Dantε Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, dimips είπε Καλημέρα παιδιά. Μπαίνω κι εγώ 13 Μάρτη Β' ΕΣΣΟ. Ξέρει κανείς πόσες μέρες θα κάτσουμε στα νέα κέντρα; Εμένα μου είπανε 2-3 αλλά όχι επίσημη πηγή. Δε ξέρω τι πράγματα θα πρέπει να αγοράσω για πάρω μαζί μου. Επίσης λένε ότι τα πράγματα θα είναι σφιχτά για αυτή την ΕΣΣΟ λόγο του "θερμού επεισοδίου'. Μας περιμένει ο Έβρος ή κι αυτό είναι παραμύθια; Αν μπαινεις Εβρο ,τοτε κατα 99% Εβρο θα μεινεις. Οτι θα φαμε ζορι εκει πανω,μαλλον σιγουρο ειναι. 3 μερες καπου θα μεινουμε στα ΣΥΠΟ και μετα καπακι μοναδα.Μεχρι την αδεια ορκομοσιας δε βλεπω να βγαινουμε,αρα παιρνεις τα παντα που χρειαζεσαι.
kronos73 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, dimips είπε Καλημέρα παιδιά. Μπαίνω κι εγώ 13 Μάρτη Β' ΕΣΣΟ. Ξέρει κανείς πόσες μέρες θα κάτσουμε στα νέα κέντρα; Εμένα μου είπανε 2-3 αλλά όχι επίσημη πηγή. Δε ξέρω τι πράγματα θα πρέπει να αγοράσω για πάρω μαζί μου. Επίσης λένε ότι τα πράγματα θα είναι σφιχτά για αυτή την ΕΣΣΟ λόγο του "θερμού επεισοδίου'. Μας περιμένει ο Έβρος ή κι αυτό είναι παραμύθια; Τι εννοείς μας περιμένει Έβρος; Που θες να σε στείλουνε...στη Μανωλάδα να φυλάς τις φράουλες. Τόσες γεννιές πήγαμε στον Έβρο ή στα ακριτικά νησιά (λίγο πιο τυχεροί κατά τη γνώμη μου). Να έχεις στο μυαλό σου ότι είστε και τυχεροί πλέον αφού κάνετε τη μισή θητεία από ότι κάναμε εμείς οι 40ρηδες πάνω κάτω. Το μόνο που είναι σφιχτό στο στρατό είναι οι αρβύλες ίσως. Είναι μια χαζομαρα και αν είσαι χαλαρός και κάνεις ότι σου λένε θα φύγει γρήγορα. Θ φας λίγο ξενύχτι, λίγο κακό φαγητό και μπορεί να κάνεις και κανα φίλο, μην αγχώνεσαι. Μαζί σου να πάρεις εσώρουχα και είδη προσωπικής υγιεινής, άντε και καλή θητεία!
Xristaras12 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 υπάρχει λόγος να μπεις ΥΕΑ; με πήραν και παρέλαβα το χαρτί και το αναγράφει.
MikeJ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 ΥΕΑ γράφει σε όλους όσους έχουν τελειώσει λύκειο άρα σχεδόν σε όλους. (εθελοντικά δηλώνεις για να πας όταν μπεις) Ουσιαστικά κάνεις λίγο πιο ζόρικη θητεία για 4-5 μήνες στη Κρήτη στη ΣΕΑΠ και μετα για ένα 10μηνο είσαι σαν στρατιωτικός μονιμάς λίγο πάνω από Ανθυπασπιστής λίγο κάτω από Ανθυπολοχαγός. Παίρνεις γύρω στα 500 κάτι ευρώ το μήνα και πρέπει να μένεις έξω σε σπίτι. Γενικά θέλει ζύγισμα, έχει σίγουρα κάποια θετικά (ότι το περισσότερο χρόνο είσαι σαν υπάλληλος, παςτο πρωί και φεύγεις το μεσημέρι και απλα κάνεις κανα 3-4 κυριλέ υπηρεσίες το μήνα και δεν είσαι αγγαρειομάχος και σκοπάνθρωπος) αλλά και αρκετά αρνητικά ( ότι κάνεις 14 μήνες αντί για 9 και πρέπει να νοικιάσεις σπίτι κλπ με λεφτά που δε φτάνουν οπότε θα χρειάζεται και βοήθεια από το σπίτι) http://www.ellinikos-stratos.com/thiteia/dea_2.asp
Oscar_Mike Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, dimips είπε Επίσης λένε ότι τα πράγματα θα είναι σφιχτά για αυτή την ΕΣΣΟ λόγο του "θερμού επεισοδίου'. Μας περιμένει ο Έβρος ή κι αυτό είναι παραμύθια; Μπα μ@λακίες ραδιοαρβυλιές, κάθε εσσο τα ίδια λένε, εδώ ολόκληρο πραξικόπημα και δεν άνοιξε ρουθούνι. Εγώ πάντως Εβρο μια χαρά πέρασα όλη τη θητεία μου, και όχι σε καμιά ξεχασμένη μονάδα που δεν πατούσε ψυχή, σε Ταξιαρχία φουλ προβλεπέ και τεντωμένη, με Παρμενίωνες, "πραξικοπήματα", ασκήσεις επι ασκήσεων, επισκέψεις Στρατηγών κάθε 3 κ λιγο, με κάτι 10+/1 το καλοκαίρι κλπ, και σε μονάδα με Δίκα μάχιμο πρασινομπερέ (σωστό άνθρωπο ωστόσο!!) Μια χαρά είναι ο Εβρος για μένα σε σχέση με τα νησιά, ειδικά οποίος πάει Αλεξανδρούπολη, θα ντρέπεται να λέει ότι είναι Εβρο
dimitris21gr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Και εγώ δεν μπορώ να πω ότι πέρασα άσχημα Σαμοθράκη. Είχαμε και εμείς τέντα διοικητή, αλλά από υπηρεσίες ήταν οκ αφού χειμώνα πάνω από 2 άντε 3-1 δεν πήγαινε κανένα. Ειδικά στην δική μου την μονάδα έβγαλα τον πρώτο μήνα με καθαρό 1-1. Και μετά έχεις και τα φυλάκια στα οποία 8 στις 10 φορές είσαι χύμα ακόμα και την ώρα που έχεις σκοπιά. Άσε που οι υπαξιωματικοί είναι πιο λελα και από στρατιώτες. Τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση, μετά που ήρθα Αθήνα, ήταν όλοι πολύ πιο αυστηροί. Βέβαια υπάρχουν και τα αρνητικά του να πας στον Έβρο με πρώτο και κύριο τα περισσότερα έξοδα για πήγαινε έλα και για καφέδες-σουβλάκια και έπειτα το ότι μπορεί να είσαι σε κάποιο ξεχασμένο μέρος και να μην έχεις τι να κάνεις. EDIT: Να προσθέσω και το δέσιμο με άλλα άτομα όταν είσαι Έβρο που βοηθά στο να περνάς καλά. Μπορεί να μου φάνηκε κιόλας έτσι εμένα μιας και στην Αθήνα έβγαλα το τελευταίο 2μηνο της θητείας μου, αλλά στην Σαμοθράκη πέρασα πολλές περισσότερες στιγμές με άλλους στρατιώτες σε φυλάκια, ΣΠΕΝ, αγγαρείες και φυσικά στις εξόδους. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2018 από dimitris21gr 1
dimips Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, kronos73 said: Τι εννοείς μας περιμένει Έβρος; Που θες να σε στείλουνε...στη Μανωλάδα να φυλάς τις φράουλες. Τόσες γεννιές πήγαμε στον Έβρο ή στα ακριτικά νησιά (λίγο πιο τυχεροί κατά τη γνώμη μου). Να έχεις στο μυαλό σου ότι είστε και τυχεροί πλέον αφού κάνετε τη μισή θητεία από ότι κάναμε εμείς οι 40ρηδες πάνω κάτω. Το μόνο που είναι σφιχτό στο στρατό είναι οι αρβύλες ίσως. Είναι μια χαζομαρα και αν είσαι χαλαρός και κάνεις ότι σου λένε θα φύγει γρήγορα. Θ φας λίγο ξενύχτι, λίγο κακό φαγητό και μπορεί να κάνεις και κανα φίλο, μην αγχώνεσαι. Μαζί σου να πάρεις εσώρουχα και είδη προσωπικής υγιεινής, άντε και καλή θητεία! Ευχαριστώ για τις ευχές αλλά δε νομίζω πως είμαστε τυχεροί. Τη γενιά σας τη περίμενε το δημόσιο, δουλειές και δάνεια για νέες επιχειρήσεις μετα το στρατό. Επίσης είχαν λεφτά οι γονείς σας να κάνετε γουστα οσο είστε φαντάροι μακριά. Αν ηταν έτσι και σήμερα καθόμουν κι εγώ 5 χρόνια να αραξω σε κάνα νησί, δε θα με χαλούσε. Εμείς που μόλις τελειώσαμε το πανεπιστήμιο θα πρέπει να πάρουμε ένα σωρό πτυχία ακομη και να κάνουμε εργασίες ώστε να εμπλουτιστεί το βιογραφικό και να φύγουμε το συντομότερο εξωτερικό. Οσο είσαι Έβρο αυτά δε γίνονται ταυτόχρονα. Τουλάχιστον αν είσαι στη πόλη σου βγαίνεις και ασχολείσαι λίγο δε χάνεις επαφή με καθηγητές κλπ. Τέλος πάντων, χάσιμο χρόνου αλλά και τι να κάνεις, δε μπορείς να το αποφύγεις. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2018 από dimips 1 1
kronos73 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 49 λεπτά πριν, dimips είπε Ευχαριστώ για τις ευχές αλλά δε νομίζω πως είμαστε τυχεροί. Τη γενιά σας τη περίμενε το δημόσιο, δουλειές και δάνεια για νέες επιχειρήσεις μετα το στρατό. Επίσης είχαν λεφτά οι γονείς σας να κάνετε γουστα οσο είστε φαντάροι μακριά. Αν ηταν έτσι και σήμερα καθόμουν κι εγώ 5 χρόνια να αραξω σε κάνα νησί, δε θα με χαλούσε. Εμείς που μόλις τελειώσαμε το πανεπιστήμιο θα πρέπει να πάρουμε ένα σωρό πτυχία ακομη και να κάνουμε εργασίες ώστε να εμπλουτιστεί το βιογραφικό και να φύγουμε το συντομότερο εξωτερικό. Οσο είσαι Έβρο αυτά δε γίνονται ταυτόχρονα. Τουλάχιστον αν είσαι στη πόλη σου βγαίνεις και ασχολείσαι λίγο δε χάνεις επαφή με καθηγητές κλπ. Τέλος πάντων, χάσιμο χρόνου αλλά και τι να κάνεις, δε μπορείς να το αποφύγεις. Εντάξει δεν ήταν και τόσο ιδανικά πριν 15-20 χρόνια και το ότι έπρεπε να διακόψεις για 1,5 χρόνο τη ζωή σου ήταν μεγάλο μανίκι όπως και να το δεις. Κάποιοι, βύσματα βέβαια, έκαναν θητείες στην Αθήνα και δούλευαν ταυτόχρονα. Εγώ, και άλλα πολλά παιδιά βέβαια, ήμουνα 18 μήνες μακριά από το σπίτι μου. Πήγα από το κέντρο στον Έβρο αρχές Ιαν και μετά από εμπλοκές (+ εκλογές) πήρα άδεια και ξαναείδα το σπίτι μου μετά από 4,5 μήνες! Ναι είχα χαρτζιλίκι από τους γονείς μου αλλά δεν είχε και πολύ σημασία΄όταν δε μπορείς να βγεις γιατί η υπηρεσία σε πάει 18/1. Στη δεύτερη μονάδα (Θεσσαλονίκη ναι μεν αλλά τι να το κάνω ο Αθηναίος...) είχα φτάσει στους 16/17 μήνες φαντάρος και επειδή ως γραφέας πλέον μπορούσα να επέμβω, να παίρνω εύκολες υπηρεσίες από παιδιά που ήταν ντόπια γιατί δεν είχα πια κέφι να βγαίνω ούτε πολλά λεφτά να χαλάω σε μία πόλη που δεν είχα ούτε ένα φίλο να με καλέσει σπίτι του για ένα καφέ. 9 μήνες είναι, σαν γκάστρωμα ένα πράγμα, κοίτα να προσέχεις και θα περάσει γρήγορα Φιλικά 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Ο πατέρας μου υπηρέτησε πάνω από δύο χρόνια, τότε οι σκοπιες ήταν από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί, οι φαντάροι ήταν κάθε μέρα έξω. Τώρα βαρανε σκοπιες το καταμεσημερο στην μεση του στρατοπέδου με φουλ εξάρτηση και κράνος, Lol 1
panosno1com Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, evoracing είπε Ισχύει ότι θα ανεβάσουν την θητεία? Άντε να δούμε πότε θα μπω και εγώ.. Μια απόφαση είναι! εννοειται, το 2009 την μειωσαν , το 2019 θα την αυξησουν , με ανακοινωση φορωντας μασκα troll face και απο κατω να περναει μηνυμα : u mad bro ?? edit: για τους απο πανω, ειχες και την "εξυπνη" γιαγια μου που χε στειλει λεφτα με ταχυδρομικο φακελο και τα καβατζωσανε και εμεινε ο πατερας μου διχως λεφτα οποτε μπορει να εμενες και χωρις χρημα για αρκετες εβδομαδες,σιγουρα ο πατερας μου δεν ηταν ο μονος που την πατησε , θα ηταν σιγουρα καμια δεκαρια κακομοιροι ακομα! Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2018 από panosno1com
valkon Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Μπήκα Τρίτη στην μονάδα και χθες ξεκίνησαν τα Σπεν. Το θέμα είναι ότι είμαι στο νοσοκομείο με ιγμοριτιδα, αν πάω με την επόμενη σειρά Σπεν θα χάσω την άδεια του Πάσχα ξέρουμε;
Pablo_Hasan Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Συνεδριάζει σήμερα στου Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ, το θέμα της συνεδρίασης είναι η έγκριση εξοπλιστικών. Τα αγοράζουν που τα αγοράζουν τα σαπακια τους, γιατί δεν κάνουν και καμιά συμφωνία με εταιρείες φύλαξης και βάζουν φαντάρους να κάνουν τα σκιαχτρα;
MikeJ Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 2 hours ago, valkon said: Μπήκα Τρίτη στην μονάδα και χθες ξεκίνησαν τα Σπεν. Το θέμα είναι ότι είμαι στο νοσοκομείο με ιγμοριτιδα, αν πάω με την επόμενη σειρά Σπεν θα χάσω την άδεια του Πάσχα ξέρουμε; Τις άδειες πάσχα και χριστουγέννων δε γίνεται να τις χάσεις. Εϊναι 2 γκρουπάκια και υποχρεωτικά παίρνεις ένα από τα δύο. Δε γίνονται σπεν κλπ σε περίοδο τέτοιων αδειών. 1
zio10 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, Pablo_Hasan είπε Συνεδριάζει σήμερα στου Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ, το θέμα της συνεδρίασης είναι η έγκριση εξοπλιστικών. Τα αγοράζουν που τα αγοράζουν τα σαπακια τους, γιατί δεν κάνουν και καμιά συμφωνία με εταιρείες φύλαξης και βάζουν φαντάρους να κάνουν τα σκιαχτρα; Εταιρείες φύλαξης εννοείτε να πάνε σεκιούριτι στα σύνορα; Και οι φαντάροι να μην υπάρχουν καθόλου ή να έχουν άλλο ρολό;
Pablo_Hasan Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 η θητεία πρέπει να ειναι εθελοντική, μόνο έτσι μπορείς να κάνεις σοβαρή εκπαιδευση. To να κρατάς ανθρώπους αιχμάλωτους για να κάνουν τους τζάμπα σεκιουριτάδες ειναι τελείως παραλογο και ανήθικο. Λέω για σεκιουριτι γιατι στους περισσότερους στρατούς οι υπηρεσίες φύλαξης ειναι ξεχωριστή αρμοδιότητα απο τις στρατιωτικές δραστηριότητες. Στις ηπα πχ. δεν έχουν τους πεζοναυτες να βαράνε σκοπιές μπροστά απο τις αοτ. Δες εδώ αγγελίες για αποθηκάριους στις αμερικανικες ε.δ. https://www.indeed.com/q-Army-Warehouse-jobs.html?vjk=e2df1e0f39727cc9 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις