Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν υπάρχει πρόσθετη θητεία. Και να την παρατούσες, πάλι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

δεν ξερω τι γινοταν παλια αλλα πριν 5 χρονια ξερω αρκετα ατομα που εφαγαν φυλακη για κακη χρηση αναβολης, και εγω ειχα φαει 2 η 3 μηνες γιατι ενω πηγα πτυχιο δεν εκοψα την αναβολη αμεσος και πριμενα 3 μηνες να ληξει μονη της .

Κανενα προβλημα .Θα παιρνεις και φοιτικες αδειες για εξετασεις .Ειχα παρει 10 ημερες απο Κορινθο το 1982 για Θεσσαλονικη που ημουν φοιτητης.

η φοιτητικη αδεια δεν ειναι υποχρεωτικη επισης θελει χαρτι και απο την γραμματεια αλλα και υποφραφη απο τον καθηγητη οτι πηγες και εδωσες το μαθημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

.

η φοιτητικη αδεια δεν ειναι υποχρεωτικη επισης θελει χαρτι και απο την γραμματεια αλλα και υποφραφη απο τον καθηγητη οτι πηγες και εδωσες το μαθημα

Κι ομως ειναι υποχρεωτικη με τις προυποθεσεις που ανεφερες .Πηρα 10 ημερες πριν ακομα ορκιστω .Τοτε ρκιζομασταν στον ενα μηνα .Μια χαρα μου ειχε κατσει .

Κι ομως ειναι υποχρεωτικη με τις προυποθεσεις που ανεφερες .Πηρα 10 ημερες πριν ακομα ορκιστω .Τοτε ρκιζομασταν στον ενα μηνα .Μια χαρα μου ειχε κατσει .

φιλος που ηταν στρατο μπηκε μαιο και σεμπτεμβριο που ζητησε δεν του εδωσαν αδεια και στην εξεταστικη του φεβρουαριου που ηταν διπλη στα ΤΕΙ του εδωσαν μονο 5 μερες

Μην λέτε βλακείες.

Η Φοιτητική άδεια συμφώνα με το ΦΕΚ 2808 τεύχος δεύτερο,  6 Σεπτ 2016, Άρθρο 40 παράγραφος 1, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Υποχρεωτική.

Και μεταξύ μας ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ (Αν θέλεις μπορώ να σου αναφέρω Νόμους από το 1982 μέχρι και το 2016 που τροποποιήθηκαν οι σχετικές διατάξεις).

.

• Like 1

Τον Αυγουστο του 1982 που πηγα εγω ηταν υποχρεωτικη .Στις 15 ημερες που ημουν φαταρος αορκιστος πηρα 10 ημερες απο Κορινθο για Θεσσαλονικη.

Ολες οι αδειες υπογραφονται απο τον δκτη σου. Οποτε αν αυτος κρινει πως η φυλαξη του στρατοπεδου απο εσενα ειναι πολυ πιο σημαντικη και ζητημα εθνικης ασφαλειας απο το να δωσεις μερικα μαθηματα, τοτε αντε να βρεις το δικαιο σου.

Τιποτα δεν ειναι υποχρεωτικο και εισαι και θα εισαι παντα η τανα του δκτη/λχγου σου σε θεμα αδειων. Και αν καμια μερα αποφασισεις να το παιξεις επανασταση και τους πας τιποτα φεκ ετοιμασου για αντιποινα στυλ λυμμενο κορδονι, κοκος σκονης στο G3 σου, μηδαμινη τιμητικη κτλ κτλ..

Τον Αυγουστο του 1982 που πηγα εγω ηταν υποχρεωτικη .Στις 15 ημερες που ημουν φαταρος αορκιστος πηρα 10 ημερες απο Κορινθο για Θεσσαλονικη.

Ο πιο παλιός στρατιωτικός κανονισμός στρατολογίας που έχω, έχει εκδοθεί Μάρτιο του 1982 και αναφέρει Ότι ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Για να μην μιλήσω για φοιτητική άδεια πριν την ορκωμοσία που απαγορεύεται δια ροπάλου..

