Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, G.TH. είπε

Οι Αμερικάνοι δεν στέλνουν κόσμο στην Ευελπίδων ή στην Ικάρων  ή άλλα σχολεία.  Όλοι οι Βαλκάνιοι στέλνουν σε εμάς, μαζί με άλλα κράτη όπως Νιγηρία, Γεωργία, Κατάρ.
Έρχονται εδώ για ασκήσεις μόνο, μια δυο τρεις εβδομάδες.
Σε αρκετά στρατόπεδα της παραμεθορίου πάνε εθνοφύλακες εθελοντικά και κάνουν υπηρεσίες έναντι αμοιβής. Αν έχουμε κάποιον εθνοφυλάκα εδώ να πει και την αμοιβή.

Η Αγγλία αυτή τη στιγμή έχει τόσα αεροπλανοφόρα όσα και εμείς. Κάποια στιγμή θα ξανααποκτήσει. Παρότι είχε πυρηνικά, μια χαρά τους επιτέθηκε η Αργεντινή και δεν μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει.
Και αυτά τα ισχυρά κράτη, έχουν προβλήματα, λείπουν ανταλλακτικά, άρματα δεν κινούνται, αεροπλάνα δεν πετάνε,  πυρομαχικά λήγουν. Όταν υπήρχε ισχυρά αριθμητικά εχθρός, είχαν θητεία. Και περισσότερα χρήματα για την άμυνα φυσικά.

Χρειάζεται και ποσότητα και ποιότητα. Πέρασε η εποχή των Θερμοπυλών, του χανίου της Γραβιάς και των μύλων της Λέρνας. Αν ποιότητα ήταν το μοντέλο των ΕΠΟΠ..................

Απο οτι ξερω η αποζημίωση (δεν ειναι αμοιβή) ειναι στα 3 ευρω την ωρα (δηλαδή μια ιδεα πανω απο την αμοιβή κατώτατου) χωρις ένσημα και χωρίς ασφάλεια, αλλα δεν ξερω αν σε περίπτωση ατυχήματος, την ωρα που βρίσκονται σε υπηρεσία ή άσκηση, θα τους μεταφέρουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο/ιατρείο ή σε δημόσιο νοσοκομείο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, solidsnake222 είπε

Ούτε σε εμένα ούτε στον αδερφό μου.

Λογικά θα έρθει μέσα στην εβδομάδα.

Αυτό μου είπαν και από τη στρατολογία που ρώτησα επειδή θέλω μια μικρή αναβολή. Λογικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει έρθει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει αλλάξει κάτι προς τις τοποθετήσεις?Γιατί σε δύο φίλους μου αναφέρει  το κέντρο(ή ΣΥΠΕ) που θα παρουσιαστούν και ΕΛΔΥΚ.Και με μία αναζήτηση δεν είναι οι μόνοι.Ξέρουμε αν κάτσουν 3 μέρες στο κέντρο και μετά θα τους στείλουν στην Κύπρο χωρίς να το έχουν δηλώσει?

Επεξ/σία από Muchacho

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Pablo_Hasan είπε

η μετάθεση στην κύπρο δεν ειναι υποχρεωτική

Το ξέρω,παλιότερα το δήλωνες και αν δεν μαζεύαν κόσμο κόσμο κάναν επιτακτική διαφήμιση μπας και ψαρέψουν κάποιον.Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν τέτοιο θέμα γιατί πάρα πολλοί ήθελαν να πάνε κύπρο για οικονομικούς λόγους.Τώρα όμως διαβάζω και εδώ:

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2018/02/blog-post_899.html

αυτό που ανάφερα παραπάνω.

Επεξ/σία από Muchacho

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ και ο αδερφός μου για ΕΛΔΥΚ είμαστε χωρίς να το δηλώσουμε...

Οπότε καταλαβαίνετε...

Επεξ/σία από solidsnake222

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, solidsnake222 είπε

Οπότε καταλαβαίνετε...

Καλα ειναι.. θα δεις περπατησης και τη λυδρας στη λευκωσια .. Ελδυκ ..Εκλαψα Λυπηθικα Δακρυσα ΥπεφεραΚουραστηκα.. Εντος λιγων δευτερωλεπτων υποψιαζομαι καμψεις... Θα τα μαθεις ολα εκει και γω δεν ταξερα :)

Επεξ/σία από bilios40
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, bilios40 είπε

Καλα ειναι.. θα δεις περπατησης και τη λυδρας στη λευκωσια .. Ελδυκ ..Εκλαψα Λυπηθικα Δακρυσα ΥπεφεραΚουραστηκα.. Εντος λιγων δευτερωλεπτων υποψιαζομαι καμψεις... Θα τα μαθεις ολα εκει και γω δεν ταξερα :)

:)

Τουλάχιστον 9 μήνες να μάθουμε και κάτι δεν με πειράζουν αυτα, το ζήτημα όμως είναι και το οικονομικό, εσύ αν επιτρέπεται πόσα έπαιρνες, 250; φτάνουν αυτά για μετακινήσεις εξόδους κτλ; 

Επεξ/σία από solidsnake222

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, solidsnake222 είπε

:)

Τουλάχιστον 9 μήνες να μάθουμε και κάτι δεν με πειράζουν αυτα, το ζήτημα όμως είναι και το οικονομικό, εσύ αν επιτρέπεται πόσα έπαιρνες, 250; φτάνουν αυτά για μετακινήσεις εξόδους κτλ; 

270, και 360 αν γινεις δεκαννεας. Φτανουν γενικα, σκεψου υπνο φαι μεσα και εξοδο καφε και βολτα γενικα + αφοροληγητα τσιγαρα εντος στρατοπεδου. Εγω 7 μηνες εκατσα (και καλοκαιρι-- αγια ναπα και πολλα τετοια) στην 3/1/ΔΕΜ , 8-9 δεν θα ειχα κανενα θεμα (οχι παραπανω, απλα να μην πηγαινα μετα Ελλαδα τελευταιο μηνα, καθως και τον 1ο )

Επεξ/σία από jimakos234
  • Thanks 1

6 ώρες πριν, skp12 είπε

Οσοι ειστε Β ΕΣΣΟ Μαρτιου εχετε παρει χαρτι; εμενα τιποτα ακομα...

6 ώρες πριν, solidsnake222 είπε

Ούτε σε εμένα ούτε στον αδερφό μου.

Λογικά θα έρθει μέσα στην εβδομάδα.

Παρασκευή γύρω στις 12 το μεσημέρι με πήραν απο το Τμήμα να πάω να πάρω το χαρτί μου.

99% Δευτέρα θα σας καλέσουν.

• Thanks 1

Στις 23/2/2018 στις 12:48 ΜΜ, Xristaras12 είπε

υπάρχει λόγος να μπεις ΥΕΑ;

Οτι ειπε ο Mike συν οτι εχεις παραπανω μορια.

Επισης αν εχεις βυσμα παιρνεις χαρακτηρισμο δοκιμος ειδικων δυναμεων που νομιζω μετραει παραπανω απο του "απλου" δοκιμου πεζικου σε μορια.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η θητεία υπάρχει.

Και όπως είπε ο G.TH., όσο η Τουρκία έχει θητεία και τα λοιπά, τόσο θα έχουμε και εμείς. Δυστυχώς, το ότι ως χώρα δεν έχουμε βλέψεις επεκτατισμού δεν σημαίνει ότι δεν έχουν άλλοι όπως π.χ. οι Τούρκοι (και ας είναι για εσωτερική κατανάλωση). Πες πως δεν υπάρχει θητεία και δεν εκπαιδεύεται κανένας. Τι θα γίνει αν έρθει ένας εχθρός; Θα φύγουμε όλοι Νέα Υόρκη όπως είπε κάποιος;

Μακάρι η θητεία να ήταν εθελοντική (αν και με την εμπειρία που έχω τώρα θα πήγαινα ακόμα και εθελοντικά) και να ήταν μια σωστή θητεία με σωστή εκπαίδευση και ας ήταν 6 μήνες ή 3 μήνες.

16 ώρες πριν, solidsnake222 είπε

Οπότε καταλαβαίνετε...

Αν είσαι από παραμεθόριο το δηλώνεις και δεν πας. Αλλά πιστεύω, απ' ότι έχω ακούσει, είναι καλή φάση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...