Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει κανείς που να έχει ευνοηθεί από την παρακάτω κατηγορία;

Κατηγορία Άρθρου 75 ν.3421/2005 (Ά 302):
Παρ. 4: Ύπαρξη αδελφού που εκπληρώνει ταυτόχρονα τη στρατιωτική του υποχρέωση στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων
Οφείλω να προσκομίσω κατά την κατάταξή μου τα κάτωθι δικαιολογητικά:
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (έκδοση εντός τελευταίου μήνα).
Υπεύθυνη δήλωση του οπλίτη που παραχωρεί το δικαίωμα στον αδελφό του.
Υπεύθυνη δήλωση του οπλίτη που θα κάνει χρήση του δικαιώματος.
Βεβαίωση της Μονάδας ότι υπηρετούν κανονικά οι παραπάνω οπλίτες.

Έχει κανείς να πει εμπειρίες; Θα καταταχθώ παράλληλα με τον αδερφό μου οπότε ο ένας από τους δυο μπορεί να την χρησιμοποιήσει φαντάζομαι. Γίνεται να το χρησιμοποιήσω κατα την διάρκεια της θητείας ή πρέπει στην αρχή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ουσιαστικά ο ένας αδερφός πάει παραμεθώρα και ο άλλος στην πλησιέστερη μονάδα (με βάση και τις υπηρεσιακές ανάγκες) στη μόνιμη κατοικία σας. 

Νομίζω πρέπει να το κάνεις πριν καταταχθείς σε στρατολογία ή  ΚΕΠ ή σύντομα όσο είστε ακόμα στο κέντρο για να μην βγουν οι μεταθέσεις και μετά τρέχετε.

Το θέμα είναι ποιος από τους δύο θα ευνοηθεί ; Κληρωτίδα ;   :devil:  

Αντικειμενικά αυτό βολεύει όταν ο ένας αδερφός πχ έχει αποφασίσει να πάει Κύπρο ή ΥΕΑ οπότε δεν υπάρχει θέμα ο άλλος να λάβει την εύνοια . Ή επίσης αν ο ένας αδερφός είναι γιατρός πχ οπότε όπου και να πάει θα κάνει ζωάρα και δεν τον απασχολεί. 

• Like 1

Ουσιαστικά ο ένας αδερφός πάει παραμεθώρα και ο άλλος στην πλησιέστερη μονάδα (με βάση και τις υπηρεσιακές ανάγκες) στη μόνιμη κατοικία σας. 

Νομίζω πρέπει να το κάνεις πριν καταταχθείς σε στρατολογία ή  ΚΕΠ ή σύντομα όσο είστε ακόμα στο κέντρο για να μην βγουν οι μεταθέσεις και μετά τρέχετε.

Το θέμα είναι ποιος από τους δύο θα ευνοηθεί ; Κληρωτίδα ;   :devil:  

Αντικειμενικά αυτό βολεύει όταν ο ένας αδερφός πχ έχει αποφασίσει να πάει Κύπρο ή ΥΕΑ οπότε δεν υπάρχει θέμα ο άλλος να λάβει την εύνοια . Ή επίσης αν ο ένας αδερφός είναι γιατρός πχ οπότε όπου και να πάει θα κάνει ζωάρα και δεν τον απασχολεί. 

Το σύντομα το λες επειδή μετά ο δικαιούχος θα τρώει άκυρο λόγω γεμάτων θέσεων κοντά στον τόπο κατοικίας του; Ή για να μην κάνουμε πολλά δρομολόγια στις μεταθέσεις; Λέω μήπως είναι καλύτερα να κρατήσουμε το δικαίωμα έτσι ώστε όποιος από τους δυο τα βρεί πιο σκούρα (μετά τα ΚΕΝ) να το χρησιμοποιήσει.

Δε γνωρίζω για να σου απαντήσω αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα για να κάνεις την αίτηση αργότερα και αφού έχετε τοποθετηθεί σε μονάδες. Θα πρέπει να ρωτήσεις μέσα στην στρατολογία. Ενδεχομένως και να γίνεται όπως πχ γίνεται και οι 8μηνοι να κάνουν μέχρι τελευταία στιγμή την αίτηση για τη μειωμένη θητεία.

Απλώς θεωρώ ότι είναι καλύτερο να μην μπλέξετε καθόλου με το να πάτε και οι 2 παραμεθώριο και μετά να κοιτάτε ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση της μετάθεσης καθώς όπως ξέρεις στην Ελλάδα τα πράγματα δε πάνε και πολύ γρήγορα και υπάρχει γραφειοκρατία μεγάλη οπότε παίζει να κολλήσετε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στη μονάδα που τοποθετηθήκατε. Δε βγαίνει τσακ μπαμ μια μετάθεση.

Κάπως αντίστοιχα τη πάτησε γνωστός μου που ήταν δικαιούχος τρίμηνης θητείας και άργησε να κάνει τα χαρτιά του με αποτέλεσμα να τον στείλουν Μυτιλήνη (ενώ οι 3μηνοι δε πάνε παραμεθώριο) και τελικά απολύθηκε από εκεί, δε πρόλαβε να πάρει καν μετάθεση σε άλλη μονάδα.

Οπότε μάλλον αποφασίστε ποιος από τους 2 καίγεται περισσότερο να είναι κοντά (κάντε καμιά κλήρωση στη χειρότερη) και πράξτε ανάλογα.

• Super Moderators

Ψαρίλα επειδή θέλουμε να είμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας; Χμμμμ, κέη. 

Υποχρέωση το αν άνοιξε άμεσα ή όχι το parousiasi.army.gr? 

Δεν είπε κάποιος να μην είστε τυπικοί, θα καταλάβεις όμως σε κάποια φάση αφού παρουσιαστείς ότι το "άγχος/αγωνιά" να προλάβω/κάνω/δηλώσω κάτι στο Στρατό δεν αξίζει.

Δε γνωρίζω για να σου απαντήσω αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα για να κάνεις την αίτηση αργότερα και αφού έχετε τοποθετηθεί σε μονάδες. Θα πρέπει να ρωτήσεις μέσα στην στρατολογία. Ενδεχομένως και να γίνεται όπως πχ γίνεται και οι 8μηνοι να κάνουν μέχρι τελευταία στιγμή την αίτηση για τη μειωμένη θητεία.

Απλώς θεωρώ ότι είναι καλύτερο να μην μπλέξετε καθόλου με το να πάτε και οι 2 παραμεθώριο και μετά να κοιτάτε ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση της μετάθεσης καθώς όπως ξέρεις στην Ελλάδα τα πράγματα δε πάνε και πολύ γρήγορα και υπάρχει γραφειοκρατία μεγάλη οπότε παίζει να κολλήσετε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στη μονάδα που τοποθετηθήκατε. Δε βγαίνει τσακ μπαμ μια μετάθεση.

Κάπως αντίστοιχα τη πάτησε γνωστός μου που ήταν δικαιούχος τρίμηνης θητείας και άργησε να κάνει τα χαρτιά του με αποτέλεσμα να τον στείλουν Μυτιλήνη (ενώ οι 3μηνοι δε πάνε παραμεθώριο) και τελικά απολύθηκε από εκεί, δε πρόλαβε να πάρει καν μετάθεση σε άλλη μονάδα.

Οπότε μάλλον αποφασίστε ποιος από τους 2 καίγεται περισσότερο να είναι κοντά (κάντε καμιά κλήρωση στη χειρότερη) και πράξτε ανάλογα.

