί στο τέλος είχε ξενερώσει τόσο που ήταν για αναβολή και του έδωσε άδεια ο δίκας, αλλά απολύθηκε κανά 2 βδομάδες μετά από τη σειρά του, δεν μιλιόταν χαχα)

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, d4mage είπε

Χωρίς κανείς μας επί της ουσίας να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει, εγώ ένα έχω να πω.

Σε όλες τις χώρες, εθνικότητες, ιδεολογίες, και ομάδες κοινού σκοπού, υπάρχουν φανατισμένοι (πουθενά δεν είναι καλός ο φανατισμός, είτε σε πολιτική ή μουσική ή iphone ή android ), και ο φανατισμός θολώνει το μυαλό, σε πάει αλλού πως το λένε! Το κακό της υπόθεσης είναι πως λόγο φανατισμού τσουβαλιάζουν ολόκληρο λαό για τις εξωπραγματικές αντιλήψεις ορισμένων. ΝΑΙ, ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

Τι θέλω να πω; Όταν πας σε σουβλατζίδικο και τη στιγμή που περιμένεις να φας, χαζεύεις την τηλεόραση που έχει ανοιχτή ο ιδιοκτήτης έχοντας θέμα ειδήσεων το Ελληνοτουρκικό και δίπλα σου βλέπεις νέα παιδιά ούτε καν στα 30 να πετάνε αερολογίες τύπου " πάμε να τους γαμ@με" ε, δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για το πόσο χειρότερες είναι οι απόψεις και οι ιδέες ορισμένων μέσα σε ένα στρατόπεδο. Φανταστείτε λοιπόν τώρα, τη στιγμή που μιλάμε, πόσοι βλάκες μαλακίζονται στα σύνορα, μαζί με στελέχη.

Εάν δηλαδή από χαζομάρα δική του, ένας φαντάρος - λοχίας προκαλέσει την τύχη του "εκεί στα σκοτεινά" που λέμε ποιος φταίει μετά; Σαφέστατα το ίδιο ισχύει και για την αντίθετη μεριά εννοείται. Κι εγώ ήμουν φαντάρος κάποτε και ξέρω τι κουμάσια με κλειστόμυαλους έχουν οι μονάδες. Πόσο μάλλον τώρα με τεταμένη κατάσταση του θέματος. Ας είμαστε και λίγο ειλικρινείς με τους εαυτούς μας τουλάχιστον.

Καλά, μη νομίζεις... οσο στενόμυαλοι και να 'ναι, οσο και να το παίζουν "μη με κρατάτε, αφήστε να ορμήξω" μόνο γαυγίζουν. Εδω στα χρόνια τα δικά μου κι όταν πέταγαν πέτρες σε σκοπιά, ΝΑ τους πήγαινε να βγούν περίπολο για να τους βρούν αυτούς που τις πετούσαν! Δέκα ώρες να 'τοιμαστούν και να το πάρουν απόφαση να εξορμήσουν... υπήρχε στον τόνο της φωνής τους νευρικότητα τρελή! Και "Θα κάνουμε αυτό και θα πάμε έτσι" κλπ "Ασ'το μεγάλε, θα 'χουν φύγει τώρα! Πάει, την έσπασαν την πλάκα..." <_<

(κατά τ' άλλα συμφωνώ)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, d4mage είπε

Χωρίς κανείς μας επί της ουσίας να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει, εγώ ένα έχω να πω.

Σε όλες τις χώρες, εθνικότητες, ιδεολογίες, και ομάδες κοινού σκοπού, υπάρχουν φανατισμένοι (πουθενά δεν είναι καλός ο φανατισμός, είτε σε πολιτική ή μουσική ή iphone ή android ), και ο φανατισμός θολώνει το μυαλό, σε πάει αλλού πως το λένε! Το κακό της υπόθεσης είναι πως λόγο φανατισμού τσουβαλιάζουν ολόκληρο λαό για τις εξωπραγματικές αντιλήψεις ορισμένων. ΝΑΙ, ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

Τι θέλω να πω; Όταν πας σε σουβλατζίδικο και τη στιγμή που περιμένεις να φας, χαζεύεις την τηλεόραση που έχει ανοιχτή ο ιδιοκτήτης έχοντας θέμα ειδήσεων το Ελληνοτουρκικό και δίπλα σου βλέπεις νέα παιδιά ούτε καν στα 30 να πετάνε αερολογίες τύπου " πάμε να τους γαμ@με" ε, δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για το πόσο χειρότερες είναι οι απόψεις και οι ιδέες ορισμένων μέσα σε ένα στρατόπεδο. Φανταστείτε λοιπόν τώρα, τη στιγμή που μιλάμε, πόσοι βλάκες μαλακίζονται στα σύνορα, μαζί με στελέχη.

