Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτος που ο ανιψιος του εφυγε απο αυτη την ομαδα και πηγε προς λιμανι ?

Ακριβως !!!!!!!!!!!!!! Καθε μερα  ακουγαμε ο νεοσυλεκτος ¨Μ" στο εποπτειο . Υπηρετησε ταυτχρονα αλλα αθορυβα και ο αδερφος του .Νομιζω Νιικηφορος αλλα οχι σιγουρα.

1982 Δ ΕΣΣΟ 159 σειρα

6ο ΣΠ Κορινθος

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο πιο παλιός στρατιωτικός κανονισμός στρατολογίας που έχω, έχει εκδοθεί Μάρτιο του 1982 και αναφέρει Ότι ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Για να μην μιλήσω για φοιτητική άδεια πριν την ορκωμοσία που απαγορεύεται δια ροπάλου..

Διότι άδεια πριν την ορκωμοσία παίρνεις μόνο σε εξαιρετικά έκτακτη ανάγκη (βαρύτατη ασθένεια ή θάνατος συγγενικού προσώπου Α βαθμού)και αυτό με την ανοχή του Δκτη γιατί πριν την ορκωμοσία Απαγορεύεται κάθε είδους άδειας, ακόμα και Κανονική..

Αν θέλεις μπορώ να σου αναφέρω και αυτούς τους Νόμους – Άρθρα – Παραγράφους.

*Το ότι εσύ μπορεί να ήσουν τσάτσος και να πήρες άδεια δεν σημαίνει ή δεν σήμαινε ότι κάποτε ή σήμερα ήταν ή είναι υποχρεωτική

Καθε αδεια που δεν δινεται ενω προβλεπεται δεν πρεπει να ειναι αιτιολογημενη ???

Που γραφει οτι αορκιστος απαγορευεται δια ροπαλου αλλα μονο με την ανοχη του Διοικητη ?Κανονικη σαφως και απαογρευεται αλλα καιες ειδικες επιτρεπονται .

Παντα μιλαω για 35 χρονια πριν και δεν ξερω αν εχει αλλαξει .

Απο ποτε η ανοχη ή μη του Διοκητη καθοριζει αν θα παρει καποιος παρανομα οπως λες αδεια ?

Σε καθε στρατοπεδο νεοσυλεκτων ειδικα ειναι πολυ που ξαφνικα βρισκουν ενα γνωστο στο στρατο αλλα εγω δεν ειχα .

Ενω ηθελα να παω για ΔΕΑ επιλεχτηκα .

Δημοσ.

Καθε αδεια που δεν δινεται ενω προβλεπεται δεν πρεπει να ειναι αιτιολογημενη ???

Ναι πρέπει. Αλλά θα σου θυμίσω δυο μαγικές λέξεις που λύνουν τα χέρια σε οποιονδήποτε Διοικητή: Υπηρεσιακές Ανάγκες!

Που γραφει οτι αορκιστος απαγορευεται δια ροπαλου αλλα μονο με την ανοχη του Διοικητη ?Κανονικη σαφως και απαογρευεται αλλα καιες ειδικες επιτρεπονται .

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι δυνατόν να χορηγείται Άδεια και κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης, μετά την ορκωμοσία των υπηρετούντων, κανονική άδεια μέχρι τέσσερις (4) ημέρες, εφάπαξ ή σε δύο (2) τμήματα των δύο (2) ημερών. Η συνδρομή ή όχι εξαιρετικής περίπτωσης κρίνεται από το Διοικητή της Μονάδας ή της Υπηρεσίας στην οποία αυτοί υπηρετούν.

Δημοσ.

Ναι πρέπει. Αλλά θα σου θυμίσω δυο μαγικές λέξεις που λύνουν τα χέρια σε οποιονδήποτε Διοικητή: Υπηρεσιακές Ανάγκες!

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι δυνατόν να χορηγείται Άδεια και κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης, μετά την ορκωμοσία των υπηρετούντων, κανονική άδεια μέχρι τέσσερις (4) ημέρες, εφάπαξ ή σε δύο (2) τμήματα των δύο (2) ημερών. Η συνδρομή ή όχι εξαιρετικής περίπτωσης κρίνεται από το Διοικητή της Μονάδας ή της Υπηρεσίας στην οποία αυτοί υπηρετούν.

Για το πρωτο ισχυει παντου ακομα και σε εργαζομενους αλλα σπανια αποτελει λογω μη εγκρισης αδειας .

Για το δευτερο θυμαμαι οταν ειχα κανει αιτηση για φοιτιτκη μου ειχαν πει οτι ειναι η μονη που δεν κοβεται . Βεβαια τοτε ορκιζομασταν σε 40 ημερες και οχι σε 10 οπως τωρα . Θητεια 22 μηνες και οχι 9 . 2 μηνες κεντρο , δυο μηνες εκπαιδευση στο οπλο ή σωμα και 18 στην μοναδα .

Δημοσ.

Για το πρωτο ισχυει παντου ακομα και σε εργαζομενους αλλα σπανια αποτελει λογω μη εγκρισης αδειας .

Για το δευτερο θυμαμαι οταν ειχα κανει αιτηση για φοιτιτκη μου ειχαν πει οτι ειναι η μονη που δεν κοβεται . Βεβαια τοτε ορκιζομασταν σε 40 ημερες και οχι σε 10 οπως τωρα . Θητεια 22 μηνες και οχι 9 . 2 μηνες κεντρο , δυο μηνες εκπαιδευση στο οπλο ή σωμα και 18 στην μοναδα .