Κατάλαβα :D

Το θέμα με ηλεκτρονικό σύστημα είναι αν θα μας ξανατσεκάρουν κάποια πράματα. Για παράδειγμα, στα θέματα υγείας δεν δηλώνεις νόσημα ή έλλειψη εμβολίου γιατί δεν το θεωρείς σοβαρό ή δεν ξέρεις τι να συμπληρώσεις. Στο κέντρο, αυτούς που συμπληρώσαν την δήλωση μπορεί να τους παραλήψουν από τον έλεγχο του ιατρού ή ο γιατρός να μην ασχοληθεί εφόσον θα δει ότι τα έχεις συμπληρώσει. Εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Εμενα η αναβολη μου τελειωνει σε κατι μηνες που ειχα παρει για τον στρατο ομως γιατι θα συνεχισω τις σπουδες μου θα ηθελα ξανα αναβολη μου ειπαν οτι μπορει ακομα 1 χρονο να μου δωσουν δηλαδη μεχρι το 2018(Απο στρατολογια). Ομως αμα ολα πανε καλα εγω τελειωνω σχολη το 2019 τι θα μπορουσα να κανω? του εχει τυχει κανενος κατι τετοιο? ευχαριστω πολυ

Μπορείς να πάρεις μέχρι και 2 χρόνια αναβολή (ή 1 + 1 ή 4 εξάμηνες ή κάποιο συνδυασμό) για "ψυχολογικούς" λόγους λέγοντας απλά δεν είσαι έτοιμος να υπηρετήσεις πχ. Μόλις φτάσεις τα 2 χρόνια ή υπηρετείς ή περνάς επιτροπή να κρίνει αν μπορείς ή όχι να υπηρετήσεις. (Ι-5)

Υποχρέωση το αν άνοιξε άμεσα ή όχι το parousiasi.army.gr? 

Δεν είπε κάποιος να μην είστε τυπικοί, θα καταλάβεις όμως σε κάποια φάση αφού παρουσιαστείς ότι το "άγχος/αγωνιά" να προλάβω/κάνω/δηλώσω κάτι στο Στρατό δεν αξίζει.

Κυριολεκτικά σου δίνουν χαρτί που λέει ότι είσαι υποχρεωμένος να μπεις σε αυτή την υπηρεσία μέχρι τις 20 του μηνός. Το αν αλλάξανε ρεπερτόριο μετά είναι άλλο θέμα. 

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Εμενα η αναβολη μου τελειωνει σε κατι μηνες που ειχα παρει για τον στρατο ομως γιατι θα συνεχισω τις σπουδες μου θα ηθελα ξανα αναβολη μου ειπαν οτι μπορει ακομα 1 χρονο να μου δωσουν δηλαδη μεχρι το 2018(Απο στρατολογια). Ομως αμα ολα πανε καλα εγω τελειωνω σχολη το 2019 τι θα μπορουσα να κανω? του εχει τυχει κανενος κατι τετοιο? ευχαριστω πολυ

Εχει ειπωθει πολλακις.

Επιπλεον αναβολη χορηγειται ΜΟΝΟ για σπουδες διδακτορικου η για λογους υγειας. 

Ο μονος τροπος για να παρεις 1 χρονο αναβολη (δεν κανεις διδακτορικο απ'οτι καταλαβαινω) ειναι να ισχυριστεις ψυχολογικους λογους. Ειναι στην κριση του στρατιωτικου ιατρου εαν θα την παρεις η οχι.

παιδια ο "μισθος" που μας δινει ο στρατος ενσημα; δηλαδη θα φαινεται σε καποιο ασφαλιστικο φορεα οτι παιρνουμε μισθο στο στρατο;;

Όχι, σε φάση φορολογικής δηλωσης κλπ δλδ δεν είδα κάτι.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις παιδια Ακομα 2 πραγματα να ρωτηση αναβολη  μπορω και απο τηλεφωνο? η πρεπει να παω εκει  και δευτερον τι χαρτια θελει για αναβολη ευχαριστω πολυ guys

Σιγά μην κάνεις και θητεία από το τηλέφωνο.

Μα τι θράσος είναι αυτό?!??

Είναι δυνατόν να απαιτεις τους 7 υπαλλήλους ανα γραφείο να σηκώσουν το τηλέφωνο?

Όχι σοβαρά τώρα,τα τηλέφωνα ξεχαστε τα,θα πατε από εκεί να περιμένετε στην ουρά μέχρι ο αλλοδαπός που εξυπηρετητε να καταλάβει τι του εξηγει ο υπάλληλος.Και μετά θα περιμένετε τους υπόλοιπους 10 που ήρθαν πριν από εσάς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...