Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 2/24/2018 στις 3:49 ΜΜ, Pablo_Hasan είπε

η θητεία πρέπει να ειναι εθελοντική, μόνο έτσι μπορείς να κάνεις σοβαρή εκπαιδευση. To να κρατάς ανθρώπους αιχμάλωτους για να κάνουν τους τζάμπα σεκιουριτάδες ειναι τελείως παραλογο και ανήθικο.

Αν πας στην πιο λούφα μονάδα πεζικού ή υγειονομικό τότε ναι, θα κάνεις σεκιούριτι και θα ξύνεσαι. Αν σταθείς τυχερός και πας σε μια πιο "μάχιμη" μονάδα, θα κάνεις ενδιαφέροντα πράγματα. Αλλά πολύ πιθανό να κάνεις άσχετα πράγματα τελικά.

5 λεπτά πριν, lastjedi είπε

Η θητεία στην Ελλάδα δεν είναι υποχρεωτική εδώ και χρόνια, εφόσον υπάρχει το παραθυράκι που λέγεται Ι5.

Και μετά τι; Ι5 δεν πας και μετά θα έχεις αυτό το "στίγμα" μια ζωή στην Ελλάδα. Γιωτάς. Αλλά εδώ που τα λέμε, αν είσαι νέος και δεν έχεις κάτι ιδιαίτερο να κάνεις, τι είναι 9 μήνες διάφορων εμπειριών;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

16 λεπτά πριν, Adanos είπε

Αν πας στην πιο λούφα μονάδα πεζικού ή υγειονομικό τότε ναι, θα κάνεις σεκιούριτι και θα ξύνεσαι. Αν σταθείς τυχερός και πας σε μια πιο "μάχιμη" μονάδα, θα κάνεις ενδιαφέροντα πράγματα. Αλλά πολύ πιθανό να κάνεις άσχετα πράγματα τελικά.

Και μετά τι; Ι5 δεν πας και μετά θα έχεις αυτό το "στίγμα" μια ζωή στην Ελλάδα. Γιωτάς. Αλλά εδώ που τα λέμε, αν είσαι νέος και δεν έχεις κάτι ιδιαίτερο να κάνεις, τι είναι 9 μήνες διάφορων εμπειριών;

και υπαρχουν χρηματα να σε υποστηριξουν αυτους τους 9 μηνες θα προσθεσω...

• Like 1

20 λεπτά πριν, panosno1com είπε

και υπαρχουν χρηματα να σε υποστηριξουν αυτους τους 9 μηνες θα προσθεσω...

Καλά αυτό εξυπακούεται. Χωρίς λεφτά δεν κάνεις τίποτα και όχι μόνο στον στρατό. Θα μου πεις "τα 8,62€ δεν σου φτάνουν;" :rolleyes:

14 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

Παρασκευή γύρω στις 12 το μεσημέρι με πήραν απο το Τμήμα να πάω να πάρω το χαρτί μου.

99% Δευτέρα θα σας καλέσουν.

Ουτε σημερα...αυριο θα παω να ρωτησω

1 ώρα πριν, skp12 είπε

Ουτε σημερα...αυριο θα παω να ρωτησω

υπάρχει περίπτωση να έχεις αλλάξει αριθμό; μήπως και σε ψάχνουν στο παλιό νούμερο πχ και δεν βγάζει απάντηση.

4 ώρες πριν, lastjedi είπε

Η θητεία στην Ελλάδα δεν είναι υποχρεωτική εδώ και χρόνια, εφόσον υπάρχει το παραθυράκι που λέγεται Ι5.

Υποθέτω αναφέρεσαι σε αυτο που λέγαμε παλιά Ι5 ψυχολογικό. 

Ναι, απο το 2002 (αν θυμάμαι καλά) που θεωρείται, απο τον νόμο, ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο ο βαθμός ικανότητας και δεν μπορεί να σε αναγκάσει κανείς* να το δείξεις και αρθηκαν** οι περιορισμοί σε καποια πράγματα (θέσεις ευθύνης, κάποιες άδειες κτλ) που ειχαν να κάνουν με το Ι5Ψ, ειναι σχετικά*** "ασφαλές" το Ι5Ψ, για τώρα. Ομως το Ι5Ψ θα σε ακολουθεί μια ζωή και ναι, τωρα δεν φαίνεται αλλα οι νόμοι αλλάζουν σε μια νύχτα, μπορεί αύριο ή μεθαύριο να μην είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο. 

*Στα σώματα ασφαλείας το ζητάνε και το βλέπουνε. 

**Μπορεί φυσικά να ζητηθεί από δικαστή, και γενικότερα σε ειδικές περιπτώσεις (οπως η ένταξη σε σώματα ασφαλείας) το κράτος εχει δικαίωμα να το δει το Ι. 

***Λεω σχετικά επειδή οταν βγάζεις βεβαίωση στρατολογικης κατάστασης (οτι δεν εχεις πλεον στρατιωτικές υποχρεώσεις) μπορείς ΑΝ θέλεις να αναγράφεται πανω ο λόγος απαλλαγής, ο μόνος λόγος να μην το θέλεις γραμμένο είναι αν πηρες το "τρελοχαρτο". Οπότε αν προσκομίσεις το χαρτί που λέει απαλλαγή αλλα δεν λέει τον λόγο τοτε αυτος που στο ζήτησε θα καταλάβει οτι εχεις πάρει Ι5Ψ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Adanos είπε

Πηρα αυτοματως Ι5 παθολογικο μετα απο 2 χρονια συνεχομενων αναβολων λογω προβληματος που ειχα και εχω ακομη στον θωρακα. Χ****κα αν με πουνε γιωτα η κατι αλλο. Καρφακι δε μου καιγεται. Δε σε κανει ο στρατος αντρα. Ναι, μαθαινεις καποια πραγματα. Εισαι μονος σου, πρεπει να επιβιωσεις κτλ κτλ, αλλα ως εκει.

Συνολικα εκανα 15 μερες φανταρος και απο αυτες τις 15 οι 10 ηταν περα δωθε στο 401. Κανενα στιγμα δεν σου αφηνει. Εκτος αν μιλαμε για ψυχολογικο.

Επεξ/σία από Alex-V
  • Like 5

Εικάζω ότι κάποιος ο οποίος βγάζει Ι5 για να αποφύγει το στρατό δεν θα τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και οι προκηρύξεις (αν και όταν κλπ που δε πρόκειται να ξαναβγούν ) να βγουν για σώματα ασφαλείας.

Στον ιδιωτικό τομέα και το υπόλοιπο δημόσιο τους αρκεί να μην έχεις εκρεμμότητες (για να μην τους κρεμάσεις δλδ αφού σε προσλάβουν) και δεν τους ενδιαφέρει πως και γιατί ξεμπέρδεψες. Είτε ήσουν βατραχάνθρωπος είτε Γιώτα ένα εκατομμύριο το ίδιο κάνει.

• Like 1

31 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Εικάζω ότι κάποιος ο οποίος βγάζει Ι5 για να αποφύγει το στρατό δεν θα τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και οι προκηρύξεις (αν και όταν κλπ που δε πρόκειται να ξαναβγούν ) να βγουν για σώματα ασφαλείας.

Στον ιδιωτικό τομέα και το υπόλοιπο δημόσιο τους αρκεί να μην έχεις εκρεμμότητες (για να μην τους κρεμάσεις δλδ αφού σε προσλάβουν) και δεν τους ενδιαφέρει πως και γιατί ξεμπέρδεψες. Είτε ήσουν βατραχάνθρωπος είτε Γιώτα ένα εκατομμύριο το ίδιο κάνει.

Δεν τον απεφυγα. Με αναγκασαν για ι5.

18 minutes ago, Alex-V said:

Δεν τον απεφυγα. Με αναγκασαν για ι5.

Μα δεν το έλεγα για σένα, για κάποια μηνύματα πιο πριν το ανέφερα που έλεγαν ότι αν πάρεις Ι5 μετά δε μπορείς να μπεις στα σώματα ασφαλείας. (Γιατί ουσιαστικά μόνο εκεί δε μπορείς να πας), και απλά έλεγα ότι αν δε θες να πας στρατό ούτε για 9 μήνες , φαντάζομαι δε θα θες γενικότερα να πας για να το κάνεις επάγγελμα για όλη σου τη ζωή οπότε δεν μου μοιάζει σαν ιδιαίτερο αντικίνητρο δλδ το να χάνεις τα σώματα ασφαλείας με Ι5.  (χώρια ότι πλέον όλα πάνε να μπουν μέσω πανελλαδικών και πυροσβεστική και λιμενικό κλπ και επίσης δεν θα ξαναδούμε προκήρυξη στο εγγύς μέλλον.).

Για σώματα ασφαλείας κάνουν πιο σοβαρές εξετάσεις, δεν αρκεί το Ι της θητείας. Πολλοί που ήταν Ι1 στη θητεία κόβονται. Είχα δοκιμο που ήταν κομμενος από την σνδ για ιατρικους λόγους, αλλά για την θητεία δεν του βρήκαν κανένα πρόβλημα... 

2 ώρες πριν, Alex-V είπε

Πηρα αυτοματως Ι5 παθολογικο μετα απο 2 χρονια συνεχομενων αναβολων λογω προβληματος που ειχα και εχω ακομη στον θωρακα. Χ****κα αν με πουνε γιωτα η κατι αλλο. Καρφακι δε μου καιγεται. Δε σε κανει ο στρατος αντρα. Ναι, μαθαινεις καποια πραγματα. Εισαι μονος σου, πρεπει να επιβιωσεις κτλ κτλ, αλλα ως εκει.

Συνολικα εκανα 15 μερες φανταρος και απο αυτες τις 15 οι 10 ηταν περα δωθε στο 401. Κανενα στιγμα δεν σου αφηνει. Εκτος αν μιλαμε για ψυχολογικο.

Καμία σχέση όμως το παθολογικό με το Ι5Ψ, για άλλο πράγμα μιλάνε τα παιδιά.

5 ώρες πριν, skp12 είπε

Οχι φιλε μου εχω παει Ρουφ και εχω ενημερωσει ολα τα στοιχεια μου. Θα παω αυριο να ρωτησω απο κοντα στο αστυνομικο τμημα. 

Καλά μην στηρίζεσαι σε αυτό. Εσύ τους ενημέρωσες, αυτοί όμως; Δυο φορές τους είχα ενημερώσει για αλλαγή στοιχείων και με ψάχνανε σε ένα παλιό τηλέφωνο.

Όσο ήμουν στο Στρατό συζητούσαμε για το ποιά ταινία μοιάζει με την θητεία μας.Καταλήξαμε στις Φυλακές Ανηλίκων.

Και όντως αν αλλάξουμε τις φυλακές με στρατό,τον "θεό" με τον Δίκα του Λόχου,τον αρχιφύλακα με τον Δίκα του Στρατοπέδου και μειώσουμε την βία τότε αυτή η ταινία συνοψίζει την θητεία μας από την πρώτη μέρα που θα παρουσιαστούμε  μέχρι και τις τελευταίες σκηνές που είναι η απόλυση μας.Το τι γέλιο είχαμε ρίξει στο ΚΨΜ.

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...