Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες λίγη βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος γιατί έσκασε στο άκυρο ένα θέμα με θητεία!

Ο αδερφός μου είχε κάνει διετή θητεία ως ΕΠΟΠ στις ειδικές δυνάμεις και για διάφορους λόγους μαζί με άλλα 30+ άτομα είχαν υποβάλλει αίτηση παραίτησης για να φύγουν.

Πέρυσι του είχαν ζητήσει κάποιο αποδεικτικό - έγγραφο για τη θητεία του από τη στρατολογία, το οποίο τους το παρέδωσε χωρίς να υπάρξει καμία μετέπειτα ενημέρωση. Εγώ κάνω θητεία τώρα στην Αεροπορία και χρειάστηκα ένα αντίγραφο του απολυτηρίου του στρατού του αδερφού μου. Και εδω είναι που ξεκίνησε το πρόβλημα.

Έκανε αίτηση κανονικά στο ΚΕΠ και τον κάλεσαν από τη στρατολογία λέγοντας ότι ο φάκελός του είναι "ανοιχτός" και ότι υπάρχουν εκκρεμότητες και θα τον ενημέρωναν με επιστολή. Έπειτα από μερικές μέρες έστειλαν ένα έγγραφο στο σπίτι  το οποίο αναγράφει ότι είναι υπόχρεος να παρουσιαστεί στη Β ΕΣΣΟ 2018, δηλαδή τον προσεχή Μάρτιο και πάθαμε πλάκα όλοι.

Ξέρει κανείς τι ισχύει με αυτο το θέμα? Δηλαδή 2 χρόνια θητείας και εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις διαγράφεται και πρέπει τώρα 30 χρονών να κάνει πάλι θητεία στο στρατό; Και έπειτα από τόσα χρόνια τι έκαναν αυτοί στη στρατολογία; τώρα το θυμήθηκαν; Μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Υπάρχουν φόρουμ που ασχολούνται αποκλειστικά με στρατιωτικά θέματα που γράφουν και άτομα από μέσα και θα μπορούν να βοηθήσουν καλύτερα γιατί είναι σύνθετο το ζήτημα σας http://www.ellinikos-stratos.com/forum/

Από τα λίγα που ξέρω για τους εποπ ισχύει ότι αν μπήκαν εποπ πριν κάνουν θητεία νομίζω υποχρεούνται σε παραμονή 4 χρόνια στο στράτευμα ενώ αν είχαν ολοκληρώσει θητεία και μετά μπήκαν εποπ σε 3 χρόνια.

Σίγουρα ήταν εποπ και όχι οβα ο αδερφός σου ; Απλά γιατί πριν από τη 3ετία αν παραιτηθούν πιστεύω είναι γνωστό ότι έχουν διάφορα προβλήματα (νομίζω μέχρι και επιστροφή χρημάτων αλλά και θητεία κανονική αν δεν έχουν κάνει) 

Αυλώνα το φαγητό ήταν ο,τι πιο εμετικό

Μόνο το χοιρινό ήταν σχετικά safe

Όσο για τα χέρια που λέτε κάποια στιγμή που με χωσαν στα μαγειρεία και έπρεπε να βγάλουμε το κρέας από τις τεράστιες χύτρες όπως καταλαβαίνετε το να βγάλεις τόσο πολύ λίγο λίγο με την κουτάλα (αν θυμάμαι το βγάζαμε από κει που είδε μπει να μαλακώσει και το βάζαμε στα ταψιά να τελειώσει το ψήσιμο) δεν ήταν απόλυτα εφικτό να γίνει σε λογικό χρόνο οπότε χερουκλες και αγιος ο θεός

Τουλάχιστον στη λατζα τα έπλενα όλα όσο πιο καλά μπορούσα, μια μέρα φυσικά κόντεψα να ξερασω όταν από τα ζώα τους υεα μας ήρθαν ταψιά παρατημένα πάνω από βδομάδα με υπολείμματα πετρωμενου κοτόπουλου που ούτε σύρμα ούτε τίποτα μόνο με νυχι ξεκολλαγε η βρωμα και μυριζε θάνατο

