Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υποθέτω όταν δουν ότι το επάγγελμα σου είναι μάγειρας (ή οι σπουδές σου τέλος πάντων), θα σε κάνουν τι άλλο; Μάγειρα. Ο γενικός κανόνας αυτός είναι νομίζω.

Τώρα ο σρατός ξηράς αποτελείται από όπλα και σώματα. Τα όπλα είναι πεζικό/μηχανικό/τεθωρακισμένα/διαβιβάσεις και τα σώματα είναι υλικού πολέμου/εφοδιασμού μεταφορών και άλλο ένα που δεν θυμάμαι. Τα σώματα είναι τέρμα βυσματικά αλλά βυσματάκια όσο να 'ναι παντού παίζουν.

Τώρα αυτο σου είπα, αν δεν έχεις βύσμα (οι μονιμάδες στον στρατό εχμμμμ δεν είναι βύσμα...εξαρταται τι μονιμάδες βέβαια), θα καταλήξεις μάλλον σε κάποιο όπλο.

Ρε 'συ απτουντεητ κάνε ένα κόπο και διάβασε το θέμα, επαναλαμβανόμαστε.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξέρει κανείς με τα προβλήματα μέσης/σπονδυλικής στήλης τι παίζει; Ετοιμάζομαι να μπώ κανονικά με την ΕΣΣΟ Μαίου και νόμιζα οτι για την πάθησή μου (δισκοκήλες με οσφυαλγία, ισχιαλγία κλπ.) προβλέπεται Ι3-Ι4, αλλά τσέκαρα το ΦΕΚ και λέει διετή αναβολή και Ι5. Πρέπει να κάνω κάτι πριν ή θα μπώ κανονικά και θα εξεταστώ; Παίζει να βγώ Ι5, ή πρέπει να είμαι πολύ σοβαρή περίπτωση ή δεν δίνουν για τέτοιες παθήσεις; Σε κάθε περίπτωση, είναι στην κρίση του γιατρού που θα με εξετάσει, άσχετα του τι λέει το ΦΕΚ; Εγώ είχα ετοιμαστεί για κανένα Ι4 και κανονική θητεία, αλλά αυτό που διάβασα στο ΦΕΚ με έβαλε σε σκέψεις.

αν χρειαστείς αξονική/μαγνητική/ηλεκτρομυογραφημα και άλλες εξετάσεις πιο εξειδικευμένες, καλύτερα να τις κάνεις πριν μπεις γιατί εκτός απο ακτινογραφίες σε στρ. νοσοκομείο πολύ δύσκολα θα σου κάνουν. Αν έχεις και συνταγογράφηση για φαρμακευτική αγωγή ακόμη καλύτερα.

Δημοσ.

Υποθέτω όταν δουν ότι το επάγγελμα σου είναι μάγειρας (ή οι σπουδές σου τέλος πάντων), θα σε κάνουν τι άλλο; Μάγειρα. Ο γενικός κανόνας αυτός είναι νομίζω.

Τώρα ο σρατός ξηράς αποτελείται από όπλα και σώματα. Τα όπλα είναι πεζικό/μηχανικό/τεθωρακισμένα/διαβιβάσεις και τα σώματα είναι υλικού πολέμου/εφοδιασμού μεταφορών και άλλο ένα που δεν θυμάμαι. Τα σώματα είναι τέρμα βυσματικά αλλά βυσματάκια όσο να 'ναι παντού παίζουν.

Τώρα αυτο σου είπα, αν δεν έχεις βύσμα (οι μονιμάδες στον στρατό εχμμμμ δεν είναι βύσμα...εξαρταται τι μονιμάδες βέβαια), θα καταλήξεις μάλλον σε κάποιο όπλο.

Ρε 'συ απτουντεητ κάνε ένα κόπο και διάβασε το θέμα, επαναλαμβανόμαστε.

Damn, κάτι θα κάνω.

Τα - του μάγειρα ποιά είναι;

Βυσματάκι έχω σε αρκετά μεγάλη θέση στον στρατό.. αν δεν παω για μάγειρας τι θα πρότεινες;(βέβαια είναι καλή ιδέα για να μην ξεχάσω πράγματα 9 μηνες εκεί μέσα)

Δημοσ.

Damn, κάτι θα κάνω.

Τα - του μάγειρα ποιά είναι;

Βυσματάκι έχω σε αρκετά μεγάλη θέση στον στρατό.. αν δεν παω για μάγειρας τι θα πρότεινες;(βέβαια είναι καλή ιδέα για να μην ξεχάσω πράγματα 9 μηνες εκεί μέσα)

Αναλογα τη μονάδα ισως να μην παρεις γκρουπακι στις γιορτες αλλα να παρεις τιμητικη αργοτερα

Αναλογα τη μοναδα ισως κανεις καμια υπηρεσια αν δε βγαινουν τα ατομα

Σιγουρα θα κανεις <<εφοδο>> το βραδυ μαζι με τον εστιάτορα

Παντως στη μοναδα ειχαμε και ΕΠ.Οπ.ινες μαγειρισσες οποτε το θεμα ποιοτητα φαγητου κλπ δεν ειχε τοσο αμεση σχεση με τους κληρωτους μαγειρες.

Τωρα πια δεν εχει θεμα η ειδικοτητα, αν ειναι χρησιμοποιησαι το βυσμα να πας σε καποιο Σωμα.. Επισης αν θες μια ειδικοτητα ας πουμε διαλεξε του αρτοποιου αρκει να πας σε μια μοναδα με αρτοποιο ,δυσκολο πλεον.. Γενικα πιστευω δεν υπαρχουν πια οι καλες ειδικοτητες αλλα το που θα εισαι και σε τι συνθηκες!

edit: Αναλογα τη λεσχη αξιωματικων, φιλος μου στον Αγιο ανδρεα δε περναει τοσο καλα , ενω στη λαφ παραμεθοριου ο μαγειρας περνουσε καπως καλυτερα!

Δημοσ.

Παντα παιζει ρολο το που θα εισαι, μπορει να μπεις καπου και να εισαι μια χαρα απο θεμα υπηρεσιων αλλα και απο συνθηκες αλλα μπορει να κανεις και υπηρεσιες σαν μαγειρας και να εχεις αρκετο χωσιμο. Για παραδειγμα στην δικη μου μοναδα εχει 1-2 μαγειρες εποπ και οι στρατιωτες μαγειρες κανουν κανονικα υπηρεσιες (σκοπιες,φυλακια,κλπ).

Δημοσ.

τα σώματα είναι υλικού πολέμου/εφοδιασμού μεταφορών και άλλο ένα που δεν θυμάμαι.

Υγειονομικό ΡΑ, respect...

Δημοσ.

αν χρειαστείς αξονική/μαγνητική/ηλεκτρομυογραφημα και άλλες εξετάσεις πιο εξειδικευμένες, καλύτερα να τις κάνεις πριν μπεις γιατί εκτός απο ακτινογραφίες σε στρ. νοσοκομείο πολύ δύσκολα θα σου κάνουν. Αν έχεις και συνταγογράφηση για φαρμακευτική αγωγή ακόμη καλύτερα.

Έχω τα πάντα από εξετάσεις. Τεσπά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αποφάσισα να μπώ κανονικά και μετά να μη συμβιβαστώ με οτιδήποτε λιγότερο από Ι4. Ι5 και διετείς αναβολές και αβεβαιότητα δεν έχω τη χρονική πολυτέλεια να κυνηγάω μέχρι να τριανταρίσω.

Δημοσ.

Αη φορ φρηνταμπα. Κι εγω αη φορ ημουν. Μαχιμι τρελό. δεν επιτρεποταν ουτε να αναπνεω αν δεν υπηρχε σοβαρος λογος.

Γιωτα γιωτα ζωη και κοτα.

Δημοσ.

Αη φορ φρηνταμπα. Κι εγω αη φορ ημουν. Μαχιμι τρελό. δεν επιτρεποταν ουτε να αναπνεω αν δεν υπηρχε σοβαρος λογος.

Γιωτα γιωτα ζωη και κοτα.

Θα του σκοτίζουν βέβαια λίγο τα φρύδια οι και καλα Ι1......σαν ένα δικό μας στο Μεσολόγγι που έβριζε γιωτάδες ανίκανοι κτλ κτλ και όταν πήραν όπλα και είδε οτι την ώρα που τα καθάριζαν οι γιωτάδες κοιμόντουσαν πήγε πάλι 401 και είπε στον ψυχολόγο οτι δε μπορεί τα όπλα επειδή είχε δει να σκοτώνουν άνθρωπο μπροστά του...χαχαχαχαχχα το τι καζούρα έφαγε δεν υπάρχει...το κυρίως πρόβλημα είναι όπως λέει και το άσμα: Όταν είσαι γιωτάς στο μυαλό....δε σε σώζει κανεις ούτε εγώ...... ( αν εξαιρέσεις το όρος πατάτα που αράζαμε και κόβαμε πατάτες σε ίσκιο βέβαι την ώρα που οι άλλοι κάναν σκοπιές γενικά μια χαρά το γιώτα )

Δημοσ.

Θα του σκοτίζουν βέβαια λίγο τα φρύδια οι και καλα Ι1......σαν ένα δικό μας στο Μεσολόγγι που έβριζε γιωτάδες ανίκανοι κτλ κτλ και όταν πήραν όπλα και είδε οτι την ώρα που τα καθάριζαν οι γιωτάδες κοιμόντουσαν πήγε πάλι 401 και είπε στον ψυχολόγο οτι δε μπορεί τα όπλα επειδή είχε δει να σκοτώνουν άνθρωπο μπροστά του...χαχαχαχαχχα το τι καζούρα έφαγε δεν υπάρχει...το κυρίως πρόβλημα είναι όπως λέει και το άσμα: Όταν είσαι γιωτάς στο μυαλό....δε σε σώζει κανεις ούτε εγώ...... ( αν εξαιρέσεις το όρος πατάτα που αράζαμε και κόβαμε πατάτες σε ίσκιο βέβαι την ώρα που οι άλλοι κάναν σκοπιές γενικά μια χαρά το γιώτα )

Το ορος πατάτα δεν προβλεπόταν για την ΕΣΣΟ μου.

Γενικά δεν έκανα μαγειρεία παρά μια φορά μόνο εκτάκτως για να αλλάξω ενα φιλαράκι που ήταν με πυρετό.

Ειπαμε Ι4 οχι παιζουμε.

Δημοσ.

Το ορος πατάτα δεν προβλεπόταν για την ΕΣΣΟ μου.

Γενικά δεν έκανα μαγειρεία παρά μια φορά μόνο εκτάκτως για να αλλάξω ενα φιλαράκι που ήταν με πυρετό.

Ειπαμε Ι4 οχι παιζουμε.

Προσωπικά επειδή βαρίομουν τα θαλαμοφυλίκια με τον κάθε καμένο να έρχεται για έφοδο, να ξυπνάς το βράδυ και κυρίως να έχεις να ξυπνήσεις κιόλας και άλλους του έλεγα όταν είχα υπηρεσία και προβλεπόταν για την εσσό μου μαγειρεία και από της 9 το βράδυ μέχρι το εγερτήριο τουφα χωρίς περαιτέρω όχληση

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...