Massiv0r Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 αν γινει πολεμος δεν πολεμαω για κανεναν.φευγω απο ελλαδα.οποτε και ναμην πηγαινα στρατο δεν με νοιαζει.δεν πολεμαω για κανεναν.δεν υπαρχει ελλαδα για μενα ουτε πατριδα.αυτο που αποκαλουμε ελλαδα ειναι ΠΛΕΟΝ καποιο υπολειμα απο κατι καλο που ηταν παλια και δεν θα το ξαναδουμε.οποτε αυτοι που λενε η ελλαδα θα παει μπροστα και η ελλαδα και οι αρχαιοι μον προγονοι ειναι κολλημενοι.η ελλαδα παει κατα διαολου ειτε το δεχονται ειτε οχι.και δεν παμε κατα διαολου λογω τοποθεσιας αλλα λογω νοοτροπιας ολων μας Αμα γινει πολεμος το πιο λογικο ειναι να κλεισουν τα συνορα και να μην σε αφησουν να φυγεις, αλλα σου λεω οτι αμα γινει κατι και δεις οτι ολα τα φιλαρακια σου πανε μετωπο δεν νομιζω να τους αφησεις πισω και να καταφερεις να ζησεις χωρις ενοχες σε αλλη χωρα. Η Ελλαδα δεν ειναι μονο οι πολιτικοι και τα λαμογια, ειναι και η οικογενεια σου, η δικια μου, του καθενος, επειδη εχει γινει οτι εχει γινει αυτα τα χρονια δεν ειναι δικαιολογια να τους γραψεις ολους στα @@ σου, και πας για αλλα.
poulinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 το ξερω αυτο μετα συνορα.οσο για την οικογενεια οποιος θελει ακολουθει για εξωτερικο.
parasaser Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 φίλε Μassivor συμφωνώ @poulinos αν έρθω εγώ στο σπίτι σου με ένα μαχαίρι, εσύ θα πας να μείνεις σε διπλανή πολυκατοικία? δεν θα κάτσεις να το υπερασπιστείς όχι μόνο ως οικοδόμημα αλλά και ότι έχει μέσα το σπίτι και ας υπάρχουν οι γνωστοί άγνωστοι σε άλλα διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία.
poulinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 να υπερασπιστω τον γειτονα που δεν μιλαω οχι.το σπιτι θα το υπερασπιστω επειδη το εχω πληρωσει.την οικογενεια ναι. τους πολιτικους που θα με βαλουν να πολεμησω οχι για να ειναι αυτοι safe και φραγκατοι.την χωρα επισης οχι.για μενα αν μας κατακτησει καμια γερμανια κιολας παιζει να γινουμε σωστη χωρα επιτελους γιατι ως τοτε δεν εχουμε και μεγαλη διαφορα ειτε εισαι στην ελλαδα ειτε ακους 090
Massiv0r Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δεν ειναι μονο οι γειτονες που δεν μιλας, ειναι φιλοι, γνωστοι , αγνωστοι που θα πολεμησουν μαζι σου. Πες οτι τελικα το σκεφτεις και αποφασισεις να τους αφησεις και να πας σε αλλη χωρα, δεν μπορεις ετσι απλα να σβησεις ανθρωπους και αναμνησεις και να ζησεις με την συνειδηση σου καθαρη. Και ακομα και να το καταφερεις και αυτο παντα θα σαι κυνηγαει οτι εισαι ελληνας, δεν διαγραφεται. Μπορει να μην ειναι οπως θα πρεπε η να αξιζει οπως εχει γινει αλλα και εσυ ελληνας εισαι, με το να εγκαταλειψεις δεν παυεις να εισαι ελληνας, και εαν ολοι σκεφτονταν ετσι πολυ πιθανον να ειμασταν τωρα Τουρκια και να μην ειχαμε γεννηθει καν. Η κατασταση ποτε δεν ηταν καλη ομως τοσοι πολεμησαν γιατι θελαν ενα καλυτερο μελλον για τα παιδια του αυριο, τους νεους Ελληνες, μερικοι δεν ειχαν παιδια τοτε και ομως τα δωσανε ολα για ενα καλυτερο αυριο, να μην περασουν οι νεοι οτι περασαν οι παλιοι. Στα @@ τους αμα πισω απο καθε πολεμο κρυβονται προθυπουργοι που δεν τα βρηκανε στα λογια, απλα το καναν γιατι αυτο ηταν το πιστευτο τους, αμα δεν παλεψεις ουτε για αυτο τοτε χανεις το νοημα της υπαρξης σου, και αμα δεν υπαρχει ενας να δειξει οτι ακομα υπαρχει κατι ορθριο ρε πουστη μου, τοτε να παραδωσουμε την χωρα στην Τουρκια και να μεταναστευσουμε ομαδικα ολοι. Αυτον που θεωρεις κοροιδο που εδωσε την ζωη του για την Ελλαδα, πρεπει να τον ευχαριστησεις γιατι αμα δεν το κανε αυτος, δεν το κανε ο αλλος, οπως ειπα δεν θα χαμε γεννηθει το πιο πιθανο, να ζουμε ναι μεν δηθεν ελευθεροι αλλα ζουμε στην τελικη, η ιστορια της Ελλαδος δεν ειναι γραμμενη σε βιβλια η στα λογια λαμογιων πολιτικων που πλουτιζαν εις βαρως των αλλων αλλα χαραγμενη με το αιμα αυτων που δωσαν την ζωη τους για εμας.
