-Dimitris- Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 21 ώρες πριν, MikeJ είπε Σπάρτη μάγειρας ένας φίλος μου έκανε ζωάρα + ότι χόρτασε απίστευτα φαγητά όπως είπε ο ίδιος, αλλά η εκπαίδευση του συνεχίστηκε στο Γύθειο (δε ξέρω αν ισχύει για όλους) όπου μου είπε ήταν πολύ χάλια, σε φάση σκοπιά και σε κοιτούσαν από κάμερα και δε μπορούσες να ξύσεις το κώλο σου και μοίραζαν καμπάνες για ψίλου πήδημα. Ναι πολυ χαλια το Γυθειο, 200 ατομα για 17 υπηρεσιες, +2-3 ημερες αγραφη αδεια για ολους, το στρατοπεδο μεσα στην πολη, καλο φαγητο. Εκτος και εαν το ''πολυ χαλια'' το καθοριζουν τα 10-20 πιθηκια που κανουν ανω κατω το στρατοπεδο σε καθε ΕΣΣΟ. Ιατρος Γυθειου, 6 μηνες, 3 ΕΣΣΟ. 1
MikeJ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Εγώ μεταφέρω απλά τι μου είπε σειρά μου (που ήταν τέρμα ήσυχος και χαμηλών τόνων άτομο , καμία σχέση με καμπανόφατσες κλπ) που ήταν εκεί προς το τέλος του 2015 για εκπαίδευση μάγειρα. Μου έλεγε Σπάρτη ζωάρα μακάρι να έμενε εκεί όλη τη θητεία (αν και λέει θα έπαιρνε σίγουρα 30 κιλά γιατί είχε πολύ και καλό φαγητό) , Γύθειο ψιλό-πίκρα. Προφανώς, η κατάσταση σε μια μονάδα ή ένα κέντρο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον διοικητή οπότε αλλάζει εύκολα από εσσό σε εσσό αν αλλάξει ο δίκας. 1
-Dimitris- Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Εγω ημουν το 2016 και Σπαρτη και Γυθειο. Απλα καμια φορα τεινουμε να υπερβαλουμε. Παντα το Γυθειο γεμιζει με 200 ατομα εκπαιδευομενους, οταν οι υπηρεσιες ειναι 17 καταλαβαινεις πως πηγαινει το προγραμμα με τις εξοδους. Ειδικα οταν το συνδυασεις με το γεγονος οτι το στρατοπεδο απεχει 30 μετρα απο την παραλια και την πολη. Στη Σπαρτη για παραδειγμα πρεπει να περιμενεις λεωφορειο εξω απο το στρατοπεδο (25 λεπτα δρομολογιο) και ΑΝ σε παρει γιατι συνηθως ερχεται γεματο, και φυσικα η ιδια ιστορια οταν επιστρεφεις. Το χειμωνα δε με τις βροχες και το κρυο γινεται χαμος. Στο Γυθειο μεσα σε 10 λεπτα απ'οταν περασεις την πυλη εχεις ηδη παραγγειλει τον καφε σου. Τωρα εαν αναφερεσαι σε τραβηγμενα σεναρια οπως ετυχαν σε εμενα οταν ημουν εκει, οπως π.χ. εκπυρσοκροτηση οπλου (αβοληδοτο) κατα τη διαρκεια σκοπιας επειδη το παλικαρι την επαιζε (την σκανδαλη) και ισχυριζοταν οτι απλα εχει πονοκεφαλο, η αποπειρα κλεψιματος ξιφολογχης, ναι ειναι λογικο να μοιραζονται ποινες. 1
bromiaris Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, vagpan1986 είπε Επειδή ήμουν σε μονάδα με βυσματούχους ΕΠΟΠ, οι οποίοι ήταν κατα 80% κοπρόσκυλα, δεν έχω την καλύτερη άποψη γι αυτούς. Για τους συγκεκριμένους, θα ελεγες κριμα τα λεφτα που δίνει το κράτος. Και τα έλεγα καλά με δαυτους λόγω ειδικότητας, φαντάσου. Δηλαδή εσύ το βύσμα, ήσουν σε βυσματική μονάδα μαζί με βύσματα μόνιμα στελέχη. Μάλιστα… Και κατά τα άλλα, δεν έχεις καλή άποψη γι αυτούς. Υποθέτω ότι την ίδια άσχημη άποψη θα είχαν και αυτοί για εσένα. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από bromiaris
