Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ξέρει κανείς με τα προβλήματα μέσης/σπονδυλικής στήλης τι παίζει; Ετοιμάζομαι να μπώ κανονικά με την ΕΣΣΟ Μαίου και νόμιζα οτι για την πάθησή μου (δισκοκήλες με οσφυαλγία, ισχιαλγία κλπ.) προβλέπεται Ι3-Ι4, αλλά τσέκαρα το ΦΕΚ και λέει διετή αναβολή και Ι5. Πρέπει να κάνω κάτι πριν ή θα μπώ κανονικά και θα εξεταστώ; Παίζει να βγώ Ι5, ή πρέπει να είμαι πολύ σοβαρή περίπτωση ή δεν δίνουν για τέτοιες παθήσεις; Σε κάθε περίπτωση, είναι στην κρίση του γιατρού που θα με εξετάσει, άσχετα του τι λέει το ΦΕΚ; Εγώ είχα ετοιμαστεί για κανένα Ι4 και κανονική θητεία, αλλά αυτό που διάβασα στο ΦΕΚ με έβαλε σε σκέψεις.

Δημοσ.

απορία

για ειδικές δυνάμεις μονο I1?

Ναι, δεν εννοεί καθυστερημένους όταν λέει "ειδικές".

Ξέρει κανείς με τα προβλήματα μέσης/σπονδυλικής στήλης τι παίζει; Ετοιμάζομαι να μπώ κανονικά με την ΕΣΣΟ Μαίου και νόμιζα οτι για την πάθησή μου (δισκοκήλες με οσφυαλγία, ισχιαλγία κλπ.) προβλέπεται Ι3-Ι4, αλλά τσέκαρα το ΦΕΚ και λέει διετή αναβολή και Ι5. Πρέπει να κάνω κάτι πριν ή θα μπώ κανονικά και θα εξεταστώ; Παίζει να βγώ Ι5, ή πρέπει να είμαι πολύ σοβαρή περίπτωση ή δεν δίνουν για τέτοιες παθήσεις; Σε κάθε περίπτωση, είναι στην κρίση του γιατρού που θα με εξετάσει, άσχετα του τι λέει το ΦΕΚ; Εγώ είχα ετοιμαστεί για κανένα Ι4 και κανονική θητεία, αλλά αυτό που διάβασα στο ΦΕΚ με έβαλε σε σκέψεις.

Εγώ θα έλεγα άοπλος αλλά δεν αντιλαμβάνομαι τη σοβαρότητα της πάθησης. Όπως και να 'χει, θα σε εξετάσουν και αν πρέπει να πάρεις Ι5, θα πάρεις. =ρ

Δημοσ.

Όπως και να 'χει, θα σε εξετάσουν και αν πρέπει να πάρεις Ι5, θα πάρεις.

Aυτό. Δηλαδή θα μπώ κανονικά και μετά θα με εξετάσουν και θα βγεί το πόρισμα. Δεν χρειάζεται να πάω να κάνω κάτι νωρίτερα στο στρατολογικό, στο φρουραρχείο κλπ. ;

Δημοσ.

Α δεν ξέρω τι παίζει με το φρουραρχείο. Αν μέσω αυτού, θα σε εξετάσουν στρατιωτικοί ιατροί (401) τότε οκ.

Δημοσ.

Μπορείς να πας και από πριν στη στρατολογία με τα χαρτιά σου. Θα σε στείλουν σε γιατρούς και θα μάθεις αν είσαι για Ι5/αναβολή ή Ι4. Γνώμη μου, τράβα τώρα, αν είναι να πάρεις αναβολή μη μπαίνεις τσάμπα.

Δημοσ.

Σκατά, έπρεπε να είχα πάει νωρίτερα. Τώρα δεν προλαβαίνω γιατί έχω κανονίσει ταξίδι. Οπότε θα μπώ κι ο,τι γίνει, το πολύ πολύ να φάω μερικές μέρες αν είναι να πάρω αναβολή. Ή θα πάω 4-5 μέρες πρίν την ημερομηνία κατάταξης.

Δημοσ.

Με 6.5 μυωπια στο καθε ματι ΔΕΑ μπορω να μπω???

Εισαι Ι2 , για μισο βαθμο δε θα σου εδιναν καν οπλο και θες και ΔΕΑ ?

Μπορει δηλαδη να βγεις και αοπλο αναλογα το μηχάνημα τι θα βγαλει.

Δημοσ.

Σκατά, έπρεπε να είχα πάει νωρίτερα. Τώρα δεν προλαβαίνω γιατί έχω κανονίσει ταξίδι. Οπότε θα μπώ κι ο,τι γίνει, το πολύ πολύ να φάω μερικές μέρες αν είναι να πάρω αναβολή. Ή θα πάω 4-5 μέρες πρίν την ημερομηνία κατάταξης.

Για Ι5 χλωμό σε βλέπω. Γενικά δίνουν σε ελάχιστες περιπτώσεις και συνήθως για κάποιες μορφές αναπηρίας όπως επίσης και για ψυχολογικούς λόγους.

Έχεις να καθαρίσεις πατάτα και χέστρα, θα σε καμαρώνει η μάνα σου :P

Δημοσ.

Με δισκοκήλη εαν το επιθυμείς (πόσο θέατρο θα παίξεις στον doctor) πας μέχρι Ι4 ξέρω,με δισκοκήλη και Ι5 δεν ξέρω να πήρε κανείς,Ι4 αρκετοί

Μαγειρία,τουαλέτες,σκάλες και για άλλα ετοιμάσου,ειδικά αν πηγαίνει εμπλοκή τους ένοπλους.Σε βλέπω με βαθμό,Ταψίαρχος

Δημοσ.

Ξέρει κανείς με τα προβλήματα μέσης/σπονδυλικής στήλης τι παίζει; Ετοιμάζομαι να μπώ κανονικά με την ΕΣΣΟ Μαίου και νόμιζα οτι για την πάθησή μου (δισκοκήλες με οσφυαλγία, ισχιαλγία κλπ.) προβλέπεται Ι3-Ι4, αλλά τσέκαρα το ΦΕΚ και λέει διετή αναβολή και Ι5. Πρέπει να κάνω κάτι πριν ή θα μπώ κανονικά και θα εξεταστώ; Παίζει να βγώ Ι5, ή πρέπει να είμαι πολύ σοβαρή περίπτωση ή δεν δίνουν για τέτοιες παθήσεις; Σε κάθε περίπτωση, είναι στην κρίση του γιατρού που θα με εξετάσει, άσχετα του τι λέει το ΦΕΚ;

Συνηθως ναι. Ναι μεν εχουν συγκεκριμενο manual που εχει ολες τις παθησεις και βγαζει προτεινομενα γιωτα, αλλα εξαρταται και απο το γιατρο και την περιπτωση.

Στο 401 συγκεκριμενα αν θελεις Ι5 σου δινουν για πλακα, στην περιπτωση σου που δε θελεις αρκει να τους πεισεις οτι δεν αντιμετωπιζεις σοβαρο προβλημα και να επιμεινεις λιγο παραπανω. Ειδα απειρους στο κεντρο με (μικρα) προβληματα στη μεση, με ρηξεις χιαστου στα δυο ποδια, με με με κι ομως Ι5 εδωσαν μονο σε κατι παχυσαρκους που περπατουσαν με δυσκολια.

Δημοσ.

Σπερες, να ρωτήσω και εγώ.

Πέρασα περιοδεύον πριν κανα τρίμηνο, δήλωσα Ξηράς.

Μετά αν το μετανιώσω θα γίνεται να αλλάξω; Όταν παρουσιαστώ ξέρω γω;

Επίσης, τι θα προτείνατε αν γίνεται να αλλάξω; Ναυτικό/Πεζικό/Αεροπορία; (το τελευταίο,τελευταία μου έκατσε καλά στο μάτι και δεν ξέρω γιατί)

Νταξ δεν θέλω να παω και να την βγάλω και αραχτός.. αλλά μην μας πεθάνουν στην κυριολεξία από ασκήσεις(πήγαινα στίβο-ξέρω από πίεση :lol: )

Εως τότε θέλω περίπου ενά μιση χρόνο βέβαια.. γιατί είναι και η σχολή μαγειρικής στην μέση που θέλω να βγάλω.(Λέτε να δηλώσω μάγειρας; ή μλκια; )

α, και όσο για την τελευταία παρένθεση, αν είναι για πεζικό ρίξτε καμιά ιδέα του τι να δηλώσω. or in general.

Δημοσ.

Με δισκοκήλη εαν το επιθυμείς (πόσο θέατρο θα παίξεις στον doctor) πας μέχρι Ι4 ξέρω,με δισκοκήλη και Ι5 δεν ξέρω να πήρε κανείς,Ι4 αρκετοί

Μαγειρία,τουαλέτες,σκάλες και για άλλα ετοιμάσου,ειδικά αν πηγαίνει εμπλοκή τους ένοπλους.Σε βλέπω με βαθμό,Ταψίαρχος

Καλά αν βγει καραγιωτάς θα λιώσει στο θαλαμοφυλίκι αν και δεν τον φοβάμαι, είναι βύσμα αυτός. =ρ

Σπερες...

Το πεζικό είναι όπλο του στρατού ξηράς. Αν δεν έχεις βύσμα, ξεχνάς ναυτικό και αεροπορία.

/εντιτ: Είσαι και μάγειρας. Οκ, σε κόβω κανά πεζικό/μηχανικό/τεθωρακισμένα μαγειρόνι.

Δημοσ.

Το πεζικό είναι όπλο του στρατού ξηράς. Αν δεν έχεις βύσμα, ξεχνάς ναυτικό και αεροπορία.

/εντιτ: Είσαι και μάγειρας. Οκ, σε κόβω κανά πεζικό/μηχανικό/τεθωρακισμένα μαγειρόνι.

Κάτι παλικάρια τα 'χω μονιμάδες στο Ναυτικό να πω την αλήθεια.. Αεροπορία δεν νομίζω.

Γενικά, που θα περνούσα καλύτερα; =p

Και σαν τι ειδικότητα;

Αυτό που λες για μάγειρας σε πεζικο/μηχανικό/τεθωρ. ; :ρ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...