Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Έχω την εξής απορία έχω αναβολή μέχρι το 2020 είμαι σε σκέψης να την σπάσω την αναβολή αλλά έχω έναν προβληματισμό έχω Νευροινοματωση του τυπά Recklinghausen εννόειτε ότι έχω όλα τα χαρτιά από γιατρούς και μια αποθήκη γεμάτη από αντίγραφα εξετάσεων στις οποίες έχω υποβληθεί μέχρι τώρα άμα τις ζητήσουν εκεί τι γίνετε πάω σπαω την αναβολή και περνάω από κάποια επιτροπή και βλέπουν ότι ο τάδε έχει όντως αυτό που λέει και τον βγάζουν με το ανάλογο I πες μετά ότι βγεις ξέρω γω Ι4 / Ι5 μετά τι παίζει από θέμα δουλειάς που σου ζητάν χαρτι ότι από στρατό είσαι κομπλέ παίρνεις χαρτι απο το στρατό ότι λόγο υγείας δεν πήγες ξερω γω και όχι γιατι είσαι τρελός ή κάτι τέτοιο ?Άμα παίρνει το χαρτί που λέει Ι5 και δεν πήγες εκεί τι γίνετε ξέρω γω σε κοιτάνε με μισό μάτι έχεις θέμα στο να βρεις δουλειά τι παίζει ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Νόμιμη απαλλαγή είναι, δεν έχεις καμιά συνέπεια σε δουλειές, εκτός από σώματα ασφαλείας, που δεν θα έμπαινες ούτως ή άλλως με αυτό το πρόβλημα.

Κατά τα άλλα κανέναν δεν ενδιαφέρει αν πήγες ή όχι, αλλά αν έχεις ξεμπερδεψει με αυτήν την ιστορία ή όχι.

Καλησπέρα

Έχω την εξής απορία έχω αναβολή μέχρι το 2020 είμαι σε σκέψης να την σπάσω την αναβολή αλλά έχω έναν προβληματισμό έχω Νευροινοματωση του τυπά Recklinghausen εννόειτε ότι έχω όλα τα χαρτιά από γιατρούς και μια αποθήκη γεμάτη από αντίγραφα εξετάσεων στις οποίες έχω υποβληθεί μέχρι τώρα άμα τις ζητήσουν εκεί τι γίνετε πάω σπαω την αναβολή και περνάω από κάποια επιτροπή και βλέπουν ότι ο τάδε έχει όντως αυτό που λέει και τον βγάζουν με το ανάλογο I πες μετά ότι βγεις ξέρω γω Ι4 / Ι5 μετά τι παίζει από θέμα δουλειάς που σου ζητάν χαρτι ότι από στρατό είσαι κομπλέ παίρνεις χαρτι απο το στρατό ότι λόγο υγείας δεν πήγες ξερω γω και όχι γιατι είσαι τρελός ή κάτι τέτοιο ?Άμα παίρνει το χαρτί που λέει Ι5 και δεν πήγες εκεί τι γίνετε ξέρω γω σε κοιτάνε με μισό μάτι έχεις θέμα στο να βρεις δουλειά τι παίζει ?

Αφου σου έρθει χαρτί κατάταξης, 7 εργάσιμες πριν την ημερομηνία κατάταξης πας φρουραρχείο, σου δίνουν παραπεμπτικό για στρατιωτικό νοσοκομείο, πας στρατιωτικό νοσοκομείο, σε βλέπει γιατρός, κρίνει αν μπορείς να παρουσιαστεις ή όχι και δινει πρόταση για Ι, πας το χαρτι του γιατρού στο φρουραρχείο, το σφραγίζουν, το πας στρατολογια και μετα αναλογα με το τι ηταν το χαρτί πράττουν. Αν ο γιατρός σε εδωσε Ι5 τοτε παίρνεις αναβολή (κανα δυο μηνες συνήθως) και περνας επιτροπή του στρατού που αυτη μετα αποφασίζει τι θα γίνεις.

Οσο για το αλλο που είπες, πλεον (και προς το παρών) απαγορεύεται* να σου ζητήσει κάποιος το απολυτήριο στρατου** αλλα επίσης να ξέρεις οτι, και παλιά, το Ι5 παθολογικό δεν ηταν κατι σοβαρό, το Ι5 ψυχολογικό απο την αλλη ήταν.

*υπαρχει ενα αλλο χαρτί που λεει οτι εχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις σου ή οτι εχεις νόμιμα απαλλαχθει από αυτές.

**Η εξαίρεση στον κανόνα ειναι η εισαγωγή σε στρατό και σώματα ασφαλείας, τοτε στο ζητάνε το απολυτήριο και φαίνεται το Ι.

Αφου σου έρθει χαρτί κατάταξης, 7 εργάσιμες πριν την ημερομηνία κατάταξης πας φρουραρχείο, σου δίνουν παραπεμπτικό για στρατιωτικό νοσοκομείο, πας στρατιωτικό νοσοκομείο, σε βλέπει γιατρός, κρίνει αν μπορείς να παρουσιαστεις ή όχι και δινει πρόταση για Ι, πας το χαρτι του γιατρού στο φρουραρχείο, το σφραγίζουν, το πας στρατολογια και μετα αναλογα με το τι ηταν το χαρτί πράττουν. Αν ο γιατρός σε εδωσε Ι5 τοτε παίρνεις αναβολή (κανα δυο μηνες συνήθως) και περνας επιτροπή του στρατού που αυτη μετα αποφασίζει τι θα γίνεις.

Οσο για το αλλο που είπες, πλεον (και προς το παρών) απαγορεύεται* να σου ζητήσει κάποιος το απολυτήριο στρατου** αλλα επίσης να ξέρεις οτι, και παλιά, το Ι5 παθολογικό δεν ηταν κατι σοβαρό, το Ι5 ψυχολογικό απο την αλλη ήταν.

*υπαρχει ενα αλλο χαρτί που λεει οτι εχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις σου ή οτι εχεις νόμιμα απαλλαχθει από αυτές.

**Η εξαίρεση στον κανόνα ειναι η εισαγωγή σε στρατό και σώματα ασφαλείας, τοτε στο ζητάνε το απολυτήριο και φαίνεται το Ι.

Όχι όχι είναι παθολογικό ξεκάθαρα αυτό το οποίο απαιτεί και μαγνητικές τομογραφίες για έλενγχο και άλλα τέτοια ωραία πραγματάκια να γίνονται ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.Ουσιαστικά από όσο καταλαβαίν είναι στο χέρι του γιατρού και της επιτροπής άμα θα με βγάλει Ι5 ή ξερω Ι δεν ξέρω τι.

Το λέω γιατι εχει πολύ χαοτικές και πάρα πολλά φόρουμ που λεν λεν και προσπαθω καπως να ερθω σε μια διασταυρωση όλων αυτων

Άμα το φεκ με τα Ι γράφει ότι είναι για απαλλαγή δεν μπορούν να την αρνηθουν. Αν γράφει τίποτα ενδιάμεσα Ι4/Ι5 μπορεί να στο παίξουν δύσκολοι, αλλά και εσύ μπορείς να κάνεις συνέχεια ενστάσεις ;)

Άμα το φεκ με τα Ι γράφει ότι είναι για απαλλαγή δεν μπορούν να την αρνηθουν. Αν γράφει τίποτα ενδιάμεσα Ι4/Ι5 μπορεί να στο παίξουν δύσκολοι, αλλά και εσύ μπορείς να κάνεις συνέχεια ενστάσεις ;)

Αχα κατάλαβα οκ

Ναι υπάρχουν περιπτώσεις που ειναι στο χερι του γιατρού.

Καλημέρα,γνωρίζει κανείς,μπορώ να κάνω διακοπή της αναβολής ενω δεν έχω πάρει το πτυχίο ακόμα?Δεν θέλω να κάνω διακοπή σπουδών όμως γιατί έχω λίγα μαθήματα και γενικά οχι πολλες υποχρεώσεις στην σχολή εκτος απο την πτυχιακή που θέλει αρκετούς μήνες για να παρουσιάσω,και οποτε δεν μπορώ να περιμένω να παρω πτυχιο για να μπω στρατό.Επίσης θα προτείνατε να μπώ νοέμβρη ή ιανουάριο?Οι περισσότεροι που έχουν πάει μου λένε να πάω ιανουάριο για να γλυτώσω λίγο απο τον χειμώνα.6 μήνες θα κάνω οπότε με ιανουάριο δνε θα προλάβω ούτε και το βαρύ καλοκαίρι.Ευχαριστώ

Απαντάω λίγο πιο πάνω σε αντίστοιχη ερώτηση. Φυσικά μπορείς να κάνεις διακοπή αναβολής και να μπεις στρατό πριν τελειώσεις τις σπουδές. (είπαμε είναι και καλή ιδέα για καμιά φοιτητική άδεια)

Όσο για το πότε θα μπεις η καλύτερη επιλογή είναι Σεπτέμβρης και αμέσως επόμενη Νοέμβριος και ο λόγοι είναι οι εξής

Α) Είναι οι μόνες Εσσό που παίρνεις και γκρουπάκι Χριστουγγέννων και Πάσχα οπότε μιλάμε για 20 μέρες άδεια άγραφες.

Β) Με την Σεπτεμβρίου Απολύεσαι αρχές Ιουνίου (ή Μαίου αν 8μηνος) και Αρχές Αυγούστου (ή Ιουλίου) αντίστοιχα οπότε δε τρως όλο το καλοκαίρι μέσα (Πίστεψε με η ζέστη είναι χειρότερη από το κρύο στο στρατό)

Γ) Είναι οι μεγαλύτερες σε αριθμό οπότε θα ζήσεις λιγότερες πιθανές εμπλοκές.

Σόρυ τώρα είδα για το εξάμηνο.... Τότε το καλύτερο για σένα είναι Νοέμβρης και λογικά θα πετύχεις και το γκρουπάκι του Πάσχα ενώ με του Σεπτεμβρίου το χάνεις γιατί θα απολυθείς νωρίτερα. (Μη το παραβλέπεις 8-9 μέρες επιπλέον άδεια είναι μεγάλο πράγμα)

Άρα καλύτερα Νοέμβρη και απολύεσαι Μάιο, δε χάνεις καθόλου καλοκαίρι, Γλυτωνεις και τη ζέστη που κάνει αν έμπαινες Σεπτέμβρη (γιατί όσο να ναι έχει ακόμα ζέστη) και παίρνεις και τα 2 γκρουπάκια. Ζωάρα θα κάνεις....  :-D

• Like 1

σε ευχαριστω για την απαντηση.εσσο σεπτεμβριου δεν εχω πλεον την επιλογη γιατι η διακοπη επρεπε να γινει εως 31 ιουλιου οποτε ημουν(ειμαι:P) αναμεσα σε νοεμβρη και ιανουαριο.

Και κατι ακομα,απο προβληματα υγειας εχω μυωπια αλλα και ρηξη χιαστου στο ενα γόνατο(βεβαια εχω μαθει να ζω με αυτο,δεν με εμποδίζει στην καθημερινοτητα)και διαβασα οτι μπορει να με βγαλουν ι3 αοπλο.Απο οτι εχω ακουσει αοπλος ειναι καλυτερα με βαση οτι αποφεύγεις κάποια πράγματα αλλα δεν ειναι και υποτιμητικό? :P

Δηλώσεις του παγκαλου για τα στρατα. Όπως το λέει, στρατός οπερετα, το κακό είναι ότι όλοι αυτοί όταν είναι στην εξουσία δεν κάνουν τίποτα και όταν συνταξιοδοτηθουν απλά βγάζουν συμπεράσματα.

Lol, και απάντηση του πανουλη λες και είναι πρόεδρος ερασιτεχνικής ομάδας

Και κατι ακομα,απο προβληματα υγειας εχω μυωπια αλλα και ρηξη χιαστου στο ενα γόνατο(βεβαια εχω μαθει να ζω με αυτο,δεν με εμποδίζει στην καθημερινοτητα)και διαβασα οτι μπορει να με βγαλουν ι3 αοπλο.Απο οτι εχω ακουσει αοπλος ειναι καλυτερα με βαση οτι αποφεύγεις κάποια πράγματα αλλα δεν ειναι και υποτιμητικό? :P

Εσύ να απαντήσεις ειλικρινά στο τι έχεις, συνήθως όταν έχεις και κάποιες προυπάρχουσες παθήσεις σε στέλνουν τις πρώτες μέρες στο πλησιέστερο στρατιωτικό νοσοκομείο για εξετάσεις και σου βγάζουν το Ι. 

Υποτιμητικό δεν είναι να έχεις αληθινό πρόβλημα και να είσαι άοπλος,ούτε να κρύβεις παθήσεις με κίνδυνο να επιδεινωθούν.

Υποτιμητικό είναι να προσποιείσαι ότι έχεις πρόβλημα απλά και μόνο για να κάνεις πιο εύκολες υπηρεσίες και αγγαρείες ή πόστα από το συνάνθρωπό σου φαντάρο τον οποίο και ουσιαστικά χαντακώνεις. 

• Like 1

Δεν εννοω υποτιμητικο γενικα,αλλα μπροστα στους υπολοιπους φανταρους για παραδειγμα.Γενικα δεν εχω σκοπο να κρυψω κατι απο τους γιατρους παντως,θα πω το προβλημα και οτι γινει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...