Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε φυλάκιο στην Αττική, χειμώνα, με τρεις (3) φαντάρους και έναν ΑΥΔΜ (ή όπως λεγόταν), θερμαίνονταν εκτός απ' το κτίσμα με το θάλαμο, την κουζίνα και το δωμάτιο του ΑΥΔΜ, και διπλανά κτίσματα, όπως το εστιατόριο κ.λπ., στα οποία φυσικά υποτίθεται ότι δεν υπήρχε πρόσβαση.

Και όταν είχαμε χαλαρό ΑΥΔΜ (σπάνια στην περίπτωσή μας αλλά όπως και να 'χει) μπαίναμε τη νύχτα να ζεσταθούμε.

Πεταμένο πετρέλαιο έτσι απλά.

Και σε άλλες μονάδες ξεπαγιάζαμε στα container με σάπια κλιματιστικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτό με τις σακούλες που τις αδειαζαν και τις ξαναεβαζαν είναι από τις χειρότερες γυφτιες. Να τις αδειαζεις και να πέφτουν από μέσα χυμενοι καφέδες, σάπια προγευματα, ο,τι αηδία υπήρχε. Αυτό και να αδειαζεις τα χεσμενα, κατουρημενα καλαθακια από τις τουαλέτες με γυμνά χέρια. Χολερα σκέτη.

και έναν ΑΥΔΜ (ή όπως λεγόταν), 

μπορείς να τον πεις αυδμ (και μπορεί να υπάρχει και ο βοηθός ο βαυδμ) αν και σε φυλάκιο νομίζω ότι ο πιο σωστός όρος είναι αρχιφύλακας (μπορεί και εκεί να υπάρχει υπαρχιφύλακας ή φαντάρος η δεύτερο στέλεχος), γιατί ο αυδμ είναι ο τύπος που είναι κάτω στη μονάδα (στο λόχο) 

Αυτό με τις σακούλες που τις αδειαζαν και τις ξαναεβαζαν είναι από τις χειρότερες γυφτιες. Να τις αδειαζεις και να πέφτουν από μέσα χυμενοι καφέδες, σάπια προγευματα, ο,τι αηδία υπήρχε. Αυτό και να αδειαζεις τα χεσμενα, κατουρημενα καλαθακια από τις τουαλέτες με γυμνά χέρια. Χολερα σκέτη.

στα καλαθάκια μπορείς να παίρνεις γαντάκια μιας χρήσης ένα μεγάλο κουτί τέτοια δεν είναι και τόσο ακριβό, εγώ πάντα κυκλοφορούσα με 2-4 τέτοια στη παραλλαγή μου γιατί μπορεί σε ανύποπτο χρόνο να χωνόμουν για το οτιδήποτε.. και στη τσάντα μου είχα ολόκληρο το πακέτο στη μπροστινή τσέπη και είχα δώσει το ελεύθερο να παίρνει όποιος θέλει 

Ε ναι, να αγοράσεις τα γάντια, τις σακούλες, τα καθαριστικα, κτλ γιατί είναι λαμογια και κρατάνε τα χρήματα για αναλώσιμα υλικά...

Αλλιώς χτυπάς μια ηπατίτιδα και είσαι μάγκας

Όταν έκανα ειδικότητα με έβαζαν να χωνομαι σε σκουπίδια απο χειρουργεία αυτά με το σήμα του βιολογικού κινδύνου απέξω χωρίς μάσκα και με μόνο εμβόλιο αυτό για τέτανο (τους είχαν τελειώσει τα λεφτά και δε μου έκαναν αλλά παρά λίγο πριν απολυθω όταν άτομα από το κέντρο μου έπαθαν μηνιγγίτιδα σε κάποιο κωλονησι)

Ε όποτε πρέπει να προσέχεις και μόνος σου αφού δε σε προσέχουν αυτοί

Καθαριστικά έχουμε αγοράσει μόνοι μας σε μια από τις μονάδες που ήμουν, αλλά τουλάχιστον μπορούσες να φας στο πάτωμα της τουαλέτας δεν σιχαινοσουν τον εαυτό σου

Καλημέρα παίδες.

Quick question: προβλέπεται κάποια παράταση αναβολής σπουδών λόγω μη περάτωσής τους για λόγους υγείας;

Έχω αναβολή σπουδών μέχρι τη λήξη του έτους, άρα και θα με καλέσουν με την Β' ΕΣΣΟ. Δεν έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου όμως λόγω διαφόρων κωλυμάτων (και υγείας). Υπάρχει πρόβλεψη παράτασης, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσω αναγκαστικά την αναβολή για μία ΕΣΣΟ για κοινωνικούς / προσωπικούς λόγους;

Πήγαινε στο κοντινότερο φρουραρχείο (διεύθυνση στρατολογίας) και ρώτα, νομίζω οτι δεν μπορείς να πάρεις παραπάνω αλλα δεν είμαι και σίγουρος.

Περιμενε να βγουνε στη δημοσιοτητα τα πρωτα βιντεο με νεκρους αμαχους ελληνες και ακρωτηριασμενα παιδια να κλαινε μεσα απο τα χαλασματα και θα δουμε για ποσο καιρο ο μουστακλης θα καταφερει να συνεχισει τον πολεμο.

Ειμαστε στο 2018 και οχι στο 1918, εχουν αλλαξει τα δεδομενα ενος πολεμου. Ρωτα και τους Ισραηλινους που αν θελουν πανε περπατοντας να παρουν την Γαζα. Γιατι δε το κανουν αφου ειναι τοσο ευκολο?

Επειδη μετα θα τους μισει ολος ο πλανητης -και οι ιδιοι τους οι πολιτες- με οτι αυτο συνεπαγεται...

Συνεπαγεται 2 αυγα Τουρκιας απο αλανιαρα κοτα για ολο τον πλανητη πλην Indymedia, defendar και Pablo. Σε ποια Γαζα αναφερεσαι, αυτη απο την οποια αποχωρησαν οικειοθελως οι Ισραηλινοι το '05 γιατι εξυπηρετουσε την τοτε πολιτικη τους, με την αποχωρηση να ειναι  τοσο αντιδημοφιλης που ο Sharon δεν μπορουσε ουτε στο κομμα του να την περασει και εκανε τα παντα ωστε να μην γινει δημοψηφισμα? Νομιζεις οτι το Ισραηλ νοιαζεται τι θα πει η "Διεθνης Κοινοτητα" που για δεκαετιες δεν το αναγνωριζε ως κρατος ενω οι γειτονες του προσπαθουσαν "να το αφανισουν απο το προσωπο της γης"? Ετσι νομιζεις συστηνεις κρατος? Περιμενεις να βγουνε στη δημοσιοτητα τα πρωτα βιντεο με νεκρους αμαχους συμπολιτες σου για να δεις ποσο καιρο ο αλλος θα συνεχισει τον πολεμο? Θα τους καταγγειλεις στα διεθνη fora και αυτοι ξαφνικα θα ανακαλυψουν τον προλεταριακο διεθνισμο και θα φυγουν?

μιας και λες κακή διαχείριση θυμήθηκα τώρα σε μονάδα που ήμουν να ανάβει το καλοριφέρ σχετικά με το σταγονόμετρο για οικονομία και μόλις μπήκε η άνοιξη και μάλλον είχε μείνει κάμποσο πετρέλαιο άρχισαν να το ανάβουν με αρκετή ζέστη πλέον έξω για πολλή ώρα ( πιο πολύ από το χειμώνα) φαινομενικά χωρίς λόγο γιατί σκάγαμε,  δεν υπήρχε νόημα να το ανάβουν εκείνη τη περίοδο και ανοίγαμε παράθυρα επειδή σκάγαμε, αλλά στην πραγματικότητα μάλλον το έκαιγαν αφού θα υπήρχαν λεφτά να παρθεί κι άλλο οπότε ας μην χαλάσουμε τη μπίζνα και να κάνουμε καμιά οικονομία.. 

100% αληθεια.

Το εζησα και εγω.

Χειμωνα στην Λημνο με 0 βαθμους,47 μποφορ και παραθηρα που μπαζουν αναβαν με το σταγονομετρο καλοριφερ. Γυρναω απο αδεια τον Φεβρουαριο και απο τοτε ειχαν ανοιχτο καλοριφερ σχεδον ολη την μερα,που ειχε κρυο κλασικα λογο του αερα αλλα 3 μηνες τα αναβαν λιγο και απο ενα σημειο και μετα ολη μερα βαρουσαν φουλ.

Μιας και μιλάμε για κακή διαχείριση. Σε μια μονάδα που είχα πάει, το θερμοσίφωνο στα κοινόχρηστα μπάνια τα άνοιγαν με το σταγονόμετρο, σε σημείο να μην το ανοίγουν καν μέχρι και για 2-3 μέρες συνεχόμενα. Υπήρχαν κάποια "ιδιωτικά" μπάνια στα οποία είχαν ανοιχτό το θερμοσίφωνο μέρα νύχτα, δεν έκλεινε ποτέ. Τα "ιδιωτικά" μπάνια ήταν κλειδωμένα και σε άλλο κτίριο, και έπρεπε να πας στον ΑΥΔΜ και να πάρεις το κλειδί. Το κλειδί το έδιναν έτσι απλά, αλλά αυτός που το έπαιρνε έβαζε το όνομά του και την υπογραφή του σε μια λίστα/κατάσταση, ήταν υπεύθυνος για αυτό, και έπρεπε να το επιστρέψει εντός μισής με μίας ώρας. Αν το έχανε έτρωγε καμπάνα, έπρεπε να το προσέχουμε σαν το όπλο μας. Με την θέρμανση δεν μπορώ να πω ότι είχαμε πρόβλημα.

Συνεπαγεται 2 αυγα Τουρκιας απο αλανιαρα κοτα για ολο τον πλανητη πλην Indymedia, defendar και Pablo. Σε ποια Γαζα αναφερεσαι, αυτη απο την οποια αποχωρησαν οικειοθελως οι Ισραηλινοι το '05 γιατι εξυπηρετουσε την τοτε πολιτικη τους, με την αποχωρηση να ειναι  τοσο αντιδημοφιλης που ο Sharon δεν μπορουσε ουτε στο κομμα του να την περασει και εκανε τα παντα ωστε να μην γινει δημοψηφισμα? Νομιζεις οτι το Ισραηλ νοιαζεται τι θα πει η "Διεθνης Κοινοτητα" που για δεκαετιες δεν το αναγνωριζε ως κρατος ενω οι γειτονες του προσπαθουσαν "να το αφανισουν απο το προσωπο της γης"? Ετσι νομιζεις συστηνεις κρατος? Περιμενεις να βγουνε στη δημοσιοτητα τα πρωτα βιντεο με νεκρους αμαχους συμπολιτες σου για να δεις ποσο καιρο ο αλλος θα συνεχισει τον πολεμο? Θα τους καταγγειλεις στα διεθνη fora και αυτοι ξαφνικα θα ανακαλυψουν τον προλεταριακο διεθνισμο και θα φυγουν?

Να συμπληρωσω οτι σε καποιο μυστικο δωματιο στο αρχηγειο τους στο Τελ Αβιβ, οι Ισραηλινοι στρατηγοι διαβαζουν τα φορα και το twitter και αμα τα παιδια φωναζουν πολυ, κανουν πισω, γιατι γενικα αυτο κανει το Ισραηλ, σαν το Μαξιμου ενα πραμα, με non-paper. 

Το νημα γινεται ολο και πιο σουρρεαλ. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...