Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πας χαρτί από τη σχολή σου που λέει αν είσαι ακόμα φοιτητής ή όχι.

Αν τελειώσεις πχ στα 4 χρόνια δε μπορείς να σκάσεις στο 7ο επειδή "τρέχει ακόμα η αναβολή" κανονικά μόλις τελειώσεις πρέπει να μπεις άμεσα αλλιώς δεν έχεις δικαιολογητικά και θα έχεις θέμα

https://www.stratologia.gr/el/faq νο14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

τυπε το εχεις κοιταξει για συγγραφη?θεουλης

αδερφε με φαγανε τα κυκλωματα στα νιατα μου

συγκεκριμενα, τα ηλεκτρικα κυκλωματα που φωτιζουν ταμπελες κωλομπαρων

αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια

Αν τελειώσεις πχ στα 4 χρόνια δε μπορείς να σκάσεις στο 7ο επειδή "τρέχει ακόμα η αναβολή" κανονικά μόλις τελειώσεις πρέπει να μπεις άμεσα αλλιώς δεν έχεις δικαιολογητικά και θα έχεις θέμα

Αναβολη για σπουδες παιρνεις 10 ετη. Δεν σε ενοχλουν και ουτε εχεις καποια επιπτωση εαν δεν ληξει η αναβολη.

Η μονη επιπτωση που εχεις ειναι αν δεν προσκομησεις δικαιολογητικο (οταν σε καλεσουν, δηλαδη μετα τη ληξη των 10 ετων) που να δειχνει οτι εκανες καλη χρηση της αναβολης, στη συγκεκριμενη περιπτωση το αντιγραφο του πτυχιου. Τοτε εχεις 1 μηνα προστιμο παραπανω θητειας ο οποιος ειναι εξαγορασιμος για 80 ευρω.

Δε σε υποχρεωνει κανενας μολις παρεις το πτυχιο στα 4 χρονια να πας να κανεις τη θητεια σου. Μπορεις να περιμενεις μεχρι να τελειωσουν τα 10 χρονια της αναβολης.

Μην παραπληροφορειτε τον κοσμο.

• Like 1

Μην παραπληροφορειτε τον κοσμο.

QFE,

αν δεν είστε σίγουροι μην κάνετε την δουλειά των στρατολογων τζάμπα, για αυτό πληρώνονται για να δίνουν αξιόπιστες πληροφορίες.

• Like 1

Παίδες, όταν δεν γνωρίζετε κάτι μην πετάτε κοτσάνες και τρομοκρατείτε τον κόσμο χωρίς λόγο. Μέχρι να τελειώσει η αναβολή σου μπορείς να κάνεις ότι θέλεις και δεν θα σου πει κανείς τίποτα. Ούτε θέμα θα έχεις ούτε η στρατολογία θα σε κυνηγήσει. Για την ακρίβεια, δεν δίνουν δεκάρα πως θα διαχειριστείς την αναβολή σου. Στα παπάρια τους αν σπούδαζες, αν τελείωσες, αν διέκοψες τις σπουδές σου και δούλευες.

Οι μοναδικές περιπτώσεις που θα έχεις κυρώσεις είναι οι εξής:

1) Όταν σε καλέσουν μετά τη λήξη της αναβολής, να μην προσκομίσεις δικαιολογητικά σπουδών οπότε και θα φας 1 μήνα φυλάκιση (στο στρατό εννοείται, δηλαδή 30 μέρες έξτρα θητεία) εξαγοράσιμο προς 80 ευρώ. Κλάιν μάιν δηλαδή.

2) Να σε καλέσουν και να μην παρουσιαστείς. Με λίγα λόγια να αποφύγεις τη στράτευση, το οποίο και είναι σοβαρό αδίκημα.

• Like 1

Οι μοναδικές περιπτώσεις που θα έχεις κυρώσεις είναι οι εξής:

1) Όταν σε καλέσουν μετά τη λήξη της αναβολής, να μην προσκομίσεις δικαιολογητικά σπουδών οπότε και θα φας 1 μήνα φυλάκιση (στο στρατό εννοείται, δηλαδή 30 μέρες έξτρα θητεία) εξαγοράσιμο προς 80 ευρώ. Κλάιν μάιν δηλαδή.

σε αυτό έχει δίκιο..

μου χώσαν 1 μηνα έξτρα γιατί δεν βγάζαμε άκρη με τα χάρτια και δεν ξέρανε και αυτοί τη ζητούσανε (ένα πτυχιο αμερική/ενα μεταπτυχιακό αγγλια) δεν είχα νεύρα να ασχωληθώ περεταίρω.

τους ειχα πάει ολα τα χαρτιά αλλά πάλι δεν τους κάνανε (ιδίως για το πτυχιο απο αμερική). το χειρότερο αντι να μου δωσει μια λύση στο πρόβλημα καθοταν με ρωτούσε πως ηταν οι σπουδές σαν χάχας.

τους ειχα πάει ολα τα χαρτιά αλλά πάλι δεν τους κάνανε (ιδίως για το πτυχιο απο αμερική). το χειρότερο αντι να μου δωσει μια λύση στο πρόβλημα καθοταν με ρωτούσε πως ηταν οι σπουδές σαν χάχας.

κατι τετοια καραβανιστικα ξυπνανε τον χασαν μεσα μου

σε αυτό έχει δίκιο..

μου χώσαν 1 μηνα έξτρα γιατί δεν βγάζαμε άκρη με τα χάρτια και δεν ξέρανε και αυτοί τη ζητούσανε (ένα πτυχιο αμερική/ενα μεταπτυχιακό αγγλια) δεν είχα νεύρα να ασχωληθώ περεταίρω.

Σε μένα δεν τα ζήτησαν καθόλου και ξαφνικά μου ήρθε η ποινή 1 μήνα ενώ υπηρετούσα. Πήγα στη στρατολογία, τους είπα ότι έχω τα χαρτιά και μου λένε να κάνεις ένσταση κατά της ποινής. Λέω πότε θα πάρω την απόφαση? Μου λένε δεν ξέρουμε πόσο θα κάνει, μπορεί ένα μήνα. Εν τω μεταξύ εγώ απολυόμουν σε 10 μέρες. Πλήρωσα τα 80 ευρώ και ξεμπέρδεψα.

• Like 1

Καλησπέρα άυπνοι, έχω κάτι απορίες περί στρατού και ήθελα τα φώτα σας. Έχουμε και λέμε. 5 χρόνια τώρα στη σχολή και έχω παρει ανάβολη που ισχύει μέχρι το 2020 αν δεν κανω λάθος. Τώρα θέλω να κόψω την αναβολή και να κάνω την θητεία μου πριν τελιώσω την σχολή. Θα υπάρξει πρόσθετη θητεία επειδή δεν έχω πάρει ακόμα πτυχίο (στην σχολή πάω και δηλώνω μαθήματα κάθε 6μηνο) ή απο την στιγμή που φαίνεται ότι δεν την έχω παρατήσει θα είμαι εντάξει? Πείτε μου τι ακριβώς παίζει ειδικά αν έχει τύχει σε κανέναν γιατί μια το ένα ακουω και μια το άλλο.

Κανενα προβλημα .Θα παιρνεις και φοιτικες αδειες για εξετασεις .Ειχα παρει 10 ημερες απο Κορινθο το 1982 για Θεσσαλονικη που ημουν φοιτητης.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...