Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια απορία. Ο διοικητής της μονάδας μας βάλθηκε να μας κολήσει τις τιμητικες απο παραμεθόριο με το έτσι θέλω. Έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό? Να μας αναγκάσει να πάρουμε αδεια? Εγώ είχα σκοπό να τις φυλάξω για το τέλος.

σε εμάς έλεγαν ότι η οδηγία που είχαν ήταν να παίρνουμε τις άδειες στην ώρα μας (τις 2 το μήνα)  για να μην μας μείνουν στο τέλος και όσο μπορούσαν το τηρούσαν 

κανονικά είναι πρόβλημα να μαζέψει μια ολόκληρη εσσο άδεια και όταν είναι να απολυθεί οι υπόλοιποι να φάνε εμπλοκή

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για τη κανονική

3. Η κανονική άδεια χορηγείται αναλογικά καθ’ όλη τη διάρκεια της στρατιωτικής υπηρεσίας και οπωσδήποτε τουλάχιστον το ήμισυ αυτής πριν το τελευταίο δίμηνο από την απόλυση

Για ΤΑΠ

β. Χορηγείται υποχρεωτικά σε περιόδους που δεν έχει διαταχθεί αυξημένη ετοιμότητα ή επαγρύπνηση ή συναφή μέτρα του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού μετά την συμπλήρωση δίμηνης υπηρεσίας στις παραπάνω περιοχές και οπωσδήποτε εντός μηνός από την συμπλήρωση του διμήνου που την δικαιολογεί.

Άρα άμα θέλει να το πάει by the book μια χαρά σε τυλίγουν σε κολλά χαρτί. Από εκεί και πέρα όσο και αν σου φαίνεται αρνητικό τώρα, εγώ πιστεύω είναι καλό που υπάρχει ενδιαφέρον από το δίκα στο να μοιραστούν οι άδειες και να μην φάνε μεγάλο μανίκι όταν θα πλησιάζει η απόλυση συγκεκριμένων σειρών γιατί υπάρχει και το αντίθετο που οι δεν ασχολούνται δίνουν και τίποτα άγραφες για ψίλου πήδημα και η μονάδα γίνεται μπου@#$%λο για όσους είναι μέσα.

Τώρα που το λέτε, κάτι μου θυμίζουν αυτά, μας είχαν δείξει κι εμάς μια οδηγία σχετικά με τις άδειες.

Πάντως για κάποιους είναι τόσο σημαντική η «άδεια απολύσεως», που δεν τους νοιάζει αν έχουν φάει τρελό μανίκι όταν ήταν νέοπες.

Προτιμούν να φάνε το μανίκι όταν είναι ψάρακλες για να πάρουν άδεια απολύσεως οι άλλοι, παρά να είναι πιο εξομαλυμένη η κατάσταση για όλους.

Αααχ τι θυμήθηκα...

Ξημερώματα παραμονής Πρωτοχρονιάς φυλούσα σκοπιά αραχτός κάτω απο το παράθυρο του ΚΕΠΙΚ και είχαν βάλει οι ασυρματιστές να παίζει στο ράδιο μια διασκευή σε ποπ του "Έλατο". Τι αγαλλίαση ψυχής που ήταν η στιγμή... δεν ήθελα να τελειώσει. :-) (πλάκα πλάκα θα ψάξω να την βρώ!!)

Για τις άδειες, σ' εμάς κολλούσαν μόνο στο τρίτο γκρούπ το πολύ εως 5 ημέρες και όλοι "σπρωχνόμασταν" μεταξύ μας ποιός θα φύγει "Φώτα"!

Κολλούσαν μόνο στο τρίτο επειδή για να φύγει το κάθε γκρούπ έπρεπε να γυρίσει το προηγούμενο.

Προτεραιότητα για τρίτο γκρούπ είχαν όσοι είχαν τιμητική για κάποια δουλειά που έκαναν για το στρατόπεδο.

Πλέον τα γκρουπ είναι δύο και θεωρητικά μπορείς να κολλήσεις πριν το πρώτο και μετά το δεύτερο, αλλά δεδομένου ότι το κάθε γκρουπ είναι 12 μέρες , δεν έχει και πολύ νόημα να κολλήσεις (εθελοντικά)... είναι ήδη υπερτούμπανη άδεια και το κυριότερο άγραφη....

Γενικά, δε βλέπω τι είναι τόσο θετικό της μεγάλης άδειας στο τέλος (απολύσεως) αντί της τμηματικής άδειας κατά τη διάρκεια. Το μοναδικό αρνητικό είναι φυσικά το κόστος της μετακίνησης όταν είσαι και μακρυά δεδομένου ότι πλέον σου καλύπτουν μόνο 1 πήγαινε - έλα στη θητεία.

Κατά τα άλλα, δε το μετάνιωσα που πήρα τμηματικά την άδεια ώστε να ξελαμπικάρω κάθε τόσο. Νομίζω το μέγιστο που έκατσα χωρίς άδεια ήταν 42 μέρες.

Επίσης μη ξεχνάτε την προ-αναχώρηση που είναι σαν μισή μπόνους μέρα άδεια οπότε άλλος ένας λόγος να τη σπας και επίσης στη δεύτερη μονάδα που ήμουν είχαν το κουλό όταν γυρνάς από άδεια να είσαι εξοδούχος την πρώτη μέρα...Βέβαια αυτό είναι θέμα μονάδας προφανώς γιατί στη πρώτη είχαν το αντίθετο, όταν γυρνούσες σε περίμενε το 3ο περιπολάκι....

εγώ πάντως που τις κρατούσα με νύχια και με δόντια για να πάρω στο τέλος και τιμητική και να κάνω άπειρες μέρες άδεια πήρα τα @@ μου

ενώ όσοι τις έτρωγαν κατά τη διάρκεια τσίμπησαν περισσότερες τιμητικές στο τέλος και συνολικά αρκετές περισσότερες 

αν το ξανάκανα θα προσπαθούσα να παίρνω κάθε δυο μήνες μαξ αν όχι κάθε μήνα

Καλά logistouli εννοείται τις όποιες τιμητικές τις παίρνεις όσο πιο γρήγορα μπορείς ως προς το πότε δόθηκαν γιατί είναι άγραφες ουσιαστικά και όπως τις δίνουν τις σβήνουν άμα λάχει. Μόνο της αιμοδοσίας είναι υποχρεωτική τιμητική και τα ταπ προφανώς. 

Άμα μαζέψεις πολλές τιμητικές για το τέλος, παίζεις με τη φωτιά.

Οταν πλησιάζεις προς απόλυση δίνουν τιμητικές; Για πόσες μέρες μιλάμε;

Είναι καθαρά θέμα διοικητή αυτό. Εγώ σε όλη τη θητεία μου δε πήρα ούτε μισή μέρα τιμητική και ούτε στο τέλος τίποτα γιατί είχα πέσει σε τέρμα τσίπηδες στο θέμα τιμητικών. Υπάρχουν όμως κάποιοι που ξηγούνται καλά στο τέλος.

Α και κάτι γενικό για τις άδειες. Αν μπορείτε , να κανονίζεται η άδεια να λήγει Παρασκευή με υποχρέωση να μπείτε μονάδα το Σάββατο με το εγερτήριο γιατί οι ένοπλοι πριν πάνε άδεια παραδίδουν οπλισμό στην ΑΟΤ και τα ΣΚ η ΑΟΤ είναι κλειστή οπότε παίζουν τα εξής ενδεχόμενα Α) Να επιστρέψετε από άδεια και να είστε εξοδούχοι Β) Να επιστρέψετε και να κάνετε άοπλη υπηρεσία και Γ) να σας φορτώσουν κανένα όπλο άλλου και να κάνετε κανονικά ένοπλη απλά το Γ είναι ίσως το λιγότερο πιθανό καθώς το όπλο του καθενός είναι χρεωμένο και δεν θέλουν να μπλέκουν με τέτοια. Πιο πιθανό το Β οπότε κάνα χαλαρό θαλαμοφυλίκι.

Υπάρχει και το σενάριο της γκαντεμιάς Δ όπου ΑΥΔΜ το Σάββατο είναι ο υπεύθυνος της ΑΟΤ και την ανοίγει για να πάρετε το όπλο σας.  :-D  Τα είδα γενικά όλα να παίζουν.

• Like 3

• Super Moderators

Οταν πλησιάζεις προς απόλυση δίνουν τιμητικές; Για πόσες μέρες μιλάμε;

Ανάλογα τη μονάδα, τπτ σίγουρο...

• Like 2

Καλά logistouli εννοείται τις όποιες τιμητικές τις παίρνεις όσο πιο γρήγορα μπορείς ως προς το πότε δόθηκαν γιατί είναι άγραφες ουσιαστικά και όπως τις δίνουν τις σβήνουν άμα λάχει. Μόνο της αιμοδοσίας είναι υποχρεωτική τιμητική και τα ταπ προφανώς. 

Άμα μαζέψεις πολλές τιμητικές για το τέλος, παίζεις με τη φωτιά.

εγώ δεν μάζεψα τιμητικές, απλά δεν χάλαγα τις κανονικές μου και όταν στο τέλος πήγα να ζητήσω τιμητικές (αν εξαιρέσεις ένα 3ημερο που είχα πάρει από το πόστο μου όταν κάναμε μια ζόρικη δουλειά με επιτυχία, δεν τις κυνηγούσα ποτέ. απλά επειδή έβλεπα ότι έδινε στο τέλος ο διοικητής λέω δεν γαμιέται ας πάω κι εγώ να ζητήσω)  όπως άλλοι που έπαιρναν μπόλικες επειδή τις είχαν κάψει όλες μου λέει δεν μπορώ να σου δώσω γιατί μαζί με τις κανονικές σου θα λείπεις σχεδόν μήνα αν σου δώσω τα διβδόμαδα που δίνωσε άλλους που δεν είχαν καμία και αυτό δεν έπαιζε.. 

μου είπε άδικο μεν, αλλά αν το μάθαινε ο ταξίαρχος και αυτοί που έβγαζαν τις υπηρεσίες θα τα άκουγε (συν ότι δεν ήθελε και αυτός που με είχε στο πόστο μου να λείψω τόσο, ο οποίος ήταν ανώτερος από τον διοικητή μου) 

και η δική μου η εσσο τότε ήταν γιγάντια σε σχέση με την προηγούμενη και αμέσως επόμενη, οπότε έφυγε σχεδόν το μισό στρατόπεδο τότε έτσι κι αλλιώς, αν έλειπα μήνα θα ήμουν προκλητικός 

οπότε είχα σχεδόν όλες τις κανονικές μου και μου έδωσε και άλλες 4 έτσι για να πούμε ότι κάτι έγινε..

δηλαδή εκτός από τα προβλεπόμενα 7 μόλις μέρες είχα πάρει σαν τιμητικές που είναι από τις πιο λίγες που έχω ακούσει γενικά, βάλε ότι και το καλύτερο που με έπαιζε ήταν το 2-1, είχα λιώσει στην υπηρεσία να φυλάω μαλακίες 

• Like 1

Μπαίνω στη μονάδα 28 Δεκέμβρη και θα περάσω ΣΠΕΝ και ειδίκευση για το επόμενο διάστημα. Ξέρετε αν δίνονται φοιτητικές άδειες σε αυτές τις περιπτώσεις; Για μέσα Ιανουαρίου μιλάω, όπου λογικά δε θα έχει τελειώσει η εκπαίδευση.

αν δεν έχεις να κάνεις με ηλίθιους ναι δίνονται κανονικά, σιγά το μεγάλο γεγονός το σπεν.. 

απλά τις φοιτητικές δεν είναι ποτέ κανείς υποχρεωμένος να στις δώσει.. αν θέλει 

επίσης το πότε θα περάσεις εκπαιδευσεις γενικά δεν είναι στάνταρ, μπορεί να περάσεις και πιο μετά αν ήδη τρέχει άλλη φουρνιά 

πχ εγώ πήγα σε μονάδα που κάναμε εκεί το σπεν και έτρεχε ήδη σπεν οπότε μπήκα στο επόμενο και τον μήνα εκείνο απλά έκανα κανονικά υπηρεσίες κτλ χωρίς να έχω πιάσει ποτέ ξανά όπλο, πλήρως ανεκπαίδευτος (γιατί έφυγα από το κέντρο χωρίς να έχω ρίξει ούτε μια βολή) 

σε άλλη μονάδα που ήμουν είχαμε έναν μάγειρα που είχε ήρθε από έβρο και εκεί δεν του έκαναν σπεν γιατί τον ήθελαν στα μαγειρεία, οπότε πέρασε σπεν το παλικάρι τρίπολη κιόλας στον 8ο με 9ο μήνα της θητείας του, γύρισε και απολύθηκε.. 

• Like 1

και η δική μου η εσσο τότε ήταν γιγάντια σε σχέση με την προηγούμενη και αμέσως επόμενη, οπότε έφυγε σχεδόν το μισό στρατόπεδο τότε έτσι κι αλλιώς, αν έλειπα μήνα θα ήμουν προκλητικός 

Γιατι? ο καθενας για την παρτη του.

Εγω παντως βγηκα σε αναφορα και ζητησα 21 μερες αδεια.Ο διοικητης σε φαση που τις βρηκες τοσες? τοσες δεν εχω παρει εγω σε ολη  μου την καριερα.

Τις πηρα και εφυγα...

...και την μερα που γυρισα βγηκα το ιδιο πρωινο στην αναφορα ζητησα αδεια απολυσεως γιατι "δεν ειχα αλλες μερες αδειας"...

και ετσι πηρα αλλες 6-7 μερες. νομιζω πεμπτη γυρισα και την επομενη πεμπτη απολυόμουν η κατι τετοιο.

Εφοσον ολοι τις επερναν δεν υπηρχε λογος να μην τις παρω και εγω.

Θα μου πεις αλλοι λειπουν για μηνες ή δεν πατανε καθολου,αλλα εγω τα εκανα ολα αυτα χωρις κανενα βυσμα.

66 μερες αδειας συνολο.

Ειναι θεμα τυχης.

Και στην πρωτη μου μοναδα ακουγοταν οτι δεν δινει αδειες πχ αν δεν βαλεις δικες σου μερες αλλα εγω πηρα 5 τιμητικη και 2 ταπ και εγκριθηκε κανονικα η αδεια απο τον δικα.

Ετσι πηγα στην νεα μοναδα χωρις να χαλασω καμια αδεια.

Ο διοικητης σε φαση που τις βρηκες τοσες? τοσες δεν εχω παρει εγω σε ολη  μου την καριερα.

Χαχα ... ε το θεούλη το Δίκα τι είπε....

Κοίτα τώρα Dyel με βάση πολλά που έχεις πει και σε άλλα ζητήματα παίζει να ήσουν στο πιο ζαμανφου στρατόπεδο της χώρας. Αυτά που λες απλά δε γίνονται σε άλλες μονάδες..  :-D  Σαν σκηνικά από Λούφα και Παραλλαγή ακούγονται...

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...