Εάν δηλαδή από χαζομάρα δική του, ένας φαντάρος - λοχίας προκαλέσει την τύχη του "εκεί στα σκοτεινά" που λέμε ποιος φταίει μετά; Σαφέστατα το ίδιο ισχύει και για την αντίθετη μεριά εννοείται. Κι εγώ ήμουν φαντάρος κάποτε και ξέρω τι κουμάσια με κλειστόμυαλους έχουν οι μονάδες. Πόσο μάλλον τώρα με τεταμένη κατάσταση του θέματος. Ας είμαστε και λίγο ειλικρινείς με τους εαυτούς μας τουλάχιστον.

Είναι κάτι περιστατικά όπως αυτό όμως που όσο και να θέλεις να είσαι ψύχραιμος και δεκτικός και πολιτισμένος και μη φανατισμένος κλπ δυσκολεύεσαι! Σου θυμίζουν γιατί δεν είναι τραλαλά τραλαλό τα πράγματα, ποιους έχεις απέναντι και γιατί πρέπει να είσαι έτοιμος για παν ενδεχόμενο. 

Και γιατί δεν μπορείς να μην έχεις στρατό (άλλη κουβέντα η θητεία) και εξοπλισμό. Και το λέω εγώ που τα όπλα δεν θέλω ούτε να τα δω και έχω παιδί δύο μηνών, αλλά πρέπει και να συνειδητοποιήσουμε και που είμαστε και τι γίνεται. 

Αυτά τα παιδιά τώρα όταν με το καλό ξεμπλέξουν και γυρίσουν πίσω δεν θα τους βλέπουν αλλιώς τους Τούρκους; Μπορείς να τους κατηγορήσεις γι'αυτό; Το καλύτερο θα ήταν να πάρουν καμιά πολύ μεγάλη άδεια, μη πω σύνταξη γιατί δεν είναι και δύσκολο να τραβήξουν όπλο και να έχουμε χειρότερα...

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, d4mage είπε

Αναφέρεσαι στους Τούρκους της συμπλοκής ή στον Τουρκικό λαό;  Διότι για το δεύτερο δεν χρειάζεται να αναφερθώ καν.

Σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση με μεγάλο φόβο και άγχος κι αν ξεκαθαρίσει το τοπίο θα τη βρουν την άκρη τους, άλλα μην ξεχνάς και το ενδεχόμενο κυρώσεων και στην επιστροφή τους στην Ελλάδα. Όπως ανέφερα και πριν δεν γνωρίζουμε την πραγματική αιτία.

Αν γίνει το κακό και γίνει καμιά επιστράτευση δεν υπάρχουν Τούρκοι συμπλοκής και απλός λαός, όλοι θα σε πολεμήσουν όπως και όλοι θα τους πολεμήσουμε. Αν είναι ο θάνατός σου η ζωή μου δεν γίνεται αλλιώς....

Θα είναι τραγικό να έχουν κυρώσεις από μας, ακόμα κι αν πάτησαν τουρκικό έδαφος.

Shadows δε νομίζω να θέλει κανείς πόλεμο.

• Like 1
Δημοσ.

Το ξαναέγραψα, πρώτα για τους γονείς μας και για τα σπίτια μας.

Εγώ ναυτικό είμαι, αλλά δε νομίζω ότι θα μας καλέσουν χώρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 06/03/2018 at 7:19 PM, DaRkWeAvEr said:

Καλησπέρα!

παρουσιαζομαι στις 15/3 με τη Β ΕΣΣΟ στη Λημνο. Υπάρχει κανεις άλλος που να παρουσιάζεται εκεί; 

Παίζει να είσαι ο μόνος που δεν ρώτησε για αναβολή ή άδεια σε αυτό το νήμα. Παράσημο να σου δώσουν. :-)

Επεξ/σία από billdanos
  • Like 2
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...