Tilemaxx Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Αμα γινει πολεμος το πιο λογικο ειναι να κλεισουν τα συνορα και να μην σε αφησουν να φυγεις, αλλα σου λεω οτι αμα γινει κατι και δεις οτι ολα τα φιλαρακια σου πανε μετωπο δεν νομιζω να τους αφησεις πισω και να καταφερεις να ζησεις χωρις ενοχες σε αλλη χωρα. Η Ελλαδα δεν ειναι μονο οι πολιτικοι και τα λαμογια, ειναι και η οικογενεια σου, η δικια μου, του καθενος, επειδη εχει γινει οτι εχει γινει αυτα τα χρονια δεν ειναι δικαιολογια να τους γραψεις ολους στα @@ σου, και πας για αλλα. Προσωπικά, καμία ενοχή.
poulinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 οπως το ειπες δεν θα ειχα γεννηθει.αυτο με καλυπτει.οποτε δεν μου λεει κατι που πολεμησαν.ασε που παιζει αμα ειμασταν υπο αλλη χωρα να ειμασταν καλυτερα.κατα τα αλλα χαιρομαι που εστω και σε μικρο ποσοστο κυλαει και αιμα λιγο εκτος ελλαδας.οποτε ανετα εχω φυγει και με συνειδηση πεντακαθαρη.δεν πολεμαω για τιποτα και για κανεναν.δεν αξιζει οχι σφαιρα να ριξω αλλα ουτε μπουνια.
EyeofOne Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 οπως το ειπες δεν θα ειχα γεννηθει.αυτο με καλυπτει.οποτε δεν μου λεει κατι που πολεμησαν.ασε που παιζει αμα ειμασταν υπο αλλη χωρα να ειμασταν καλυτερα.κατα τα αλλα χαιρομαι που εστω και σε μικρο ποσοστο κυλαει και αιμα λιγο εκτος ελλαδας.οποτε ανετα εχω φυγει και με συνειδηση πεντακαθαρη.δεν πολεμαω για τιποτα και για κανεναν.δεν αξιζει οχι σφαιρα να ριξω αλλα ουτε μπουνια. πολύ απλουστευμένη η λογική σου. Δεν κρίνω κατά πόσο έχεις δίκιο (δεν υπάρχει σωστό και λάθος - ο καθένας νιώθει όπως νομίζει ο ίδιος και κανένας δεν μπορεί να του επιβάλλει κάτι το αντίθετο) αλλά νομίζω οτι μιλάει η γλώσσα της αντίδρασης και του "'όλου μαύρου". Εχω νιώσει και εγώ έτσι και κατά καιρούς επανέρχονται τέτοιες σκέψεις (όσο ήμουν φαντάρους ειδικά) αλλά γενικά πιστεύω οτι οι περισσότεροι Έλληνες πλέον είμαστε περήφανοι για τους "παλιούς" και αηδιασμένοι με τους νεοέλληνες (με τους εαυτούς μας συμπεριλαμβανομένου).
poulinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 και απλα δεν κανουμε τιποτα για να το αλλαξουμε.
paylidis Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Προσωπικά, καμία ενοχή. +1000 το ποιηματακι μας για το που πηγαίνει ο καθένας, μετα το στρατό, για εμενα μεταβάλλεται σε: "Σε περίοδο επιχειρήσεων μεταβαίνω με όχημα αεροσκάφος τύπου Airbus A320/321 στην πλησιέστερη Ευρωπαική πρωτεύουσα αιτούμενος πολιτικού ασύλου..." και ασε τους άλλους να σβερκοπιάνονται στον Εβρο. Απλά χέστηκα, όταν η πατρίδα μου δε με σέβεται δε τη σέβομαι ούτε και εγώ.
poulinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 +1000 το ποιηματακι μας για το που πηγαίνει ο καθένας, μετα το στρατό, για εμενα μεταβάλλεται σε: "Σε περίοδο επιχειρήσεων μεταβαίνω με όχημα αεροσκάφος τύπου Airbus A320/321 στην πλησιέστερη Ευρωπαική πρωτεύουσα αιτούμενος πολιτικού ασύλου..." και ασε τους άλλους να σβερκοπιάνονται στον Εβρο. Απλά χέστηκα, όταν η πατρίδα μου δε με σέβεται δε τη σέβομαι ούτε και εγώ. πεστα.και μετα ποδια φευγω και χωρις air bus.
REDODIN7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Ωραίο θέμα ανοίξαμε , ίσος κάποιοι έχουν το αίσθημα της πατρίδας και θέλουν να πολεμήσουν για αυτήν εγώ δεν το έχω και δεν νιώθω ντροπή για αυτό . Για πέστε μου για πια πατρίδα να παλέψω , για αυτήν που είχα πρόβλημα δυσλεξίας και το βρήκα μόνο μου στα 16 πριν της πανελλήνιες με αποτέλεσμα να μην μου δίνουν χαρτί για προφορικά λόγο ηλικίας , για την πατρίδα που με έστειλε σε ένα κώλο ΤΕΙ χωρίς καμία οικονομική βοήθεια και με άφησε να κάνω της σπουδές μου 8 χρόνια γιατί τα παράτησα ένα διάστημα για οικονομικούς λόγους , για την πατρίδα που άφησε τον πατέρα χωρίς φράγκο 8 μήνες περιμένοντας την σύνταξη , για την πατρίδα που άφησε την μάνα μου καρκινοπαθή 3 μέρες να περιμένει σε ράντσο ή μήπως για την πατρίδα που τώρα που επιτέλους πήρα το πτυχίο μου έχω φθάσει στα 27 και δεν βρίσκω δουλεία . Για όλα αυτά και πολλά άλλα δεν πιστεύω ότι πρέπει να υπηρετήσω καμία πατρίδα , όσο για τους δικούς μου θα τους πάρω και θα φύγουμε και αν δεν τα καταφέρουμε στην τελική θα κάτσω σπίτι μου ταμπουρωμένος με ότι έχω για να τους υπερασπιστώ αν και ευελπιστώ πως θα την κάνω για εξωτερικό σύντομα .
parasaser Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 ωραία ρε παιδιά, εγώ έχω αντίθετη άποψη. αλλά αν κατάλαβα καλά εσείς υποφέρεται όσο είστε Ελλάδα γιατί κάθεστε ακόμα εδώ?
Moderators stormrain Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Προσθεστε με στην λιστα επιβατων. Οσον αφορα τις ενοχες, απολυτως καμια. Απολυτως. Οταν ο ΧΨ φιλος μου αποφασισει να παει στο οποιο μετωπο, ειναι επιλογη του. Οπως δικη μου επιλογη ειναι να φυγω. Ο καθενας παιρνει τις αποφασεις του. Δεν θα κατακρινω οποιον αποφασισει να πολεμησει (ασχετως αν δεν μπορω να αντιληφθω τους λογους για να το πραξει), απλως προσωπικα δεν μαχομαι για χαμενους σκοπους και δη για να υπερασπισω τα συμφεροντα αλλων. Εντιτ: @parasaser Ο καθενας εχει την αποψη του φυσικα. Εγω δεν θα πω πως υποφερω στην Ελλαδα. Απλως μου ειναι αδιαφορο το πως λεγεται. Κοινως την ιδια αντιληψη (φανταζομαι πως) θα ειχα αν διεμενα στην Ιταλια λ.χ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις