Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μεχρι τα 45 καποιος ειναι υποχρεος κανονικης θητειας. Οχι μειωμενης

Μεχρι σημερα που επισημα δεν εχει υποργαφει η αλλαγη για την εξαγορα στα 33, για να εξαγορασει καποιος τη θητεια πρεπει να ειναι 35 χρονων, να κανει τη βασικη εκπαιδευση 20 ημερων στο κεντρο και το υπολοιπο ειναι εξαγορασημο προς 810€ το μηνα.

Η καταβολη γινεται ως εξης:

Για τους υπόχρεους πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, το ένα τέταρτο (1/4) με την πρώτη δόση και το υπόλοιπο μέχρι τρείς ισόποσες ετήσιες δόσεις, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους που προκύπτει, αν στο έτος απόλυσής τους προστεθούν τρία έτη
Για τους υπόχρεους εννεάμηνης μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, το ένα τρίτο (1/3) με την πρώτη δόση και το υπόλοιπο, μέχρι δύο ισόποσες ετήσιες δόσεις, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους που προκύπτει, αν στο έτος απόλυσής τους προστεθούν δύο έτη
Για τους υπόχρεους εξάμηνης μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, το ένα δεύτερο (1/2) με την πρώτη δόση και το υπόλοιπο ένα δεύτερο (1/2) σε μία δόση, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του επομένου από την απόλυση έτους

Μακαρι ν αλλαξουν και τον τιμοκαταλογο με την τωρινη τροποποιηση αλλα δεν νομιζω

• Like 1
Δημοσ.

Yeah right...

Βαρέθηκες να παίρνεις ένα χιλιαρικάκι μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, χωρίς άγχος, με πολύ ξύσιμο, μέχρι να πας 50  και να πάρεις σύνταξη και εφάπαξ 50 χιλιαρικάκια εσύ και από άλλα 10 χιλιαρικάκια τα παιδιά σου.... 

• Like 3
Δημοσ.

Έλληνες αντιεξουσιαστές πολεμούν στη Ράκα κατά των Τζιχαντιστών

Φωτογραφίες, οι οποίες ανέβηκαν στον αντιεξουσιαστικό ιστοσελίδα Indymedia απεικονίζουν Έλληνες αντιεξουσιαστές, μαχητές που πολεμούν στη Ράκα  για την απελευθέρωσή της.

Τα πρόσωπα των μαχητών είναι καλυμμένα, ενώ ποζάρουν με τα όπλα τους μπροστά από έναν τοίχο στον οποίο είναι γραμμένο το σύνθημα: «Ζήτω η Διεθνιστική Επαναστατική Αλληλεγγύη».

http://tvxs.gr/news/kosmos/ellines-antieksoysiastes-polemoyn-sti-raka-kata-ton-tzixantiston-foto?utm_source=FacebookE&utm_campaign=userBaseE&utm_medium=240873

lol, ο πιο μάχιμος στρατός που έχουμε στην ελλάδα ειναι οι αντιεξουσιαστές 

• Like 1
Δημοσ.

Δε πάνε μόνο του Υλικού πολέμου στη Λαμία. Κέντρο εκπαίδευσης είναι για διάφορα σώματα. Είχα φίλο πεζικάριο που έκανε κέντρο εκεί.

Μακράν το πιο βυσματικό κέντρο απ όλα. Είναι αυτό που συνήθως πάνε παιδιά διασήμων κλπ.

Τουλάχιστον από τις μαρτυρίες του φίλου αυτού, δεν έκαναν απολύτως τίποτα (σε σύγκριση με εμάς στη Καλαμάτα και ακόμα περισσότερο στη Τρίπολη που υπήρχε ένα ελαφρύ πήξιμο).  Σκέψου ότι δεν είχαν κάνει καθόλου οπλασκήσεις (επ ώμου κλπ) που εμείς είχαμε φάει ώρες ατελείωτες και είχαν μελανιάσει οι ώμοι μας.

Επίσης ήταν το μοναδικό κέντρο που μετά την άδεια ορκωμοσίας που επέστρεφες στο κέντρο για να πάρεις χαρτί για μετάθεση (πλέον δε γίνεται απ ότι έχω καταλάβει αυτό) για τις 3 μέρες που έμενες στην μονάδα μέχρι τη μετάθεση τους έβγαζαν εξοδόχους (αυτό και μονο λέει πολλά) ενώ εμάς μας είχαν χωσέ αρμάντο για να γίνει ο λόχος καινούριος για την επόμενη σειρά που θα έμπαινε.

• Like 1
Δημοσ.

Και στο Πεύκο έπρεπε να γυρίσουμε από άδεια ορκωμοσίας για να φύγουμε την ίδια μέρα. Αν κι εγώ δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τα τελευταία ~5 χρόνια.

Δημοσ.

ΚΕΥΠ Λαμία (έχω μεταπτυχιακό πληροφορικής).

Κανένας που να έχει πάει;

Εκεί ήμουν το Γενάρη του '14 και έχω πολύ καλές εντυπώσεις, σε σχέση τουλάχιστον με τη Θήβα όπου είχα πρωτοπαρουσιαστεί πριν πάρω αναβολή.

Με την επιστροφή από την άδεια ορκωμοσίας φύγαμε την αμέσως επόμενη μέρα, αλλά κάποιοι που ήξερα που έφευγαν για πιο μακριά (π.χ. Χίο κλπ) και έμειναν 1-2 μέρες ακόμη ήταν όντως εξοδούχοι όπως ανέφερε ο MikeJ. Οπλασκήσεις έγιναν κανονικά, και 1 βολή επίσης. Δεν ξέρω πώς είναι αλλού η εκπαίδευση αλλά θεωρώ ότι ήταν φυσιολογική και όχι ιδιαιτέρως απαιτητική.

Από τους μόνιμους οι περισσότεροι ήταν νορμάλ, με εξαίρεση κάτι "καυλωμένους" ανθυπολοχαγούς που μόλις είχαν βγει από την Ευελπίδων, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι πλέον εκεί οι 2-3 συγκεκριμένοι που εννοώ.

Εκεί είχα ακούσει και την κορυφαία ατάκα από έναν αρχιλοχία σε μια αναφορά που μας έκανε κήρυγμα και προσηλυτισμό να πάμε ΕΛΔΥΚ, λέγοντας ότι η Κύπρος είναι ελληνική, οι Κύπριοι είναι αδέρφια μας κλπ. και πως "άλλωστε αυτοί έφτιαξαν την Αφροδίτη της Μήλου".

Δημοσ.

Πλέον απ ότι  ξέρω δεν επιστρέφεις στο κέντρο μετά την άδεια ορκωμοσίας. Δίνουν φύλλα πορείας από πριν και πας απευθείας στη μονάδα σου.

Ο φίλος μου όντως στη Χίο πήγε ( χαχα) , και στη πρώτη αναφορά δεν ήξερε καν τι είναι το επ ώμου αρμ πάντως γιατί στη σειρά εκείνη δεν είχαν κάνει οπλασκήσεις.

Γενικά οι ανθυπολοχαγοί αλλάζουν συχνά γιατί βάζουν τις φουρνιές που βγαίνουν από τη σχολή. Αυτό έχει τ αρνητικό ότι έχουν τη καύλα της ευελπίδων ακόμα αλλά γενικά οι περισσότεροι είναι 22χρονα πιτσιρίκια που έφερναν λάπτοπ όταν ήταν ΑΥΔΜ για να παίξουν Λολ πχ 

Δημοσ.

κοιτα, κυπρο καλα ηταν που ημουν (σε 3 μερες πολιτης) στην 3/1. Καλυτερες εγκαταστασεις απο Ελλαδα, μισθος, γενικα παιζαν και τιμητικες , ολοι ηταν συννενοησιμοι. Ειχα και ποστο σε γραφειο μετα την εκπαιδευση λογο ΕΠ. Τα ζωα τα στελεχη τα ειδα στην Ελλαδα στον επαναπατρισμο...

Δημοσ.

Μεχρι τα 45 καποιος ειναι υποχρεος κανονικης θητειας. Οχι μειωμενης

Μεχρι σημερα που επισημα δεν εχει υποργαφει η αλλαγη για την εξαγορα στα 33, για να εξαγορασει καποιος τη θητεια πρεπει να ειναι 35 χρονων, να κανει τη βασικη εκπαιδευση 20 ημερων στο κεντρο και το υπολοιπο ειναι εξαγορασημο προς 810€ το μηνα.

Η καταβολη γινεται ως εξης:

Για τους υπόχρεους πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, το ένα τέταρτο (1/4) με την πρώτη δόση και το υπόλοιπο μέχρι τρείς ισόποσες ετήσιες δόσεις, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους που προκύπτει, αν στο έτος απόλυσής τους προστεθούν τρία έτη

Για τους υπόχρεους εννεάμηνης μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, το ένα τρίτο (1/3) με την πρώτη δόση και το υπόλοιπο, μέχρι δύο ισόποσες ετήσιες δόσεις, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους που προκύπτει, αν στο έτος απόλυσής τους προστεθούν δύο έτη

Για τους υπόχρεους εξάμηνης μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, το ένα δεύτερο (1/2) με την πρώτη δόση και το υπόλοιπο ένα δεύτερο (1/2) σε μία δόση, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του επομένου από την απόλυση έτους

Μακαρι ν αλλαξουν και τον τιμοκαταλογο με την τωρινη τροποποιηση αλλα δεν νομιζω

δηλαδη θες 10 χιλιαρικα σχεδον τσαμπα πραγμα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...