Rpanagos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 οτι δεν υπαρχει στα χαρτια (λογου χαρη αυτο που ημουν στα χαρτια ηταν Κρητη, ενω πρακτικα δεν ηταν). Θα εισαι Κυπρο, αλλα δεν θα εισαι στην ελδυκ, θα υπαγεσαι στην εθνικη φρουρα (κυπριακος στρατος) και το στρατοπεδο (σε καποιες περιπτωσεις) ισως εχει και κυπριους. Α μαλιστα, δεν το ηξερα! Οκ !
jimakos234 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Α μαλιστα, δεν το ηξερα! Οκ ! απλα δεν μπορεις να το δηλωσεις καπως. απλα δηλωνεις ΕΛΔΥΚ και αν κατσει, εκατσε (εκτος αν πεσει τηλ και ρυθμιστουν τα πραγματα )
Rpanagos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 απλα δεν μπορεις να το δηλωσεις καπως. απλα δηλωνεις ΕΛΔΥΚ και αν κατσει, εκατσε (εκτος αν πεσει τηλ και ρυθμιστουν τα πραγματα ) Αν πεσει τηλ που λες,και πεις οτι θες κυπρο(γενικα) χωρις να πεις στρατοπεδο...εκει σε πανε?σε "κρυφο"?
Undertaker25 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Η "κρυφή" ΕΛΔΥΚ είναι η 3/1 ΔΕΜ που είναι αναμεμειγμένη με Κύπριους στρατιώτες για να φαίνεται στο ΝΑΤΟ (ή τον ΟΗΕ, δε θυμάμαι) ότι δεν υπηρετούν Έλληνες φαντάροι εκεί περισσότεροι από τον επιτρεπτό αριθμό. Εγώ που υπηρέτησα εκεί, είχα ταυτότητα Εθνικής Φρουράς. Έχει να κάνει με το σώμα που θα σε στείλουν. Αν πας πεζικό, κατά 90% θα είσαι στην κανονική Ελδύκ. Αν είσαι πυροβολικό, κατά 90% θα είσαι στην 3/1 ΔΕΜ. Αν πάς στους καταδρομείς της 35ΜΚ, θα είσαι στην 3/1. Από προσωπική εμπειρία στην 3/1, θα έλεγα χίλιες φορές να σε στείλουν στην κανονική παρά στην 3/1. Εκτός από το ότι είχαμε έναν ψυχάκια διοικητή που είχε έρθει από τα Ηawk και για ένα διάστημα Κύπριο λοχαγό που είχε εκπαιδευτεί στα ΟΥΚ για μόρια πριν γίνει αξιωματικός και μας είχαν τέντα, το φαγητό το ήλεγχαν οι Κύπριοι και το παρείχε η Εθνική Φρουρά με αποτέλεσμα να τρώμε χάλια ενώ στο Τάγμα της ΕΛΔΥΚ είχαν φαγητάρες κάθε μέρα. Υπήρξαν φορές που για πρωινό είχαμε σκέτο γάλα, ψωμί και μαρμελαδάκια ενώ στο Τάγμα έτρωγαν μέχρι τηγανητά αυγά. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Τι ειναι το κρυφο δεν καταλαβαινω. Τι σημαινει Κουτοπονηριες για να έχουν παραπάνω στρατό απ' ότι προβλέπεται στην συμφωνία... 1
Stavrakas13 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Ο undertaker τα λέει καλά, αλλά πιο συγκεκριμένα το 1ο τάγμα πεζικού είναι το δυσκολότερο στρατόπεδο εκεί και αμέσως μετά η 5η ΕΜΑ Τα υπόλοιπα( εξαιρώντας τους καταδρομείς) είναι αρκετά πιο light απλά το πυροβολικό όσο light και να είναι έχει λίγο κόσμο από όσο ξέρω οπότε οι δυσκολία εκεί υποθέτω είναι το πολύ μέσα λίγο έξω.
jimakos234 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Αν πεσει τηλ που λες,και πεις οτι θες κυπρο(γενικα) χωρις να πεις στρατοπεδο...εκει σε πανε?σε "κρυφο"? αν εχεις βυσμα? πες τους συγκεκριμενα. πες τους να σε κανουν και δεκαννεα να παιρνεις 360 Η "κρυφή" ΕΛΔΥΚ είναι η 3/1 ΔΕΜ που είναι αναμεμειγμένη με Κύπριους στρατιώτες για να φαίνεται στο ΝΑΤΟ (ή τον ΟΗΕ, δε θυμάμαι) ότι δεν υπηρετούν Έλληνες φαντάροι εκεί. Εγώ που υπηρέτησα εκεί, είχα ταυτότητα Εθνικής Φρουράς. Έχει να κάνει με το σώμα που θα σε στείλουν. Αν πας πεζικό, κατά 90% θα είσαι στην κανονική Ελδύκ. Αν είσαι πυροβολικό, κατά 90% θα είσαι στην 3/1 ΔΕΜ. Από προσωπική εμπειρία στην 3/1, θα έλεγα χίλιες φορές να σε στείλουν στην κανονική παρά στην 3/1. Εκτός από το ότι είχαμε έναν ψυχάκια διοικητή που είχε έρθει από τα Ηawk και μας είχε τέντα, το φαγητό το ήλεγχαν οι Κύπριοι και το παρείχε η Εθνική Φρουρά με αποτέλεσμα να τρώμε χάλια ενώ στο Τάγμα της ΕΛΔΥΚ είχαν φαγητάρες κάθε μέρα. Υπήρξαν φορές που για πρωινό είχαμε σκέτο γάλα, ψωμί και μαρμελαδάκια ενώ στο Τάγμα έτρωγαν μέχρι τηγανητά αυγά. Στην 5 ΕΜΑ ημουν εγω. κατα την αποψη μου, καλυτερα περασα απο σειρουλες που πηγαν στην κανονικη. 1 μεσα 3-4 εξω μας πηγαινε. Στην ΕΜΑ γενικα επεφταν ποινες, αλλα επαιρναν και αρκετες αδειες. Γενικα εμεις ειχαμε καλο φαι , και πιτογυρα κλπ, αφου οι κυπριοι ερχοντουσαν σε εμας αρκετες φορες να φανε, απο το διπλα στρατοπεδο. μερα παρα μερα ειχαμε πρωινο δημητριακα/μερεντες/σπανακοπιτες/λουκανικοπιτες, και στο αναμεσα μαρμελαδες Ο undertaker τα λέει καλά, αλλά πιο συγκεκριμένα το 1ο τάγμα πεζικού είναι το δυσκολότερο στρατόπεδο εκεί και αμέσως μετά η 5η ΕΜΑ Τα υπόλοιπα( εξαιρώντας τους καταδρομείς) είναι αρκετά πιο light απλά το πυροβολικό όσο light και να είναι έχει λίγο κόσμο από όσο ξέρω οπότε οι δυσκολία εκεί υποθέτω είναι το πολύ μέσα λίγο έξω. Περαν απο εμπλοκες διακοπων, στην περισσοτερη 3/1, 1-1 αντε 2_3- 1 να τους πηγαινε, και στο πυροβολικο.
Undertaker25 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Ο undertaker τα λέει καλά, αλλά πιο συγκεκριμένα το 1ο τάγμα πεζικού είναι το δυσκολότερο στρατόπεδο εκεί και αμέσως μετά η 5η ΕΜΑ Τα υπόλοιπα( εξαιρώντας τους καταδρομείς) είναι αρκετά πιο light απλά το πυροβολικό όσο light και να είναι έχει λίγο κόσμο από όσο ξέρω οπότε οι δυσκολία εκεί υποθέτω είναι το πολύ μέσα λίγο έξω. Εξαρτάται από τον διοικητή και το στρατόπεδο. Πχ το στρατόπεδό μου το αποκαλούσαν "μαύρο στρατόπεδο" μέχρι 4-5 σειρές πριν από μένα. Όταν πήγα εγώ, πέτυχα έναν διοικητή Ανχη ο οποίος ήταν "μέλι". Μετά από 2 μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα και στη θέση του ήρθε ένας που μας έβγαλε τη πίστη. Φυλακή με το παραμικρό, όλα τέντα κτλ κτλ Είχαμε και έναν Ταξίαρχο της 3/1 που είχε διατελέσει διοικητής στο στρατόπεδο και επειδή το αγαπούσε κάθε 15 μέρες έκανε ταξιαρχική επιθεώρηση. Όσο για εμπλοκές, απλά να πω ότι έκανα 45 ένοπλα σε 60 μέρες. Μετά ήρθαν μεγάλες σειρές και έστρωσαν τα πράγματα και στους υπόλοιπους 5 μήνες ζήτημα αν έκανα 10-15 ακόμα γιατί με έβαλε ο λοχαγός σε γραφείο με το ζόρι. αν εχεις βυσμα? πες τους συγκεκριμενα. πες τους να σε κανουν και δεκαννεα να παιρνεις 360 Στην 5 ΕΜΑ ημουν εγω. κατα την αποψη μου, καλυτερα περασα απο σειρουλες που πηγαν στην κανονικη. 1 μεσα 3-4 εξω μας πηγαινε. Στην ΕΜΑ γενικα επεφταν ποινες, αλλα επαιρναν και αρκετες αδειες. Γενικα εμεις ειχαμε καλο φαι , και πιτογυρα κλπ, αφου οι κυπριοι ερχοντουσαν σε εμας αρκετες φορες να φανε, απο το διπλα στρατοπεδο. μερα παρα μερα ειχαμε πρωινο δημητριακα/μερεντες/σπανακοπιτες/λουκανικοπιτες, και στο αναμεσα μαρμελαδες Περαν απο εμπλοκες διακοπων, στην περισσοτερη 3/1, 1-1 αντε 2_3- 1 να τους πηγαινε, και στο πυροβολικο. Χα, δεν υπήρχαν αυτά. Η πιο σπέσιαλ συνταγή ήταν καρμπονάρα 1 φορά το μήνα, πίτες ΠΟΤΕ, πιτόγυρα ΠΟΤΕ και μαρμελαδάκια ξενοδοχείου πολλές φορές χωρίς βουτυράκια. Είχαμε και hot dog της φούτσ@ς αλλά τα πλήρωνες 1.50 ευρώ το ένα, πιο ακριβά και απ' έξω. Εξόδους στην αρχή είχα 1 φορά την εβδομάδα αλλά αργότερα με πήγαινε 1-1 ή 1-2 όταν πάλιωσα και έπηζα τα νέα.
jimakos234 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Εξαρτάται από τον διοικητή και το στρατόπεδο. Πχ το στρατόπεδό μου το αποκαλούσαν "μαύρο στρατόπεδο" μέχρι 4-5 σειρές πριν από μένα. Όταν πήγα εγώ, πέτυχα έναν διοικητή Ανχη ο οποίος ήταν "μέλι". Μετά από 2 μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα και στη θέση του ήρθε ένας που μας έβγαλε τη πίστη. Φυλακή με το παραμικρό, όλα τέντα κτλ κτλ Είχαμε και έναν Ταξίαρχο της 3/1 που είχε διατελέσει διοικητής στο στρατόπεδο και επειδή το αγαπούσε κάθε 15 μέρες έκανε ταξιαρχική επιθεώρηση. Όσο για εμπλοκές, απλά να πω ότι έκανα 45 ένοπλα σε 60 μέρες. Μετά ήρθαν μεγάλες σειρές και έστρωσαν τα πράγματα και στους υπόλοιπους 5 μήνες ζήτημα αν έκανα 10-15 ακόμα γιατί με έβαλε ο λοχαγός σε γραφείο με το ζόρι. Χα, δεν υπήρχαν αυτά. Η πιο σπέσιαλ συνταγή ήταν καρμπονάρα 1 φορά το μήνα, πίτες ΠΟΤΕ, πιτόγυρα ΠΟΤΕ και μαρμελαδάκια ξενοδοχείου πολλές φορές χωρίς βουτυράκια. Είχαμε και hot dog της φούτσ@ς αλλά τα πλήρωνες 1.50 ευρώ το ένα, πιο ακριβά και απ' έξω. Εξόδους στην αρχή είχα 1 φορά την εβδομάδα αλλά αργότερα με πήγαινε 1-1 ή 1-2 όταν πάλιωσα και έπηζα τα νέα. δεν ξερω, σχετικα προσφατα ημουν παντως. απλα πλεον κανουν αρκετες ασκησεις. γενικα οι μεγαλες εσσο δεν θα εχουν θεμα, οι μικρες τραβανε το λουκι
Rpanagos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 αν εχεις βυσμα? πες τους συγκεκριμενα. πες τους να σε κανουν και δεκαννεα να παιρνεις 360 Ο Δεκαννεας ειναι 9μηνος ετσι? Ποιο θεωρειτε "καλο" στρατοπεδο στην κυπρο?
jimakos234 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Ο Δεκαννεας ειναι 9μηνος ετσι? Ποιο θεωρειτε "καλο" στρατοπεδο στην κυπρο? ναι, οτι ισχυει για τον απλο στρατιωτη ισχυει για τον δεκαννεα. μια ενδειξη ειναι για να γινεις. Απλα ειναι τυχαια. ισως λιγο πιο τυχαια οταν βαλεις βυσμα. και μερικες ειδικοτητες πχ στρατονομοι / ΑΠΜΑ(για τους τεθωρες) , δεκαννεις ειναι. Ολα του πυροβολικου ειναι καλα. Γενικα ειναι ο λοχος στρατηγειου. Και παντου γενικοτερα ο καθε λοχος στρατηγειου ειναι πιο χαλαρα. 1
valkon Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Σε δύο μέρες ανοίγει η εφαρμογή στο parousiasi.army.gr αλλά στην στρατολογία δείχνει ακόμα ότι έχω αναβολή ενώ την έχω κόψει. Να κάνω την δήλωση στην εφαρμογή λέτε;
cyberrobot Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Ο Δεκαννεας ειναι 9μηνος ετσι? Ποιο θεωρειτε "καλο" στρατοπεδο στην κυπρο? Δεκανέας στο Σύνταγμα της ΕΛΔΥΚ άμα έχεις βύσμα, αλλιώς πάνε Στρατονόμος και ζήτα Κύπρο. Θα φάς στο στάξιμο στην Καρδίτσα αλλά μετά ζωάρα. και πάνω από όλα να μην είσαι γ@σείρης. 1
fastnq2 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Σε δύο μέρες ανοίγει η εφαρμογή στο parousiasi.army.gr αλλά στην στρατολογία δείχνει ακόμα ότι έχω αναβολή ενώ την έχω κόψει. Να κάνω την δήλωση στην εφαρμογή λέτε; Τοτε πως ξερεις οτι μπαινεις ιανουαριο?Γιατι η εφαρμογη ανοιγει μονο για αυτους της α εσσο.Πρεπει στο πληροφοριες για καταταξη να σου βγαζει οτι εισαι υποχρεος με την α εσσο. Για την εφαρμογη αυτη ξερει κανεις παιζει ρολο ποιο κεντρο θα δηλωσεις η σε στελνουν οπου θελουν?Δηλωσε καποιος καποιο συγκεκριμενο κεντρο και τον πηραν εκει?Για τους μη βυσματουχους μιλαω παντα
γροσερισοπ Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 ΠΕΝ ΕΙΝΑΙ! τωρα με απαντησε! τωρα ειναι οντως τοσο χαλαρα που τα περιγράφει; με εχει πεθάνει εγώ περιμενα να λιωσει λίγο. καμια καμψη μου λεμε βαραμε κανα πουλ απ, βαρεσανε και βολες πρωτη μερα σημερα ενημέρωση. τελικά ο δικός μου σήμερα με κάλεσε στο τηλέφωνο χωρίς φωνή (τι διαολο φωνάζανε) πως δεν την παλευανε. δεν τον ψιλο καταλάβαινα γιατι η φωνή του ήταν τράιμπαλ. τον συμβούλεψα να πάρει τον πούλο απο κει μεσα. τι διάολο τους κάνουν δλδ εκει μέσα; ο δικός μου τον ειχα και για σκληροπυρινικό. βέβαια μπήκε με την ιδέα αεροπλανάκια και πτόσεις movie style φυσικά αντάμωσε κάτι διαφορετικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις