Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νάυπλιο παιδιά που ήξερα και είχαν πάει ΣΠΕΝ έλεγαν ζωάρα. Ειδικά πχ όσοι είχαν πάει αρχικά Μεσολόγγι μιλούσαν για μέρα με νύχτα. Ναύπλιο πάνε συνήθως για ΣΠΕΝ τα βύσματα των Αθηνών οπότε έχει μια λογική. 

Προαναχώρηση, τουλάχιστον σε όλες τις μονάδες που ήμουνα (άσχετα αν ήταν παραμεθώριο ή 10 λεπτά από το σπίτι) αλλά και από γνωστούς σημαίνει απλά ότι αν η άδειά σου ξεκινά 16 του μηνός, τότε στις 15 είσαι εξοδούχος και την ώρα που θα έβγαινες έξοδο (πχ 3 το μεσημέρι αν είναι παρασκευή ) βγαίνεις και δε ξαναγυρνάς μέχρι το πρωί της επομένης από τη λήξη της άδειάς σου, δλδ αν η άδεια τέλειωνε στις 23 του μηνός , πρέπει να είσαι μέσα στις 24 στις 6 το πρωί με το εγερτήριο. (ή 7 και 30 αν είναι σκ, αργία)

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς η ζωάρα που κάναμε στα ΣΠΕΝ στο Ναύπλιο δεν έχει καμία σχέση με το κέντρο..
Ναύπλιο για σπεν είναι καλά γιατί αν έχει άτομα είσαι σχεδόν κάθε μέρα εξοδούχος έχοντας κάποιες "ανέσεις" που το κέντρο δεν προσφέρει.Το βασικότερο,οι τουαλέτες. Μέχρι πριν 2 σειρές δεν είχαν καν καζανάκι με αποτέλεσμα όταν πήγαινες να κάνεις την ανάγκη σου έβρισκες των προηγούμενων και με έντονη δυσοσμία.Τα μπάνια,όπως κ οι τουαλέτες, βρίσκονται σε άλλο κτίριο και όχι ακριβώς "δίπλα" από τους θαλάμους. Απελπιστική κατάσταση κιόλας αν κάνουν μπάνιο την ίδια στιγμή στα λουτρά πάνω από 7-8 άτομα μιας κ πλημμυρίζει εκεί μέσα. Το φαγητό...τότε ήταν "μέτριο" όμως είχε αρκετά καλά προγεύματα ! 

Δημοσ.

Κέντρο είναι οι πρώτες 20-30 μέρες που παρουσιάζεσαι και μαθαίνεις ας πούμε τα βασικά και μπαίνεις στο κλίμα. Μετά και αφού πάρεις μετάθεση για τη μονάδα σου κάποια στιγμή (λογικά αρκετά σύντομα) θα περάσεις 3 εβδομάδες επιπλέον εκπαίδευση , αυτή τη φορά περισσότερο σε ότι αφορά όπλα και μάχη. Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων σημαίνουν τα αρχικά.  Υπάρχει περίπτωση να το διοργανώνει η μονάδα σου και να έρθουν άτομα από άλλες μονάδες ή να γίνεται σε άλλη μονάδα και να σε στείλουν εκεί για τις 3 εβδομάδες που διαρκεί.

Τα παραπάνω εφόσον είσαι ένοπλος. Στη μονάδα μου οι άοπλοι δεν περνούσαν σπεν. Όσοι όμως γυρνούσαν Αθήνα με μετάθεση τους έστελναν. Βέβαια δεν έχει καμία λογική απλά θαλαμοφυλίκια κάνεις για να μην χάνουν την εκπαίδευση οι ένοπλοι αφού σχεδόν όλη η εκπαίδευση αφορά τα όπλα (βολές, πυρ και κίνηση κλπ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή. εγώ θα πάω κέντρο στο Ναύπλιο για 3-4 βδομάδες, θα ορκιστώ, μετά ή θα συνεχίσω στο ίδιο μέρος για άλλες 3 βδομάδες ή θα με στείλουν αλλού για ΣΠΕΝ , και μετά θα πάρω μετάθεση εκεί που είναι να με στείλουν;

Ως πρώτος γιος πολύτεκνης οικογένειας ( 4 αδέρφια είμαστε ), και έχοντας και τον αδερφό μου να υπηρετεί την ίδια χρονική περίοδο, άκουσα πως μετά το κέντρο θα με στείλουν στην πόλη μου. Ισχύει αυτό;

Επεξ/σία από kostask91
Δημοσ.

Επίσης η βασική διαφορά σε αυτο που αναφέρθηκα προηγουμένως είναι ότι στο κέντρο έχεις 1-2 εξόδους συνολικά ενώ στα σπεν έχεις έξοδο όποτε δεν έχεις υπηρεσία. 
ΣΠΕΝ δεν περνάς απαραίτητα μόνο στο Ναύπλιο. Θα κάνεις κέντρο θα πάρεις την μετάθεση σου και αφού παρουσιαστείς στην μονάδα σου τότε θα σε ενημερώσουν πότε και που θα πας για σπεν.Τον Οκτώβριο του 16 ΣΠΕΝ στο Ναύπλιο είχαμε πάει περίπου 230 άτομα και αυτο από μονάδες του γες, της στρατονομίας και γενικά των "βυσματικών" μονάδων. Άντε και μερικούς από το Λουτράκι 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Σχετικά με αυτό που ρώτησα:

29 λεπτά πριν, kostask91 είπε

Ως πρώτος γιος πολύτεκνης οικογένειας ( 4 αδέρφια είμαστε ), και έχοντας και τον αδερφό μου να υπηρετεί την ίδια χρονική περίοδο, άκουσα πως μετά το κέντρο θα με στείλουν στην πόλη μου. Ισχύει αυτό;

Γνωρίζει κανείς; Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τη στρατολογία, αλλά συνεννόηση δεν έβγαινε.

Δημοσ.

Ξέρω ότι όταν 2 αδέρφια υπηρετούν ταυτόχρονα , ο ένας από τους δύο έχει δικαίωμα να πάρει μετάθεση κοντά στο τόπο συμφερόντων του. Αλλά πρέπει να τα βρείτε με τον αδερφό σου για το ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση της παραπάνω διάταξης.

Επίσης οι δύο μεγαλύτεροι από τα 4 αδέρφια έχουν δικαίωμα 8μηνης θητείας αν δε κάνω λάθος.

Γενικά μην αγχώνεσαι θα περάσεις από στρατολογία μέσα, εμάς μας είχαν κάνει και ένα σαν μάθημα μια μέρα για το τι παίζει κλπ για να ξέρουμε και να κάνουμε τα χαρτιά μας που γίνονται και σε κεπ για μειωμένη θητεία.

Δημοσ.

Ο ένας από τους δύο θα παραχωρήσει το δικαίωμα στον άλλο και θα έχει κατ εξαίρεση μετάθεση εκεί που θες. 

Αν είστε  4 αδέρφια τα 2 πρώτα που θα καταταγουν κάνουν 8 μήνες. Τα υπόλοιπα 9

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωριζει κανεις, εαν στα ΚΤΕΛ (στην προκειμενη περιπτωση της Θηβας) τις μερες καταταξης των Νεοσυλλεκτων ειναι αυξημενη η κινηση, σε βαθμο που να πρεπει να "κλεισεις" το εισιτηριο σου νωριτερα; 

Επισης, οσον αφορα τα κινητα με καμερα, μπορεις να το κρυψεις στην βαλιτσα και να δειξεις μια μπακατελα ή τις ψαχνουν; 

Επεξ/σία από giannos13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά! Νέος εδώ..Παρουσιάζομαι 16/1 στο Μεσολόγγι, και έχω κάποιες ερωτήσεις!

Ενημερωτικά τι χαρτιά θα πρέπει να έχω μαζί μου; 

Είμαι βαρήκοος εκ γενετής που σημαίνει προφανώς φοράω ακουστικά και στα 2 αυτιά!  Τι γίνεται με αυτό το θέμα στο στρατό; Όπως μπήκα μέσα και πάλι με διώξουν; Η πάει βάση κατά πόση βαρηκοΐα έχω (διορθώστε με αν κάνω λάθος) σε κάποιες συγκεκριμένες συχνότητες και παίρνω το ανάλογο Ι ;;;

Ισχύει ότι πάει το κλέψιμο σύννεφο εκεί μέσα;

Και εάν καταθέσω χαρτί διαζυγίου, το πλεονέκτημα ποιο θα ναι; Να μαι κοντά σε στρατόπεδο και μειωμένη θητεία;

Ευχαριστώ!

:) :)

Επεξ/σία από olimpiakos 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^ διάβασε το φεκ περί σωματικής ικανότητας,  γράφει τις περιπτώσεις βαρηκοΐας.  

Αναφορά σε κείμενο

Στο «σπάσιμο» της τιμωρητικής αντίληψης που συνοδεύει την εναλλακτική θητεία κινείται η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Δ.Βίτσα, ο οποίος προαναγγέλλει μείωση του χρόνου της εναλλακτικής θητείας.

Στη συνέντευξή του στην «Αυγή», ο Δημήτρης Βίτσας σημειώνει ότι «πλέον κάποιος μπορεί να υπηρετεί την εναλλακτική θητεία στις μεγάλες πόλεις, εκεί που υπάρχει και η κρίση».

Σε ό,τι αφορά την «ωφέλιμη θητεία», τονίζει ότι υπογράφηκε απόφαση βάσει της οποίας άλλοι 19 οπλίτες γιατροί θα υπηρτούν ως αγροτικοί γιατροί και θα πληρώνονται από το υπουργείο Υγείας, ενώ ανακοινώνει την εξίσωση των επιστημόνων εξωτερικού και εσωτερικού, που δικαιούνται να εξαγοράσουν την θητεία τους.

Σχετικά με την μείωση του χρόνου της εναλλακτικής θητείας, ο κ. Βίτσας αναφέρει: «Υπάρχει σειρά ζητημάτων που το νομικό μας γραφείο εξετάζει και που κινούνται νομίζω σε μια δίκαιη κατεύθυνση. Μειώνεται ας πούμε ο χρόνος. Γιατί να έχει διαφορετικό χρόνο η εναλλακτική από την κανονική θητεία; Σήμερα η κανονική είναι από 9 έως 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς και στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ υπάρχουν και ειδικές κατηγορίες»

http://mobile.in.gr/category/greece/article/1500188765

Αυτό με τους οπλίτες γιατρούς ειναι διακριση βασικά. 

Αλλά κάτι θετικό πάει να γίνει σε σχέση με την εναλλακτική θητεία. Αρκεί να καταργηθεί και η επιτροπή συνείδησης και να μπορεί να κάνει οποίος θέλει εναλλακτική θητεία με απλή αίτηση και όχι να εξαρτάται από μια επιτροπή προκατειλημμένων γραφειοκρατων... 

Επεξ/σία από Pablo_Hasan
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 8/1/2018 στις 8:38 ΜΜ, giannos13 είπε

Γνωριζει κανεις, εαν στα ΚΤΕΛ (στην προκειμενη περιπτωση της Θηβας) τις μερες καταταξης των Νεοσυλλεκτων ειναι αυξημενη η κινηση, σε βαθμο που να πρεπει να "κλεισεις" το εισιτηριο σου νωριτερα; 

Επισης, οσον αφορα τα κινητα με καμερα, μπορεις να το κρυψεις στην βαλιτσα και να δειξεις μια μπακατελα ή τις ψαχνουν; 

Τροποποιείται η πρώτη ερώτηση καθώς στην Κάρτα Επιβίβασης μου γράψανε "Σιδηροδρομικώς" οπότε: 

Γνωρίζει κάνεις, εάν στον ΟΣΕ (από Αθήνα με στάση την Θήβα) τις μέρες κατάταξης των Νεοσύλλεκτων είναι αυξημένη η κίνηση, σε βαθμό που να πρέπει να "κλείσεις" το εισιτήριο σου νωρίτερα;

H δεύτερη παραμένει ως έχει. ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αλλά για καλό και κακό πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτα.Πάντως μετά στην ορκομωσία έξω από το κέντρο θα περιμένει τσούρμο από έκτακτα λεωφορεία για να μεταφέρει κόσμο στην Αθήνα.

Όσο για το κινητό τηλέφωνο αυτοί που ψάχνουν είναι φαντάροι(παλιοί ή σειρές σου που είναι εξ αναβολής και έχουν μπει μία εβδομάδα πιο νωρίς).Μην το κρύψεις στην βαλίτσα(γίνεται ένα τυπικός έλεγχος) αλλά στην τσέπη σου και αν σε ρωτήσει κανείς δείξε την μπακατέλα.Όλοι θα έχουν κινητά με κάμερα.

ΥΓ.Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις την κάρτα επιβίβασης αν δεν θες.

Επεξ/σία από Muchacho
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...