Rmacobra Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 349 ΕΣΣΟ ημουν Γυθειο για εκπαιδευση ειδικοτητας σχετικα καλα ειναι αλλα οι εποπ το παιζουν σαν να ειναι ταγματαρχης πεφτουν ευκολα καμπανες ενας ειχε φαει 10Φ για ασχετο λογο και να ξερετε μερικοι εκει μεσα εχουν χασει βαθμο γιατι εχουν χτυπησει φανταρο.Υπηρεσιες 1 μεσα 2 εξω η το αναποδο στην χειροτερη. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 20 ώρες πριν, ThReSh είπε Κάτι μου λέει πάντως ότι δεν θα έλεγες το ίδιο αν ήσουν στέλεχος, ούτε πως δεν θα είχες πρόβλημα αν η υπηρεσίες ήταν ισάξια μοιρασμένες με τους φαντάρους... χαχα, αν τύχει και κάνουν δύο συνεχόμενες υπηρεσίες βγάζουν οι "ενώσεις" τους ανακοινώσεις ότι "καταπονούνται σωματικά", και θυμούνται αποφάσεις του ευρωπαικού δικαστηρίου... Γιωτάδες γενικά έχουν πολύ πλάκα οι ανακοινώσεις τους, ειναι ειτε ζητιανιά για παραπάνω λεφτά και παροχές είτε κλάψα με τέτοιου ειδους παραπονα Αναφορά σε κείμενο Ανακοίνωση ΠΟΕΣ ΠΡΟΣ : κ. Α/ΓΕΣ Αρ. Πρωτ. 54/2018 Αθήνα, 15 Ιαν 2018 ΚΟΙΝ : - κ.κ. ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ, Α/ΓΕΕΘΑ - ΠΟΕΣ - Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ ΘΕΜΑ : Μέριμνα Υπέρ Στρκού Προσωπικού (Υπηρεσίες Στελεχών) ΣΧΕΤ : α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 68/2017 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ. β. Το από 26 Μαΐου 2017 Ενημερωτικό Σημείωμα ΠΟΕΣ γ. Υπ’ αριθμ. 6/2016 Γνωμοδότηση του ΓΣΝΣ/Γ’ ΣΣ δ. Υπ΄ αριθμ. Φ.400/32/82424/Σ.343/03-6-2011 Απόφαση ΥΕΘΑ (ΦΕΚ Β’ 1139, «Διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα για κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα») 1. Σας γνωρίζουμε ότι, με το (α) σχετικό έγγραφό της, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, γνώρισε στην Ομοσπονδία μας για συνεχόμενη, επί 2ήμερο ή 3ήμερο, εκτέλεση υπηρεσίας σε Μονάδες της Φρουράς Καστοριάς, η οποία (υπηρεσία) απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση και εγρήγορση, με αποτέλεσμα τη σωματική καταπόνηση των στελεχών, σε καιρό ειρήνης, χωρίς την ανάλογη απαλλαγή τους, κατά τα εντελλόμενα στη (δ) όμοια. 2. Το ευρωπαϊκό δικαστήριο αναγνωρίζει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, δύνανται εκ της αποστολής τους, σε ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις, να αντιμετωπίσουν γεγονότα εξαιρετικής σοβαρότητας και μεγέθους ….. Σε αυτές τις εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν να εμφανιστούν παρεκκλίσεις από την τήρηση των κανόνων σχετικά με το ωράριο εργασίας. Ωστόσο, για όλες τις άλλες συνήθεις δραστηριότητες των ΕΔ, οι οποίες και λαμβάνουν χώρα υπό κανονικές συνθήκες, το ωράριο εργασίας θα πρέπει να οργανώνεται σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία, δηλαδή το 40ωρο εβδομαδιαίως και μη υπέρβαση των οκτώ (8) ωρών ανά 24ωρο σε περίοδο μιας εβδομάδας, εάν πρόκειται για νυκτερινή εργασία. 3. Όπως αναφέρεται στο (γ) σχετικό, η εκτέλεση συνεχόμενης υπηρεσίας για δύο ή τρεις ημέρες συνιστά, σύμφωνα με την κοινή πείρα και λογική, εργασία που ενδέχεται να επιβαρύνει τον ανθρώπινο οργανισμό, πόσο δε μάλλον όταν αυτή η εργασία χαρακτηρίζεται από τα θεσμικά κείμενα ως ιδιαιτέρως απαιτητική και κρίσιμη, ενώ, συνεχίζει το ίδιο έγγραφο, η υπηρεσία εκτελούταν παλαιότερα με εναλλαγή καθηκόντων στο εικοσιτετράωρο χωρίς να διαπιστωθούν δυσχέρειες εξ αυτού του λόγου που να έχουν επιπτώσεις στην εκπλήρωση της αποστολής της. 4. Κατόπιν των ανωτέρω, επικαλούμενοι την ευαισθησία σας και προκειμένου να προλάβουμε μια μελλοντική βλάβη στην υγεία των συναδέλφων μας, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε τη συγκεκριμένη υπηρεσία, όπως άλλωστε και το (γ) σχετικό μνημονεύει. 5. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία. Για την Εκτελεστική Γραμματεία Ο Πρόεδρος Τσουκαράκης Ανέστης Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) 6974365800 Ο Γεν. Γραμματέας Μαστρογιαννάκης Χρίστος Λοχαγός (ΠΒ) 6931116066 http://www.newsnowgr.com/article/1088466/merimna-yper-stratiotikou-prosopikou-ypiresies-stelexon-anakoinosi-tis-poes.html 1