Εκείνο το μήνα είχα χάσει 6-7 κιλά για πλάκα και έκτοτε μισώ και τον στεργίου βλέπω τη μάρκα και με πιάνει αποστροφή όσο κι αν πειναω

• Like 1

Στις μονάδες τι παίζει με τις διανυκτερεύσεις; Αν το σπίτι μου είναι κοντά (εντός 30χλμ) μπορώ να διανυκτερεύω όταν δεν θα έχω υπηρεσίες. Μερικές φορές όμως μπορεί να μην προλαβαίνω να φτάνω νωρίς για να παρουσιαστώ στο στρατόπεδο/μονάδα μετά από διανυκτέρευση. Η ερώτηση μου είναι: Γίνεται να διαλέγω πότε θέλω να διανυκτερεύσω; Ή το δηλώνω στην αρχή και μετά δεν αλλάζει μέχρι το τέλος της θητείας μου στην μονάδα;

Κάνεις αίτηση στη μονάδα σου με ένα λογαριασμό δεη και μια υπεύθυνη δήλωση από κεπ του ατόμου που θα σε φιλοξενεί στο σπίτι του για τις διανυκτερεύσεις (πατέρα-μητέρα). Υπάρχουν θεωρητικά κάποια όρια σε απόσταση (αλλού 20 αλλού 40 χλμ) και στο ότι το άτομο πρέπει να είναι συγγενής πρώτου βαθμού αλλά αυτά είναι και λίγο στην ευχέρεια του διοικητή και της μονάδας στο κατά πόσο λυγίζονται.

Από εκεί και πέρα εφόσον εγκριθεί τις μέρες που είσαι εξοδούχος (δλδ δεν έχεις υπηρεσία) και δεν έχει νυχτερινή ή κάτι τέτοιο δικαιούσαι να διανυχτερεύσεις εκτός μονάδας. 

Υποχρεωτικό δεν είναι να κάνεις χρήση της διανυχτέρευσης σε κάθε έξοδο (απλά ενημερώνεις ότι θα κοιμηθείς μέσα σαν εξοδούχος για να ξέρουν πόσοι είναι εντός μονάδας)

Αν κάνεις όμως χρήση της διανυχτέρευσης οφείλεις να είσαι μέσα στη μονάδα την άλλη μέρα την ώρα του εγερτηρίου δλδ 6 τις καθημερινές και 7 και 30 τα σκ και τις αργίες. 

Στη δεύτερη μονάδα που ήμουνα λόγω του ότι όλοι δικαιούνταν ΔΝ, υπήρχε για τις καθημερινές η διευκόλυνση του να μπαίνουμε μέχρι τις 6 και 30 αντί για 6 αλλά αυτό και πάλι ήταν θέμα της μονάδας και δεν ισχύει γενικά.

• Like 1

Κάνεις αίτηση στη μονάδα σου με ένα λογαριασμό δεη και μια υπεύθυνη δήλωση από κεπ του ατόμου που θα σε φιλοξενεί στο σπίτι του για τις διανυκτερεύσεις (πατέρα-μητέρα). Υπάρχουν θεωρητικά κάποια όρια σε απόσταση (αλλού 20 αλλού 40 χλμ) και στο ότι το άτομο πρέπει να είναι συγγενής πρώτου βαθμού αλλά αυτά είναι και λίγο στην ευχέρεια του διοικητή και της μονάδας στο κατά πόσο λυγίζονται.

Από εκεί και πέρα εφόσον εγκριθεί τις μέρες που είσαι εξοδούχος (δλδ δεν έχεις υπηρεσία) και δεν έχει νυχτερινή ή κάτι τέτοιο δικαιούσαι να διανυχτερεύσεις εκτός μονάδας. 