Μα αγαπητέ δεν είπα ποτέ ότι ο κάθε Διοικητής δεν θα δώσει Φοιτητική άδεια σε οπλίτες που έχουν ορκιστεί.

Αλλά η Φοιτητική άδεια μαζί με την Αγροτική, ΔΕΝ είναι Υποχρεωτικές άδειες. Αν θέλει στις δίνει!

Και αυτό συνήθως κρίνεται από το πόσο κόσμο έχει, που είναι συναρτήσει με το αν του βγαίνουν οι υπηρεσίες ή οι εκπαιδεύσεις – ασκήσεις!

Αυτό το τονίζω γιατί δημιουργούνται πολλές παρεξηγήσεις από οπλίτες που κακός πιστεύουν ότι είναι Υποχρεωτικές οι δυο παραπάνω άδειες.. και μόλις φάνε Άκυρο τους φταίει το Σύμπαν και όχι ότι απλά είχαν παραπληροφορηθεί ή επειδή ο ξάδελφος πείρε από την μονάδα του Αγροτική ή Φοιτητική, τότε δικαιούμαι και εγώ!

Δημοσ.

Αν εχω καταλαβει καλα εχεις καπια σχεση με τον Στρατο .Ι

σως εχουν αλλαξει τα πραγματα απο το 1982 μεχρι τωρα αλλα δεν εχω κανενα λογο να επιμενω οτι πηρα φοιτητικη αδεια πριν ορκιστω με υπογραφη ενος νεαρου ανθυπολοχαγου μαλλον συνομιλικου μου, μιας και ειχα 5 χρονια αναβολη τοτε .

Τετοιοι ηταν οι πιο πολυ δικοικτητες των 6 Λοχων στην Κορινθο .

Θυμαμαι και το ονομα του ....Κολλατος Μιλτιαδης και ειχε και πουλαδα στη στολη .

Δημοσ.

Τι κάθεστε και αναλώνεστε τόση ώρα με αυτό το θέμα, τη στιγμή που ο Στρατός είναι τέτοιο μπάχαλο, που δεν δεν υπάρχει κοινή γραμμή για το παραμικρό.

Το τι κατάφερε κάποιος δε σημαίνει ότι έτσι γίνεται παντού, κι ενδεχομένως να μην ξανασυμβεί ποτέ.

Είπαμε ότι όλα είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε διοικητή/στρατοπεδάρχη/ό,τι να 'ναι. Τελειώνει εκεί.

Δημοσ.

Τι κάθεστε και αναλώνεστε τόση ώρα με αυτό το θέμα, τη στιγμή που ο Στρατός είναι τέτοιο μπάχαλο, που δεν δεν υπάρχει κοινή γραμμή για το παραμικρό.

Το τι κατάφερε κάποιος δε σημαίνει ότι έτσι γίνεται παντού, κι ενδεχομένως να μην ξανασυμβεί ποτέ.

Είπαμε ότι όλα είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε διοικητή/στρατοπεδάρχη/ό,τι να 'ναι. Τελειώνει εκεί.

Κάνεις λάθος αγαπητέ. Κοινή γραμμή υπάρχει, είτε λέγετε ΦΕΚ ή Νόμος που μεταφράζονται σε Στρατιωτικούς Κανονισμούς.

Στην συγκεκριμένη Περίπτωση λέει Ξεκάθαρα ότι είναι Προαιρετικές αυτές οι δυο άδειες και είναι στην κρίση του Δκτη.

Και πολύ σωστά το κάνει γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι κάθε μονάδα αναλόγως την εποχή έχει διαφορετική επάνδρωση και αποστολή. Μια βισματική μονάδα στην Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη κλπ κλπ, έχει πολύ κόσμο και ο Δκτης μπορεί να δώσει άδειες…

Σε μια μονάδα στην προκάλυψη ή στο ξερονήσι που είναι τρεις και ο κούκος πως θα γίνει αυτό;;;;

Στο θέμα Ελληνικός Στρατός της Ξηράς, της Θάλασσας και του Αέρος, μπορούμε να συζητάμε ώρες ατελείωτες τα κακός κείμενα και να συμφωνούμε όλοι μας στο τι πρέπει να γίνει, αλλά όταν έρθει εκείνη η καταραμένη ώρα να πάμε εμείς Στρατιώτες ή τα παιδιά μας τότε θα σηκώσουμε το τηλέφωνο να πάρουμε τον βουλευτή.. τον στρατηγό, τον παπά της ενορίας και δεν ξέρω εγώ ποιον άλλον για να βάλουμε βύσμα για μια πιο lite θητεία….

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο θέμα Ελληνικός Στρατός της Ξηράς, της Θάλασσας και του Αέρος, μπορούμε να συζητάμε ώρες ατελείωτες τα κακός κείμενα και να συμφωνούμε όλοι μας στο τι πρέπει να γίνει, αλλά όταν έρθει εκείνη η καταραμένη ώρα να πάμε εμείς Στρατιώτες ή τα παιδιά μας τότε θα σηκώσουμε το τηλέφωνο να πάρουμε τον βουλευτή.. τον στρατηγό, τον παπά της ενορίας και δεν ξέρω εγώ ποιον άλλον για να βάλουμε βύσμα για μια πιο lite θητεία….

delete .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Ξερω αλλες καποιες  πιο πολυ "κατα παραγγελεια" . Οχι βεβαια οτι συμφωνω αλλα  για να με κρινει καποιος να περιμενει να ερθει στην θεση μου πρωτα .

ποια ειναι η θέση σου; τους γιους κάποιων άλλων έχωσες για να κάνει πιο ανετη θητεία ο δικός σου

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...