Διότι άδεια πριν την ορκωμοσία παίρνεις μόνο σε εξαιρετικά έκτακτη ανάγκη (βαρύτατη ασθένεια ή θάνατος συγγενικού προσώπου Α βαθμού)και αυτό με την ανοχή του Δκτη γιατί πριν την ορκωμοσία Απαγορεύεται κάθε είδους άδειας, ακόμα και Κανονική..

Αν θέλεις μπορώ να σου αναφέρω και αυτούς τους Νόμους – Άρθρα – Παραγράφους.

*Το ότι εσύ μπορεί να ήσουν τσάτσος και να πήρες άδεια δεν σημαίνει ή δεν σήμαινε ότι κάποτε ή σήμερα ήταν ή είναι υποχρεωτική

Ο πιο παλιός στρατιωτικός κανονισμός στρατολογίας που έχω, έχει εκδοθεί Μάρτιο του 1982 και αναφέρει Ότι ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Για να μην μιλήσω για φοιτητική άδεια πριν την ορκωμοσία που απαγορεύεται δια ροπάλου..

Διότι άδεια πριν την ορκωμοσία παίρνεις μόνο σε εξαιρετικά έκτακτη ανάγκη (βαρύτατη ασθένεια ή θάνατος συγγενικού προσώπου Α βαθμού)και αυτό με την ανοχή του Δκτη γιατί πριν την ορκωμοσία Απαγορεύεται κάθε είδους άδειας, ακόμα και Κανονική..

Αν θέλεις μπορώ να σου αναφέρω και αυτούς τους Νόμους – Άρθρα – Παραγράφους.

*Το ότι εσύ μπορεί να ήσουν τσάτσος και να πήρες άδεια δεν σημαίνει ή δεν σήμαινε ότι κάποτε ή σήμερα ήταν ή είναι υποχρεωτική

Μονο τσατσος δεν ημουν !!!! Ολοι οσοι ζητησαν πηραν φοιτητικη.Ενα τσατσο ειχαμε στο στρατοπεδο φανερο και ηταν νεαρος ποδοσφαορηστης πολλα υποσχομενος της ΑΕΚ...Εγινε μεγαλο ονομα μετα...Απο την πρωτη μερα τα μεγαφωνα τον φωναζαν να παει στο Εποπτειο .

Καλησπέρα άυπνοι, έχω κάτι απορίες περί στρατού και ήθελα τα φώτα σας. Έχουμε και λέμε. 5 χρόνια τώρα στη σχολή και έχω παρει ανάβολη που ισχύει μέχρι το 2020 αν δεν κανω λάθος. Τώρα θέλω να κόψω την αναβολή και να κάνω την θητεία μου πριν τελιώσω την σχολή. Θα υπάρξει πρόσθετη θητεία επειδή δεν έχω πάρει ακόμα πτυχίο (στην σχολή πάω και δηλώνω μαθήματα κάθε 6μηνο) ή απο την στιγμή που φαίνεται ότι δεν την έχω παρατήσει θα είμαι εντάξει? Πείτε μου τι ακριβώς παίζει ειδικά αν έχει τύχει σε κανέναν γιατί μια το ένα ακουω και μια το άλλο.

θα παρεις χαρτι απο την γραμματεια της σχολης σου.

δεν ξερω τι γινοταν παλια αλλα πριν 5 χρονια ξερω αρκετα ατομα που εφαγαν φυλακη για κακη χρηση αναβολης, και εγω ειχα φαει 2 η 3 μηνες γιατι ενω πηγα πτυχιο δεν εκοψα την αναβολη αμεσος και πριμενα 3 μηνες να ληξει μονη της .

μην παραπληροφορειτε , μπορεις να περιμενεις μεχρι να ληξει η αναβολη ακομα και αν εχεις ηδη παρει πτυχιο. Απλως οταν ληξει και κληθεις θα πρεπει να το καταθεσεις αλλιως τρως εναν εξτρα μηνα εξαγορασιμο για κακη χρηση αναβολης.

Τα λεει και στο σαιτ της στρατολογιας αναλυτικα.

Αν καποιος εχει αναβολη σε ισχυ και δεν εχει παρει πτυχιο δεν εχει κανενα προβλημα με Στρατολογια .

μην παραπληροφορειτε , μπορεις να περιμενεις μεχρι να ληξει η αναβολη ακομα και αν εχεις ηδη παρει πτυχιο. Απλως οταν ληξει και κληθεις θα πρεπει να το καταθεσεις αλλιως τρως εναν εξτρα μηνα εξαγορασιμο για κακη χρηση αναβολης.

Τα λεει και στο σαιτ της στρατολογιας αναλυτικα.

δεν παραπληροφορο κανενα κοσμο τελιωσα την σχολη αρχες 2011 και ορκιστηκα για πτυχιο μαιο του 11, η αναβολη μου εληξε τελος του 10 και μεσα μαιου του 11 ηρθε το χαρτι για τον στρατο.

με το που περασα το τελυταιο μαθημα στην εξεταστικη του Γεναρη πηρα τηλεφωνο το ρουφ ρωταω και μου λενε οτι δεν υπαρχει κανενα θεμα αν ληξει η αναβολη και δεν την κοψω λεω οκ, μαιο λοιπον που πηγα μου λεει στην στρατονομια ο υπευθηνος οτι εχω 2 μηνες για κακη χρηση αναβολης μα του λεω πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει θεμα ποιος στο ειπε μου λεει κακος ρωτησες στο τηλεφωνο επρεπε να ερθεις εδω να ρωτησεις.

τελικα επειδη πηρα ι5 παθολογικο και δεν υπηρετησα δεν ειχα θεμα αλλιως θα επρεπε ή να κανω 2 μηνες παραπανω ή να εξαγορασω της μερες.

δεν παραπληροφορο κανενα κοσμο τελιωσα την σχολη αρχες 2011 και ορκιστηκα για πτυχιο μαιο του 11, η αναβολη μου εληξε τελος του 10 και μεσα μαιου του 11 ηρθε το χαρτι για τον στρατο.

με το που περασα το τελυταιο μαθημα στην εξεταστικη του Γεναρη πηρα τηλεφωνο το ρουφ ρωταω και μου λενε οτι δεν υπαρχει κανενα θεμα αν ληξει η αναβολη και δεν την κοψω λεω οκ, μαιο λοιπον που πηγα μου λεει στην στρατονομια ο υπευθηνος οτι εχω 2 μηνες για κακη χρηση αναβολης μα του λεω πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει θεμα ποιος στο ειπε μου λεει κακος ρωτησες στο τηλεφωνο επρεπε να ερθεις εδω να ρωτησεις.

τελικα επειδη πηρα ι5 παθολογικο και δεν υπηρετησα δεν ειχα θεμα αλλιως θα επρεπε ή να κανω 2 μηνες παραπανω ή να εξαγορασω της μερες.

Σορρυ που στο λέω αλλά είχες πέσει σε άσχετο στρατολόγο... :)  και δεν πήγες στη στρατονομία αλλά στη στρατολογία..ίσως μερικά πράγματα να μην τα κατάλαβες σωστά.

Καποτε πρεπει να καταλαβουμε οτι το : "πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι......" δεν εχει καμμια ισχυ . Μελεταμε οσο μπορουμε τους νομους και αν εχουμε αμφιβολια ζηταμε εγγραφως απαντηση .Ειναι υποχρεωμενοι να μας απαντησουν .

Παλαιότερα έπρεπε να διακοπεί η αναβολή αμέσως μετά το πέρας του σπουδών, αν την διατηρούσες επιπλέον ενώ είχες τελειώσει υπήρχε επιβάρυνση θητείας με επιπλέον  μήνες ποινής. Υπήρχε και θέμα με όσους περνούσαν πολύ λίγα μαθήματα. Πλέον δεν υφίσταται αυτό το θέμα, την διακόβεις όποτε θέλεις μέχρι την λήξη ασχέτως τι έκανες στα μαθήματα και πότε τελείωσες την σχολή.

Μονο τσατσος δεν ημουν !!!! Ολοι οσοι ζητησαν πηραν φοιτητικη.Ενα τσατσο ειχαμε στο στρατοπεδο φανερο και ηταν νεαρος ποδοσφαορηστης πολλα υποσχομενος της ΑΕΚ...Εγινε μεγαλο ονομα μετα...Απο την πρωτη μερα τα μεγαφωνα τον φωναζαν να παει στο Εποπτειο .

αυτος που ο ανιψιος του εφυγε απο αυτη την ομαδα και πηγε προς λιμανι ?

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...