Υποχρεωτικό δεν είναι να κάνεις χρήση της διανυχτέρευσης σε κάθε έξοδο (απλά ενημερώνεις ότι θα κοιμηθείς μέσα σαν εξοδούχος για να ξέρουν πόσοι είναι εντός μονάδας)

Αν κάνεις όμως χρήση της διανυχτέρευσης οφείλεις να είσαι μέσα στη μονάδα την άλλη μέρα την ώρα του εγερτηρίου δλδ 6 τις καθημερινές και 7 και 30 τα σκ και τις αργίες. 

Στη δεύτερη μονάδα που ήμουνα λόγω του ότι όλοι δικαιούνταν ΔΝ, υπήρχε για τις καθημερινές η διευκόλυνση του να μπαίνουμε μέχρι τις 6 και 30 αντί για 6 αλλά αυτό και πάλι ήταν θέμα της μονάδας και δεν ισχύει γενικά.

Κατατοπιστικότατος! Ευχαριστώ.

Αυλώνα το φαγητό ήταν ο,τι πιο εμετικό

Μόνο το χοιρινό ήταν σχετικά safe

Όσο για τα χέρια που λέτε κάποια στιγμή που με χωσαν στα μαγειρεία και έπρεπε να βγάλουμε το κρέας από τις τεράστιες χύτρες όπως καταλαβαίνετε το να βγάλεις τόσο πολύ λίγο λίγο με την κουτάλα (αν θυμάμαι το βγάζαμε από κει που είδε μπει να μαλακώσει και το βάζαμε στα ταψιά να τελειώσει το ψήσιμο) δεν ήταν απόλυτα εφικτό να γίνει σε λογικό χρόνο οπότε χερουκλες και αγιος ο θεός

Τουλάχιστον στη λατζα τα έπλενα όλα όσο πιο καλά μπορούσα, μια μέρα φυσικά κόντεψα να ξερασω όταν από τα ζώα τους υεα μας ήρθαν ταψιά παρατημένα πάνω από βδομάδα με υπολείμματα πετρωμενου κοτόπουλου που ούτε σύρμα ούτε τίποτα μόνο με νυχι ξεκολλαγε η βρωμα και μυριζε θάνατο

Εκείνο το μήνα είχα χάσει 6-7 κιλά για πλάκα και έκτοτε μισώ και τον στεργίου βλέπω τη μάρκα και με πιάνει αποστροφή όσο κι αν πειναω

Σε ποιό σώμα ήσουν?

Υγειονομικο και ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί

(Αν και παρατηρούσα ότι στο κέντρο σχετικά μεγάλους με πτυχία κτλ μας είχαν εκεί με τους γιατρούς και υπήρχε πολιτισμός, λίγο πιο δίπλα στους τεθωρες ήταν τα 19χρονα μαλακιστηρια)

Είχα γνωρίσει σε άλλη μονάδα νοσοκόμο που ήταν μηχανικό και γελαγαμε

Και μάλιστα δεν με άλλαξαν σώμα μετά το κέντρο γιατί πολλοί έγιναν ΤΘ, με έστειλαν νοσοκομείο για ειδικότητα νοσοκόμου όπου δεν ήξερα τίποτα και στην υπόλοιπη θητεία μου ήμουν φυσικά σκοπανθρωπος καθότι άσχετος

(Μόνο μια φορά έκανα στα επείγοντα υπηρεσία με νοσοκόμους και φρικαρα, ήμουν επικίνδυνα αδαής)

Το μόνο γαμάτο του υγειονομικού είναι ότι προβλέπεται νοσοκόμος σε κάθε μονάδα οπότε έκανα βόλτες εγώ σε τεθωρακισμένα, υλικού πολέμου, νοσοκομείο, εφοδιασμού μεταφορών..

Αλλά κατά τα άλλα δεν σου προσφέρει κάτι καλό όπως οι διαβιβαστες για παράδειγμα ή οι καθαρά υλικού πολέμου που την περνάνε πιο ζάχαρη (κάτι οικονομικά, έρευνα πληροφορικής ή γησ δεν τα πιάνω καν γιατί αυτά θέλουν γερό δόντι)

Παίδες λίγη βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος γιατί έσκασε στο άκυρο ένα θέμα με θητεία!