vagpan1986 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, bromiaris είπε Δηλαδή εσύ το βύσμα, ήσουν σε βυσματική μονάδα μαζί με βύσματα μόνιμα στελέχη. Μάλιστα… Και κατά τα άλλα, δεν έχεις καλή άποψη γι αυτούς. Υποθέτω ότι την ίδια άσχημη άποψη θα είχαν και αυτοί για εσένα. Απο που συμπαιρένεις ότι είχα εγω βύσμα; Το αντίθετο μάλιστα. Παραμεθόριο 9 μήνες (πλην κεντρο), τις άδειες τις έβγαζε ο διοηκητής σε γκουπάκια όταν αυτος ήθελε, τιμιτικές σπάνια, ούτε τις αιμοδοτικές δεν έδινε. Δουλειά και και αναφορά καθημερινά. Εγώ πήρα γιατι έκανα καλή και πολύ δουλειά σε ελαχιστο χρόνο και σε περίοδο εμπλοκης. Φυλακές κλπ δεν έφαγα γιατί ήμουν τυπικός στα ΠΑΝΤΑ. Σωστος απεναντι σε φανταρους και σε στελεχη, εξου και αγαπητος. Σε άλλες μονάδες, οι ΕΠΟΠ συμμετέχουν σε σκοπιές, περιπολίες κλπ, αλλά και σε εργασίες στην μονάδα κι έξω απο αυτή. Ο διοικητής τους τρέχει καθώς είναι μονιμάδες. Οι ίδιοι το λεγαν άλλωστε. Αυτοι είχαν απλα τον ρόλο του επιτηρητη στα πάντα. 2 μικρά παραδειγματάκια απο 1000αδες. 1) Καθαρισμός πολυβολείων εκτος μοναδας τα οποία είχαν να καθαριστούν απο τον καιρό που φτιαχτηκαν. Θαμενα στο χωμα μεσα κι εξω. 3 φαντάροι, ενας αξιωματικος και ενας λοχίας. Βγαζαμε το χωμα με τα χερια, με φτιαρια, με κουβαδες, μουσκεμα(οι 3 μας) απο πάνω μεχρι κατω και έβλεπες τον λοχία, ξαπλωμενο κατω απο ενα δέντρο να στέλνει sms σε γκομενα όλη την ωρα. Ο αξιωματικος αγναντευε την φυση. Έπειτα πιάσανε κουβεντα για μπαλα. Βοηθεια 0. 2) Εγω και ενας λοχιας σε αποθηκη. Κουβαλημα πυρομαχικων πολλων κυβωτιων,πασιβαρα, full με πυρομαχικα, σε καναδεζα. Μονος μου, ο αλλος απλα να δειχνει πιο θα παρω. Ένα κυβωτιο ήταν τοσο βαρυ, που είδε οτι δεν μπορουσα μόνος μου και έπιασε να βάλει ένα χεράκι. Αφου το βάλαμε στην καναδέζα πετάει μια κραυγη. "Φτου γαμω το κέρατο, γαμω... γαμω".. Σκέφτηκα μην τον έπιασε καμια μέση ή έγινε κάτι σημαντικό. Ρωτω τι τρέχει και μου απαντάει. "Έλεγα να μην ιδρώσω σήμερα και.. στάζω." Ό τύπος μύριζε κολόνια απο μακριά. Άντε να ακους αυτά και εσενα να σε περιμένει 3η σκοπια στο καπακι μετα απο 3η μερα συνεχομενη μεσα σε περιοδο μη εμπλοκης. Οι άσχημες στιγμές που βγαίνεις εκτος ευατου, είναι πιο πολλές απο τις καλές, παρολαυτα κραταω τις καλες και αυτες με καναν να γράψω το 1ο σχόλιο. Αντε γεια Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από vagpan1986 1 1
bromiaris Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 15/1/2018 στις 8:18 ΜΜ, vagpan1986 είπε Επειδή ήμουν σε μονάδα με βυσματούχους ΕΠΟΠ 3 ώρες πριν, vagpan1986 είπε Απο που συμπαιρένεις ότι είχα εγω βύσμα; Όταν λες ότι «ήταν βυσματίες» γιατί προφανώς ήταν σε βυσματική μονάδα κατά τα λεγόμενα σου! Σε αυτή την ίδια βυσματική μονάδα ήσουν και εσύ, πάλι με τα δικά σου λεγόμενα…!!!!!!! Άρα εσύ καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι μόνο οι άλλοι ήταν βυσματίες και εσύ ΟΧΙ! Μάλιστα… Τέλος πάντων. Ο Στρατός όπως και κάθε υπηρεσία ή οργανισμός ή επιχείρηση είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Θα βρεις και τους εργατικούς και τους τεμπέληδες και τους κολλημένους. Δες παράδειγμα τον φίλο Pablo_Hasan, πιο κολλημένος στο να μισεί τον Στρατό και συγκεκριμένα τους εποπ, πεθαίνεις (ακόμα να μας πει τι του έκαναν οι εποπ). Πάντως θυμάμαι ένα τέτοιο κολλημένο άτομο που κάναμε μαζί θητεία σε μηχανοκίνητο πεζικό. Είχε σπουδάσει Νομική, από εύπορη οικογένεια δικηγόρων που έμεναν μόνιμα σε παραμεθόρια πόλη (όπου υπάρχει στράτευμα και ήταν σπίτι του ουσιαστικά). Το έπαιζε εκ του ασφαλούς αντι εξουσιαστής με γεμάτο πορτοφόλι! Ενάντια στον μιλιταρισμό και κολοκύθια τούμπανα, γιατί όλα τελείωναν όταν έμπαινε στο BMW X5 που είχε στο παρκινγκ του στρατοπέδου. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από bromiaris
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 bromiari, βρισκεσαι σε παραλληλο συμπαν, άλλα σου λέμε άλλα καταλαβαινεις. στο ειχα γράψει και παλιοτερα, όσο πας και χειροτερευεις
vagpan1986 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, bromiaris είπε Όταν λες ότι «ήταν βυσματίες» γιατί προφανώς ήταν σε βυσματική μονάδα κατά τα λεγόμενα σου! Σε αυτή την ίδια βυσματική μονάδα ήσουν και εσύ, πάλι με τα δικά σου λεγόμενα…!!!!!!! Οκ ας το θέσω αλλιώς, μπορει να εκανα εγω λαθος στην χρηση της λεξης. Ήταν μονάδα που "πηγαινε" καλα τους ΕΠΟΠ διοτι δεν τους ζόριζε ο ίδιος ο διοικητης. Πολλοι ΕΠΟΠ απο γυρω μοναδες παίρναν μεταθεση εκει, βάζοντας βυσμα, (αφου ακουγα να λενε ,εβαλα τον ταδε) για εκει που υπηρετουσα για το λόγο αυτο. Δεν ισχυε το ιδιο για τους φανταρους. Δεν είμαι κατα των ΕΠΟΠ γενικότερα και για να στο αποδείξω θα σου πω οτι πολλοί φαντάροι ήταν χειρότεροι απο δαυτους στο θεμα εργασιας, χαρακτηρα κλπ. Με την εξαιρεση οτι οι ΕΠΟΠ είχαν και κάποια μικρη εξουσία πανω στον φαντάρο. Έχεις δίκιο για την μικρογραφία της κοινωνίας ... γνωστο και σωστο ρητο. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από vagpan1986 1
aris1986 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Τοσο που τους εχουν πρήξει τα βύσματα τους διοικητές στην καριερα τους, πανε σε μια παραμεθωριο να διοικήσουν και μετα στάζουν τους μη... προνομιουχους φανταρους! Αγαπανε τους Εποπ μετα, τον ανθο της νεολαιας, εεεε των στρατευματων! 1
vagpan1986 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, aris1986 είπε Τοσο που τους εχουν πρήξει τα βύσματα τους διοικητές στην καριερα τους Συμφωνω, και είναι αμφιπλευρη η βοηθεια, μην νομιζεις. Γιατι και ο διοικητης, σαν (αντι)-συνταγματαρχης για να προχωρησει βαθμο (απο καποιο σημειο και μετα), τους εχει αναγκη. Ξερουν τι κανουν μην νομιζεις. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημόσιες σχέσεις στην πλάτη των φαντάρων, αυτό κάνουν.
bromiaris Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Pablo_Hasan είπε Δημόσιες σχέσεις στην πλάτη των φαντάρων, αυτό κάνουν. Οι φαντάροι μαζί με τους γονείς τους, που «γλύφουν κατουρημένες ποδιές» για βυσματική μετάθεση τι κάνουν? Για ενημέρωσε μας.
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Το βύσμα είναι θεσμός του στρατού, αν ήθελαν το εκοβαν χτες. Αλλά δεν τους συμφέρει
Προτεινόμενες αναρτήσεις