Ο αδερφός μου είχε κάνει διετή θητεία ως ΕΠΟΠ στις ειδικές δυνάμεις και για διάφορους λόγους μαζί με άλλα 30+ άτομα είχαν υποβάλλει αίτηση παραίτησης για να φύγουν.

Πέρυσι του είχαν ζητήσει κάποιο αποδεικτικό - έγγραφο για τη θητεία του από τη στρατολογία, το οποίο τους το παρέδωσε χωρίς να υπάρξει καμία μετέπειτα ενημέρωση. Εγώ κάνω θητεία τώρα στην Αεροπορία και χρειάστηκα ένα αντίγραφο του απολυτηρίου του στρατού του αδερφού μου. Και εδω είναι που ξεκίνησε το πρόβλημα.

Έκανε αίτηση κανονικά στο ΚΕΠ και τον κάλεσαν από τη στρατολογία λέγοντας ότι ο φάκελός του είναι "ανοιχτός" και ότι υπάρχουν εκκρεμότητες και θα τον ενημέρωναν με επιστολή. Έπειτα από μερικές μέρες έστειλαν ένα έγγραφο στο σπίτι το οποίο αναγράφει ότι είναι υπόχρεος να παρουσιαστεί στη Β ΕΣΣΟ 2018, δηλαδή τον προσεχή Μάρτιο και πάθαμε πλάκα όλοι.

Ξέρει κανείς τι ισχύει με αυτο το θέμα? Δηλαδή 2 χρόνια θητείας και εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις διαγράφεται και πρέπει τώρα 30 χρονών να κάνει πάλι θητεία στο στρατό; Και έπειτα από τόσα χρόνια τι έκαναν αυτοί στη στρατολογία; τώρα το θυμήθηκαν; Μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Υπάρχουν εποπ στρατιώτες στις ειδικές δυνάμεις; Πονηρός πάντως ο αδερφός σου, και λιγότερες υπηρεσίες και μισθό έπαιρνε.

Την παραίτηση πώς την έκανε; Άλλαξε το Ι του; (Είχαμε έναν εποπ στρατιώτη που βγήκε Ι3 για να παραιτηθεί)

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να κάνει το ίδιο με την θητεία, να βγει Ι5 με την ίδια διαδικασία που κάνουν όλοι.

Στην αεροπορια γιατί σου ζήτησαν απολυτηριο του αδερφού σου;

Πολυ πιθανον να παρει διανυκτερευση πρωτου φερει κανενα χαρτι,σε εμας ετσι ηταν,μου ειπαν θα παρεις διανυκτερευση αλλα καποια στιγμη να φερεις μια υπευθηνη δηλωση.Ασχετα που ημουν προετημασμενος και ειχα, ηθελαν μονο υπεθυνη δηλωση.

Και στις 6:30 μπορεις να μπεις και αμαξι μπορεις να βαλεις χωρις καμοια αδεια κλπ Σε γενικες γραμμες τα πιο πολλα στελεχη σε οποιοδηποτε στρατοπεδο ειναι cool,λιγοι ειναι οι σκατοψυχοι που χαλανε την ολη φαση.

Οταν λεω cool εννοω οτι σε γραφουν στα δια τους και δεν ασχολουνται με το τι κανεις.

• Like 2

Πολυ πιθανον να παρει διανυκτερευση πρωτου φερει κανενα χαρτι,σε εμας ετσι ηταν,μου ειπαν θα παρεις διανυκτερευση αλλα καποια στιγμη να φερεις μια υπευθηνη δηλωση.Ασχετα που ημουν προετημασμενος και ειχα, ηθελαν μονο υπεθυνη δηλωση.

Και στις 6:30 μπορεις να μπεις και αμαξι μπορεις να βαλεις χωρις καμοια αδεια κλπ Σε γενικες γραμμες τα πιο πολλα στελεχη σε οποιοδηποτε στρατοπεδο ειναι cool,λιγοι ειναι οι σκατοψυχοι που χαλανε την ολη φαση.

Οταν λεω cool εννοω οτι σε γραφουν στα δια τους και δεν ασχολουνται με το τι κανεις.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λες και θα τον πάρεις στο λαιμό σου τον νέο  :-D .

Όπως είπα είναι ανάλογα τη μονάδα και το διοικητή. Μεταξύ των 2 μονάδων που ήμουνα υπήρχαν μεγάλες διαφορές.

Στη 1η όσοι διανυχτέρευαν έξω έπρεπε να μπουν 6 νταν όχι 6 και 30 ενώ στη 2η όπως είπα ήταν 6 και 30.

Επίσης στη 1η μονάδα έδιναν σε καθένα που είχε ΔΝ κάθε φορά χαρτί (σαν αδειόχαρτο) που να λέει ότι το δικαιούται ενώ στη 2η όχι (απλά γραφόταν στην ημερήσια κατάσταση με υπηρεσίες). 

Επίσης εγώ επειδή δεν είχα έτοιμα τα χαρτιά μου τις πρώτες 2 μέρες δεν πήρα ΔΝ. Έπρεπε να τα καταθέσω πρώτα και μετά μου έδωσαν.

Τέλος, για το αμάξι ειλικρινά μου κάνει εντύπωση αυτό που λες καθώς σε εμάς ζητούσαν κανονικά, διπλώματα, άδειες κυκλοφορίας και υπεύθυνες δηλώσεις από γονείς αν το αμάξι δεν ήταν στο όνομα του στρατιώτη για να μπει. (μια φορά τα κατέθετες όπως για το ΔΝ).

Στη δε πρώτη μονάδα ήταν ακόμα πιο αυστηροί με αποτέλεσμα αρκετοί να παρκάρουν κάπου κοντά απέξω γιατί αλλιώς είχε πολύ τρέξιμο και γραφειοκρατεία.

Γενικά δηλαδή καμία σχέση με τη χαλαρότητα που περιγράφεις (δε ξέρω αν ήσουν αεροπορία-ναυτικό ή προς γουδί) πάντως πεζικό παίζει φουλ καραβανιά. Όπως είπε και ο λοχαγός μας τη πρώτη μέρα των ΣΠΕΝ για να υποδεχτεί τους φαντάρους από άλλα σώματα και μονάδες που είχαν έρθει στη δική μας "Καλωσορίσατε στο πεζικό, στη καρδιά της καραβανιάς "

• Like 1

Κανονικά παντού παίζει η χαρτουρα της άδειας για το αυτοκίνητο ακόμα και για τα στελέχη

Απλά σε αρκετές μονάδες τα φέρνεις όποτε θυμηθείς και αν είναι τελείως όργια οι υπεύθυνοι αυτό το κάποια στιγμή γίνεται ποτέ

Εγω ετσι τα εζησα :-D

Δεν εμπαινα στις 6:30 αλλα ηταν καποιοι που επανηλημενα το εκαναν και δεν ειχαν καμια επιπτωση ακομα και μετα την 15η φορα που βγηκαν αναφερομενοι εν τελη δεν τιμωρήθηκαν.

Γ σωμα και στο μηχανικο της Σινδου 2 μηνες εμπαινα χωρις κανενα χαρτι.

Στο Γ σωμα 2 φορες μονο ετυχε να ειναι ενας ραμπο στην πυλη που απλα ζητουσε χαρτι και οποιος δεν ειχε παρκαρε εξω,ευτυχως το πρωι ειναι άδεια η λεωφ.στρατου.

Στην Σινδο αν δεν με αφηναν να το βαλω μεσα δεν ξερω τι θα εκανα στις 6 το πρωι σε περιοχη οπως ειναι αυτη.

Απο αυτα τα σαν αδειοχαρτα εχω καμοια 40αρια :-D

Υ.Γ Δεν εχω δει καν πως ειναι αυτο το χαρτι/αδεια ουτε ξερω την διαδικασια για το παρεις,οχι οτι εχει σημασια πλεον.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...